Amsterdam – Sevilla 3:1 (kon.) | Anderlecht – Arsenal 2:0 (kon.) | Middlesbrough – D.Kyjev 5:0 (kon.)
koniec
Middlesbrough FC
5:0 (2:0)
FK Dynamo Kyjev
cz Utorok 09.02.2016, 20:00 • Riverside, Middlesbrough • UEFA Youth League • Play-off
Predzápasové kurzy
     
    Z mé strany je to pro dnešní den vše. Za pozornost Vám děkuje a u sledování dalších textových přenosů se těší Tomáš Kubečka. Dobrou noc! (21:53:48)
     
    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 7:3. Střely mimo: 5:10. Rohy: 6:7. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 11:13.
     
    Je dobojováno! Middlesbrough na svém trávníku s přehledem rozstřílelo Dynamo Kyjev 5:0! Demolici ukrajinského celku nastartoval již v osmé minutě Cooke! Po půlhodině hry bylo v Anglii ještě veseleji, protože se trefil Pattison! Hosté sice vlétli do druhého poločasu aktivněji, avšak třetí branku Middlesbrough přidal Jakupović, jež vyšperkoval svůj bojovný výkon. Hosté poté definitivně rezignovali a Coulson vstřelil další branku. Tečku za gólovým účtem napsal dvanáct minut před koncem Wheatley! Na Riverside se tedy slaví postup dále, zatímco Dynamo Kyjev v letošním ročníku končí.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Ke střele z velké vzdálenosti se odhodlal Mondal. Míč z jeho kopačky ohrozil spíše reklamní baner vedle branky.
     
    90
    Smirnij poslal na vlastní polovině k zemi nováčka na hřišti Curryho. Rozhodčí každou chvílí odpíská konec utkání.
     
    89
    Střídající Taranucha se ještě ocitl ve slibné střelecké pozici. Jeho ránu zpoza hranici šestnáctky srazila obrana Middlesbrough na rohový kop.
     
    85
    Po delší době o sobě dali vědět hosté. Ani z dalšího rohového kopu však nebezpečí pro Pearsovu branku nepřišlo.
     
    83
    Střídání v týmu Dynamo Kyjev: ze hřiště odchází Dubinčak, přichází Vantuch.
     
    81
    Střídání v týmu Middlesbrough FC: ze hřiště odchází Jakupović, přichází Curry.
    Střídání v týmu Middlesbrough FC: ze hřiště odchází Cooke, přichází Hetherington.
     
    80
    Anglický celek nadále pokračuje v aktivním přístupu ke hře. Nyní domácí zahrávali další rohový kop, Soldatěnko vyboxoval míč do bezpečí.
     
    78
    Middlesbrough právě vstřelil branku!
    Domácí pokračují v demolici ukrajinského soupeře! Chapman nejprve napálil tvrdou střelou břevno a kapitán Middlesbrough JOSEF WHEATLEY bez problémů dorazil míč do sítě!
     
    77
    Utkání se už pouze dohrává, domácí poklidně kombinují s míčem na kopačkách a po Šepeljevově faulu navíc rozehrají přímý kop.
     
    74
    Střídání v týmu Dynamo Kyjev: ze hřiště odchází Šaparenko, přichází Smirnij.
     
    71
    Dynamu dnes prostě není souzeno vstřelit branku! Šaparenko byl už takřka sám před Pearsem, ale ukvapil se a poslal míč pouze do domácího brankáře.
     
    69
    Střídání v týmu Middlesbrough FC: ze hřiště odchází Coulson, přichází Mondal.
     
    68
    Middlesbrough právě vstřelil branku!
    Debakl je na světě! Dynamo definitivně rezignovalo na zvrat v dnešním utkání. Obránce HAYDEN COULSON se vydal podpořit ofenzívu a po jeho zakončení může Soldatěnko lovit míč ze sítě počtvrté!
     
    67
    Middlesbrough drží v posledních minutkách míč daleko od své branky. Chapman dokonce rozehrával přímá kop, ale nevymyslel nic nebezpečného.
     
    64
    Rohový kop zahrávalo také Middlesbrough. Chapman tentokrát centroval na vzdálenější tyč, ale nenašel nikoho z domácích mladíků.
     
    63
    Střídání v týmu Dynamo Kyjev: ze hřiště odchází Sčebetun, přichází Taranucha.
     
    62
    Dynamo nyní přitlačilo domácí celek před Pearsovu svatyni, ale ani z dalšího rohového kopu nevytěžilo nebezpečné zakončení.
     
    61
    Dynamo se málem dočkalo! Šaparenko napřáhl z úctyhodné vzdálenosti a po jeho krásné střele orazítkoval míč horní tyč!
     
    60
    Po Chapmanově centru od rohového praporku se do letícího míče opřel Cooke, jenže obrana Dynama Kyjev jeho ránu volejem včas zablokovala.
     
    58
    Na druhé straně pálil po rychlém protiútoku Jakupović, který je nabuzený vstřelenou brankou. V duelu si tentokrát vedl lépe brankář Soldatěnko.
     
