Alkmaar – Cambuur 3:1 (kon.) | Nijmegen – Twente 2:0 (kon.) | Graafschap – Den Haag 3:1 (kon.)
Excelsior – Eindhoven 1:3 (kon.) | Arnhem – Zwolle 1:1 (kon.)
koniec
BV De Graafschap
3:1 (0:1)
HFC ADO Den Haag
cz Streda 27.01.2016, 19:45Holandská Eredivisie • 20. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:45.
     
    Buďte vítání u dalšího klání 20. kola nejvyšší nizozemské fotbalové soutěže! Eredivisie ve středu 27. ledna pokračuje 5 zápasy a my se společně v tomto onlajnu zaměříme na duel De Graafschapu s ADO Den Haagem. Začínáme v 19:45 a já se na Vás už teď teším!
     
    BV De Graafschap
    Pro domácí tým je zatím letošní sezóna doslova propadákem. Nováček se stále ještě nedokázal plně přizpůsobit odlišné úrovni v Divizi ctí a po 19 zápasech má na kontě pouhých 8 bodů – to nemůže stačit na jiné než poslední místo.

    Forma nováčka je jako na horské dráze – v posledních 3 ligových mačích jela jako po sinusoidě, když Doetinchenští dvakrát prohráli (v Amsterdamu s Ajaxem v posledním podzimním kole 1:2 a v minulém kole na hřišti Almela taktéž 1:2). Mezi tyto prohry vklínili domácí výhru nad Excelsiorem v poměru 2:1 a je jasné, že dnes budou chtít doma opět bodovat. Ne snad proto, aby zachovali tendenci „doma výhra, venku prohra“, ale aby alespoň trochu zmírnili své prachbídné postavení.

    Pozici nejlepšího týmového střelce okupuje hned trio plejerů – po 3 brankách zaznamenali ofenzivní borci Andy Driver, Cas Peters a Vincent Vermeij. Nejvíce asistencí zaznamenal Bryan Smeets, středopolař, jenž nahrál již na 3 branky.
     
    HFC ADO Den Haag
    Hosté si v aktuálním ligovém ročníku vedou dosti podobně jako tomu bylo v jejich případě loni. V sezóně 2014/15 skončil Haag na 13. místě tabulky a letos prozatím figuruje v klidném středu tabulky, konkrétně na 11. příčce.

    Hosté budou jistě chtít navázat na povzbudivé výkony z nedávné doby, které jem v posledních 3 zápasech vynesli pěkných 6 bodů. S rokem 2015 se ADO rozloučilo kanonádou na hřišti Heerenveenu, kde vyhrálo 4:0, následoval vstup do roku 2016 a těsná domácí prohra s Ajaxem v poměru 0:1 a v minulém kole Haag taktéž doma porazil Cambuur 2:1.

    Nejlepším střelcem ADA je obrovitý japonský forvard s ne zcela typickým japonským jménem Mike Havenaar. Ten zaznamenal již 10 ligových tref a patří mu dělená 6. – 8. příčka v ligové tabulce střelců. Nejvíce gólových přihrávek vymyslel zkušený francouzský útočník Edouard Duplanasistoval u 7 branek.
    Nejlepší letošní střelec Haagu Mike Havenaar dnes nastoupí ke svému jubilejnímu stému utkání v Eredivisii! Stejně jako on na tuto metu dnes dosáhne také hostující záložník Kevin Jansen.

     
    Úvodní sestavy:

    BV De Graafschap: Jurjus – Straalman, R. Pröpper, van de Pavert (C), Çiçek – Tarfi, Diemers, Smeets, K. Vida – Vermeij, Peters.
    Náhradníci: Verstappen – Driver, Kaak, Kabasele, Linthorst, El Jebli, Menting.

    HFC ADO Den Haag: Hansen – Malone, Beugelsdijk (C), Zuiverloon, Kanon – Jansen, Derijck, D. Bakker – Schaken, Havenaar, Duplan.
    Náhradníci: Zwinkels – Kristensen, Meijers, Marengo, Gorré, Korte, Ebuehi.

    Rozhodčí: van den Kerkhof – Kleinjan, Dobre.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Domácí nastoupili k zápasu v klasické modrobílé kombinaci, hosté oblékli zelenožluté sady.
     
    3
    Vermeij se dravě prodral do vápna, bohužel pro domácí tým při tom ale porazil Maloneho, takže se píská útočný faul.
     
