Tampa Bay – Toronto 1:0 (kon.) | Washington – Philadelphia 3:4 (po pr.) | Calgary – Nashville 1:2 (kon.)
LA Kings – Colorado 3:4 (kon.)
koniec
Los Angeles Kings
3:4 (2:0, 1:2, 0:2)
Colorado Avalanche
cz Štvrtok 28.01.2016, 04:30 • Staples Center, Los Angeles • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu ze zápasu kanadsko-americké NHL, ve kterém Los Angeles Kings přivítá Colorado Avalanche. Utkání začíná v 04:30.
     
    LOS ANGELES KINGS

    Jeden z nejlepších celků posledních let si i letos vede velmi dobře a prokazuje stabilní výkonnost. Po 48 odehraných zápasech jsou Králové se ziskem 63 bodů na krásné čtvrté pozici Západní konference, ale vůči třetímu St.Louis mají hned čtyři zápasy k dobru a manko pouhého jednoho bodu. Obrovská síla Los Angeles se skrývá především v defenzívě, která letos soupeřům dovolila jen 109 branek, což z týmu dělá nejlepší celek v tomto ohledu v Západní konference.

    Posledních pět zápasů

    25.1.2016 San Jose – Los Angeles 2:3 pp.
    24.1.2016 Arizona – Los Angeles 3:2
    22.1.2016 Los Angeles – Minnesota 0:3
    20.1.2016 Los Angeles – Dallas 3:2
    18.1.2016 Anaheim – Los Angeles 2:3

    Nejproduktivnější hráči

    Anže Kopitar 41 (13+28)
    Tyler Toffoli 37 (22+15)
    Jeff Carter 34 (13+21)
     
    COLORADO AVALANCHE

    Po velmi špatném vstupu do sezóny se tým Patricka Roye postupně zvedá a momentálně již okupuje příčky zajišťující playoff. Colorado vyhrálo ve čtyřech z posledních pěti utkání a s 55 body je v tabulce Západní konference na sedmé pozici. Přestože se v posledních zápasech Laviny moc neprosazují, jsou oproti Králům výrazně ofenzivnějším týmem. Útok Avs nastřílel už 139 gólů a to znamená, že je hostující celek čtvrtým nejgólovějším týmem Západní konference.

    Posledních pět zápasů

    27.1.2016 San Jose – Colorado 6:1
    24.1.2016 Dallas – Colorado 1:3
    23.1.2016 Colorado – St.Louis 2:1 sn.
    21.1.2016 Colorado – Buffalo 2:1
    19.1.2016 Winnipeg – Colorado 1:2

    Nejproduktivnější hráči

    Matt Duchene 40 (22+18)
    Nathan MacKinnon 40 (17+23)
    Carl Söderberg 34 (10+24)
     
    POSLEDNÍCH PĚT VZÁJEMNÝCH ZÁPASŮ

    5.1.2016 Colorado – Los Angeles 4:1
    19.10.2015 Los Angeles – Colorado 2:1
    4.1.2015 Los Angeles – Colorado 4:0 (příprava)
    28.9.2015 Colorado – Los Angeles 1:2 sn. (příprava)
    5.4.2015 Los Angeles – Colorado 3:1
     
    ČEŠI A SLOVÁCI NA SOUPISKÁCH

    Los Angeles Kings

    Marián Gáborík

    Colorado Avalanche

    Roman Will
     
    Úvodní sestavy:

    Los Angeles Kings: Quick (Enroth) – Doughty, McNabb, Martinez, Muzzin, Ehrhoff, Schenn – Toffoli, Kopitar, Lucic – Brown, Carter, Gáborík – Lewis, Lecavalier, King – Nolan, Shore, Pearson

    Colorado Avalanche: Pickard (Will) – Johnson, Beauchemin, Barrie, Holden, Bigras, Bodnarchuk – Duchene, MacKinnon, Wagner – Comeau, Söderberg, Landeskog – Iginla, Grigorenko, Martinsen – Skille, Mitchell, McLeod

    Rozhodčí: Francis Charron, Graham Skilliter – Jay Sharrers, Devin Berg.
     
