NJ Devils – NY Rangers 3:2 (kon.) | NY Islanders – Minnesota 5:3 (kon.) | Philadelphia – Montreal 4:2 (kon.)
Pittsburgh – Ottawa 6:5 (kon.) | Boston – Toronto 3:4 (po pr.) | Washington – Florida 2:5 (kon.)
Nashville – St. Louis 0:1 (kon.) | Winnipeg – Dallas 3:5 (kon.) | Colorado – Chicago 1:2 (kon.)
Edmonton – Columbus 5:1 (kon.) | Arizona – LA Kings 2:6 (kon.) | Anaheim – San Jose 3:2 (kon.)
koniec
New Jersey Devils
3:2 (0:1, 1:0, 2:1)
New York Rangers
cz Streda 03.02.2016, 01:00 • Prudential Center, Newark • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    59:37
    Neskutečný rozruch před svatyní Coryho Schneidera, zajímavou příležitost měl třeba Derick Brassard, ale Cory Schneider ve spolupráci s obranou nedovolili Rangers vyrovnat!
     
    59:00
    Lundqvist míří z branky, Jezdci to zkusí v šesti!
     
    55:53
    J.T. Miller nahrál do obrovské šance najíždějícímu obránci Danu Boyleovi, který měl vyrovnání na holi. To by v brance ale nesměl být famózní Cory Schneider, který se stihl přesunout a chytit kotouč do své výstroje! Byl to jeho dnešní osmadvacátý zákrok.
     
    53:24
    McDonagh nebezpečně pálil z levé strany, ale když říkám nebezpečně, myslím opravdu nebezpečně! Naštěstí pro domácí ale puk Schneider vyrazit na tyčku!
     
    51:59
    Vyloučení v týmu New Jersey Devils (Adam Larsson – 2 min., držení protihráče).
    51:14 David SCHLEMKO - 3:2
     
    51:14
    Devils právě vstřelili branku!
    Ďáblové přesilovou hru dokázali využít těsně před jejím koncem a jdou dnes poprvé do vedení! Lee Stempniak zpoza branky pěkně našel u druhé tyče DAVIDA SCHLEMKA, který propasíroval kotouč za záda Henrika Lundqvista! Asistence: Lee Stempniak a Tyler Kennedy.
     
    49:33
    Obrovská šance v oslabení! Schlemko špatně nahrál na modré čáře a sám na branku pádil Ryan McDonagh, ale obránce, který si zahrál o víkendu Utkání hvězd, nedokázal trefit branku!
     
    49:19
    Vyloučení v týmu New York Rangers (Oscar Lindberg – 2 min., nedovolené bránění).
     
    48:54
    Čtvrtá formace Devils měla dobrou šanci strhnout skóre na domácí stranu! Stephen Gionta zrychlil po levém křídle a nahrál Farnhamovi, jehož nebezpečnou střelou zápěstím vyrazil Henrik Lundqvist. Následně chtěl Farnham dorážet baseballovým úderem, to už mu ale bylo znemožněno.
     
    44:21
    Chris Kreider předvedl výborné zrychlení a dostal se do gólové šance, ovšem tváří v tvář Schneiderovi se prosadit nedokázal! Domácí brankář byl opět oporou svému týmu.
    43:13 Joseph BLANDISI - 2:2
     
    43:13
    Devils právě vstřelili branku!
    Ale krátce po brance hostí máme vyrovnáno! JOSEPH BLANDISI předvedl parádní akci vedenou po levém křídle, když ho dopředu vyslal kapitán Greene. Celý výpad zakončil pěkně umístěnou střelou zápěstím, kterou Lundqvist nedokázal zachytit, 2:2! Asistence: Andy Greene a Damon Severson.
    42:06 J.T. MILLER - 1:2
     
    42:06
    Rangers právě vstřelili branku!
    Jezdci z New Yorku se znovu dostávají do vedení! Nejprve od modré pálil Keith Yandle, bez úspěchu. Posléze se po řadě odrazů dostal kotouč znovu na jeho hokejku, tentokráte obránce Rangers nahrál na volej J.T. MILLEROVI, který svou druhou brankou v utkání upravil na 2:1! Asistence: Keith Yandle a Dan Boyle.
     
    31:03
    Vyloučení v týmu New Jersey Devils (Kyle Palmieri – 2 min., hrubost).
     