    4
    Rozehrávat odkopem od brány mohl Hansen. Hostujícímu gólmanovi se ale nákop příliš nevyvedl a domácí bez potíží odvrátili.
     
    5
    Vincent Vermeij si nepohlídal linii defenzivy Haagu a ocitl se v ofsajdovém postavení, balon jde znovu k Martinu Hansenovi.
     
    6
    Karim Tarfi se až téměř u vlastního vápna podíval a vyslal směrem vpřed dalekonosný pas. Vermeijovi však přeci jen pár krůčků chybělo, balon tak skončil až v zámezí.
     
    7
    Peters přijal nahrávku od Smeetse, ale situaci „zadrbal“ špatnou nahrávkou a následně fauloval domácí Diemers.
     
    8
    První pokus o přímé ohrožení brány zaznamenali domácí, konkrétně Smeets. Jeho rána z uctivé dálky ale Hansenovi mnoho starostí nenadělala.
     
    9
    Den Haag právě vstřelil branku!
    Hosté rozehráli roh, po němž propadl centr předbrankovým prostorem až k na zadní tyči nedobře hlídanému MIKU HAVENAAROVI, který uklidil do prázdné brány. Ve svém 100. zápase v Eredivisii se tak forvard Haagu dočkal 100. kariérního gólu!
    9. Mike HAVENAAR - 0:1
     
    12
    Tarfi posunul kolmicí balon na hranici vápna. Tam byl připravený Cas Peters, jenž míč zpracoval a technickou ranou hledal vzdálenější tyč. Nenašel, mnoho ale nechybělo.
     
    17
    Bryan Smeets se ocitl v parádní šanci, ale po nahrávce zleva nedokázal usměrnit míč do prostoru mezi třemi tyčemi! Jaká škoda, mohlo být vyrovnáno!
     
    18
    Následně domácí rozjeli další akci. Nalevo se kolem svého strážce prosmýkl Vermeij, jehož centr odvrátil Beugelsdijk do autu.
     
    19
    Ano po vhazování se ale hráči Graafschapu nedostali do kloudné palebné pozice, Hansen odkopává.
     
    20
    Nyní můžemebýt svědky mnoha napřesností, které se kupí na obou stranách barikády. Po Kanonově špatném pasu míč uzmul Tolgahan Çiçek, jenž se po souboji s Zuiverloonem svalil k zemi a nevypadá to s ním zrovna dobře.
     
    22
    Domácí bek se již zvedl z trávníku a po svých se poroučí do zámezí, nakonec nejspíše bude moci pokračovat v akci.
     
    23
    S míčem operoval Bryan Smeets, ale nakonec dokázali hosté odvrátit až k Jujrjusově bráně. Doetinchenští tak musí znovu rozehrát odzadu.
     
    24
    Po pravé straně táhl ofenzivu Bart Straalman a nakonec centroval Tarfi, po zákroku Beugelsdijka uvidíme roh.
     
    25
    Obrana Haagu si poradila a naopak vpřed vytáhl Ruben Schaken, prohodil si Çiçeka a odcentroval. Balon ale stáhl Hidde Jurjus a hbitě jej vyslal zpět do akce.
     
    26
    A akce to byla nebezpečná! Po centru Karima Tarfiho musel Malone odvracet balon. To se mu povedlo, ale provedení tohoto bylo velmi kostrbaté.
     
    27
    Pískot se snáší na trávník! Peters dobře centroval a Derijck míč jen tak tak odvrátil, domácí navíc reklamovali ruku. Té se ale nedočkali, uvidíme roh.
     
    28
    Z toho nebezpečí nevzniklo, teď si naopak proti sobě poštval fanoušky Graaafschapu sudí, když pískl ruku Vidovi.
     
    30
    Tarfi se na pravé straně stal obětí nedovoleného zákroku, domácí mají k dispozici přímý kop ze zajímavé pozice.
     
    30
    Ani první centr, ani následný sražený pokus z hloubi pole nebezpečí nepřinesl. Modrobílí však pokračují v akci, ovšem teď už to je až v okolí středového kruhu.
     
    31
    Duplan se snažil probít se vpřed, ale narazil na dobře zformovanou defenzivu. Nicméně ADO pokračuje v kombinaci.
     
    33
    Cas Peters se po parádní nahrávce na delší vzdálenost dostal do palebné pozice, ránu však zablokoval jeden z beků Haagu.
     
