Alessandria – AC Miláno 0:1 (kon.)
koniec
US Alessandria
0:1 (0:1)
AC Miláno
cz Utorok 26.01.2016, 21:00 • Stadio Olimpico, Turín • Taliansky pohár • Semifinále
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.
     
    Vítám všechny fanynky a fanoušky toho nejlepšího italského fotbalu! Dnes se v rámci prvního utkání celého dvojzápasu představí v rámci semifinále Italského poháru na stadioně v Turíně US Alessandria, která změří síly s AC Milán.
     
    US Alessandria
    Třetiligový celek ze severu je obrovským překvapením letošního poháru, po skvělých výkonech však zaslouženě prošel až do semifinále. Její pohádková cesta začala v srpnu loňského roku, kdy v 1. kole porazila doma FCD Altovicentino 2:0. Domácí poté přešli přes US Pro Vercelli, které porazili 2:1 a SS Juve Stabia 1:0.

    Ve 4. kole čekal celek ze severu Apeninského poloostrova první prvoligový soupeř – Palermo. US se však věhlasného soupeře nezaleklo a vyhrálo 3:2. Ve čtvrtfinále zavítala Alessandria na půdu Janova, z jehož půdy odjela také jako vítěz, a to po výhře 3:2 v prodloužení. Pohádkovou cestu do semifinále završil skvělý čtvrtfinálový obrat proti Spezie, s níž sice třetiligový celek prohrával, nicméně po Riccardo Bocalona z 83. a 90. minuty dokonal obrat a zajistil si místenku mezi čtyřmi nejlepšími.
     
    AC Milán
    Celek z města mody na severu Itálie naopak trochu dle očekávání prošel až do bojů před branami finále. Milánští procházejí letošním pohárovým jako nůž máslem, nicméně do cesty se jim zatím vždy postavily papírově lehčí soupeři.

    Ve 3. kole AC přehrálo Perugiu Calcio 3:0, v dalším kole si poté poradili FC Crotone 3:1 po prodloužení. První prvoligový soupeř přišel na řadu až v osmifinálových bojích, kdy Milán zavítal na hřiště Sampdorie Janov, nicméně i zde nezaváhal a po výhře 2:0 se mohl těšit na čtvrtfinále. V něm přijel na San Siro prvoligový nováček Capri FC. Domácí na vítězství zadělali již v první půli, kdy nasázeli svému soupeři dvě branky a nakonec celé utkání ovládli poměrem 2:1.
    AC Milán včera naposledy potrénovalo, dnes už budou rossoneri připraveni na první semifinálové klání!

     
    Úvodní sestavy:

    US Alessandria: Vannucchi – Sabato, Sosa, Sirri, Morero, – Loviso (C) – Marras, Nicco, Branca, Fischnaller – Marconi.
    Náhradníci: Nordi – Picone, Mezavilla, Iocolano, Terigi, Sperotto, Vitofrancesco, Cittadino, Bocalon, Boniperti.

    AC Milán: Abbiati (C) – De Sciglio, Zapata, Romagnoli, Antonelli – Honda, Poli, José Mauri, Boateng – Balotelli, L. Adriano.
    Náhradníci: Donnarumma, Livieri – Abate, Calabria, Simic, De Jong, Bertolacci, Kucka, Montolivo, Nocerino, Bacca, Niang.

    Rozhodčí: Massimiliano Irrati.
    Rozcvička je již v plném proudu.

     
    Oba celky jsou již na hrací ploše. Domácí dnes nastupují v tradičních šedých dresech, zatímco hosté oblékli červeno-černou barvu svých trikotů.
     
    Hymna je za námi, za chvíli jdeme na věc!
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Hosté se ujali úvodního výkopu a ihned první dlouhým nákopem míří na polovinu svého soupeře.
     
    1
    Domácí však míč zachytil a k centru se dostal Loviso, nicméně jeho pas se dostal pouze k Abbiatimu, jenž však pod tlak míč odehrál raději do autu.
     
    2
    Adriano byl elegantní patičce svého spoluhráče následně faulován, hosté budou rozehrávat standardní situaci.
     
    3
    Tu zahráli nakrátko a na konci celé akce Milána stál Poli, který chtěl vysunout dopředu Balotelliho, ovšem míč na italského útočníka neprošel.
     
    4
    Balotelli ale následně dostal šanci na nápravu a hned z toho byla první šance utkání! Honda se uvolnil na pravé straně a rychle poslal míč do šestnáctky, nicméně Balotelli na jeho přihrávka těsně nedosáhl a nedokázal tak usměrnit míč na branku!
     
