Frosinone – Bologna 1:0 (kon.) | Hellas Verona – Bergamo 2:1 (kon.) | Fiorentina – Carpi FC 2:1 (kon.)
Inter – Chievo 1:0 (kon.) | Juventus – CFC Janov 1:0 (kon.) | Palermo – AC Miláno 0:2 (kon.)
Lazio – Neapol 0:2 (kon.) | Sampdoria – Turín 2:2 (kon.) | Empoli – Udinese 1:1 (kon.)
koniec
US Palermo
0:2 (0:2)
AC Miláno
cz Streda 03.02.2016, 20:45 • Stadio Renzo Barbera, Palermo • Talianska Seria A • 23. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.
     
    Witamy w transmisji online. Spotkanie rozpocznie się o godzinie 20:45.
     
    Czas na 23. kolejkę włoskiej Serie A! Podczas tej relacji gościć będziemy na Stadio Renzo Barbera, gdzie US Città di Palermo zmierzy się z AC Milanem. Zapowiada się ciekawy pojedynek. Początek tego starcia zaplanowano na godzinę 20:45.
     
    AC Milan obecnie plasuje się na szóstej lokacie w zestawieniu ligowym. Do tej pory czerwono-czarni zainkasowali 36 punktów. Na dorobek ten złożyło się dziesięć triumfów, a także sześć remisów i tyle samo porażek. W minionej kolejce "Rossoneri" zmierzyli się z Interem Mediolan. Wówczas odnieśli dość wysokie zwycięstwo. Mecz ten zakończył się wynikiem 3:0. Bramki na koncie AC Milanu zapisywali Alex, Carlos Arturo Bacca, a także Mbaye Niang. Drużyna ta nie odniosła porażki w Serie A od 6 stycznia.
     
    Natomiast US Città di Palermo znajduje się w zdecydowanie gorszym położeniu. Dotychczas ekipa ta zdołała zebrać 25 "oczek", dzięki czemu zajmuje dopiero czternastą lokatę. W swym ostatnim spotkaniu ligowym "Rosanero" starli się z Carpi. Wtenczas zwycięzca nie został wyłoniony – potyczka zakończyła się wynikiem remisowym 1:1. Jedyne trafienie na koncie gospodarzy dzisiejszego pojedynku zainkasował Alberto Gilardino. Czy dziś zespół z Palermo pokusi się o osiągnięcie lepszego rezultatu? Zapewne zadanie nie jest łatwe – AC Milan to wymagający rywal.
    Zespół US Città di Palermo bardzo pieczołowicie przygotowywał się do dzisiejszego starcia.

    Zawodnicy AC Milanu także solidnie trenowali.

     
    Do ostatniej konfrontacji tych dwóch ekip doszło 19 września 2015 roku. Wtenczas emocji nie brakowało. Ostatecznie potyczka ta zakończyła się rezultatem 3:2 na korzyść AC Milanu. Dwie bramki na koncie pokonanych zapisał Oscar Hiljemark, natomiast czerwono-czarnych do triumfu poprowadził duet Carlos Arturo Bacca (2) – Giacomo Bonaventura.
     
    Serdecznie zachęcamy do śledzenia naszej relacji ze spotkania US Città di Palermo – AC Milan. Rozpoczniemy ją punktualnie z pierwszym gwizdkiem arbitra, a więc o godzinie 20:45. Najpóźniej dwa kwadranse wcześniej zaprezentujemy Państwu składy obu drużyn. Nie zabraknie także zdjęć prosto ze stadionu, ciekawostek, gifów z bramek oraz groźniejszych akcji, a także obszernych opisów poszczególnych wydarzeń boiskowych. Koniecznie bądźcie z Lajfy.com. Do usłyszenia!
     
    Není to tak dávno, co AC Milán cestoval na Sicílii velmi nerad a to nejen kvůli dálce. Palermo v domácím prostředí na Rossoneri platilo, jenže časy se mění. Při poslední návštěvě stadionu Renza Barbery bralo AC tři body a podobný kousek by rádo zopakovalo i tentokrát.

    Nejprve něco k Palermu. Sicilané nemohou najít optimální tempo a už vůbec ne kontinuitu svých výsledků. Herně je to také bída, a tak je průběžné čtrnácté místo celkem zaslouženým počinem.

