Omsk – Novgorod 4:1 (kon.) | Čeljabinsk – Jugra Chanty-Mansijsk 2:3 (kon.) | Ufa – Barys 5:4 (kon.)
Togliatti – Dinamo Minsk 2:3 (po pr.) | Nižnekamsk – Jekaterinburg 3:4 (0:1 po s.n.) | Čerepovec – Riga 1:3 (kon.)
Petrohrad – Helsinki 2:1 (kon.)
koniec po predl.
Lada Togliatti
2:3 (2:1, 0:1, 0:0 - 0:1)
HC Dinamo Minsk
cz Pondelok 01.02.2016, 16:00 • Arena Lada • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Z mé strany vše, u dalších on-line přenosů brzy na shledanou. (18:13:27)
     
    Dinamo nakonec zvládlo důležitý souboj na půdě Togliatti, a i když muselo o svém vítězství rozhodnout až v prodloužení zásluhou Kaljužného, pořád se drží v boji o play-off. Tahle zpráva tak fanoušky Slovanu, s nímž se běloruský celek rve o účast v play-off, potěšila vlastně jen na půl.
     
    Konec zápasu.
    60:51 Alexej KALJUŽNYJ - 2:3
     
    60:51
    Dinamo Minsk právě vstřelilo branku!
    Uběhlo opravdu jen pár desítek vteřin po prodloužení, aby o vítězi tohoto utkání trochu šťastně rozhodl ALEXEJ KALJUŽNYJ. Cheechoo narazil puk o mantinel, ten se dostal k modré čáře ke Znacharenkovi, jehož tečovanou střelu ještě podruhé tečoval před Masalskisem jeho spoluhráč. Rozhodčí se museli poradit, jestli Kaljužnyj měl hokejku v pravidly hokeje povolené úrovni, nakonec ovšem branku uznali. Bylo to ovšem hodně hraniční, tenhle moment se spíše hodil do baseballu. Nahrávka nepřipsána nikomu. Bez asistence.
     
    60:17
    Hosté v plném počtu.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Další branky jsme se v posledním dějství už nedočkali. Pro fanoušky Slovanu dobrá zpráva, že největší konkurent Dinamo v tomhle souboji určitě ztratí – jestli však získá potřebný bod navíc, to se teprve ještě uvidí.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
    Jak byste srovnali Utkání hvězd v KHL a v NHL? :-)

    O tomto víkendu zažila NHL velký svátek v podobě #NHLAllStar! P.K. Subban se například převlékl jako Jaromír Jágr, a po...

    Zveřejnil(a) KHL CZ/SK dne 1. únor 2016
     
    59:20
    Čtyřicet vteřin do konce. Lada zatím jako by na početní výhodu kašlala, zřejmě chce dostat utkání hlavně do prodloužení.
     
    58:41
    Lada získala po vzoru amerického fotbalu nějaké ty yardy. Tedy spíše útočné pásmo po zásahu Glasse, kde by mohla rozjet svojí přesilovku.
     
    58:17
    Vyloučení v týmu HC Dinamo Minsk (Cheechoo – 2 min., nafilmovaný pád nebo přehrávání).
     
    58:00
    Zahlášeny poslední dvě minuty 3. třetiny.
     
    56:45
    Bočarov možná opravdu měl nahazovat od modré čáry na branku. Takhle se Lada ukombinovala vlastně až ke své smrti v téhle akci.
     
    55:11
    Linglet nakonec dobře zapresoval a dostal soupeře z pásma. Každopádně Lada se dostala o chvilku později do slibné šance na levé straně, než byl Bělousov nakonec faulován. Tohle si rozhodně žádalo dvě minuty.
     
    53:50
    Oba celky zatím nedokážou na svého soupeře vyvinout nějaký větší tlak. Celá třetina je z obou stran hodně, hodně vyrovnaná. Možná se opravdu dočkáme prodloužení či samostatných nájezdů.
     
    52:18
    Zajímavá kombinace Dinama. Gunderson se odvážně vydal dopředu a přihrál před brankoviště, k puku se chystal Cheechoo, ten byl ovšem domácí obranou nakonec zastaven.
     