    35
    Kanonův odkop vrátil na půlku hostí Pröpper, ale zelenožlutí se osvobodili a získali míč pod kontrolu.
     
    36
    Smeets rychle vyvezl balon, ale domácí se sami svými pomalými nahrávkami o šanci připravili. Útočili „do plných“, což nedokázali přetavit v ohrožení Hansenovy svatyně. Gólman Haagu tak odkopl.
     
    37
    Nebezpečný centr zprava našel ve vápně Havenaara, jehož hlavičku ještě málem dokázal dorazit do brány Jansen. Na poslední chvíli však zasáhl jeden z domácích obránců a akrobatickým způsobem poslal míč do bezpečí!
     
    39
    Kanonův centr nenašel ve vápně nebo těsně za ním nikoho v zelenožlutém a po následném nepřesném střeleckém pokusu rozehraje Jurjus.
     
    41
    Do centru Maloneho z pravé strany seběhl ve vápně druhý jubilant v sestavě Haagu Jansen a jen o malý kousek hlavičkoval nad!
     
    42
    Malone si vzápětí nedovoleně pomohl v souboji s Petersem a domácí mají k dobru přímý kop z asi 26 metrů.
     
    42
    Karim Tarfi to zkusil přímou střelou, ale na Hansena si nepřišel. Brankář hostujícího celku stál přesně v cestě letícího míče a neměl sebemenší problém schovat kulatý nesmysl v náručí.
     
    43
    Na trávníku teď zůstal ležet Timothy Derijck, kterého v souboji na zemi ostře dojel Karim Tarfi.
     
    45
    Nakonec z toho však měli přímý kop domácí. Právě Tarfi pálil, ovšem nyní pouze do zdi.
     
    45
    Na druhé straně naskakoval na centr zprava opět Jansen. Tentokráte se mu ale hlavička hrubě nevyvedla a balon z toho získali modrobílí.
     
    45+1
    Martin van de Kerkhof nastavil nad rámec první půle 2 minuty.
     
    45+2
    V samém závěru se domácí derou vpřed. Míč však zíkal Wilfried Kanon, který vytáhl vpřed a nechal se faulovat.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    První poločas je za námi. Ráz utkání určila brzká branka, když se po rohu Derijcka už v 9. minutě prosadil ostrostřelec Mike Havenaar. Od té doby převzali iniciativu domácí, ale v koncovce jim zatím chybí trocha toho štěstíčka a také nezbytná přesnost. Do kabin tak odchází spokojenější hráči HFC Haagu a my můžeme jen hádat, co nám přinese druhé dějství. To by mělo začít cca ve 20:47.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Hosté rozehráli druhou půli tohoto střetnutí. Vypadá to, že ani jeden z týmů nestřídal, a tak za vytrvalého deště pokračujeme v podstatě tak, jak jsem zakončili první pětačtyřicetiminutovku.
     
    47
    Kolmice Barta Straalmana za obrannou linii nebyla z nejpřesnějších a stala se snadnou kořistí defenzivní linie Haagu.
     
    49
    Faul Kanona zastavil postup Doetinchenu vpřed. Nedovoleně si na druhé straně hřiště počínal i Malone v souboji s Vidou.
     
    50
    Veliká šance na srovnání! Centr z přímého kopu rozehrál Smeets a Hansen tak tak že nekapituloval! Nakonec i z následné akce nebylo nic a po Smeetsově dalším centru a lehké teči hlavou z dílny Pröppera ukryl míč právě Martin Hansen.
     
    52
    Çiçek odvrátil v souboji s přesilou míč do zámezí. Následně centroval Schaken, ale tohle nebyla šance z kategorie gólových.
     
    53
    Vermeij si vyšlápl na beka Maloneho a zezadu jej srazil na mokrý trávník. Van de Kerkhof ale volí pouze domluvu.
     
    54
    ADO zamklo soupeře ve vápně, ale nakonec z toho nevzešlo zhola nic. Centr z pravé strany byl příliš dlouhý a vysoký a balon ulétl až za postranní lajnu.
     
    54
    Derijck podrazil na středu se otáčejícího Vidu a balon tak dostali domácí.
     
    55
    To ale nevydrželo moc dlouho, vzápětí o něj totiž modrobílí zase přišli.
     
    56
    Pröpper udržel na zádech dotírajícího Duplana a sehrál na jistotu pro Jujruse.
     
    57
    Dion Malone si při bránění šance domácího týmu patrně ublížil, jelikož zůstal s bolestnou grimasou ve tváři sedět na trávníku a na nohy se mu moc nechtělo.
     