    Vítejte u on-line přenosu z utkání mezi Krály z Los Angeles a Lavinami z Colorada. Již nyní je jasné, že se úvodní buly nestihne vhodit v plánovaných 4:30 a střetnutí bude ít pár minut zpoždění.
     
    Hráči se ještě neobjevili na ledové ploše. Zpoždění bude přibližně patnáctiminutové.
     
    Konečně jsou všichni aktéři dnešního střetnutí na ledě a právě teď dozněla i americká státní hymna. Vše je připraveno k zahájení zápasu!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:08
    John Mitchell sice vyhrál buly pro Colorado, ale hned se hosté provinili icingem. Hra se stěhuje k Pickardovi.
     
    00:38
    Kopitar hledal přihrávkou od zadního mantinelu volného spoluhráče, avšak puk končí na holi jednoho z hostů.
     
    01:11
    Domácí se znovu dokázali celkem v pohodě dostat do útočného pásma, avšak následně byli zase vytlačeni zpět za modrou čáru.
     
    01:31
    Registrujeme první střelu zápasu. Tu obstaral Blake Comeau, jenž donutil k zákroku Jonathana Quicka.
     
    02:25
    Buly ve vlastním pásmu vyhráli Králové a Toffoli okamžitě vyváží puk do středního a následně útočného pásma.
     
    02:52
    Jenže ani další útok neznamenal nebezpečí pro brankáře Pickarda a ten tak v naprostém klidu přerušuje hru.
     
    03:13
    Až nyní čelil Pickard zajímavější střele. Mezi kruhy se zjevil Tyler Toffoli a jeho tvrdou ránu musel brankář Colorada zastavit levý betonem.
     
    03:51
    Domácí chybovali v rozehrávce a rázem zde byla první větší šance zápasu. Barrie si po vystihnutí přihrávky sjel z pravé strany mezi kruhy, ale pozorného Quicka trefil jen do pravého ramene.
     
    04:25
    Lecavalier vymyslel výbornou přihrávku na Kinga, nicméně i on pálil ve velké šance jen do soupeřova brankáře. Pickard následně ustál i dorážky Lewise!
     
    05:42
    Výbornou pasáž Los Angeles ukončuje až Calvin Pickard. Ten nyní čelil několika zajímavějším pokusům, ale první branku zápasu za svá záda nepustil.
     
    05:57
    Icing Los Angeles a po delší době se hra přesune ke Quickovi.
     
    06:33
    Obrovská šance domácích! Sražená střela od modré zůstala u Toffoliho, který se rázem zjevil před Pickardem, ale místo zakončení přihrál ještě Lucicovi a ten zblízka zamířil jen do betonu! Toffolim s Lucicem teď byli sami dva před brankářem Colorada. Tohle mělo skončit gólem.
     
    07:31
    Tlak Los Angeles je odměněn přesilovou hrou. Za podražení je na dvě minuty vyloučen Jack Skille (COL).
     
    07:40
    Doughtyho rána sice nedoletěla až k Pickardovi, ale Holdenovo následné vyhození zachytil výborně postavený Muzzin. Kings zůstávají v útočném pásmu.
     
    08:21
    Přesilová hra Kings je velmi rychle u konce. Na trestnou lavici si jde odpočinout Milan Lucic (LAK), kterému bylo odpískáno hodně přísné nedovolené bránění.
     
    08:54
    Kopitar se snažil zpracovat těžkou přihrávku Tylera Toffoliho a nakonec mu byl odpískán ofsajd. Hvizd nebyl moc slyšet, ale hráči se po chvíli přeci jenom zastavili.
     
    09:31
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    Zničehonic se domácí dostávají do vedení! Fantastická přihrávka Kopitara přistála přesně na holi DREWA DOUGHTYHO, jenž se jakožto obránce rozjel na pravé straně středního pásma, protáhl se kolem beka Colorada a před Pickardem už si věděl rady. Asistence: Anže Kopitar, Jake Muzzin
    09:31 Drew DOUGHTY - 1:0
     
    10:21
    V kratičké přesilové hře se Colorado pokusilo vyrovnat, avšak Beaucheminova rána byla zastavena pozorným Quickem a vyloučený Lucic je zpět na ledě.
     
