NY Rangers – NJ Devils 2:1 (kon.) | Pittsburgh – Anaheim 6:2 (kon.) | Ottawa – Tampa Bay 5:1 (kon.)
Detroit – Florida 3:0 (kon.)
koniec
Ottawa Senators
5:1 (2:1, 2:0, 1:0)
Tampa Bay Lightning
cz Utorok 09.02.2016, 01:30 • Canadian Tire Centre, Ottawa • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    57:50
    Mohl být na světě klidně šestý gól, ale ještě to Vasilevskij zvládl. My uvidíme navíc vyloučení na straně Tampy Bay, na dvě minuty za podražení si musí jít sednout Nikita Kučerov (TBL). Ještě tedy jedna možnost pro domácí.
    55:22 Jean-Gabriel PAGEAU - 5:1
     
    55:22
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Trvalo to poměrně dlouho, než se Ottawa Senators prosadili trefou do prázdné branky, ale další pokus už hráčům v červeném trikotu k radosti domácích fanoušků vychází. Poté, co Tampa na více jako minut sevřela Senátory před jejich klecí, se Ottawa v dalším střídání prosazuje. Z poměrně veliké vzdálenosti poslal pátý touš do klece Tampy Bay JEAN-GABRIEL PAGEAU, který už samozřejmě neměl moc těžkou práci. Teď už zápas Ottawa velmi pravděpodobně zvládne s klidem. Bez asistence.
     
    51:06
    Ale pozor, Tampa Bay to zkouší ještě s prázdnou brankou a skoro devět minut do konce si tedy hosté dovolují poměrně velký risk.
     
    49:28
    To se ale nyní změnilo, když se Stralman dostal do zakončení z otočky a Anderson musel vytáhnout velice dobrý zákrok betonem.
     
    39:02
    Ještě se ale jednou v této části bude vylučovat. Dvě minuty za podražení dostane domácí hokejista Chiasson (OTT) a je tu přesilová hra pro Tampu.
     
    38:24
    Vasilevskij nyní zachránil svůj celek ve velikých problémech výborným zákrokem. Nechybělo mnoho a klidně mohlo být po zápase, pátý zásah do sítě Tampy už by pro hosty byl velice problémový.
     
    37:21
    Po delší časové odmlce šance pro Tampu, její forvardi se dostali do veliké možnost a k dorážkám na brankovišti, ale brankář Anderson také nyní zastavuje puk.
     
    33:29
    Rozhodčí dnes tresty rozhodně nešetří a znovu to dokazuje. Bude vylučovat na hostující straně za podražení, dvě minuty dostane hráč Tampy Valtteri Filppula (TBL). Přesilová hra pro Senators.
     
    32:11
    Znovu menší šarvátka, ale nyní velice rychlá. Domácí hokejista Chris Neil se pustil do křížku s Braydonem Coburnem. Oba dostávají trest za rvačku a posadí si nějaký čas na trestné lavici.
    30:46 Mark STONE - 4:1
     
    30:46
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Jízda Ottawy ve druhé třetině dále pokračuje a domácí hráči ukazují, že dokážou využít každé nepřesnosti, kterou soupeř z Tampy před svou brankou předvede. Nikoho asi nepřekvapí, že také nyní se trefuje domácí mazák MARK STONE, jenž dává druhý svůj gól v zápase. A Ottawa se tedy dnes trefila už při třech herních variantách na ledové ploše. Střela byla chytatelná pro brankáře Bolts, ale Vasilevskij už na ni nestačil reagovat. Hosté už mají nyní veliký problém, protože ztrácejí tři zásahy a domácí Ottawa Senators navíc hrají v pohodě a s klidem na hokejkách. Asistence: Cody Ceci, Jean-Gabriel Pageau.
     
    29:02
    Tak přeci jen se nakonec vylučovat bude, tresty dostávají domácí Mike Hoffmann (OTT) za krosček a hostující Cedric Paquette (TBL) za hrubost. Bude se tedy znovu hrát ve čtyřech.
     
    26:45
    Jenže hostující kádr si přesilovku moc dlouho nezahrál, počet hráčů na ledě se velice rychle srovná. Za jasné podražení na Smithe musí jít pykat Viktor Hedman (TBL). Domácí trenér se ještě dožadoval trestného střílení, ale to se konat nebude.
     