    51:20
    Gurkin to nakonec asi udělal dobře, nebyl přeplašený a zůstal s pukem za vlastní brankou tak, aby spoluhráči i soupeř mohli vystřídat.
     
    50:29
    Fantastický zákrok Masalskise! Szczechura se snažil ze středu pole hlavně přesně zamířit, krásný semafor jeho soupeře mu ale dosti pokazil radost. Zasloužený potlesk pro domácího gólmana z tribun zde Togliatti.
     
    49:36
    Sulejmanovova střela z levé strany byla sražená do ochranné sítě. Alespoň Lada vybojovala pásmo. Už jen zhruba deset minut do konce zbývá do konce základní hrací doby.
     
    48:26
    Reklamní přestávka vyplní program této třetiny, která je zatím dost opatrná. Oba týmy si spíše vytvářejí jen takové jakési náznaky šancí.
     
    47:12
    Jedovatá střela Szczechury z levého kruhu. Tenhle Kanaďan vyslal už třetí střelecký pokus na branku a po Gundersonovi je v tomhle ohledu nejaktivnějším z týmu.
     
    46:24
    Už podruhé je hra přerušená, a to díky mizerné rozehrávce Dinama. Oba týmy hrají opatrně, to je jasné. Host by ale přece rádi uzmuli všechny body, to je jasné.
     
    45:07
    Bumagin vystřelil z levého kruhu, ale vedle. O pár vteřin později se tlačil k dorážce, ale Dinamo se ubránilo. Z následného brejku hosté nic nevytěžili.
     
    44:26
    Meleško předal puk na pravém kruhu Gundersonovi, který ostře vypálil, nicméně Masalskis byl mezi třemi tyčemi velmi, velmi pozorný.
     
    42:14
    Skvěle si nyní pohlídal Nogačjov domácího Bumagina, aby nedorážel nebo tečoval tuhle střelu od modré čáry. Glass tak v pohodě zasáhl.
     
    41:53
    Hosté v plném počtu.
     
    41:08
    Domácí dohrávají přesilovku z druhého dějství, zatím si však Glass na své konto nemusel připsat žádný složitější zákrok.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 17:37.
     
    Matt Ellison dokázal zkraje druhého dějství nakonec vyrovnat a vrátil Dinamo zpátky do hry o klíčové vítězství. S Ladou je to ovšem tuhá a vyrovnaná bitva. Zřejmě o úspěchu budou rozhodovat jen maličkosti. Pochopitelně že fanoušci Slovanu si budou přát, aby běloruský celek nakonec nedokázal zvítězit.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:53
    Vyloučení v týmu HC Dinamo Minsk (Gunderson – 2 min., podražení).
     
    39:52
    Tohle byla velká možnost pro Ladu jen pár vteřin před koncem! Gurkin si najížděl k levé tyčce a mohl zacílit nad beton Glasse. Byl ovšem zezadu faulovaný a nakonec v pádu narazil o zadní mantinel.
     
    39:28
    Zakázané uvolnění pro Ladu, ještě jednou se bude vhazovat, a to před brankou Masalskise.
     
    39:00
    Zahlášena poslední minuta 2. třetiny.
     
    38:50
    Velký závar před Glassem likvidovali obránci Dinama jen s vypětím všech sil. Hostujícímu gólmanovi totiž vypadl puk z lapačky. Nakonec pro něj dopadlo vše dobře.
     
    37:40
    Glass byl nyní sestřelen ve své brance. Nemohl za to ovšem jeho protihráč Bělousov, který se snažil střílet z blízkosti, nýbrž spoluhráč Filičkin, jenž domácího forvarda do brankoviště ve snaze ubránit ho natlačil.
     
    37:00
    Tři minuty do konce. Hra je nyní dost opatrná, je vidět, že oba týmy nechtějí v závěru tohoto dějství hlavně inkasovat.
     
    35:12
    Hra vysokou holí, rozhodčí museli hru ve středním pásmu přerušit. Vhazovat se bude před brankářem Glassem.
     
