NY Rangers – NJ Devils 2:1 (kon.) | Pittsburgh – Anaheim 6:2 (kon.) | Ottawa – Tampa Bay 5:1 (kon.)
Detroit – Florida 3:0 (kon.)
koniec
New York Rangers
2:1 (0:0, 1:0, 1:1)
New Jersey Devils
cz Utorok 09.02.2016, 01:00 • Madison Square Garden, New York • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    59:01
    Devils bez brankáře, hraje se zatím tedy pět na pět! Tohle bude ještě velké drama.
     
    58:00
    A mohlo být vyrovnáno, to je něco! Skrze bránící hráče totiž vystřelil Lee Stempniak, nicméně Lundqvist navzdory nedobrému výhledu vyrazil kotouč!
    57:42 Travis ZAJAC - 2:1
     
    57:42
    Devils právě vstřelili branku!
    Ďáblové snižují při vlastním oslabení! Dostali se totiž do přečíslení dva na jednoho, Adam Henrique parádní žabičkou přes bránícího hráče nahrál na TRAVISE ZAJACA, který prostřelil Henrika Lundqvista a zdramatizoval zápas! Asistence: Adam Henrique.
     
    57:21
    Vyloučení v týmu New Jersey Devils (Andy Greene – 2 min., hákování).
     
    53:44
    Domácí zachybovali v rozehrávce a Devils si tak konečně vytvořili nějaké šance! Všechny ale zneškodnila obrana či gólman Lundqvist! A že jich bylo... například Adam Larsson pálil z dobré pozice, i Blandisi byl nebezpečný.
    44:37 J.T. MILLER - 2:0
     
    44:37
    Rangers právě vstřelili branku!
    Velice důležitý gól pro Jezdce, kteří odskakují do dvoubrankového vedení! Derick Brassard po přejetí modré čáry zadovkou vybídl ke střele J.T. MILLERA, jehož pokus zápěstím prošel pod Schneiderovými betony až do branky – 2:0! Asistence: Derick Brassard a Jesper Fast.
     
    39:00
    Vyloučení v týmu New Jersey Devils (David Schlemko – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
     
    36:20
    A mohlo být vyrovnáno! Travis Zajac se v přečíslení dva na jednoho rozhodl vybídnout ke skórování Reida Bouchera, který si ale s Henrikem Lundqvistem neporadil!
     
    26:51
    Lee Stempniak (NJD) se provinil nedovoleným zákrokem v rohu kluziště, kdy k zemi srazil Staala. Dostává dvě minuty za krosček.
     
    26:15
    Kyle Palmieri to udělal velice šikovně! Obral totiž soupeře o puk v jeho vlastním pásmu a natlačil se do předbrankového prostoru, kde ovšem jako vítěz ze souboje vyšel Henrik Lundqvist!
    Následuje komerční přestávka.
    24:47 Kevin KLEIN - 1:0
     
    24:47
    Rangers právě vstřelili branku!
    Domácí konečně zúročili svou aktivitu a jdou do vedení! Chris Kreider nejprve nevyužil svoji šanci, posléze se ale jeho spoluhráči usadili v útočném pásmu. Mats Zuccarello místo střely volil přihrávku na levou stranu, kde napálil puk KEVIN KLEIN a Schneider byl bez šance! Asistence: Mats Zuccarello a Marc Staal.
     
    16:05
    Obrovská šance domácích! Rick Nash z rohu nahrál do mezikruží na volného Dana Boylea, který ale zapomněl zamířit a puk poslal vedle brány! Velká škoda pro tým kouče Vigneaulta.
     
    12:23
    Newyorští rozjeli dobrou útočnou akci a J.T. Miller nahrál do skvělé pozice Jesperu Fastovi, který ale z mezikruží nedokázal trefit branku ideálně! Arénou to jen zahučelo.
     
    10:10
    Vyloučení v týmu New Jersey Devils (Stephen Gionta – 2 min., nedovolené bránění).
     
    08:33
    Velice šikovně to nyní udělal David Schlemko! Na modré čáře zachytil soupeřovu rozehrávku a nahodil touš na branku, kde se k dorážce snažil probít Travis Zajac. Domácí gólman Henrik Lundqvist ale i se štěstím udržel kotouč!
     
    07:11
    A podobnou šanci si na druhé straně vytvořil i Lee Stempniak, nicméně jeho střelecký pokus zamířil mimo tři tyče! Pěkné acke se nám nyní zrodily.
     
    06:50
    Derek Stepan se krátce po buly dostal do samostatného úniku, ale na konci celé akce stál pozorný Schneider!
     
    03:04
    Kevin Hayes (NYR) nabral soupeřovu hokejku a odhodil jí do hlediště, za což dostává desetiminutový osobní trest.
     
    02:42
    Paille se parádně uvolňoval do akce, až ho Eric Gelinas (NJD) musel faulovat. Dvě minuty za sekání.

    Michal Belšán

    Góly a asistencie: 25. Klein (Zuccarello, Staal), 45. Miller (Brassard, Fast) – 58. Zajac (Henrique)


    New York Rangers: Lundqvist (Raanta) – Yandle, Girardi, Staal, Klein, Boyle, McIlrath – Miller, Brassard, Fast – Kreider, Stepan, Zuccarello – Lindberg, Hayes, Stålberg – Paille, D. Moore, Glass
    New Jersey Devils: Schneider (Kinkaid) – Greene, Larsson, Helgeson, J. Moore, Gelinas, Schlemko – Blandisi, Henrique, Stempniak – Kalinin, Zajac, Palmieri – Boucher, Josefson, Kennedy – Farnham, Gionta, Tootoo

    Rozhodca: Hanson, O'Rourke – Kovachik, McElman

    Diváci: 18 006