    25:59
    Nyní se ale bude vylučovat také z domácích řad a je tu šance pro Tampu, která dostane možnost početní výhody. Dvě minuty za sekání Namestnikova dostane domácí kapitán Erik Karlsson (OTT).
    24:41 Mark STONE - 3:1
     
    24:41
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Tak to byla opravdu hodně rychle využitá přesilová hra domácího celku, který si vůbec nebral servítky a znovu předvedl velice dobrý důraz na brankovišti, který tentokráte Ottawa už proměňuje ve využitou šanci. Několik hokejek šermovalo v brankovišti Tampa Bay Lightning, tím posledním, kdo se kotouče dotkl, byl dnes velice aktivní a dobře hrající hokejista Senators MARK STONE, jenž následně mohl začít slavit třetí trefu svého týmu v zápase. Je tu tedy zužitkovaná početní výhoda a hosté z Tampy opět ztrácejí dvě branky. Jednalo o patnáctou branku Marka Stonea v sezóně. Asistence: Jean-Gabriel Pageau, Mika Zibanejad.
     
    24:15
    Ottawa Senators si zahrají další přesilovou hru. Nikita Kučerov (TBL) totiž přidržel soupeře a bude za tento prohřešek muset pykat dvě minuty na trestné lavici.
     
    19:22
    Ještě jedno vyloučení v první periodě a oslabení čeká hostující mužstvo. Za zákrok před svým brankářem na soupeře musí jít jednoznačně pykat Ryan Callahan (TBL), který fauloval hákováním.
    17:25 J. T. BROWN - 2:1
     
    17:25
    Tampa právě vstřelila branku!
    A odpověď je na světě opravdu velmi rychle. Tampa Bay se nenechala zaskočit a snažila se najít cestu k brance Andersona tak rychle, jak to jen bylo možné. To se nakonec vyplatilo, protože domácí obrana se nestačila rychle vrátit ke svému gólmanovi a útočníci hostující družiny si kromě jedné střely mohli dovolit také následnou dorážku. Z té se stačil bekhendem prosadit velmi kvalitně J. T. BROWN, jenž dává velice důležitou branku, protože Tampa tak pravděpodobně nebude muset do kabin se ztrátou dvou branek. Poslední momenty na ledě jsou hodně zajímavé. Asistence: Braydon Coburn, Ryan Callahan.
    16:58 Shane PRINCE - 2:0
     
    16:58
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Jako blesk z čistého nebe nyní udeřila domácí parta, která se něco málo přes tři minuty do konce první třetiny raduje ze své druhé trefy v zápase. Nyní asi ani obránci Tampy nečekali, že by mohli tak snadno inkasovat, celá situace pramenila z chyby u mantinelu, kterou dokázala Ottawa zužitkovat ve svůj prospěch. Z pozice před zařízením Tampy Bay se pak dobře prosadil SHANE PRINCE, jenž vzorově uklidil touš za Vasilevskiho. Uvidíme, jakou odpověď si připraví hosté. Bez asistence.
     
    09:45
    Brown se dostával do skoro samostatného úniku na branku, na poslední chvíli jej stačila obrana Ottawy zastavit v dobré šanci.
     
    09:37
    Počet hráčů na ledě se na chvíli srovná, pak začne přesilovka Ottawy. Dvě minuty dostává Steven Stamkos (TBL), jenž se provinil nedovoleným bráněním a bude se muset dvě minuty posedět za katrem.
     
    07:46
    Bude se poprvé v utkání vylučovat, Tampa ještě měla ponechanou výhodu, tu ovšem nedokázala využít. Hostující celek si zahraje přesilovou hru, jelikož domácí muž Bobby Ryan (OTT) je souzen rozhodčím za podražení.
    05:23 Zack SMITH - 1:0
     
    05:23
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Senátorům se jejich tlak od prvních vteřin nakonec vyplácí poměrně brzy, protože ještě v prvních deseti minutách základní hrací doby tu máme první branku střetnutí. Domácí hokejisté v červených trikotech se zatím vůbec nebojí zakončovat na klec Tampy Bay a tady je výsledek. Z poměrně dobré pozice se do zakončení dostal před brankářem Bolts ZACK SMITH, který orazil kus černé gumy o tyčku, aby se kotouč následně dopravil až do sítě Lightning. Tohle může být hodně důležitá branka pro Ottawu, zejména po psychické stránce. Asistence: Mark Stone.

    Martin Schwarz

    Góly a asistencie: 6. Smith (Stone), 17. Prince, 25. Stone (Pageau, Zibanejad), 31. Stone (Ceci, Pageau), 56. Pageau – 18. Brown (Coburn, Callahan)


    Ottawa Senators: Anderson (Hammond) – Methot, Karlsson, Borowiecki, Ceci, Wiercioch, Wideman – Hoffmann, Turris, Ryan – Smith, Pageau, Stone – Prince, Zibanejad, Chiasson – Dzingel, Lazar, Neil
    Tampa Bay Lightning: Vasilevskij (Bishop) – Hedman, Stralman, Garrison, Šustr, Nesterov, Coburn – Palát, Namestnikov, Stamkos – Killorn, Johnson, Kučerov – Brown, Filppula, Callahan – Paquette, Boyle, Condra

    Rozhodca: Watson, Walsh – Rody, Alphonso

    Diváci: 17 078