    Jinak se ale v Palermu vůbec nic nemění. V čele zůstává poněkud výstřední prezident Maurizio Zamparini a hlavní trenéři se střídají jako na běžícím páse, ten současný Schelotto dokonce nemá potřebnou licenci, a tak ho zastupuje Giovanni Tedesco. Palermo po debaklu v Janově (4:0) dokázalo správně zareagovat a rovněž čtyřmi brankami skolilo Udinese. Jenomže místo aby výborný výsledek potvrdilo i v následujícím kole, s Carpi remizovalo 1:1 a opět zbytečně ztratilo. Sicilané jsou jen šest bodů od sestupového pásma a rozhodně nemají vyhráno.

    AC Milán zase po dlouhé době potěšil srdce svých fanoušků, když nejenže v derby přehrál Inter 3:0, ale ještě předvedl dobrý výkon. Rossoneri udrželi kontakt s pohárovými příčkami a nyní je čeká to, s čím po celou sezonu bojují – navázání dobrých výsledků i v dalších kolech. Už po výhře nad Fiorentinou se v dalším kole očekávalo vítězství s Empoli, avšak marně. Přesto všechno to ale vypadá, že se Milánským konečně blýská na lepší časy. Za deset kol prohráli jen dvakrát a po výhře nad Alessandrií jsou jednou nohou ve finále Coppa Italia.
     
    Úvodní sestavy:

    U.S. Citta di Palermo: Sorrentino (C) – Struna, Goldaniga, G. González, Lazaar – Hiljemark, Jajalo, Čočev – F. Vázquez, Gilardino, Quaison.
    Náhradníci: Alastra – Vitiello, Rispoli, Anđelković, Trajkovski, Cassini, Cionek, Cristante, Morganella, Pezzella, Đurđević.

    AC Milán: G. Donnarumma – Abate, C. Zapata, A. Romagnoli, Antonelli – Honda, Kucka, Montolivo (C), Bonaventura – Niang, Bacca.
    Náhradníci: Abbiati, Livieri – De Sciglio, Calabria, Simič, Alex, Bertolacci, J. Mauri, A. Poli, Balotelli, K-P. Boateng, Ménez..
     
    Rzućmy okiem na składy obu ekip:

    US Città di Palermo: Sorrentino (C) – Struna, Goldaniga, G. González, Lazaar – Hiljemark, Jajalo, Čočev – F. Vázquez, Gilardino, Quaison.

    Rezerwowi: Alastra – Vitiello, Rispoli, Anđelković, Trajkovski, Cassini, Cionek, Cristante, Morganella, Pezzella, Đurđević.

    AC Milan: G. Donnarumma – Abate, C. Zapata, A. Romagnoli, Antonelli – Honda, Kucka, Montolivo (C), Bonaventura – Niang, Bacca.

    Rezerwowi: Abbiati, Livieri – De Sciglio, Calabria, Simič, Alex, Bertolacci, J. Mauri, A. Poli, Balotelli, Boateng, Ménez..
    Kilka migawek z przedmeczowego rozruchu.

    Wyjściowe jedenastki w formie graficznej.

    Niebawem początek spotkania!

     
    Zawodnicy już pojawili się na murawie. Czas na prezentację! Gospodarze zagrają dziś w różowo-czarnych kompletach, strojów przyjezdnych, póki co, nie widzimy. Na trybunach panuje wyśmienita atmosfera, trwa część oficjalna, po której rozpoczniemy rywalizację.
     
    Týmy už jsou na hrací ploše, dokončíme podání rukou a za chvíli se bude začínat.
     
    1
    Mecz się właśnie rozpoczął.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Spotkanie zaczęli gracze AC Milanu, którzy zagrają dziś w czarno-żółtych kompletach. O strojach miejscowych już informowaliśmy. Początek zmagań dość spokojny, na murawie nie dzieje się nic szczególnego.
     
    1
    Zápas tedy začal a první šel dopředu slavnější hostující celek, nakonec ale přišel nepřesný pas od Hondy a celá akce skončila dříve, než měla.
     