    10:43
    Jeden z domácích upadl a vlétl do brány Pickarda. Hlavní rozhodčí se pokusil upravit postavení branky bet cizí pomoci, ale nakonec přeci jenom musí přerušit hru.
     
    10:55
    Pokračuje se ve hře a Calvin Pickard si připisuje úspěšný zákrok. V nastavené lapačce mu skončila střela Browna, jenž rychle vlétl do útočného pásma.
     
    12:12
    Ani jeden z celků se nyní ne a ne usadit v útočném pásmu a vymyslet zajímavější kombinaci. Puk je za bránou Quicka, kde svádí souboj několik hráčů.
     
    12:22
    Do solidní střelecké pozice se ale nakonec dostal Söderberg. Jeho rána však vylétla nad bránu a Quick nemusel zasahovat.
     
    12:49
    Je tady další přesilová hra pro Kings. Blake Comeau (LALK) zasáhl jednoho z domácích vysokou holí a odjíždí si odpočinout na lavici hanby.
     
    13:08
    Záhy po vhazování se domácí usadili v útočném pásmu a po zásahu Pickarda se strhla menší roztržka, neboť bekům Colorada se nelíbilo dotírání Lucice. Rozhodčí situaci rychle uklidnili a to i přes to, že čárový rozhodčí Sharrers dostal od Lucice pěstí.
     
    13:51
    Milan Lucic nyní v odlišné pozici, ale tvrdou střelou bránu Pickarda minul.
     
    14:10
    Špatná rozehrávka Kings a kotouč letí na zakázané uvolnění. Ve vlastní přesilové hře se Králové budou muset vrátit k vlastnímu brankáři.
     
    14:49
    Hosté v plném počtu.
     
    15:58
    Colorado se na chvíli dostalo do útočného pásma, ale teď už další střele čelil Calvin Pickard. Shoreovu ránu brankář Colorada celkem v pohodě zachytil.
     
    16:25
    Mitchell přesunul hru z vlastního pásma až od toho útočného, avšak tam záhy přišel o kotouč, který mizí v neutrální zóně.
     
    16:59
    Jenže ani Doughty si nyní nepotykal s přesností a věnoval kotouč opět hostům. Momentálně sledujeme velké množství nepřesností.
     
    17:37
    Souboj u mantinele vyhrál Grigorenko, avšak jeho přihrávka skončila na holi Lucice. Výsledkem byl rychlý protiútok Kings, který zakončil Toffoli. Střela domácího kanonýra šla jen do hrudi Calvina Pickarda.
     
    18:13
    Domácí vyhodili kotouč přes všechny čáry, nicméně udělali to tak šikovně, že puk se jen tak tak došoural do až za brankovou čáru a icing se nepíská.
     
    18:40
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    Převaha domácího celku je potvrzena druhou brankou zápasu. Lewis získal kotouč ve středním pásmu, našel Vincenta Lecavaliera, který se díky skvělému manévru uvolnil a poté přihrál do brankoviště. Zde si sjel právě TREVOR LEWIS a Pickard byl bez šance. Asistence: Vincent Lecavalier, Dwight King
    18:40 Trevor LEWIS - 2:0
     
    19:44
    Jednu střelu v této části ještě zaznamenali hráči Kings. Nolanův pokus letěl mimo tři tyče a nic jiného už v první třetině zřejmě neuvidíme.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina zápasu je tedy minulostí a do kabin jdou spokojenější hráči domácího celku. Ti šli do vedení v desáté minutě po výborné akci Drewa Doughtyho a vedení poté navýšili v samotném závěru periody, když se v čase 18:40 prosadil také Trevor Lewis. Colorado tak má, co napravovat. Uvidíme, jak se hosté předvedou v druhé části, která začne zhruba v 5:40.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:26
    První útok druhé třetiny sice obstarali domácí, avšak po nepřesném zakončení se hra přesouvá do středního pásma a následně před Quicka.
     
    20:42
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Máme sníženo! Domácí se nedostali z vlastního pásma a kotouč získal MATT DUCHENE. Nejproduktivnější hráč Lavin zvolil střelu po rychlém manévru a Quick nestačil utěsnit všechny mezery u své levé tyče. Asistence: John Mitchell
    20:42 Matt DUCHENE - 2:1
     
    22:09
    A mohla tady být další velká šance Colorada! Výborná přihrávka skončila na holi Carla Söderberga, jenž se dral přes obránce ke Quickovi a nakonec byl faulován.
     