    56
    Konečně hosté ohrozili domácího brankáře. Sčebetunova střela pro změnu postrádala potřebnou razanci a Pears ji bez problémů lapil.
     
    54
    Albekov zahrával rohový kop. Hosté se nedostali k zakončení a ještě se provinili útočným faulem. V hlavičkovém souboji si rukama pomohl Dubinčak.
     
    52
    Rozdíl mohl být ještě větší! Pattison si naběhl do volného prostoru a bez přípravy vyslal jedovatou ránu! Míč jen o malý kousek minul horní tyč!
     
    49
    Middlesbrough právě vstřelil branku!
    A je to 3:0! Domácí fantastickým způsobem otupili rodící se tlak Dynama a aktivní ARNEL JAKUPOVIĆ konečně přetavil svou aktivitu v branku!
     
    48
    Šepeljev rozehrával přímý kop z poloviny hřiště, ale hosté o míč rychle přišli. Tsygankov totiž neudržel nervy na uzdě.
     
    47
    A hosté začínají aktivně. Šaparenko vypálil ze střední vzdálenosti prudkou střelu, ale do dráhy míče se připletl jeden z domácích obránců.
     
    46
    Hosté zahájili výkopem druhý poločas, ve kterém musejí pořádně zabrat, aby dotáhli náskok Middlesbrough.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    První poločas je minulostí. O něco aktivnější v něm byli hráči Dynama Kyjev, avšak již v osmé minutě, kdy se prosadil Cooke, šli do vedení domácí. Druhou branku Middlesbrough přidal po třiceti minutách hry Pattison! Hostující hráči zatím mají velké problémy s přesností střelby. Do šaten se odchází za stavu 2:0!
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45
    V prvním poločase se nastavuje 1 minuta!
     
    45
    Zdá se, že Middlesbrough už dohraje první půli bez ztráty kytičky. Tsygankov totiž z přímého kopu mířil daleko mimo branku.
     
    43
    Stejný hráč se o chvíli později dostal k další střele, jenže ani tentokrát netrefil zařízení. Hosté chtějí snížit ještě do přestávky.
     
    41
    Dynamo se snaží pálit ze všech pozic, jenže branka Middlesbrough je zatím zakletá. V dobré pozici nyní selhal Tsygankov.
     
    38
    Držení míče: 48% – 52%
     
    36
    První roh v zápase zahrávali také domácí fotbalisté. Coulsonův centr nenašel nikoho z hráčů Middlesbrough a hosté mohou opět postupovat kupředu.
     
    34
    Dynamo mohlo vzápětí přispěchat se snížením! Do dobré šance se prodral Sčebetun, ale ani hostující útočník si nevystačil s velikostí branky Middlesbrough!
     
    31
    Middlesbrough právě vstřelil branku!
    Domácí zvyšují náskok. Dynamo sice v posledních minutách mělo více ze hry, jenže po Jakupovićově přihrávce se včas zorientoval ALEXANDER PATTISON a přesnou střelou rozvlnil síť!
     
    30
    Hosté měli k dispozici další rohový kop a znovu se k zakončení prodral Michalichenko. Ani do třetice mu nebylo souzeno vstřelit gól.
     
    29
    Jakupović se v osobních soubojích se stopery Dynama Kyjev hodně snaží, zatím však spíše fauluje. I nyní si ve vzduchu pomohl nedovoleným způsobem.
     
    28
    A právě Michalichenko se dostal k hlavičce ze značky pokutového kopu. Jeho zakončení bylo tentokrát nepřesné a Pears mohl zůstat v klidu.
     
    27
    Michalichenko vypálil zpoza hranice pokutového území a obrana domácího celku ránu srazila na rohový kop.
     
    25
    Dynamo nadále zůstane u míče. Středopolař Šepeljev si jej skvěle pokryl a Coulson jej nešetrně poslal k zemi.
     
    23
    A mohlo být srovnáno! Po rohovém kopu vystoupal v pokutovém území nejvýš Chobotěnko a jeho hlavička jen o malý kousek minula vzdálenější tyč!
     
    22
    Aktivita hostů na polovině soupeře přináší ovoce. Dynamo rozehraje první rohový kop dnešního utkání.
     
    21
    Po delší době o sobě dali vědět také hráči Dynama Kyjev. Do střelecké pozice se prodral Šepeljev, avšak jeho dělovka byla hodně nepřesná.
     
    18
    Rozhodčí se rozhodl uklidnit vyhecovanou hru! Za další nedovolený zákrok trestá žlutým kartónkem domácího Pearse.
     
    17
    Ani z dalšího útoku Middlesbrough nic nebude. Johnson totiž přehnal v souboji agresivitu a provinil se zbytečným přestupkem proti pravidlům.
     
    16
    Domácí vstřelená branka pořádně nakopla. Obraně Kyjeva nyní zůstal za zády Chapman, který si zpracoval míč v ofsajdu.
     
    14
    Útočník Middlesbrough si teď vybral chvilku nedovoleným zákroků. Domácí útočník poslal k zemi Michalichenka.
     
    13
    A právě zastavený Jakupović se nyní provinil nedovoleným zákrokem na stopera Dynama Kyjev. Hosté mohou obrátit směr hry.
     