    2
    Tymczasem w posiadaniu inicjatywy znaleźli się gospodarze, którzy bez najmniejszego pośpiechu wymienili kilka podań na własnej połowie. Następnie próbowali zaatakować, ale ich starania spaliły na panewce.
     
    2
    AC dnes bude chtít potvrdit tři body z derby a navázat na dobrý výkon, zatím se ale nedostalo na útočnou polovinu a spíše rozvážně kombinuje na vlastní polovině.
     
    1
    Zápas tedy začal a první šel dopředu slavnější hostující celek, nakonec ale přišel nepřesný pas od Hondy a celá akce skončila dříve, než měla.
     
    3
    Teraz mamy trochę szarpanej gry. Futbolówka często zmienia właściciela, sporo strat spowodowanych niedokładnymi podaniami. Na razie poziom rywalizacji pozostawia sporo do życzenia.
     
    3
    Teď se naopak zásluhou Lazaara dopředu hnalo Palermo, ovšem Hiljemark nebyl při svém přechodu dopředu přesný, takže míč má opět AC.
     
    4
    Goście egzekwowali aut na wysokości pola karnego rywala. Rozegrali go niezbyt dobrze, udało się wywalczyć jedynie wznowienie z narożnika boiska. Czy to przyniesie AC Milanowi jakieś korzyści?
     
    2
    AC dnes bude chtít potvrdit tři body z derby a navázat na dobrý výkon, zatím se ale nedostalo na útočnou polovinu a spíše rozvážně kombinuje na vlastní polovině.
     
    5
    Niezła centra w szesnastkę, lecz na posterunku był goalkeeper miejscowej ekipy. Sorrentino bez najmniejszego problemu sparował futbolówkę, tym samym oddalając potencjalne niebezpieczeństwo.
     
    4
    Teď měli milánští hráči rohový kop, který zahrával Bonaventura, jeho kroucený centr ale vyrazil ze své brány včas Sorrentino!
     
    3
    Teď se naopak zásluhou Lazaara dopředu hnalo Palermo, ovšem Hiljemark nebyl při svém přechodu dopředu přesný, takže míč má opět AC.
     
    6
    Montolivo zdecydował się na indywidualny rajd prawą flanką, dzięki czemu zdołał wywalczyć kolejny korner. Zagotowało się pod bramką miejscowych, aczkolwiek futbolówka nie znalazła drogi do siatki! Zabrakło naprawdę niewiele.
     
    4
    Teď měli milánští hráči rohový kop, který zahrával Bonaventura, jeho kroucený centr ale vyrazil ze své brány včas Sorrentino!
     
    5
    Velkou šanci měl nakonec Bonaventura, který zahrával rohový kop přímo do brány Sorrentina a ten jeho centr jen tak tak vyrazil pryč ze své brány!
     
    5
    Velkou šanci měl nakonec Bonaventura, který zahrával rohový kop přímo do brány Sorrentina a ten jeho centr jen tak tak vyrazil pryč ze své brány!
    6. Nie było bramki, słuszna decyzja arbitra.
    6.
     
    6
    AC je v úvodu lepším a aktivnějším celkem, ale ani další rohový kop, který měl na svědomí Honda, nebyl přesný a obrana ho v čele s Goldanigou poslal pryč.
     
    7
    I jeszcze jeden rzut rożny dla przyjezdnych. Tym razem nie udało się stworzyć większego zagrożenia pod bramką rywali. Po chwili goście wywalczyli rzut wolny. Ataki zawodników AC Milanu są coraz groźniejsze.
     
    7
    Následně byl faulovaný Bonaventura a sudí Mazzoleni správně píská, takže hosté mají další šanci na dobrý centr.
     
    8
    Nie najlepsze dośrodkowanie Hondy, dobrze interweniował Sorrentino. Ekipa US Citta di Palermo bardzo szybko znalazła się w posiadaniu futbolówki. Nie trwało to jednak zbyt długo. Czerwono-czarni w mgnieniu oka naprawili swoje niedociągnięcie.
     
    9
    Do rychlého kontru se ale následně hnal domácí celek a celé to zastavil Juraj Kucka až nedovoleným zákrokem, takže Palermo bude mít další šanci z přímáku.
     
