Novokuzneck – D. Moskva 1:4 (kon.) | Omsk – Nižnekamsk 1:4 (kon.) | Barys – Čeljabinsk 5:4 (1:0 po s.n.)
Novosibirsk – Viťaz 5:2 (kon.) | Jekaterinburg – Ufa 3:2 (po pr.) | Jugra Chanty-Mansijsk – Metallurg Magnitogorsk 4:2 (kon.)
Togliatti – Soči 1:3 (kon.) | Kazaň – Jaroslavľ 2:3 (1:2 po s.n.) | Novgorod – S.Moskva 7:2 (kon.)
Čerepovec – Helsinki 1:2 (kon.) | Dinamo Minsk – Petrohrad 3:2 (kon.) | Riga – CSKA Moskva 0:5 (kon.)
koniec
HC Dinamo Riga
0:5 (0:0, 0:2, 0:3)
CSKA Moskva
cz Streda 27.01.2016, 18:30 • Arena Riga, Riga • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    55:58
    Vyloučení v týmu CSKA Moskva (Kiril Petrov – 2 min., nedovolené bránění).
     
    52:41
    Vyloučení v týmu Dinamo Riga (Seigo – 2 min., krosček).
    Gennady STOLJAROV - 0:5
     
    51:51
    CSKA právě vstřelilo branku!
    Toto už je snad příliš kruté pro domácí celek, který není horší o pět branek, přesto ale právě o tento rozdíl prohrávají. Platt vyslal svého kolegu GENNADYHO STOLJAROVA, který ujížděl do přečíslení 2 na 1, ale ten se po náznaku přihrávky rozhodl zakončovat sám, což se povedlo dokonale a vymetl horní roh Erikssonovy brány! Asistence: Geoff Platt.
     
    48:23
    Vyloučení v týmu Dinamo Riga (Kristaps Sotnieks – 2 min., podražení).
    Dmitrij KUGRYŠEV - 0:4
     
    45:49
    CSKA právě vstřelilo branku!
    Tak toto už je debakl, který padá po pohledné přesilovkové akci! Puk se dostal k Naumenkovi, který byl zcela volný, rozhodl se ale ještě výrazně vylepšit pozici pro DMITRIJE KUGRYŠEVA, jenž tak před sebou měl po přihrávce přes celé pásmo odkrytou část klece a tu neomylně trefil! Asistence: Michajl Naumenkov, Geoff Platt.
     
    45:00
    Vyloučení v týmu Dinamo Riga (Frenks Razgals – 2 min., faul loktem).
    Igor MAKAROV - 0:3
     
    41:59
    CSKA právě vstřelilo branku!
    Tak toto byla krásná akce Philstroma, který se povedenou kličkou uvolnil ze spárů dvou beků a poté posunul puk přesně na hůl zcela volného IGORA MAKAROVA! Ten využil toho, že Eriksson se nestačil přesunout a uklidil puk za celkem dezorientovaného švédského gólmana, který věru moc šancí neměl! Asistence: Antti Philstrom, Arťom Blažijevskij.
     
    36:25
    Tentokrát byl Eriksson zachráněn brankovou konstrukcí, protože tvrdá střela Blažijevskijho se otřela o tyčku, která tak zajistila to, že stav stále zůstává 0:2!
     
    33:08
    Vyloučení v týmu CSKA Moskva (Kugryšev – 2 min., příliš mnoho hráčů).
     
    31:45
    Do velké šance se po pěkné kombinaci před bránou dostal Platt, který pálil z bezprostřední blízkosti pouze do výstroje Erikssona!
     
    30:19
    Vyloučení v týmu Dinamo Riga (Ševčenko – 2 min., sekání).
    Kiril PETROV - 0:2
     
    29:47
    CSKA právě vstřelilo branku!
    Tak nakonec po pohledné akci přichází další rychlý gól z holí hráčů CSKA, který nejspíše dodá potřebný klid hostujícím borcům, která vedou již o dvě branky! KIRIL PETROV dostal puk v pravém kruhu, odkud vyslal skvostnou ránu zápěstím, která nechytatelně zapadla do horní částí Erikssonovy brány! Asistence: Igor Ožiganov.
     