    22:09
    Dvě trestné minuty za hákování obdržel Christian Ehrhoff (LAK) a Colorado si zahraje první přesilovou hru druhé třetiny.
     
    22:42
    Jenže hostům se zatím nepodařilo dostat do útočného pásma. Králové se výborně brání a nepouští Avs před svého gólmana.
     
    23:40
    Po vhazování u Quicka se kotouč dostal na hůl Barrieho, ale jeho tvrdá rána na domácího gólmana nestačila. Colorado přesto zůstává v útočném pásmu.
     
    24:09
    Domácí v plném počtu.
     
    25:05
    Hosté se opět natlačili až před domácího brankáře. Ten však další atak Colorada přežil bez úhony.
     
    25:42
    Úvod této části je v režii Lavin, avšak nyní se ke střele dostal Tanner Pearson. Jeho zakončení mez tři tyče nemířilo.
     
    27:10
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Je vyrovnáno! Po rychlém přechodu do útočného pásma dokázal vystřelit Comeau, jehož ránu Quick pouze vyrazil k dojíždějícímu GABRIELU LANDESKOGOVI a ten v pohodě zakončil do odkryté brány. Asistence: Blake Comeau, Carl Söderberg
    27:10 Gabriel LANDESKOG - 2:2
     
    27:33
    Králové přišli o dvougólové vedení a teď budou hrát v oslabení. Za podražení je dvěma trestnými minutami potrestán Trevor Lewis (LAK).
     
    27:57
    Hosté se sice po buly udrželi v útočném pásmu, ale teď už kotouč letí přes všechny čáry a Colorado bude rozehrávat zpoza vlastní brány.
     
    28:21
    Zakázané uvolnění Lavin. Tato přesilová hra je zatím velmi špatná.
     
    28:51
    Domácí se brání výborně a nyní dokonce zahrozili ve vlastním oslabení. Střela z pravého kruhu skončila na Pickardovi a od něj kotouč zamířil do ochranné sítě.
     
    29:33
    Domácí v plném počtu.
     
    29:43
    Dva domácí hráči se po ubráněném oslabení dostali do přečíslení. Přihrávka před bránu však byla příliš dlouhá a puk skončil u mantinelu.
     
    30:31
    Aktuálně sledujeme hru ve velkém tempu. Navrch začínají mít opět domácí, kteří by se rádi dostali zpátky do vedení.
     
    30:44
    Záhy po ukončení komerční přestávky a vhazování ve středovém kruhu se k puku dostali hráči Kings. Calvin Pickard si ale připisuje pohodový zákrok.
     
    31:39
    Hodně nebezpečná byla jemná střela od modré čáry v podání domácího beka. Před bránou se totiž výborně postavil Lucic a puk po jeho teči mířil jen těsně vedle.
     
    32:15
    Hostujícímu byl odpískán ofsajd. Vhazovat se bude samozřejmě ve středním pásmu.
     
    32:43
    Mladý hostující obránce Chris Bigras (COL) je vyloučen za nedovolené bránění. Třetí přesilová hra pro Kings.
     
    33:12
    Solidně vzhlížející začátek početní výhody ukončil Vincent Lecavalier, který přestřelil a kotouč se po mantinelu vykutálel z pásma Avs.
     
    33:28
    Alec Martinez si to z pozice obránce namířil přímo na Pickarda, avšak ten bez potíží zasahuje. Domácí získali aspoň útočné pásmo.
     
    33:49
    Další buly před Pickardem už pro domácí nebylo úspěšné a puk je ve středním pásmu. Přesilová hra se mezitím přehoupla do své druhé poloviny.
     
    34:18
    Milan Lucic si vyměnil puk s Toffolim, který kotouč nahrnul ze strany do brankoviště. Pickard sice touš zastavil, ale poté ještě čelil dotěrnému Lucicovi, který se snažil dorážet.
     
    34:36
    Střela od modré čáry skončila na levém betonu Pickarda a poté už se k volnému puku nikdo z domácích nedostal.
     