    31:03
    New Jersey znovu zaváhalo ve vlastním obranném pásmu! Šanci tak dostal útočník Viktor Stålberg, který se zjevil zcela osamocený před Corym Schneiderem. Ten ho ale naštěstí pro Ďábly vychytal!
    Následuje komerční pauza.
     
    28:15
    V útočném pásmu Devils to nyní Seth Helgeson (NJD) trochu přehnal při zákroku na Pailleho. Dostává tak dvě minuty za zásah do oblasti hlavy nebo krku.
     
    21:34
    Porada s videem byla velice rychlá, branka Stempniaka byla regulérní! Hosté tak ztrácí možnost oddechového času a navíc i své vedení.
     
    21:34
    Tak pozor! Hostující kouč si ještě vyžádal poradu u videa, reklamuje nedovolené bránění brankáři! Uvidíme, jaký bude verdikt.
    21:34 Lee STEMPNIAK - 1:1
     
    21:34
    Devils právě vstřelili branku!
    A máme vyrovnáno, Ďáblové přesilovou hru dokázali využít! Od modré čáry vystřelil po přistrčení od Henriquea tvrdý projektil Eric Gelinas. Henrik Lundqvist jeho střelu vyrazil, na brankovišti ale puk dorazil pohotový LEE STEMPNIAK! Je to 1:1! Asistence: Eric Gelinas a Adam Henrique.
     
    20:45
    Henrik Lundqvist se měl co ohánět! Joseph Blandisi parádně nahrál Palmierimu, jehož dělovou ránu švédský brankář zneškodnil, stejně jako následující velké množství dorážek!
     
    19:54
    Nyní se ovšem provinili faulem a Devils budou hrát přesilovku. Derek Stepan (NYR) je vyloučen za hákování.
     
    17:51
    Famózní Cory Schneider! Další parádní zákroky domácího brankáře. Nejprve do předbrankového prostoru neúspěšně posílal pas Viktor Stålberg, k odraženému puku se dostal Dan Girardi. Jeho tvrdou ránu domácí brankář vyrazil, posléze ještě pálil kapitán Ryan McDonagh, zde ale Schneider předvedl parádní semafor!
     
    16:55
    Ihned po buly se v předbrankovém prostoru dostal k zakončení ruský útočník Sergej Kalinin a hostující gólman musel být hodně pozorný! Nakonec z toho ale branka nepadla.
    13:31 J.T. MILLER - 0:1
     
    13:31
    Rangers právě vstřelili branku!
    Hostující tým se dostal do protiútoku, ve kterém si vytvořil přečíslení dva na jednoho. Derick Brassard ho vyřešil parádní přihrávkou na J.T. MILLERA, který z voleje nedal šanci Corymu Schneiderovi a poslal Jezdce do vedení! Asistence: Derick Brassard a Jesper Fast.
     
    07:20
    New Jersey zachybovalo v rozehrávce a gólovou příležitost tak měl Derick Brassard po dobré práci J.T. Millera. Jeho nekompromisní střelu zápěstím ale skvěle chytil Cory Schneider!
     
    03:51
    Jako první v oslabení ale zahrozili domácí! Lee Stempniak nahrál do mezikruží na volného Adama Henriquea, který prudkou střelou zamířil nad bránu!
     
    03:36
    Vyloučení v týmu New Jersey Devils (Adam Larsson – 2 min., hákování).

    Michal Belšán

    Góly a asistencie: 22. Stempniak (Gelinas, Henrique), 44. Blandisi (Greene, Severson), 52. Schlemko (Stempniak, Kennedy) – 14. Miller (Brassard, Fast), 43. Miller (Yandle, Boyle)


    New Jersey Devils: Schneider (Kinkaid) – Greene, Larsson, Schlemko, Gelinas, Helgeson, Severson – Blandisi, Henrique, Stempniak – Kalinin, Zajac, Palmieri – Boucher, Josefson, Kennedy – Farnham, Gionta, Tootoo. Trenér: John Hynes.
    New York Rangers: Lundqvist (Raanta) – McDonagh, Girardi, Staal, Boyle, Yandle, Klein – Kreider, Stepan, Zuccarello – Miller, Brassard, Fast – Lindberg, Hayes, Stålberg – Glass, D. Moore, Paille. Trenér: Alain Vigneault.

    Rozhodca: Morton, Peel – Kovachik, Nowak

    Diváci: 16 514