Rusko – Slovensko 4:7 (kon.)
koniec
Rusko
4:7 (1:2, 0:2, 3:3)
Slovensko
Nedeľa 07.02.2016, 12:00Kvalifikácia MS (muži)
Predzápasové kurzy
     
    Obrovský výbuch radosti na strane slovenského tímu. Naši chlapci to dokázali a po úspešnom vystúpení na domácom kvalifikačnom turnaji priamo postúpili na majstrovstvá sveta.
     
    59:50
    Diváci odrátavajú posledné sekundy, slovenská striedačka je na nohách a drží sa okolo pliec. O 10 sekúnd postúpime na svetový šampionát!
     
    59:29
    Ruský tím si vyžiadal oddychový čas. Do konca riadnej hracej doby ostáva ešte 31 sekúnd.
     
    59:03
    Celá nitrianska hala je na nohách a povzbudzuje Slovákov, ktorí musia odolávať obrovskému tlaku súpera.
    57:04 Vladimír GORŠENENKO - 4:7
     
    57:04
    Rusko dalo gól!
    Situácia sa z pohľadu našich chlapcov výrazne komplikuje. Presadiť sa totiž dokázal aj VLADIMÍR GORŠENENKO, ktorý vystrelil z ľavej strany z pomerne veľkého uhla a jeho loptička skončila v sieti. Asistencia: Dmitrij Uglanov.
    56:23 Konštantín KURJATNIKOV - 3:7
     
    56:23
    Rusko dalo gól!
    Brankár Turek inkasuje aj tretíkrát v zápase. Postaral sa o to KONŠTANTÍN KURJATNIKOV, ktorý si loptičku individuálne potiahol po ľavej strane a napokon sám aj vystrelil, čo rozhodne nemusí ľutovať. Bez asistencií.
    52:30 Valér MASLOV - 2:7
     
    52:30
    Rusko dalo gól!
    Ruskí hráči si uvedomujú vážnosť situácie a podarilo sa im znížiť. Za prudkú strelu po prihrávke spoza bránky za to vďačia VALÉROVI MASLOVOVI. Asistencia: Pavel Semenov.
    49:38 Ladislav GÁL - 1:7
     
    49:38
    Slovensko dalo gól!
    LADISLAV GÁL sa presadil tretíkrát v rade, pri všetkých troch góloch mu asistoval Martin Kubovič a Slovensko od úvodu tretej tretiny zdvojnásobilo svoj náskok!. Gál dostal tentokrát krížnu prihrávku k ľavej žrdi, odkiaľ bez zaváhania zakončil za bezmocného Rusa. Asistencia: Martin Kubovič.
    46:52 Ladislav GÁL - 1:6
     
    46:52
    Slovensko dalo gól!
    Poltucet gólov v ruskej sieti je zavŕšený! Postaral sa o to svojím druhým presným zásahom v zápase LADISLAV GÁL, ktorý teraz dostal prihrávku na stred a nechytateľne zakončil. Asistencia: Martin Kubovič.
    45:31 Ladislav GÁL - 1:5
     
    45:31
    Slovensko dalo gól!
    Naši chlapci sa z hĺbky vlastnej obrany dostali až do útoku a podarilo sa im pridať piaty gól! Postaral sa oň LADISLAV GÁL, ktorý loptičku potiahol popri mantineli, následne si ju vymenil s Kubovičom a po vrátenej prihrávke prudko pálil pod hornú žrď. Asistencia: Martin Kubovič.
     
    44:57
    Tlak Ruska je skutočne veľký a slovenský tréner naň reagoval oddychovým časom. Naši reprezentanti dostanú pred náročnými minútami potrebné pokyny.
     
    42:32
    Slovenské sa bude brániť! Na trestnú lavicu smeruje na dve minúty za hru rukou kapitán Lukáš Řezanina.
     
    38:40
    Mohlo byť znížené! Rusi sa výborne rozostavili v útoku, napokon prihrali na stred na Goršenenka a ten ihneď pálil. Jeho pokus Tureka prekvapil a náš gólman ho iba vyrazil, no nebezpečnejšia dorážka vďaka okamžitej reakcii obrany neprišla.
     
    37:08
    Slovensko sa bude brániť! Na trestnú lavicu smeruje na dve minúty za podrazenie Jozef Halás.
     