    10
    Tymczasem rzut wolny egzekwowali gospodarze. Jeden z miejscowych lekko podciął piłkę, która poszybowała prosto w objęcia bramkarza AC Milanu. Kiepska próba, cóż tu więcej dodawać.
     
    10
    Jenže centr Vázqueze sebral celkem v pohodě mladý gólman Donnarumma, který nakonec neměl větší potíže a míč rychle rozehrál dopředu.
     
    11
    Na murawie dzieje się coraz więcej, ale niewiele z tego wynika. Posiadanie piłki rozkłada się równomiernie. Minimalnie lepiej sprawują się goście, lecz nie potrafią tego przełożyć na zdobycie bramki.
     
    11
    Ani teď neměl moc práce, protože dobrý útok zakončil pouze velice nepřesným pasem Švéd Quaison a celá akce tak skončila neúspěchem.
     
    12
    Tempo rywalizacji chwilowo siadło. Obecnie goście wymieniają się podaniami na własnej połowie, nie spiesząc się z wyprowadzeniem kolejnego ataku. Miejscowi nie stosują zbyt wysokiego pressingu.
     
    12
    Teď centroval z velké dálky na bránu Struna a Donnarumma nakonec musel míč kontrolovat, protože skoro zapadl do jeho brány! Nakonec ale zákrok nebyl nutný a míč skončil mimo.
    5. Největší šance dosavadního průběhu utkání.
     
    14
    Cocev faulował jednego z rywali. Gra natychmiastowo została przerwana, po czym arbiter upomniał zawodnika i podyktował rzut wolny. Może być ciekawie – 25 metrów do bramki Sorrentino!
     
    14
    Na zemi skončil po tom, co sám fauloval Bonaventuru, Čočev, ale bude v pořádku a naopak si musí dávat pozor, protože AC má přímák v pozici, která může býti střeleckou.
     
    15
    Kwadrans rywalizacji za nami. Póki co mamy bezbramkowy remis, choć spotkanie jest całkiem przyzwoite, dzieje się dość sporo, nie mamy zbyt wielu powodów do narzekań.
     
    15
    Stejného názoru byl i Bonaventura, který ale poslal svůj projektil pouze do zdi a žádné nebezpečí pro bránu Sorrentina tak nehrozilo.
     
    6
    AC je v úvodu lepším a aktivnějším celkem, ale ani další rohový kop, který měl na svědomí Honda, nebyl přesný a obrana ho v čele s Goldanigou poslal pryč.
     
    16
    Ależ fenomenalnie interweniował jeden z defensorów miejscowej ekipy, który ofiarnie zatrzymał uderzenie Baccy. Milanista odbył bardzo ładny rajd, przedarł się przez obronę Palermo, lecz nie zdołał oddać celnego uderzenia.
     
    16
    Do obrovské šance se dostával Carlos Bacca, který se po kličce do středu zjevil ze strany sám před Sorrentinem, ale svůj pokus přes něj nepropasoval, takže italský gólman si připsal dobrý zákrok!
     
    7
    Následně byl faulovaný Bonaventura a sudí Mazzoleni správně píská, takže hosté mají další šanci na dobrý centr.
     
    17
    Kolejny atak przyjezdnych i znów świetną obroną popisał się goalkeeper miejscowej ekipy. Nic dodać, nic ująć. Po chwili gracz US Citta di Palermo przekroczył wyznaczone przepisy. Gra przerwana.
     
    17
    Další těžký zákrok si musel připsat domácí gólman, který byl nucen rychle padnout na zem proti ráně Bonaventury z dálky, nakonec ji ale s menšími obtížemi udržel v náruči!
     
    9
    Do rychlého kontru se ale následně hnal domácí celek a celé to zastavil Juraj Kucka až nedovoleným zákrokem, takže Palermo bude mít další šanci z přímáku.
     
    10
    Jenže centr Vázqueze sebral celkem v pohodě mladý gólman Donnarumma, který nakonec neměl větší potíže a míč rychle rozehrál dopředu.
     
    11
    Ani teď neměl moc práce, protože dobrý útok zakončil pouze velice nepřesným pasem Švéd Quaison a celá akce tak skončila neúspěchem.
     
    12
    Teď centroval z velké dálky na bránu Struna a Donnarumma nakonec musel míč kontrolovat, protože skoro zapadl do jeho brány! Nakonec ale zákrok nebyl nutný a míč skončil mimo.
     