    34:20
    Obrovská možnost Dinama! Teď se Masalskis opravdu vyznamenal. Po tvrdé střele z mezikruží už to vypadalo, že Matěruchin zakončí nad ležícího gólmana. Ten se ale představil se svou skvělou lapačkou.
     
    33:17
    U tyčky nyní pro jistotu schoval Masalskis puk pod svou lapačku. Vhazovat se bude po před jeho prostorem brankoviště.
     
    32:52
    Teď to na tribunách jenom zahučelo. Tahle tečovaná střela V. Strelcova vypadala hodně nebezpečně. Glass by zřejmě těžko reagoval, kdyby opravdu mířila mezi jeho tři tyče.
     
    31:51
    A další střelecký pokus, který nyní Masalskis už musel přece jenom schovat do své výstroje. Kolcov to na něj zkoušel z pravého kruhu.
     
    30:58
    Gunderson nyní měl trošku potíže se zpracováním puku, proto jeho pumelice od modré čáry nebyla tak překvapivá. A domácí gólman znovu dobře zasáhl.
     
    29:45
    Stěpanov z levé strany pálil z úhlu, nicméně Masalskis se nenechal znovu výrazněji překvapit. Malinko aktivnější jsou nyní hosté.
     
    28:51
    Tohle nebyla špatná akce ze strany Dinama, po níž nakonec vystřelil Nogačjov. Masalskis ovšem na jeho střelu dobře viděl a vyrazil jí pryč.
     
    27:10
    Hra opět plná nepřesností, ani Lada, ani Dinamo nyní své soupeře výrazněji neohrozili.
     
    25:59
    Puk je nyní mimo kluziště, rozhodčí proto museli hru přerušit. Vhazovat se bude ve středním pásmu poté, co skončí tato reklamní přestávka.
     
    25:00
    Nakonec se hosté od dvou inkasovaných branek přece jenom zlepšili a teď jaksi směřují za určením vedení.
    23:37 Matt ELLISON - 2:2
     
    23:37
    Dinamo Minsk právě vstřelilo branku!
    Velká rána pro domácí Ladu. Po ubráněném oslabení totiž Cheechoo poslal přihrávku z pravé strany ke druhé tyčce, odkud ihned z první skóroval do odkrytého místa u tyčky MATT ELLISON, pro něhož je to již druhý zásah v utkání. Asistence: Jonathan Cheechoo.
     
    22:32
    Domácí v plném počtu.
     
    22:26
    Masalskis nyní polapil střelu od modré čáry, vypadá to tedy, že se Lada těžkému oslabení nakonec ubrání.
     
    21:20
    Romanov, který byl na trestné lavici už v 1. třetině, je zpátky na ledě. Lada hraje o čtyřech hráčích na ledě.
     
    21:00
    Tohle jsou rozhodně krušné chvíle pro domácí, kteří se brání ve třech hráčích na ledě. prozatím i spolu s Masalskisem drží.
     
    20:32
    Vyloučení v týmu Lada Togliatti (Vorobjov – 2 min., držení protihráče).
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 16:47.
     
    Oba celky jsou zatím velmi produktivní, ani Masalskis. ani Glass se zatím mezi třemi tyčemi moc nevyznamenali. Lada je přece jenom na ledě lepším týmem, do utkání vstoupila daleko lépe, takže je její vedení zasloužené. Dinamo každopádně dokázal alespoň nějak zareagovat, a to trefou Ellisona.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:43
    Dinamo Minsk sice kombinovalo na krátkou chvilku v útočném pásmu, jenže soupeř se mu dokázal v pohodě ubránit.
     
    19:20
    Vyloučení v týmu Lada Togliatti (Romanov – 2 min., držení protihráče).
     
    19:00
    Zahlášena poslední minuta 1. třetiny.
     
    17:34
    Šenfeld se nyní dostal do dobré střelecké pozice na pravém kruhu, nicméně Glass byl mezi třemi tyčemi pozorný.
    Dinamo bojuje o postup do play-oof, avšak zatím prohrává 1:2 ...