    11
    Domácí vyrazili do dalšího rychlého protiútoku. Dlouhý míč mířil na Jakupoviće, kterého zastavuje asistent rozhodčího. Ofsajd.
     
    9
    Domácí po vstřeleném gólu uklidňují hru a kombinují s míčem na vlastní polovině hřiště, hosté jsou průběhem dokonale zaskočeni.
     
    8
    Middlesbrough právě vstřelil branku!
    Middlesbrough jde překvapivě do vedení! Ihned po přímém kopu Dynama Kyjev se domácí dostali k míči a rychlou akci zakončil CALLUM COOKE!
     
    7
    Hosté hýří pohybem a díky aktivitě si vykoledovali další přímý kop. Chapman poslal na trávník Chobotěnka.
     
    6
    Hosté v úvodu utkání kontrolují dění na hřišti, drží míč na svých kopačkách a vyčkávají na mezery v obraně Middlesbrough.
     
    5
    Šaparenko poslal v tvrdém souboji k zemi unikajícího protihráče a rozhodčí píská faul. Hostující hráč může být rád, že neuviděl žlutou kartu.
     
    4
    Domácí zahrávali přímý kop. Exekuce se chopil Chapman, jež přesným centrem nalezl Coulsona, ale Soldatěnko si našel cestu k míči a podržel svůj tým.
     
    3
    Záložník Dynama Kyjev Alibekov se ocitl ve střelecké pozici, vyslal prudkou ránu, avšak míč prolétl vedle tyče.
     
    2
    Hosté okamžitě získali míč na své kopačky a postupnou kombinací se snaží dostat na polovinu soupeře. Zatím získali pouze autové vhazování.
     
    1
    Utkání bylo zahájeno a domácí Middlesbrough se okamžitě žene na polovinu ukrajinského celku.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Middlesbrough FC: Pears – Johnson, Elsdon, McGoldrick, Coulson – Cooke, Pattison, Wheatley (C), McGinley – Chapman, Jakupović
    Náhradníci: Dawson, Cook, Hegarty, Tavernier, Mondal, Curry, Hetherington

    Dynamo Kyjev: Soldatěnko – Tymček, Lukjančuk (C), Chobotěnko, Dubinčak – Šaparenko, Šepeljev, Tsygankov, Alibekov, Michalichenko – Sčebetun
    Náhradníci: Machankov, Masalov, Nestěrenko, Popov, Smirnij, Taranucha, Vantuch

    Rozhodčí: Edvartsen – Lundberg, Engan.
     
    Middlesbrough FC

    Anglickému celku stál v cestě za postupem do vyřazovací fáze Turín a také Reims. Proti francouzskému soupeři v prvním duelu sice anglický celek padl, poté však zvítězil a po výhře nad Turínem bojoval o postup v posledním klání. V něm se sice Italové dostali postupu na dostřel, avšak Middlesbrough si už postup uniknout nenechalo.
     
    Dynamo Kyjev

    Dynamo Kyjev obsadilo v silné konkurenci Chelsea, Porta a Maccabi Tel Aviv druhou pozici ve skupině. Postupu se ukrajinský celek přiblížil ve venkovním duelu s FC Porto, kde dokázal zvítězit 1:0. Definitivní stvrzení postupu do vyřazovacích bojů přišlo v závěrečném utkání s Maccabi Tel Aviv, jež ukrajinský celek zvládl a díky pouhé remíze Porta s Chelsea si zajistil postup.
     
    Dobrý večer všem fotbalovým příznivcům. Týden před startem slavné Ligy mistrů startuje její obdoba u mládežnických týmů. V rámci úvodního osmifinálového utkání se dnes zaměříme na duel mezi Middlesbrough FC a Dynamem Kyjev. Textovým přenosem Vás od dvaceti hodin provede Tomáš Kubečka.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:00.

    Tomáš Kubečka

    Góly: 8. Cooke, 31. Pattison, 49. Jakupović, 68. Coulson, 78. Wheatley

    Karty:   18. Pears (MDD)


    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 7:3. Střely mimo: 5:10. Rohy: 6:7. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 11:13.
    Middlesbrough FC: Pears – Johnson, Elsdon, McGoldrick, Coulson (69. Mondal) – Cooke (81. Hetherington), Pattison, Wheatley (C), McGinley – Chapman, Jakupović (81. Curry)
    Náhradníci: Dawson, Cook, Hegarty, Tavernier, Mondal (69. Coulson), Curry (81. Jakupović), Hetherington (81. Cooke)

    FK Dynamo Kyjev: Soldatěnko – Tymček, Lukjančuk (C), Chobotěnko, Dubinčak (83. Vantuch) – Šaparenko (74. Smirnij), Šepeljev, Tsygankov, Alibekov, Michalichenko – Sčebetun (63.Taranucha)
    Náhradníci: Machankov, Masalov, Nestěrenko, Popov, Smirnij (74. Šaparenko), Taranucha (63. Sčebetun), Vantuch (83. Dubinčak)

    Rozhodca: Edvartsen – Lundberg, Engan