    14
    Na zemi skončil po tom, co sám fauloval Bonaventuru, Čočev, ale bude v pořádku a naopak si musí dávat pozor, protože AC má přímák v pozici, která může býti střeleckou.
     
    16
    Do obrovské šance se dostával Carlos Bacca, který se po kličce do středu zjevil ze strany sám před Sorrentinem, ale svůj pokus přes něj nepropasoval, takže italský gólman si připsal dobrý zákrok!
     
    17
    Další těžký zákrok si musel připsat domácí gólman, který byl nucen rychle padnout na zem proti ráně Bonaventury z dálky, nakonec ji ale s menšími obtížemi udržel v náruči!
     
    18
    Gol dla Milanu!
    Strzelcem bramki CARLOS BACCA, który otrzymał świetne podanie z prawej flanki, a następnie z wielką łatwością umieścił futbolówkę w siatce. Bardzo ładna akcja przyjezdnej ekipy. Sorrentino nie miał zbyt wielkich szans na odnotowanie skutecznej interwencji.
     
    18
    AC Milán právě vstřelil branku!
    Tak a zaslouženě jsou to právě hosté kteří se dnes první dostávají do vedení, přičemž to byl opět kanonýr CARLOS BACCA, který rozvlnil síť! Abate poslal pěkný centr do míst, kde stál kolumbijský střelce a ten zblízka uklidil na bližší tyči míč do sítě!
    18. Carlos Bacca (ACM) - 0:1
     
    20
    AC Milan wysforował się na prowadzenie. Miejscowi momentalnie próbują odpowiedzieć, konstruując atak pozycyjny. Ich starania zdają się na niewiele, defensywa rywala jest bardzo czujna i skuteczna.
    18. Carlos BACCA - 0:1
     
    19
    AC Milán právě vstřelil branku!
    Tak a zaslouženě jsou to právě hosté kteří se dnes první dostávají do vedení, přičemž to byl opět kanonýr CARLOS BACCA, který rozvlnil síť! Abate poslal pěkný centr do míst, kde stál kolumbijský střelce a ten zblízka uklidil na bližší tyči míč do sítě!
    19. Carlos BACCA - 0:1
     
    20
    Domácí se snaží reagovat, teď ale měl po Hiljemarkově centru těžkou práci Gilardino, který na míč nedosáhl a jenom ho tečoval do zámezí.
     
    21
    Niezłe dośrodkowanie w pole karne AC Milanu. Hiljemark główkował, ale zrobił to dość mizernie. Futbolówka poszybowała daleko obok bramki strzeżonej przez Donnarumme.
     
    20
    Domácí se snaží reagovat, teď ale měl po Hiljemarkově centru těžkou práci Gilardino, který na míč nedosáhl a jenom ho tečoval do zámezí.
     
    22
    Tempo rywalizacji minimalnie siadło. Obecnie goście wymieniają się podaniami na własnej połowie. Na trybunach wciąż panuje wyśmienita atmosfera, choć miejscowa drużyna nie radzi sobie zbyt dobrze.
     
    23
    I znów zaatakować próbowali gospodarze dzisiejszego starcia, jednak nic z tego nie wynikło. Grę od bramki wznowił Donnarumma. Aktualnie nie dzieje się nic szczególnego. Obserwujemy trochę walki w środku pola.
     
    22
    Teď sice fauloval Honda, ale ten přímák byl moc daleko od brány na to, aby došlo k jejímu ohrožení. Nakonec dlouhý nákop sebral Donnarumma.
    A tak prezentuje się strzelec bramki dla ekipy gości.

     
    22
    Teď sice fauloval Honda, ale ten přímák byl moc daleko od brány na to, aby došlo k jejímu ohrožení. Nakonec dlouhý nákop sebral Donnarumma.
     
    24
    Ani teď nepřestává platit, že hosté jsou lepším týmem, ovšem lacinou ztrátu si připsal Kucka, aby za něj všechno hasil dobrým skluzem Abate.
     
    24
    Ani teď nepřestává platit, že hosté jsou lepším týmem, ovšem lacinou ztrátu si připsal Kucka, aby za něj všechno hasil dobrým skluzem Abate.
     