    59
    Tolgahan Çiçek sehrál od lajny na střed, kde se otevřela doslova dálnice pro Marka Diemerse. Ten nemeškal a vyrazil, po třech krocích napřáhl a pálil. Balon mu ale na ne zrovna ideálním povrchu poskočil a domácí středopolař jej poslal vysoko nad.
     
    61
    Jansen se dostal kolem Çiçeka, ale domácí se ubránili a nakonec Peters vyvezl míč vpřed. Po centru zprava ale balon ukryl Hansen.
     
    62
    Doetinchenští získali roh. Haag se ale ubránil a po Vermeijově nepřesném zakončení bude odkopávat Hansen.
     
    63
    Vermeij si jesličkami prohodil Maloneho, ale na jeho parádičku nedokázali navázat spoluhráči, hosté se tedy opět ubránili.
     
    64
    Duplan vyslal centr zleva, který za sebe prodloužil Jurjus. Z druhé strany následně centroval Schaken, ale Hidde Jurjus byl na svém místě a zakončení Havenaara pohlídal.
     
    66
    Další šance domácího týmu! Centr Straalmana zprava hlavou nejprve přizvedl Peters a pak míč lízl i Vincent Vermeij, ovšem mezi tři tyče jej umístit nedokázal!
     
    68
    Tolgahan Çiçek má dnes odpracováno, nahradí jej ofenzivněji laděný Andy Driver.
     
    69
    A Driver se hned zapojil do útočné akce, když vysunul Smeetse. Ten vybojoval aut.
     
    69
    Graafschap právě vstřelil branku!
    Máme vyrovnáno! Po autu zakombinoval Driver se Smeetsem a druhý jmenovaný vyslal do vápna luxusní balon. Na ten seběhl VINCENT VERMEIJ a nikým nehlídaný měl spoustu prostoru na zakončení, který také beze zbytku využil a překonal Hansena.
    69. Vincent VERMEIJ - 1:1
     
    71
    Střídání v týmu HFC ADO Den Haag: ze hřiště odchází Ruben Schaken, přichází Ludcinio Marengo.
     
    71
    Střídání v týmu BV De Graafschap: ze hřiště odchází Mark Diemers, přichází Lion Kaak.
     
    72
    Domácí, povzbuzení tím gólem, se opět hnali vpřed. Tentokráte ale Driverův centr odvrátil Zuiverloon.
     
    73
    Vzápětí pak napřáhl za vápnem Kristopher Vida, ale nemířil přesně. Táhlý pokus skončil vedle levé tyče Hansenovy pokladnice.
     
    74
    Po centru z přímého kopu se natahoval Havenaar, seč mu jeho centimetry dovolily, ale nedosáhl. Forvard Haagu se také zlobil na van de Paverta, který jej dost těsně hlídal. Tady si ale dovolím poznamenat, že šlo z obou stran o vyrovnaný souboj.
     
    74
    Kristopher Vida je prvním hříšníkem! Van de Kerkhof potrestal domácího záložníka za nešetrný zákrok, kterým se Maďar provinil v souboji s Duplanem.
     
    77
    Z nosu krvácející Ted van de Pavert byl odveden z placu a hra pokračuje dál, zatím tedy bez domácího kapitána.
     
    77
    Žlutou kartu dostává Vincent Vermeij (BV De Graafschap).
     
    78
    Po faulu Vermeija rozehráli hosté nenápadn přímý kop, ale centr naonec nebezpečně proskákal těsně vedle pravé tyče zkoprnělého Jurjuse.
     
    78
    Graafschap právě vstřelil branku!
    Smeets opět vyslal nebezpečný centr zprava. Na ten sice před bránou nedosáhl nikdo, ale balon projel dál do prostoru, kam sbíhal KARIM TARFI. Ten si věděl rady a nabombil míč do sítě, Hansen byl bez šance.
    78. Karim TARFI - 2:1
     
    80
    Žlutou kartu dostává Andy Driver (BV De Graafschap).
     
    81
    A skoro hned mohlo být vyrovnáno! Po centu zprava naskočil do míče Beugelsdijk a Jurus se blýskl famózním zákrokem, když vytáhl míč zpod břevna na roh!
     