    34:49
    Hosté v plném počtu.
     
    35:13
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    Colorado sice zvládlo ubránit přesilovou hru Králů, ale 24 sekund po konci početní výhody domácích stejně kapituluje. Nahození ze středního pásma si u zadního mantinelu našel Nolan, který chvíli počkal a pak naservíroval kotouč na hůl DWIGHTA KINGA, který se zjevil před bránou a bez problémů skóroval. Asistence: Jordan Nolan, Jeff Carter
    35:13 Dwight KING - 3:2
     
    35:58
    Je za námi komerční přestávka a Coloradu se podařilo vytlačit soupeře do středního pásma. U kotouče však budou hráči domácího celku.
     
    36:37
    Lucic se snažil najít Kopitara, avšak ten byl mezi kruhy zády ke kanadskému hráči a s přihrávkou nepočítal.
     
    37:04
    Jenže Kings se znovu velmi jednoduše dostávají do útočného pásma a jejich první formace rozjíždí zajímavou kombinaci.
     
    37:32
    Střelu z levé strany Pickard vyrazil, poté se kotouč nacházel v blízkosti brankoviště, ale defenzíva Lavin byla tentokrát pozorná.
     
    38:33
    Je tady přesilová hra pro domácí. Jeff Carrter se pokusil vybojovat kotouč za bránou, ale byl přitom seknut Tysonem Barriem (COL) a právě tento hráč si jde posedět na trestnou lavici.
     
    38:59
    Hostům se podařilo vyhodit puk až za Quickovu svatyni. Úvod přesilové hry není z pohledu Kings příliš povedený.
     
    39:29
    Po dalším vyhození Avs se sice Králové usazují v útočném pásmu, ale druhá třetina se rychle krátí.
     
    39:54
    Třetí vyhození Colorada, které letí až ke Quickovi. V druhé části už nic neuvidíme.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Také druhá část zápasu je minulostí a i nyní jdou do kabin spokojenější domácí. Ti sice po brankách Matta Duchenea a Gabriela Landeskoga ztratili dvougólové vedení, ale díky aktivitě v druhé polovině třetiny se dostali znovu do vedení. Mezi úspěšné střelce se ve 36. minutě zapsal Dwight King. Další třetina začne přibližně v 6:36
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:11
    Domácí zahajují třetí část zbytkem přesilové hry při vyloučení Barrieho, avšak Lavinám se okamžitě podařilo vyhodit kotouč ke Quickovi.
     
    40:33
    Hosté v plném počtu.
     
    40:52
    Domácí ztratili puk ve vlastním pásmu a byl to právě navrátilec z trestné lavice Barrie, který zakončoval. Rána z mezikruží sražena do ochranné sítě.
     
    41:04
    Quick po vhazování dlouho hledal kotouč, který se nacházel u jeho brankoviště, ale nakonec vše vyřešili beci Kings. Domácí rychle přenášejí hru do pásma Avs.
     
    41:42
    Hostující brankář si připsal dva úspěšné zákroky a nyní už je puk v neutrální zóně. Poměrně těžkou chvilku Pickard naštěstí pro hosty ustál.
     
    43:13
    Sledujeme nevýraznou pasáž plnou nepřesností. Ani jeden z celků se ne a ne dostat do pásma soupeře a hraje se především mezi modrými čarami.
     
    43:55
    Domácí několikrát narušili rozehrávku Colorada a výborným napadáním hosty nutí k chybám.
     
    44:37
    Ani Wagnerovi se nepodařilo uvolnit se a prodrat se až ke střele. Defenzíva Kings je nyní velmi pozorná.
     
    44:57
    Teď ale domácí zachránil Quick! Po jedné střele z mezikruží se kotouč odrazil do vzduchu, Iginla dokázal máchnout tak šikovně, že puk mířil do odkryté části klece, ale Jonathan Quick se otočil a hokejkou odpálil touš ze vzduchu do bezpečí! Neskutečný zákrok!
     
    45:38
    Bude se vylučovat! Na trestnou lavici míří Drew Doughty (LAK), který se provinil hrubostí, avšak v týmu hostů se vylučuje také. Dvě trestné minuty za držení dostává John Mitchell (COL).
     