    26
    Palermo se sice snaží, ale není mu přáno a zatím se moc nedostává na dostřel hostující brány, ovšem to by se mohlo podařit teď, protože míč drží v její blízkosti Čočev.
     
    25
    Do zakończenia pierwszej połowy pozostało jedynie dwadzieścia minut. Wydaje się, że przyjezdni kontrolują przebieg rywalizacji. Obecnie czerwono-czarni wymieniają sporo niesłychanie dokładnych podań.
     
    26
    Kolejny atak miejscowych nie przysporzył rywalom większych kłopotów. Centra jednego z graczy US Citta di Palermo poszybowała prosto w objęcia goalkeepera AC Milanu.
     
    26
    Palermo se sice snaží, ale není mu přáno a zatím se moc nedostává na dostřel hostující brány, ovšem to by se mohlo podařit teď, protože míč drží v její blízkosti Čočev.
     
    27
    Nakonec i přišel centr v podání Jajala, ovšem Donnarumma jistě vyběhl a schoval ho do své náruče!
     
    27
    Nakonec i přišel centr v podání Jajala, ovšem Donnarumma jistě vyběhl a schoval ho do své náruče!
     
    27
    Nie jest to jakieś porywające widowisko, choć jego początek był bardzo obiecujący. Brakuje groźnych akcji, a co za tym idzie – celnych uderzeń. Przed momentem sędzia znów użył gwizdka. Faulowany był Juraj Kucka, natomiast przepisy przekroczył Aljaz Struna.
     
    28
    Czerwono-czarni egzekwowali rzut wolny, który nie przyniósł im najmniejszych korzyści. Sędzia dopatrzy się przewinienia w ofensywie i gra została przerwana. Słuszna decyzja rozjemcy tejże potyczki.
     
    29
    Ani teď aktivita Rossoneri neochabuje, takže stále platí, že AC kontroluje hru. Teď ale není tak nebezpečné, protože drží míč spíše kolem půlící čáry a čeká, až se ukáže skulina v obraně soupeře.
     
    29
    Ani teď aktivita Rossoneri neochabuje, takže stále platí, že AC kontroluje hru. Teď ale není tak nebezpečné, protože drží míč spíše kolem půlící čáry a čeká, až se ukáže skulina v obraně soupeře.
     
    30
    Pół godziny gry za nami. Przed momentem goście egzekwowali kolejny rzut rożny, lecz nic z tego nie wynikło. Cóż tu więcej dodawać... Chwilami powiewa nudą.
     
    31
    Další akce AC skončila neúspěšně, ale nebylo daleko k tomu, aby přišla další branka! Ke střele z dálky se totiž dostal Honda a Sorrentino musel vyrážet!
     
    32
    Po ruce Goldanigy je tu penalta pro AC! Hodně nešikovně si míč na ruku srazil italský obránce!
     
    33
    AC Milán právě vstřelil branku!
    K pokutovému kopu se postavil M'BAYE NIANG, který se nemýlil a přesnou střelou poslal míč za záda zcela bezmocného Sorrentina!
    33. M´Baye NIANG - 0:2
     
    35
    AC tedy zatím drží zápas pod kontrolou a vypadá to, že bude v poločase vést o dvě branky, protože Palermo se k ničemu nezmohlo.
     
    37
    Ke střele z dálky se dostal Montolivo, ale jeho pokus nebyl přesný a skončil tak daleko vedle.
     
    39
    K dobré šanci se v podání domácího celku dostal poprvé v zápase Gilardino, který si naběhl za obranu, ale nakonec nedokázal trefit osamocený bránu!
     
    41
    AC Milán podniklo další atak směrem vpřed, zatím to vypadá, že si pohlídá nebo snad ještě pojistí svůj náskok.
     
    43
    Žlutou kartu za nešetrný zákrok na Bonaventuru vidí Goldaniga a hosté mají další přímák.
     
