Colchester – Tottenham 1:4 (kon.) | Nottingham – Watford 0:1 (kon.) | Portsmouth – Bournemouth 1:2 (kon.)
Aston Villa – Manchester City 0:4 (kon.) | West Bromwich – Peterborough 2:2 (kon.) | Crystal Palace – Stoke City 1:0 (kon.)
Arsenal – Burnley 2:1 (kon.) | Liverpool – West Ham 0:0 (kon.)
koniec
Liverpool FC
0:0 (0:0)
West Ham United
cz Sobota 30.01.2016, 18:30 • Anfield Road, Liverpool • FA Cup • 4. kolo
Predzápasové kurzy
     
    To je z mé strany protentokrát vše, příště na počtenou! (20:26:26)
     
    Odveta na londýnském Boleyn Ground se odehraje v úterý nebo ve středu, o čemž ještě rozhodne los.
     
    Skutečně tomu tak je, sudí Atkinson totiž právě foukl do píšťalky a ukončil tento zápas. Ve druhém poločase byli Reds jednoznačně aktivnější a vytvořili si několik šancí, nejblíže ke vstřelení postupového gólu byl v samém závěru střídající Antonio, hlavička křídelníka Hammers ale orazítkovala pravou tyč.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Už se rozběhla poslední minuta tříminutového nastavení a zdá se, že v dnešním duelu se už nic nestane a o postupujícím rozhodne až odveta na Boleyn Ground.
     
    90+2
    Mohlo být rozhodnuto! Nedůrazného Enriqueho v hlavičkovém souboji předskočil střídající Michail Antonio a jeho následná hlavička orazítkovala pravou tyč Mignoletovy svatyně!
     
    90+1
    Christian Benteke si nedovoleně počínal v souboji s Ogbonnou, Hammers tak budou mít moře času na rozehrávku a pospíchat rozhodně nebudou.
     
    90
    Fanoušci Reds sborově povstali a potleskem doprovodili mladíka Teixeiru na střídačku, místo něj na posledních pár minutek nastoupí zkušený Enrique.
     
    88
    Sinclair byl faulován u postranní čáry, Reds tak budou mít čas a klid na založení jedné z posledních akcí tohoto klání.
     
    87
    Krkolomně, leč přece se střídající Michail Antonio prokousal až do vápna, jeho následné střele ale scházela přesnost i razance.
     
    86
    Na hřiště se dostává i Sinclair, jemuž místo na trávníku přepustil po slušném výkonu Cameron Brannagan.
     
    85
    Reid si v hlavičkovém souboji nedovoleně počínal proti drobnému Teixeirovi, Reds tak budou zahrávat další přímý kop. Tentokrát z pravé strany.
     
    84
    Joey O'Brien to teď zkusil z uctivé vzdálenosti, jeho projektil ale proletěl vysoko nad břevnem Mignoletovy svatyně.
     
    83
    Po nějaké době bylo pořádné rušno i před Mignoletem a Enner Valencia se dokonce v pokutovém území skácel k zemi, hra ale pokračuje vesele dál.
     
    82
    Balon je v autu a střídající Joey O'Brien si dává s autovým vhazováním opravdu záležet, hosté už vůbec nikam nespěchají.
     
    81
    Po nadějně rozjetém protiútoku Reds tribuny jen vydechly zklamáním a fanoušci poté začali pískat, na trávníku totiž zůstal ležet Teixeira, ale sudí Atkinson nechal pokračovat ve hře.
     
    80
    Jordan Ibe opouští hřiště, na jeho místo nastupuje Sheyi Ojo.
     
    79
    To platí i o minutu později, defenzivní linie Hammers je skvěle zkonsolidovaná a hosté nyní vůbec nepouštějí Kloppovu partu do zakončení.
     
    78
    Domácí fotbalisté si sice vyměňují balon na útočné polovině, do palebných pozic se ale dostávají jen minimálně. Odveta už začíná viset ve vzduchu...
     
    76
    Do konce už zbývá zhruba jen čtvrthodinka a tlak Reds začíná vrcholit, další individuální průnik Joea Allena však byl nedaleko za půlící čarou zastaven.
     
    75
    Hráči v černých dresech nic nevymýšleli a odkopli balon až k Mignoletovi, domácí tak musí zakládat další akci až z hloubi vlastní poloviny.
     
    74
    Panečku, to je tlak! Defenzíva Hammers teď absolutně nestíhá a po parádním průnikovém pasu Ibea na Bentekeho vznikl před Randolphem další závar, hosté to ale znovu zuby-nehty zvládli.
     
    72
    Randolph a spol. teď přežili další obrovský závar! Teixeira to zkusil na vzdálenější tyč, hostující gólman ale balon vyrazil a Obiang poté uklidil kulatý nesmysl do bezpečí.
     