    46:18
    Ale teď si Colorado zahraje přesilovou hru čtyř proti třem. Doughtyho totiž na trestné lavici navštíví i jeho kolega z obrany Jake Muzzin (LAK). Ten byl potrestán za podražení.
     
    46:37
    Hosté se okamžitě usadili v útočném pásmu, ale zatím to je bez střelby.
     
    46:54
    Až nyní jsme byli svědky dvou střel. Iginlův první pokus zastavil obránce Schenn, druhou ránu už musel zlikvidovat Quick, který se bleskově přesunul!
     
    47:38
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Domácí sice dokázali vyhodit kotouč z vlastního pásma, ale Pickard ho okamžitě přesunul na útočnou modrou čáru a zde začala parádní kombinace. Po ose Duchene-Barrie se puk dostal na hůl GABRIELA LANDESKOGA, jenž měl před sebou prakticky odkrytou branku. Tentokrát už to Quick nestihl. Asistence: Tyson Barrie, Matt Duchene
    47:38 Gabriel LANDESKOG - 3:3
     
    47:46
    A pro domácí mohlo být hůře! Quick nezastavil kotouč za vlastní bránou a neposedný puk se zjevil před jeho bránou. Skilleho zakončení však stačili zablokovat domácí obránci.
     
    48:30
    Kings obsadili útočné pásmo, ale při snaze získat kotouč se držením protihráče provinil Tyler Toffoli (LAK). Další těžká chvilka pro domácí.
     
    48:35
    Okamžitě po buly letěl puk z hole Doughtyho do hlediště a vypadalo to na další vyloučení. Naštěstí pro domácího beka byl kotouč zřejmě tečován.
     
    49:23
    Tahle přesilová hra zatím není dobrá a Králové vyhazují puk až k Pickardovi.
     
    50:04
    Znovu se domácím podařilo vymanit z vlastního pásma a vytlačit hru aspoň do neutrální zóny. Početní výhoda Avs se chýlí ke konci.
     
    50:35
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Přesilová hra sice využita nebyla, ale pět vteřin po návratu Toffoliho se hosté dostávají do vedení. Výborná kombinace dospěla až před bránu, kde se zjevil Grigorenko, který sice zakončit nedokázal, ale posunul puk aspoň k volnému NATHANU MACKINNONOVI, jenž touš vsítil do odkryté svatyně Jonathana Quicka. Asistence: Michail Grigorenko, Carl Söderberg
    50:35 Nathan MACKINNON - 3:4
     
    50:57
    Po komerční přestávce se pokračuje ve hře. Domácí mají už jen devět minut na to aby vyrovnali a případně si vzali vedení zpět.
     
    52:03
    První formace Kings se snaží a kombinuje v útočném pásmu, ale defenzíva Avs se pohybuje fantasticky a za několik desítek vteřin v pásmu soupeře se Los Angeles ke střele nedostalo.
     
    52:59
    Colorado se nesoustředí jen na obranu a nyní dokázalo i zaútočit. Duchene hledal přihrávkou z mezikruží lépe postaveného spoluhráče, ale vše skončilo obranný zákrokem jednoho z domácích.
     
    53:32
    Teď už je kotouč ale znovu u Pickarda, který čelí atakům Kings. Zatím si díky pevné obraně vede výborně.
     
    54:02
    Lecavalier to udělal skvěle a uvolnil se na pravé straně. Poté "Vinnie" přihrával před bránu, ale Brown byl v sevření dvou hráčů a kotouč už nezískal.
     
    54:58
    Bez větších problémů se Colorado ubránilo dalšímu útoku Los Angeles a hra se přesouvá do středního pásma. Čas na vyrovnání se Králům povážlivě krátí.
     
    55:11
    Velká rána pro Los Angeles. Anže Kopitar (LAK) trefil jednoho ze soupeřů vysokou holí a míří na trestnou lavici.
     
    55:44
    Colorado se hned po vhazování usazuje v útočném pásmu. Zatím se ale hraje především u mantinelů a Laviny se ne a ne dostat ke střele.
     
    56:21
    Comeau u mantinelu přihrával na modrou čáru, ale Tyson Barrie puk nedokázal zastavit a domácí mohou vystřídat.
     