    44
    Do tvrdého souboje šel u postranní čáry Zapata a nakonec vybojoval míč, protože mu byl pískán faul na jeho osobu.
     
    45
    Konec poločasu se blíží a hosté stále drží míč ve své moci, takže to vypadá, že poločas dovedou do zdárného konce.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    První poločas je tedy u konce a já mohu říci, že domácí celek naprosto zaslouženě prohrává s tím hostujícím, protože AC bylo lepším týmem a po zásluze Baccova gólu zblízka a přesné penalty Nianga vede 2:0! Palermo toho moc nepředvedlo a jedinou šanci měl Gilardino, který ale pálil hlavou mimo bránu Donnarummy. Dokáží hosté udržet nastolený rytmus a dotáhnout zápas ke třem bodům?
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu U.S. Citta di Palermo: ze hřiště odchází Robin Quaison, přichází Michel Morganella.
     
    46
    Střídání v týmu U.S. Citta di Palermo: ze hřiště odchází Aljaz Struna, přichází Aleksandar Trajkovski.
     
    47
    Palermo se v úvodu poločasu snaží dostat dopředu, ale to mu bylo znemožněno tím, že na zemi skončil Zapata a píská se faul proti domácímu celku.
     
    48
    Obrana AC dnes zatím funguje velice dobře a teď opět získala míč do své moci, momentálně se ho pak snaží rozehrát dopředu.
     
    50
    Žlutou kartu za faul zezadu na Nianga vidí domácí Jajalo, který musel zatáhnout za záchrannou brzdu a také je za to náležitě odměněn.
     
    51
    Do velké šance se dostal po pěkné akci Honda, který už byl ze strany sám před bránou. Jenže nakonec se rozhodl dát přihrávku na Kucku, což se mu nepovedl a slovenský záložník dostal pas pouze na paty!
     
    52
    Na druhé straně to zkoušel pasem mezi obránci Gilardino, ale Donnarumma byl pozorný a odražený míč nakonec v pohodě sebral.
     
    53
    Na druhou stranu se opět hnal hostující tým, tvrdý centr pak poslal před bránu aktivní Honda, ale Sorrentino ho vyrazil tygřím skokem do bezpečí!
     
    55
    Na zem se poroučel po tvrdém atak Niang a logicky se tak píská, domácí nemají moc šancí na to, aby skóre ještě zvrátili.
     
    56
    Střídání v týmu AC Milán: ze hřiště odchází Riccardo Montolivo, přichází Andrea Bertolacci.
     
    57
    Píská se i faul na Honud a to se domácím nelíbí, protože Japonec tomu hodně přidal, ale na verdiktu sudího moc nezmění.
     
    58
    Střídání v týmu U.S. Citta di Palermo: ze hřiště odchází Alberto Gilardino, přichází Uroš Đurđević.
     
    59
    Dalším mužem, který skončil na zemi, byl Kucka a kope se tak další přímák z místa, které může být nebezpečné.
     
    60
    Ale tento centr se moc nepovedl, takže obrana Palerma ho v pohodě odvrátila na roh, který byl odvrácen na další. Tohle AC vyhovuje.
     
    61
    Dlouhý míč za obranu na druhé straně dostával Vázquez, ale nacházel se v ofsajdu, takže celá akce skončila velice rychle.
     
    62
    Ani teď se domácí nedostávají do nějakého tlaku, spíše AC stále kontroluje hru a vypadá to, že vedení udrží.
     
    64
    Dobro šanci nakonec měli domácí, ale celá akce byla zachráněna blokem Zapaty, který poslal volej Lazaara těsně nad bránu, takže se zavlnila jen horní síť.
     
    65
    Teď Donnarumma v pohodě chytil následný roh a míč poslal dopředu, AC se tedy celkem úspěšně ubránila další akci domácích.
     
    67
    Ke střele se snažil dostat Morganella, ale jeho střela byla zablokována a poté ještě fauloval Bertolacciho.
     
    69
    Ještě jednu akci poté mělo hostující AC, když míč dostával ve vápně Bacca, ten ale byl nakonec příliš dlouhý a došel si pro tak Sorrentino.
     
    70
    Další dlouhý nákop za obranu v pohodě chytil Donnarumma, který dnes působí velice jistě.
     
    72
    AC stále v pohodě drží náskok a vypadá to, že ho jen tak nepustí, hosté hrají klidně a organizovaně, takže působí sebejistým dojmem.
     
    74
    Do dobré šance se dostával domácí celek, to ale nakonec skončilo faulem, což neunesl Vázquez a za svoji reakci dostává žlutou.
     