    34:56
    Slovensku sa ale nepodarilo rozohrať a Rusi si vypracovali veľmi dobrú príležitosť na skórovanie. Po Uglanovej prihrávke loptičku na pravej strane do siete usmerňoval Latuchin, ale slovenský gólman sa k ľavej žrdi výborne presunul a jeho pokus zmaril.
    30:49 Michal DUDOVIČ - 1:4
     
    30:49
    Slovensko dalo gól!
    Naši chlapci ale zrejme našli recept na ruského brankára! Sú ním prudké strely z vúčšej vzdialenosti, pretože Naubrejt teraz zaváhal aj proti takémuto pokusu MICHALA DUDOVIČA. Asistencia: Martin Sikorjak.
    27:03 Martin SIKORJAK - 1:3
     
    27:03
    Slovensko dalo gól!
    Prvýkrát v zápase tu máme dvojgólové vedenie! Postaral sa oň MARTIN SIKORJAK, ktorý sa do loptičky oprel takmer pri deliacej čiare a prepálil všetko, čo mu stálo v ceste. Asistencia: Michal Dudovič.
     
    26:33
    Naši chlapci nastrelili loptičku z ľavej strany a takmer sa im podarilo skórovať! Strelu výborne tečoval Dudovič a pred bránkou sa ju ešte do siete pokúšal usmerniť Halás, ale Naubrejt sa k žrdi rýchlo presunul.
     
    19:24
    Výborná práca Slovenska! Gál vybojoval loptu a po pravej strane sa vyrútil až pred Naubrejta, ale ten si povybehol a nedovolil mu zakončiť. Gál následne spoza bránky prihrával na Kuboviča, ale prihrávka bola príliš silná a zakončenie neprišlo.
    17:30 Michal MIŠKE - 1:2
     
    17:30
    Slovensko dalo gól!
    Našim chlapcom sa podarilo otočiť skóre vo svoj prospech a prvýkrát v zápase sú vo vedení! Slováci získali loptičku v hĺbke vlastnej defenzívy a ihneď zamierili do útoku. Pri mantineli tam bol v náročnej pozícii Komínek, ale napokon dokázal prihrať na útolne voľného MICHALA MIŠKEHO, ktorý beskovo a úspešne zakončil. Asistencia: Ján Komínek.
     
    13:23
    Slovensko zopakovalo akciu, ktorá mu priniesla vyrovnávajúci gól! Dudovič opäť prihrávkou z pravej strany našiel Řezaninu a ten ihneď zakončil, no Naubrejt si už dal pozor a loptičku zachytil.
    10:38 Lukáš ŘEZANINA - 1:1
     
    10:38
    Slovensko dalo gól!
    Je vyrovnané! Dudovič výborne prečítal hru na ľavej strane, zamestnal obrancov a napokon prihrával pred bránku, kde si skvele zbehol kapitán LUKÁŠ ŘEZANINA a nekompromisne zakončil. Asistencia: Michal Dudovič.
    05:58 Dmitrij UGLANOV - 1:0
     
    05:58
    Rusko dalo gól!
    Tak toto je pre našich reprezentantov veľmi smolný moment. Maslov poslal spred bránky prihrávku na ľavú stranu, kde bol bránený DMITRIJ UGLANOV, ktorý sa teda iba bez zaváhania oprel do loptičky. Strela mu napokon sadla a skončila v ľavom hornom rohu Turekovej bránky. Asistencia: Valér Maslov.

    Veronika Pancuráková

    Góly a asistencie: 6. Uglanov (Maslov), 53. Maslov (Semenov), 57. Kurjatnikov, 58. Goršenenko (Uglanov) – 11. Řezanina (Dudovič), 18. Miške (Komínek), 28. Sikorjak (Dudovič), 31. Dudovič (Sikorjak), 46. Gál (Kubovič), 47. Gál (Kubovič), 50. Gál (Kubovič)


    Rusko: Naubrejt (Ponomarev) – Goršenenko, Saranskij, Kurjatnikov, Poljakov, Bykov (C), Suvorov, Šutichin, Petrov – Maslov, Uglanov, Latuchin – Bryn, Semenov, Kurach – Jurjev, Šarapov, Taldonov – Čelyšev
    Slovensko: Turek (Mazák) – Bulko, Joščák, Komačka, Kopčák, Konečný, Sikorjak – Miške, Grlický, Komínek – Kubovič, Kuaský, Gál – Dudovič, Řezanina (C), Halás – Katlovský, Szabo, Nehila

    Rozhodca: Vilkki, Alakare