    71
    Caulker pod tlakem odkopl balon až na tribunu, Hammers tak budou mít k dispozici vhazování z pravé strany hřiště.
     
    70
    Victor Moses má odpracováno, na jeho místo nastupuje Michail Antonio.
     
    68
    Jeho centr do pokutového území několikrát změnil směr a nakonec se odrazil až ke Christianu Bentekemu, jenž ale nestihl včas zareagovat a nekopl do míče podle svých představ.
     
    67
    Svěřenci Jürgena Kloppa se nastěhovali na útočnou polovinu a vybojovali další rozehrávku přímého kopu z levé strany hřiště. K balonu se staví Carlos Teixeira.
     
    66
    To už nyní neplatí, pumlíč je v zámezí a následovat bude pouze odkop od Randolphovy svatyně.
     
    64
    Přízemní centr z kopačky Nathana Clynea do pokutového území byl sice zblokován, nicméně domácí díky Carlosi Teixeirovi zůstávají u míče.
     
    63
    Do konce již zbývá necelá půlhodina a hra je i nadále vyrovnaná, o čemž svědčí i počet šancí na obou stranách.
     
    62
    Carlos Teixeira to vzal na sebe a nebezpečně vypálil z nějakých patnácti metrů, Darren Randolph byl ale u pravé tyče své svatyně včas!
    Záběr na Darrena Randolpha v akci.
     
    61
    Liverpoolští se prokombinovali až do pokutového území, tam ale zaspali ideální moment k zakončení a celou akci tak trochu překombinovali. Ogbonna poté uklidil balon do zámezí.
     
    59
    Na konci rychlé akce Reds stál kapitán Joe Allen, rána velšského středopolaře z hranice šestnáctky ale proletěla vysoko nad břevnem Randolphovy svatyně.
     
    58
    Domácí se ne a ne dostat za půlící čáru, klid na rozehrávku jim ale nyní zbytečným faulem dopřál brýlatý středopolař Song.
     
    57
    To samé nyní udělal na druhé straně hřiště vyběhnuvší Simon Mignolet, jenž bezpečně sebral balon ze země před dotírajícím Valenciou.
     
    56
    Z něj ale žádné nebezpečí pro kladiváře nepramenilo, hostující gólman Randolph si pro míč v klidu došel a ukryl ho ve své náruči.
     
    55
    Tentokrát je hra přerušena po faulu na jednoho z domácích hráčů, celek z města na řece Mersey tak bude zahrávat přímý kop z levé strany.
     
    54
    Dejan Lovren nedovoleně povalil unikajícího Mosese k zemi a zcela po zásluze vidí žlutou kartu.
     
    52
    Vyprodaným stadionem to nyní jen zahučelo, rozběhnutý Christian Benteke si totiž o fous nedokázal zpracovat dalekonosný nákop adresovaný právě jemu.
     
    51
    To se jim ale nepodařilo a na druhou stranu se vydal Stewart, který byl ale vytlačen do nulového střeleckého úhlu, a následovat tak bude pouze odkop od Randolphovy svatyně.
     
    49
    Tlak Kladivářů na útočné polovině pokračuje, domácí příznivci najednou utichli a hráči v černých dresech si postupně propracovávají cestu do pokutového území.
     
    48
    Hammers po faulu na Nikicu Jelaviće zahrávali přímý kop a před Mignoletem poté vznikl obrovský závar. Ke střele se nakonec dostal Reid, liverpoolský gólman ale reflexivně zasáhl!
     
    47
    Hra je v úvodu druhé půle hodně rozpačitá a opatrná, ani jeden tým se nikam nežene a Reds v těchto chvílích kombinují na vlastní polovině.
     
    46
    Začal druhý poločas.
    První půle v číslech.
     
    Skutečně tomu tak je, úvodní pětačtyřicetiminutovka je minulostí. Sledovali jsme vyrovnaný fotbal, šancí ale bylo jako šafránu a oba gólmani byli v podstatě bez práce. Změní se to ve druhé půli? Na Anfield Road se společně vrátíme v 19:34, tak buďte s námi u toho!
     
    45+3
    První poločas skončil.
     
    45+3
    Individuální průnik Nathana Clynea po pravém křídle se s úspěchem nesetkal a zdá se, že to bude to poslední, co se v první půli přihodí.
     
    45+2
    K odraženému míči se před hranicí pokutového území dostal Pedro Obiang, zavřel oči a bez váhání vypálil z první, jeho projektil ale proletěl o nějaký ten metr vedle.
     
    45+1
    Nad rámec první půle nastavil Atkinson hned tři minuty!
     
    45
    Ben Smith ragbyovým způsobem poslal k zemi irského legionáře Joeyho O'Briena, sudí Atkinson tak byl znovu nucen fouknout do své píšťalky.
     