    75
    Střídání v týmu AC Milán: ze hřiště odchází M´Baye Niang, přichází Mario Balotelli.
     
    76
    Juraj Kucka si počínal tvrdě ve středu pole a jeho počínání bylo odměněno faulem, následný centr Morganelly ale v pohodě sebral Donnarumma.
     
    78
    Ani další útok Palerma neskončil valně, protože domácí nebyli ve finální fázi přesní a jejich útok skončil na odkopu Zapaty.
     
    79
    Ani Balotelli na druhé straně ale nepochodil, protože zkusil střelu z uctivé vzdálenosti a ta skončila hodně nad.
     
    80
    AC už se nikam netlačí, přesto se snažil vepředu vybojovat míč Kucka, ale to se mu povedlo pouze za pomoci faulu, který je mu následně i pískán.
     
    82
    Zápas pokojně plyne ke svému konci a AC si dává velký pozor na to, aby vykrývalo volné prostory a zatím tak Palermo prostě nemá kudy by prošlo.
     
    83
    AC stále drží míč na svých kopačkách, ale je to kombinace "o ničem", protože je k vidění pouze ve středu pole, kde se nic nestane.
     
    84
    Střídání v týmu AC Milán: ze hřiště odchází Carlos Bacca, přichází Andrea Poli.
     
    86
    Opět to zkoušelo Palermo, ale zatím je to takové "jalové", kombinace vázne a žádná větší šance nepřichází.
     
    87
    Tentokrát fauloval Hiljemarka Kucka, ale ani tento přímý kop domácím moc nepomohl, protože sám faulovaný ho zahrál moc dlouhý.
     
    89
    Tentokrát další roh Palerma poslal pryč Poli a po chvíli bude odkopávat Donnarumma. Konec zápasu asi bude plynout v klidném duchu.
     
    90
    Už uplynula poslední minuta základní hrací doby a nastavovat se budou tři minuty, které ještě dělí hosty od zisku tří bodů.
     
    90+2
    Zatím se ani v nastaveném čase nic moc neděje a AC takticky hlídá výsledek, vypadá to, že se zápas dohraje v režii Rossoneri.
     
    90+3
    Ani poslední útok domácích nebyl úspěšný, protože ho faulem zastavil Honda a následná střela doskákala mimo Donnarummovy brány.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Zápas je tedy u konce a druhý poločas už tak zábavný nebyl, protože hosté si spíše hlídali svoje vedení a domácí Palermo bylo naprosto neškodné, protože si nevytvořilo žádnou větší možnost ke skórování. AC si svoje vedení zkušeně pohlídalo a připisuje si tak další tři body do tabulky, takže se dá mluvit o útoku na poháry! Ode mne je to dnes vše, já se loučím a přeci vám pěkný zbytek celého týdne. (22:44:09)

    Ondřej Hradecký

    Góly: 18. Bacca, 18. Bacca, 19. Bacca (Abate), 33. Niang (pen.)

    Karty:   43. Goldaniga (PLM), 50. Jajalo (PLM), 74. F. Vázquez (PLM)


    Držení míče: 31 % : 69 %.
    Střely na branku: 1:8. Střely mimo: 5:2. Rohy: 3:5. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 12:15.
    US Palermo: Sorrentino (C) – Struna (46. Trajkovski), Goldaniga, G. González, Lazaar – Hiljemark, Jajalo, Čočev – F. Vázquez, Gilardino (58. Đurđević), Quaison (46. Morganella).
    Náhradníci: Alastra, Marson – Vitiello, Rispoli, Anđelković, Trajkovski, Cassini, Cionek, Cristante, Morganella, Pezzella, Đurđević.

    AC Miláno: G. Donnarumma – Abate, C. Zapata, A. Romagnoli, Antonelli – Honda, Kucka, Montolivo (C) (56. Bertolacci), Bonaventura – Niang (75. Balotelli), Bacca (84. A. Poli).
    Náhradníci: Abbiati, Livieri – De Sciglio, Calabria, Simič, Alex, Bertolacci, J. Mauri, A. Poli, Balotelli, K-P. Boateng, Ménez.

    Rozhodca: Mazzoleni – Tasso, de Luca