    56:56
    Napadající King drží hosty až u Pickarda. Střelec dosud posledního gólu Králů odvádí skvělou práci.
     
    57:11
    Domácí v plném počtu.
     
    57:37
    Králové mají po ubráněném oslabení obrovský tlak! Kopitar měl na holi dvě tutovky, avšak v prvním případě ho vychytal Pickard a poté jeho ránu před odkrytou bránou zastavil skvělým obranným zákrokem Johnson.
     
    57:58
    Výbornou fázi Los Angeles zakončuje Carter, který mířil rovněž jen do brankáře Colorada.
     
    58:25
    Laviny to nyní udělaly výborně a několik vteřin držely puk za bránou Quicka. Teď už se ale do útoku derou Kings.
     
    58:38
    Jonathan Quick míří na střídačku a Králové to zkouší v powerplay!
     
    59:13
    Defenzíva Colorada si vede skvěle a nepouští střely domácích až před svého brankáře. Bude se však vylučovat!
     
    59:29
    Až nyní se hosté dostali ke kotouči a na trestnou lavici míří Cody McLeod (COL), který se provinil hákováním. Ještě to bude velké drama!
     
    59:29
    Domácí si samozřejmě berou oddechový čas a pokusí se vymyslet recept na pohyblivou obranu Avs.
     
    59:54
    Skvělý Calvin Pickard! Hostující brankář nejprve zastavil dělovku od modré čáry a poté se dokázal bleskově přesunout proti zakončení Kopitara, který byl sám mezi kruhy, ale puk napálil jen do hrudi brankáře Colorada.
     
    Konec zápasu.
     
    Dnešní utkání je tedy u konce a Colorado si odváží dva body za vítězství 3:4. Avs sice do utkání vstoupili hůře, ale ve druhé třetině dokázali smazat dvoubrankový náskok Kings. Králové se ještě jednou dostali do vedení a na začátku třetí části to bylo 3:2, jenže ve 48. minutě využil přesilovou hru Gabriel Landeskog a téměř přesně o tři minuty později se krátce po další početní výhodě prosadil i Nathan MacKinnon. Domácí měli v závěru obrovský tlak, avšak Anže Kopitar hned třikrát ztroskotal ve velké šanci na skvěle chytajícím Pickardovi.
     
    TŘI HVĚZDY UTKÁNÍ

    1. Gabriel Landeskog (COL) 2+0
    2. Alec Martinez (LAK) 0+0
    3. Carl Söderberg (COL) 0+2
     
    ČESKOSLOVENSKÁ STOPA V UTKÁNÍ

    Los Angeles Kings

    Marián Gáborík 0+0, 3 střely, čas na ledě 16:10

    Colorado Avalanche

    Roman Will z pozice náhradního brankáře do utkání nezasáhl
     
    S konstatováním, že dnešní utkání ve Staples Center v Los Angeles sledovalo 18 230 diváků se s vámi loučím. Přeji příjemně strávený čtvrtek a u dalších on-line přenosů napočtenou! (07:28:09)

    Lukáš Podleśny

    Góly a asistencie: 10. Doughty (Kopitar, Muzzin), 19. Lewis (Lecavalier, King), 36. King (Nolan, Carter) – 21. Duchene (Mitchell), 28. Landeskog (Comeau, Söderberg), 48. Landeskog (Barrie, Duchene), 51. MacKinnon (Grigorenko, Söderberg)


    Los Angeles Kings: Quick (Enroth) – Doughty, McNabb, Martinez, Muzzin, Ehrhoff, Schenn – Toffoli, Kopitar, Lucic – Brown, Carter, Gáborík – Lewis, Lecavalier, King – Nolan, Shore, Pearson
    Colorado Avalanche: Pickard (Will) – Johnson, Beauchemin, Barrie, Holden, Bigras, Bodnarchuk – Duchene, MacKinnon, Wagner – Comeau, Söderberg, Landeskog – Iginla, Grigorenko, Martinsen – Skille, Mitchell, McLeod

    Rozhodca: Francis Charron, Graham Skilliter – Jay Sharrers, Devin Berg

    Diváci: 18.230