    43
    Exekuce přímého kopu se ujal opět Cameron Brannagan, jenž ale napálil balon přímo do zdi a hra byla navíc kvůli faulu Joea Allena na hostujícího gólmana přerušena.
     
    42
    Tohle je dobrá příležitost pro Reds! Carlos Teixeira byl faulován těsně před hranicí pokutového území a očím sudího Atkinsona to neuniklo.
     
    41
    To samé i na druhé straně – nákop na zamýšleného adresáta Christiana Bentekeho neprošel a balon skončil v autu.
     
    40
    Angelo Ogbonna nic nevymýšlel a razantně odkopl balon co nejdál od Randolphovy svatyně, v posledních minutách sledujeme nepříliš atraktivní nakopávanou.
     
    39
    Z něj ale žádné nebezpečí pro Simona Mignoleta nepramenilo, strážce liverpoolské svatyně si ani tentokrát na pumlíč vůbec nesáhl.
     
    38
    Vracející se Jordan Ibe nedovoleně přibrzdil unikajícího O'Briena, hosté tak budou zahrávat přímý kop z pravé strany hřiště.
     
    37
    A další změna. Hřiště opouští i Cheikhou Kouyaté, jehož místo na trávníku zaujme Nikica Jelavić.
     
    35
    O'Brien se v tuto chvíli opravdu dostává na hřiště za zraněného Jamese Tomkinse.
     
    34
    To byl pane zákrok! Aktivně hrající Brannagan si středem hřiště naběhl až před hranici pokutového území, odkud vyslal na svatyni West Hamu pořádnou jedovatici, se kterou si ale Randolph reflexivně poradil!
     
    33
    Tomkins už zmizel v útrobách stadionu a jeho místo na pravém kraji obrany provizorně zaujal Obiang. U postranní čáry se už rozcvičuje Joey O'Brien...
     
    32
    Hra už vesele pokračuje a svěřenci Jürgena Kloppa v těchto chvílích kombinují na útočné polovině, ale do palebné pozice se ne a ne dostat.
     
    31
    Zadák přezdívaný Tonks už letos jednoho monokla utržil a zdá se, že nyní ho podobný osud potká znovu. Ošetřování Tomkinse se přesunulo do zámezí.
     
    30
    Půlhodina hry je za námi a krajní zadák kladivářů už se zvedl, hra je ale stále přerušena.
     
    29
    Tomlins zůstal po hlavičkovém souboji s Joem Allenem bezvládně ležet na hřišti, hra je tak přerušena.
     
    27
    Před Smithem se otevřela dálnice volného prostoru, australský krajní bek Reds ale neměl dostatečnou rychlost a nakonec může být rád, že ve spolupráci se svými parťáky vybojoval rohový kop.
     
    26
    V takové pološanci se ocitl Cheikhou Kouyaté, nicméně jeho hlavička z ostrého úhlu postrádala přesnost i razanci a Mignolet mohl zůstat v klidu.
     
    25
    Joe Allen jen bezmocně rozhazuje rukama, po hraničním zákroku na velšského špílmachra totiž sudí Atkinson nechal plynout ve hře dál.
     
    24
    Jak snadné to může být. Domácí nic nevymýšleli a místo toho vyslali do rychlého brejku Christiana Bentekeho, Randolph ale vyběhl včas a ukryl balon bezpečně ve své náruči.
     
    22
    Reds za vytrvalého skandování čtyř desítek tisíc diváků kombinují na vlastní polovině a postupně si klestí cestičku až před Randolphovo výsostné území.
     
    21
    Po delší odmlce bylo pořádné horko i před Randolphem, ale Benteke se k Brannaganovu dalekonosnému centru nakonec nedostal.
     
    20
    Dvacet minut hry je za námi a stav je stále nerozhodný, v úvodu utkání však byli o něco aktivnějším týmem svěřenci Slavena Biliće.
    Dnešní utkání sleduje 44006 diváků!
     
    18
    Zpět k dění na hřišti. V posledních minutách se hra uklidnila a téměř vše důležité se odehrává poblíž půlící čáry.
     
    17
    Z toho až mrazí po zádech. Diváci sborově vstali ze svých sedaček a začali tleskat a zpívat chorály...
     
    16
    Anfield Road je znovu beznadějně vyprodaný, v liverpoolském fotbalovém chrámu panuje vskutku elektrizující atmosféra.
     
    16
    To byla solidní šance pro hosty! Kouyaté uvolnil rozběhnutého Creswella, jehož centr z první ale překvapil jak domácího stopera Caulkera, tak útočníka United Ennera Valenciu!
     
    15
    Reid vybojoval balon pro Mosese, který přízemním centrem přesně našel nedostatečně obsazeného Ennera Valenciu, jemuž ale zakončení nesedlo podle představ.
     
