Boston – LA Kings 2:9 (kon.) | Buffalo – Florida 4:7 (kon.) | Columbus – NY Islanders 2:3 (1:2 po s.n.)
Philadelphia – Anaheim 1:4 (kon.) | Montreal – Tampa Bay 4:2 (kon.) | Nashville – Washington 3:5 (kon.)
Minnesota – Dallas 3:4 (po pr.) | NJ Devils – Edmonton 2:1 (kon.) | St. Louis – Winnipeg 1:2 (0:1 po s.n.)
Chicago – San Jose 0:2 (kon.) | Colorado – Vancouver 1:3 (kon.) | Calgary – Toronto 4:3 (kon.)
koniec
Montreal Canadiens
4:2 (1:0, 2:1, 1:1)
Tampa Bay Lightning
cz Streda 10.02.2016, 01:30 • Bell Centre, Montreal • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
    49:03 Victor HEDMAN - 4:2
     
    49:03
    Tampa právě vstřelila branku!
    Hosté se nevzdávají a snižují na dvoubrankový rozdíl. Dezorientovaný Scrivens si až příliš povyjel proti Filppulovi, který ho vyhnal mimo brankoviště. V síti nakonec skončilo zakončení VICTORA HEDMANA. Brankáři už nepomohl ani tygří skok. Asistence: Valtteri Filppula, Ryan Callahan – 4:2.
    46:17 Tomáš PLEKANEC - 4:1
     
    46:17
    Montreal právě vstřelil branku!
    Canadiens míří za vítězstvím. Podruhé v utkání se prosazuje TOMÁŠ PLEKANEC, jehož přihrávkou mezi kruhy oslovil Galchenyuk. Český forvard se neukvapil: naznačil střelu, pak si povyjel do strany a pálil do takřka prázdné brány. Asistence: Alex Galchenyuk, Alexej Jemelin – 4:2.
    39:52 Devante SMITH-PELLY - 3:1
     
    39:52
    Montreal právě vstřelil branku!
    Domácí se prosazují až nyní, osm vteřin před koncem třetiny. Subban kroužil s pukem v pásmu, setřepal ze svých zad beka a z pravého kruhu vypálil bekhendem. Jako střelec je označený DEVANTE SMITH-PELLY, který kotouč zřejmě bruslí u branky jemně tečoval. Jeho dík ale ihned směřoval parťákovi. Asistence: P.K. Subban, Lars Eller – 3:1.
    26:40 Tomáš PLEKANEC - 2:1
     
    26:40
    Montreal právě vstřelil branku!
    Canadiens si berou těsný náskok zpět. Prosadil se TOMÁŠ PLEKANEC, jenž z pozice před brankovištěm zametl do sítě puk, který Bishop vyrazil před sebe. Pro českého centra je to druhý bod v zápase. Asistence: Brendan Gallagher, Mark Barberio – 2:1.
    20:40 Valeri FILPPULA - 1:1
     
    20:40
    Tampa právě vstřelila branku!
    Skvělý vstup hostů do prostředního dějství. Tampa získala dobrým forčekingem kotouč, Hedmanovu přihrávku zpracoval na kruhu VALTTERI FILPPULA, najel si do středu hřiště a dobře umístěnou střelou nedal Scrivensovi šanci. Asistence: Victor Hedman – 1:1.
    05:56 Brendan GALLAGHER - 1:0
     
    05:56
    Montreal právě vstřelil branku!
    Canadiens jdou v šesté minutě zápasu do vedení. Plekanec vyhrál vhazování v obranném pásmu a s BRENDANEM GALLAGHEREM ihned vystartoval kupředu. Prvně jmenovaný naznačil, že bude v situaci dva na jednoho Plekancovi přihrávat, nakonec ale z kruhu vypálil a pokořil Bishopa. Asistence: Tomáš Plekanec – 1:0.

    Lukáš Šonský

    Góly a asistencie: 6. Gallagher (Plekanec), 27. Plekanec (Gallagher, Barberio), 40. Smith-Pelly (Subban, Eller), 47. Plekanec (Galchenyuk, Jemelin) – 21. Filppula (Hedman), 50. Hedman (Filppula, Callahan)


    Montreal Canadiens: Scrivens (Condon) – Subban, Markov, Barberio, Beaulieu, Gilbert, Jemelin – Gallagher, Plekanec, Galchenyuk – Weise, Desharnais, Pacioretty "C" – Andrighetto, Eller, Fleischmann – Smith-Pelly, Mitchell, Flynn.
    Trenér: Michel Therrien.

    Tampa Bay Lightning: Bishop (Vasilevskij) – Stralman, Hedman, Šustr, Carle, Coburn, Nestěrov – Stamkos "C, Namestnikov, Palát – Kučerov, Johnson, Killorn – Callahan, Filppula, Brown – Condra, Boyle, Paquette.
    Trenér: Jon Cooper.

    Rozhodca: Hebert, Furlatt – Nansen, Alphonso.