    Dinamo Minsk je jediným týmem, který ještě může Slovan připravit o místo v postupové osmičce. Běloruský celek však zatím prohrává na ledě Togliatti 1:2 ... Na druhou branky Lady asistoval Martin Zaťovič! (y)

    Zveřejnil(a) KHL CZ/SK dne 1. únor 2016
     
    16:59
    Zaťovič se nyní z levé strany snažil překvapit Glasse, ten si však s jeho pokusem z úhlu bez problémů poradil.
     
    16:00
    V proměňování šancí jsou oba týmy prozatím opravdu skvělé. Tohle bude ještě pořádně zajímavý duel, to tedy určitě ano.
    15:18 Matt ELLISON - 2:1
     
    15:18
    Dinamo Minsk právě vstřelilo branku!
    Jak takhle snadno mohl projít? Lada si soupeře nechala připustit k tělu úplně zbytečně. MATT ELLISON projel podél levé strany absolutně nikým neatakovaný, před Masalskisem udělal snadnou kličkou a zavěsil přesně tak, jak si představoval. Asistence: Alexej Kaljužnyj.
     
    14:36
    Bolšakov nyní za brankou zkušeně podržel puk. I když Dinamo o pár chvil později vystřídalo, žádný presing na svého soupeře překvapivě nevytvořilo.
     
    13:25
    Směrem dopředu je zatím Dinamo hodně marné. Aktuální poměr střel na branku? 12 ku 5. A to navíc Masalskis neměl výraznější potíže s jejich polapením.
     
    12:30
    Hosté vstoupili do utkání hodně vlažně a byli za to řádně potrestáni. Musel nastat time-out, to je jasné. Že by však zatím hráčům Dinama výrazněji pomohl, to se říci nedá.
     
    11:25
    Oddechový čas pro hosty.
    11:25 Alexandr BUMAGIN - 2:0
     
    11:25
    Togliatti právě vstřelilo branku!
    Lada je dnes v proměňování šancí opravdu skvělá. Mastrjukov vypálil odněkud před modrou čárou a jeho dělovku tečovanou ALEXANDREM BUMAGINEM nedokázal Glass jednoduše zachytil. Skvělý vstup domácích do tohoto utkání. Asistence: Alexej Mastrjukov, Martin Zaťovič.
     
    10:40
    Už několik minut se hraje v kuse bez přerušení. Za zmínku ovšem opravdu nestojí téměř žádný moment.
     
    08:55
    Atraktivní hokej plný gólových šancí tedy rozhodně nevidíme. Je vidět, že oba týmy rozhodně nepatří k tomu nejlepšímu, co KHL může nabídnout.
     
    08:00
    Dinamo rozhodně nepůsobí nějakým nebezpečným dojmem. Lada je směrem dopředu aktivnější. Jako by hostí ani nebojovali o play-off.
    06:39 Viktor KOMAROV - 1:0
     
    06:39
    Togliatti právě vstřelilo branku!
    Tohle byl celkem nešťastný moment pro Dinamo. Sulejmanova střela byla tečovaná, puk vyletěl do výšky a Glass nevěděl, kde je. Když touš dopadl na led, nakonec jeho betony secvakly včas, ale k dorážce se dostal VIKTOR KOMAROV, jenž u tyčky zavěsil do prázdné branky. Asistence: Ramil Sulejmanov.
     
    05:52
    Hosté v plném počtu.
     
    05:30
    Tohle byla hodně nebezpečná pumelice od modré čáry, kterou vyslal Vorobjov! A Glass musel mezi třemi tyčemi poprvé výrazněji zasahovat.
     
    05:10
    Marně se zatím snaží domácí dostat do útočného pásma. Jejich kombinace je v tuhle chvíli dost krkolomná.
     
    03:52
    Vyloučení v týmu HC Dinamo Minsk (Cheechoo – 2 min., držení protihráče).
     
    03:46
    Rozhodčí signalizovali vyloučení hostujícího celku, nakonec se z pravého kruhu snažil prosadit Krysanov, jenže jeho střela byla zablokována.
     