    13
    Cheikhou Kouyaté předvedl náramný sprint téměř přes polovinu hřiště a přenechal balon Dimitrimu Payetovi, jenž okamžitě poté přenesl hru na Creswella, ale ten balon vůbec netrefil.
     
    12
    Novozélanďanu Reidovi se nepodařilo rozehrát, ale protiútok Liverpoolských byl rozpuštěn ještě před půlící čárou. U míče jsou opět Hammers.
     
    11
    Exekuce nařízeného přímého kopu se ujal Payet, jenž to zkusil přímo a jeho pokus nakonec rozvlnil boční síť Mignoletovy svatyně.
     
    10
    Rodící se šanci West Hamu povedeným odkopem zastavil Caulker, hosté ale budou po následném faulu Stewarta zahrávat další přímý kop.
    9. V Liverpoolu dnes dokonce sněžilo.
     
    8
    Reds se přeci jen dostali do zakončení, na konci jejich krkolomné akce totiž stál Cameron Brannagan a jeho nepřesná rána z uctivé vzdálenosti.
     
    7
    Svůj první roh zahrávali i svěřenci Slavena Biliće, z něj ale žádné nebezpečí pro Mignoleta a spol. nepramenilo a Ibe už upaluje do rychlého protiútoku.
     
    6
    Smith si hezky narazil míč s Joem Allenem, jehož vzezření leckomu může připomenout Andreu Pirla, ale velezkušený sudí Atkinson akci Reds po následném faulu Bentekeho na Kouyatého ukončil.
     
    5
    Domácí v poklidu kombinují na polovině hřiště, míč momentálně drží australský legionář Smith.
     
    4
    Stadionem to jen zahučelo, Benteke totiž jen o centimetry minul parádní centr z kopačky mladíka Camerona Brannagana!
     
    3
    Tomkins pro jistotu odvrátil balon do zámezí, Reds tak budou zahrávat svůj první rohový kop.
     
    2
    Kladiváři mají v úvodu zápasu problémy s rozehrávkou, svěřenci Jürgena Kloppa totiž už od první minuty aktivně napadají ve vysokém počtu.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Liverpool FC: Mignolet – Clyne, Caulker, Lovren, Smith – Brannagan, Stewart, Allen – Ibe, Benteke, Carlos.
    Náhradníci: Enrique, Chirivella, Ward, Iloro, Sinclair, Ojo, Randall

    West Ham United: Randolph – Tomkins, Reid, Ogbonna, Creswell – Kouyaté, Song, Obiang – Moses, Valencia, Payet.
    Náhradníci: Antonio, Jelavić, Howes, Collins, Cullen, O'Brien, Oxford

    Rozhodčí: Atkinson – Burt, Small.
     
    Dnešní soupeři jsou mimo jiné sousedy v tabulce Premier League, favorit na postup se tak určuje velmi těžko a je dost možné, že o postupujícím bude muset rozhodnout až odveta na Boleyn Ground.

    Reds i Hammers byli nasazeni přímo do třetího kola. Svěřenci Jürgena Kloppa nakonec po velkém boji postoupili přes čtvrtoligový Exeter. Na jeho hřišti totiž remizovali 2:2, o vítězi tak musela rozhodnout až odveta na Anfield Road, kterou už Liverpoolští jednoznačně ovládli a vyhráli 3:0.

    To londýnský celek potřeboval k postupu jen jediný zápas, nad vlky z Wolverhamptonu vyhrál těsně 1:0. Téměř pětatřicet tisíc diváků na Boleyn Ground rozjásal až deset minut před koncem chorvatský útočník Nikica Jelavić.
     
    Hezký podvečer všem fotbalovým nadšencům! Srdečně vás vítám u sledování jednoho ze šlágrů dnešního programu čtvrtého kola FA Cupu, nejstarší fotbalové soutěže na světě, v němž FC Liverpool změří síly s ligovým souputníkem West Ham United. Tak si to nenechte ujít!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.

    Vojtěch Balon

    Góly:

    Karty:   54. Lovren (LIV)


    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 7:1. Střely mimo: 6:3. Rohy: 6:2. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 15:15.
    Liverpool FC: Mignolet – Clyne, Caulker, Lovren, Smith – Brannagan (86. Sinclair), Stewart, Allen – Ibe (80. Ojo), Benteke, Carlos Teixeira (90. Enrique).
    Náhradníci: Enrique, Chirivella, Ward, Iloro, Sinclair, Ojo, Randall

    West Ham United: Randolph – Tomkins (35. O'Brien), Reid, Ogbonna, Creswell – Kouyaté (37. Jelavić), Song, Obiang – Moses (70. Antonio), Valencia, Payet.
    Náhradníci: Antonio, Jelavić, Howes, Collins, Cullen, O'Brien, Oxford

    Rozhodca: Atkinson – Burt, Small