    82
    Již v euforii hrající domácí se opět ženou vpřed. Jmenovitě Smeets vyzískal na pravé straně aut, který rozehraje Tarfi.
     
    82
    Střídání v týmu HFC ADO Den Haag: ze hřiště odchází Kevin Jansen, přichází Giovanni Korte.
     
    83
    Hostující Danny Bakker dojel Liona Kaaka a odměnou mu nemůže být nic jiného než žlutá karta.
     
    85
    Na lavičce se připravuje poslední střídání na straně domácího týmu, vypadá to, že do zápasu naskočí Youssef El Jebli.
     
    86
    Gianni Zuiverloon ve snaze odkopnout balon vpřed napálil do hlavy Smeetse a domácímu špílmachrovi se na nohy moc nechce. V tomto případě se mu ale vůbec nedivím, schytal totiž pořádnou pecku.
     
    88
    Bryan Smeets je nakonec střídán, na plac se dostaně již zmiňovaný Youssef El Jebli.
     
    89
    Perfektní zákrok Jurjuse, ten drží akcie Graafschapu! K odraženému balonu se ve vápně dostal Korte, který bez přemýšlení napálil míč mimo dosah Jurjuse. Domácí gólman však parádně vytrčil pravou ruku a zabránil nejhoršímu!
     
    90+1
    Začalo čtyřminutové nastavení.
     
    90+1
    Graafschap právě vstřelil branku!
    Vermeij vybojoval balon od hostujícího obránce a navázal na něj nový muž na trávníku El Jebli. Ten se protáhl kolem Maloneho a Bakkera a předložil na hranici vápna. Tam byl připravený CAS PETERS a ranou k tyči nedal Hansenovi nárok! Parádní obrat Graafschapu!
    90+1. Cas PETERS - 3:1
     
    90+4
    Domácí už kontrolují hru a nepouští si hráče Haagu moc k tělu.
     
    90+4
    Přesto ale hosté vybojovali roh. S tím však naložili bídně a centr přeletěl vápno.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno, tři body zůstanou v Doetinchenu!

    Po první půli vedli hosté 1:0, když je už v 9. minutě poslal do vedení hned dvojnásobný jubilant Mike Havenaar (100. zápas v Eredivisii = 100. gól v kariéře). Graafschap nedokázal i přes převahu a několik solidních šancí udeřit, a tak šli do kabin spokojenější hosté.

    Ovšem druhá půle, to byla jiná káva! Modrobílí ještě zvýšili svůj tlak a měli rozhodně více ze hry, což nakonec potvrdili a dokázali se prosadit. Prvním byl v 69. minutě po pasu Smeetse Vincent Vermeij. Na něj navázal v 78. minutě opět po asistenci Smeetse Karim Tarfi a poslední branku přidal po nahrávce El Jebliho Cas Peters, to bylo v 91. minutě.
     
    Držení míče: 59 % : 41 %.
    Střely na branku: 6:3. Střely mimo: 9:6. Rohy: 4:6. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 15:15.
     
    To je ode mě pro dnešek vše, díky za pozornost! Přeji dobrou noc a pohodový čtvrtek a těším se zase někdy u onlajnů na počtenou! (21:44:08)

    Michal Konvalina

    Góly: 69. Vermeij, 78. Tarfi, 90+1. Peters – 9. Havenaar

    Karty:   74. K. Vida (GRA), 77. Vermeij (GRA), 80. Driver (GRA) – 83. D. Bakker (HAA)


    Držení míče: 59 % : 41 %.
    Střely na branku: 6:3. Střely mimo: 9:6. Rohy: 4:6. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 15:15.
    BV De Graafschap: Jurjus – Straalman, R. Pröpper, van de Pavert (C), Çiçek (68. Driver) – Tarfi, Diemers (71. Kaak), Smeets (88. El Jebli), K. Vida – Vermeij, Peters.
    Náhradníci: Verstappen – Driver, Kaak, Kabasele, Linthorst, El Jebli, Menting.

    HFC ADO Den Haag: Hansen – Malone, Beugelsdijk (C), Zuiverloon, Kanon – Jansen (82. Korte), Derijck, D. Bakker – Schaken (71. Marengo), Havenaar, Duplan.
    Náhradníci: Zwinkels – Kristensen, Meijers, Marengo, Gorré, Korte, Ebuehi.

    Rozhodca: van den Kerkhof – Kleinjan, Dobre