Rusko – Azerbajdžan 6:2 (kon.) | Kazachstan – Taliansko 5:2 (kon.)
koniec
Kazachstan
5:2 (2:0)
Taliansko
cz Utorok 09.02.2016, 21:00 • Bělehrad, Srbsko • Majstrovstvá Európy • Štvrťfinále
Predzápasové kurzy
    39:37 LEO - 5:2
     
    39:37
    Kazachstán právě vstřelil branku!
    Definitivní razítko na senzační kazašský postup je tady! Kazachstán se poprvé dostal na evropský šampionát a ihned si zahraje proti Španělům semifinále! LEO se po italské chybě dostal k míči na vlastní polovině a trefil odkrytou klec naprosto neomylně – 5:2!
     
    38:32
    Canal se mohl dnes podruhé zapsat do střelecké listiny a vrátit Italy zpět do hry, to by ale na druhé straně nemohl stát Higuita! Kazašský brankář byl hodně rychle na zemi a prudkou střelou italského futsalisty skvěle vyrazil!
    36:30 Dauren NURGOŽIN - 4:2
     
    36:30
    Kazachstán právě vstřelil branku!
    Neuvěřitelné! Italský tým s myšlenkami pouze na útočení naprosto zapomněl na levé straně na Jesenamanova, jehož střela zamířila do tyče! Od ní se ale odrazila přímo do nabíhajícího si DAURENA NURGOŽINA, který si připisuje zřejmě nejdůležitější gól své kariéry – 4:2!
    36:24 Mauro CANAL - 3:2
     
    36:24
    Itálie právě vstřelila branku!
    Hra bez brankáře se sice Italům dlouho nevedla, tři a půl minuty před koncem však poprvé přináší užitek! Na konci fantastické kombinace na jeden dotek byl MAURO CANAL, který z voleje uklidil míč za Higuitova záda – 3:2!
     
    33:46
    Znovu se ukázala kvalita kazašského brankáře, Higuita dnes přivádí italské futsalisty k šílenství! Patias dostal nabito, brankář soupeře se ale rychle přesunul a následně hrudí odstranil míč z předbrankového prostoru!
    33:14 Higuita udělal obrovskou chybu, aby ji fantastickým zákrokem napravil. Italové promarnili obrovskou šanci.
     
    33:14
    Zřejmě ještě s myšlenkami na předchozí zaváhání Higuita rozehrál přímo na nohu Canala, který ve stoprocentní příležitosti napálil balon do břevna! Nyní stáli při Higuitovi všichni svatí!
     
    32:53
    Tak to je obrovský zkrat Higuity! Za zakopnutí balonu dostává naprosto zbytečně žlutou kartu a to znamená, že v případě kazašského postupu bude proti Španělům chybět!
     
    29:16
    Gabriel Lima dostal balon přímo na pravou nohu, s ničím se nerozpakoval a tvrdou dělovkou orazítkoval tyčku Higuitovy klece!
     
    28:34
    Canal dostal nabito, zakončení z voleje tečoval Leo z dosahu Higuity a měl velké štěstí, že balon skončil mimo tři tyče!
     
    25:09
    Druhý poločas se zatím hraje v obrovském tempu, Italové mohli znovu snížit na rozdíl jediného gólu! Murilo ale ztroskotal na fantastickém Higuitovi!
    22:51 Čingiz JESENAMANOV - 3:1
     
    22:51
    Kazachstán právě vstřelil branku!
    Rozdíl jediného gólu však vydržel pouze třicet vteřin! Jako správný kapitán střílí třetí kazašskou branku ČINGIZ JESENAMANOV, který dokázal překonat Mammarellu a posadil Kazachy znovu na koně – 3:1!
    22:21 FORTINO - 2:1
     
    22:21
    Itálie právě vstřelila branku!
    Rázem zde máme zaděláno na velké drama! Druhá střela Italů na branku končí kontaktním gólem! Ercolessi fantastickou přihrávkou z pravé strany našel nabíhajícího si FORTINA, který již neměl před přesouvajícím se Higuitou složitou práci – 2:1!
     
    19:20
    Právě střelce druhého gólu Serika Žamankulova poslal nešetrně k zemi Murilo, jenž po zásluze dostal od hlavního rozhodčího kartu žluté barvy.
    18:47 Serik ŽAMANKULOV - 2:0
     
    18:47
    Kazachstán právě vstřelil branku!
    Ani time out italskému týmu nepomohl, Kazaši krátce před koncem prvního poločasu odskakují na rozdíl dvou gólů! Za hrdinu je SERIK ŽAMANKULOV, který nejprve tečoval střelu Lea do břevna, následně vleže dotlačil balon ve skrumáži až za brankáře Mammarellu – 2:0!
     
    17:07
    Navýšit vedení kazašského týmu mohl Nurgožin, který dostal v pokutovém území až příliš prostoru! Litovat ale může nepovedené otočky, po které vyslal střelu po zemi těsně mimo!
    15:51 LEO - 1:0
     
    15:51
    Kazachstán právě vstřelil branku!
    Italský brankář Mammarella je poprvé na tomto turnaji překonán! Po takřka 86 minutách Itálie inkasuje z nohy LEA, který dokázal zužitkovat přesné přihrávky kapitána Sulejmenova! Máme zaděláno na překvapení, Kazachstán vede 1:0!
     
    13:07
    Chvíli na to byl již naturalizovaný Kazach Leo v mnohem větší šanci! Nikým nehlídaným se dostal až na pozici desetimetrového kopu, odkud trestuhodně po zemi poslal balon těsně vedle pravé tyče Mammarellovy svatyně!
     
    11:49
    Zatím nejaktivnějším střelcem kazašského týmu je Douglas, který nyní poprvé prověřil italského gólmana! Prudkou dělovku mu Mammarella vrátil přímo na pravačku, z voleje následně otřel druhou střel o boční síť!

    Petr Dejnožka

    Góly: 16. Leo (Sulejmenov), 19. Žamankulov, 23. Jesenamanov, 37. Nurgožin (Jesenamanov), 40. Leo – 23. Fortino (Ercolessi), 37. Canal (Fortino)

    Karty:   33. Higuita (KAZ) – 20. Murilo (ITA)


    Kazachstan: Higuita (Šamro) – Leo, Douglas Jr., Dovgan, Jesenamanov – Sulejmenov (C), Peršin, Knaub, Grebonos, Žamankulov, Pengrin, Taku, Nurgožin.
    Taliansko: Mammarella (Miarelli) – Ercolessi, Gabriel Lima (C), Alex Merlim, Fortino – Romano, Leggiero, Giasson, Murilo, Honorio, De Luca, Patias, Canal.

    Rozhodca: Çetin (Turecko), Pelissier (Francie) – Peško (Slovensko)