    02:40
    Hosté nyní vyhodili puk přes všechny čáry, takže z toho bylo jen jejich zakázané uvolnění. Připomeňme jen, že i když v zápise o utkání byl zprvu napsán mezi třemi tyčemi Milčakov, nakonec chytá přece jenom Glass v brance Minsku.
     
    01:40
    Glass si nakonec nyní dokázal poradit poté, co se ho střelou z nehokejové pozice, otočený zády k brance, snažil překonat Komarov. Puk se vlastně jen došoural k betonům hostujícího gólmana.
     
    01:05
    V první minutě tohoto utkání jsme zatím viděli pouze dost nepřesností. Ani jeden z týmů zatím nevyslal střelecký pokus mezi tři tyče.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Lada Togliatti: Masalskis (Kasutin) – Romanov, Vorobjov, Bolšakov, Viklund, Flood, Gurkin, Volgin – Šenfeld, Krysanov, Bělousov – Bumagin, Mastrjukov, Zaťovič – Komarov, Nikitěnko, Sulejmanov – Achmetov, V. Strelcov, Bočarov

    HC Dinamo Minsk: Glass (Milčakov) – Gunderson, Znacharenko, Goroško, Lisovec, Ustiněnko, Filičkin, Nogačjov – Cheechoo, Ellison, Kaljužnyj – Matěruchin, Szczechura, Linglet – Stěpanov, Drozd, Meleško – Michaljov, Kolcov, Pavlovič

    Rozhodčí: Gamalej, Safiullov – Michel, Strelcov.
    Danny Taylor přestoupil ze Záhřebu do Sparty! Myslíte, že kanadský brankář pomůže Spartě k titulu?

    Tomáš Mertl není jediným hráčem, který míří z kádru chorvatského účastníka KHL do Tipsport extraliga! Pražská Sparta...

    Zveřejnil(a) KHL CZ/SK dne 1. únor 2016
     
    Dojít by nakonec nemělo na souboj dvou českých krajánků. Domácí dres by měl sice obléknout Martin Zaťovič, ten hostující naopak ne Lukáš Krajíček, neboť je na listině zraněných.
     
    Minský celek má naopak opravdu velmi dobrou formu a rozhodně směřuje za postupem do play-off. Zvládl jak duel v Rize, tak se mu podařilo následně skolit silný Petrohrad a po nájezdech dokázal uspět i nad Spartakem Moskva. Získá potřebné čtvrté vítězství v řadě?
     
    Lada poslední dva klíčové souboje nezvládla, a jak proti Soči, tak proti Jaroslavli v obou případech prohrála. Především poslední zápas byl pro ní hodně smolný, díky třem individuálním chybám a dost slabého výkonu brankáře Masalskise si utkání pokazila úplně sama.
     
    Dinamo Minsk bojuje v Západní konferenci horlivě o účast v play-off, a to především s osmým Slovanem a desátým Medveščakem. Takže v Togliatti mu velí jednoznačně povinnost zvítězit, neboť jeho manko na postupovou příčku je šest bodů. Lada ještě o závěrečné boje sezóny může sice usilovat, má ovšem pouze teoretickou naději.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.

    Patrik Sandev

    Góly a asistencie: 7. Komarov (Sulejmanov), 12. Bumagin (Mastrjukov, Zaťovič) – 16. Ellison (Kaljužnyj), 24. Ellison (Cheechoo), 61. Kaljužnyj


    Lada Togliatti: Masalskis (Kasutin) – Romanov, Vorobjov, Bolšakov, Viklund, Flood, Gurkin, Volgin – Šenfeld, Krysanov, Bělousov – Bumagin, Mastrjukov, Zaťovič – Komarov, Nikitěnko, Sulejmanov – Achmetov, V. Strelcov, Bočarov
    HC Dinamo Minsk: Glass (Milčakov) – Gunderson, Znacharenko, Goroško, Lisovec, Ustiněnko, Filičkin, Nogačjov – Cheechoo, Ellison, Kaljužnyj – Matěruchin, Szczechura, Linglet – Stěpanov, Drozd, Meleško – Michaljov, Kolcov, Pavlovič

    Rozhodca: Gamalej, Safiullov – Michel, Strelcov

    Diváci: 3180