    28:20
    Vyloučení v týmu Dinamo Riga (Sotnieks – 2 min., vysoká hůl + 2 min., vysoká hůl).
    Ivan TĚLEGIN - 0:1
     
    27:59
    CSKA právě vstřelilo branku!
    A z ničeho nic tu přichází branka hostujícího celku, protože z nenápadné akce se nakonec dokázal moskevský celek prosadit! Celý útok táhl po pravém křídle IVAN TĚLEGIN, který nakonec poslal střílený pas do souboje před bránou, odkud se puk odrazil s výraznou tečí až za Erikssona. Gól je zatím připsán právě Teleginovi. Asistence: Nikita Pivcakin, Dmitrij Kurgyšev.
     
    27:21
    Nakonec tu přišla velká šance domácího celku, po střele od modré totiž dorážel zblízka Indraši, ovšem Sorokin se na čáře úžasně roztáhl a puk vyrazil zázračně mimo!
     
    25:27
    Vyloučení v týmu CSKA Moskva (Kugryšev – 2 min., příliš mnoho hráčů).
     
    22:29
    Saulietis se dostal krásnou stahovačkou do velké šance, když se po ní zjevil před zcela zmateným Sorokinem, k jeho štěstí ale útočník domácích trefil právě domácího strážce svatyně.
     
    20:27
    Hned v úvodu se do velké šance dostal od modré Kiselevič, který se pokoušel od modré pálit do prázdné klece po chybě Erikssona, jeden z obránců si ale připsal dobrý blok!
     
    15:26
    Nakonec se z ničeho nic dostal do velké šance Džerinš, který se zjevil ze strany zcela sám před Sorokinem, ten ale tvrdou ránu domácího útočníka vyrazil velice kvalitně do bezpečí.
     
    12:48
    Vyloučení v týmu Dinamo Riga (Berzinš – 2 min., podražení).
     
    10:05
    Ta početní výhoda se už chýlí ke konci a CSKA mělo velkou šanci, ke střele ze zblízka dostal před Erikssonem obránce Vorobjov, ale švédský gólman ho parádně vychytal!
     
    08:38
    Vyloučení v týmu Dinamo Riga (FrenksRazgals – 2 min., hákování).
     
    05:03
    Nakonec měl domácí celek dvě velké šance, obě ale Sorokin výtečně chytil! Nejprve zblízka lapil dorážku od Džerinše a poté si poradil i s tvrdou ránou pod břevno z mezikruží, kterou vyslal Kristapš! Je to ale stále bez branek.

    Ondřej Hradecký

    Góly a asistencie: 28. Tělegin (Pivcakin, Kurgyšev), 30. Petrov (Ožiganov), 42. Makarov (Pihlstrom, Blažijevskij), 46. Kugryšev (Naumenkov, Platt), 52. Stoljarov (Platt)


    HC Dinamo Riga: Eriksson (Sedláček) – Seigo, Galvinš, Sotnieks, Kristapš, Ševčenko, Cibulskis, Jass – Skvorcovs, Džerinš, Indrašis – Darzinš, Pavlovs, Kulda – Redlihs, Berzinš, Saulietis – Razglas, Bičevskis, Galoha
    CSKA Moskva: Sorokin (Treťjak) – Denisov, Naumenkov, Ožiganov, Kiselevič, Panin, Vorobjov, Blažijevskij, Pivcakin – Telegin, Kugryšev, Andronov – Stoljarov, Petrov, Platt – Ljubimov, Makarov, Pihlstrom – Žarkov, Kvartalnov, Kuzmenko

    Rozhodca: Sergejev, Konc – Metalnikov, Sirotkin