    5
    Hosté i nadále pokračovali v aktivitě, nicméně o chvíli později v souboji „devítek“ fauloval Adriano ve středu hřiště Sosu a domácí budou moci rozehrávat.
     
    6
    Milánští jsou v úvodu aktivnější a drží míč na svých kopačkách. Nyní vytáhl ze své díly další dlouhý pas Honda, avšak ani tentokrát jeho balon nemířil přesně na naběhutého Balotelliho.
     
    7
    Opačnou stranu se prodral po dobré přihrávce hostující Mauri, nicméně jeho centr byl sražen na rohový kop.
     
    8
    Na míč letící od rohového praporku vyskočil nejvýše neobsazený Romagnoli, ale jeho hlavičkový pokus zamířil pouze do náručí pozorného brankáře Vannuchiho.
     
    9
    Romagnoli posléze dobře zpozoroval na útočné polovině volného Adriana, jemuž také adresoval přihrávku, načež ale jeho prudký pas zamířil pouze k Vannucchimu, který může pohodlně rozjet další akci Alessandrie.
     
    10
    Dobře nyní zapracoval krajní obránce Moreno, jenž si počkal na kličku De Sciglia a poté ho ukázkovým skluzem odzbrojil od míče.
     
    11
    AC i nadále pokračovalo v útočném obléhání, Poli hledal kolmicí Balotelliho, ovšem italský útočník převzal míč za hranicí ofsajdové linie a je pískáno.
     
    12
    Přihrávka vzduchem poté nevyšla zcela dle představ ani Maurimu, jeho dlouhý míč skončil znovu v rukavicích připraveného brankáře domácích.
     
    13
    Faulem se ve středu hřiště provinil domácí obránce Sosa, hostující celek ze severu Itálie bude opět pokračovat v kombinaci.
     
    14
    Milánští nyní chtěli rychle po ztrátě míče napravit své zaváhání, ovšem Balotelli smolně při zachycení balonu podklouzl a hrací předmět se od něj odrazil do zámezí.
     
    15
    A znovu v akci Balotelli! Útočník Milána dostal ideální pas od Hondy na střed hranice pokutového území, ovšem míč trestuhodně minul a vůbec nezakončil!
     
    16
    Domácí hrají v úvodu zatím hodně zkroušeně, hosté povětšinu času diktují tempo hry, nicméně fotbalisté třetiligové celku zatím jejich šance řeší skvěle a svědomitě.
     
    17
    Nyní se ke střele konečně dostal smolař poslední okamžiků Balotelli, ale rána z velké dálky mu vůbec nesedla a po zemi zamířila vedle pravé tyče.
     
    18
    Jako bych hosty svými slovy zdravě naštval. Alessandria se konečně dostala na polovině soupeře do kombinace, na jejímž konci stál Marconi, ale jeho nevýrazný pokus po zemi skončil vedle pravé tyče Abbiatiho branky.
    19. Na stadionu v Turíně dnes panuje skvělá divácká atmosféra

     
    20
    Po chybě Abbiatiho se hosté dostali pod tlak, při kterém přišel faul a domácí mají k dispozici volný přímý kop z velmi dobré pozice.
     
    21
    K míči se postavil útočník domácích Marconi, jehož pokus dokázal zeď v pruhovaném přizvednout na rohový kop.
     
    22
    Po něm Milánským pomohl v obranné práci Balotelli, který na přední tyči dokázal míč odvrátit mimo pokutové území.
     
    23
    Domácí mohli v útočné akci i nadále pokračovat, nicméně po nepřesném centru do vápna mohou opět rozjet své útočné nápady hráči AC.
     
    24
    Adriano nyní trochu naivně upadl na útočné polovině, rozhodčí nechal celou situaci bez povšimnutí a hra pokračuje plynule dál.
     
    25
    Na protější straně však již na hvizd hlavního sudího došlo, když Nicco poslal k zemi u pravé postranní čáry Mauriho a hosté budou opět u míče.
     
    26
    Antonelli nyní skvělou přihrávkou za obranu hledal Balotelliho, nicméně do pasu beka hostí na poslední chvíli skočil Sabato, který skvělým skluzem srazil míč do zámezí.
     
    27
    Při pokračování akce Milána se k centru dostal opět Jose Mauri, ale ani tentokrát jeho pas nepatřil do kategorie přesných a balon pouze proletěl nad vápnem.
     
    28
    Znovu útočnou akci AC podpořil svým naběhnutím obránce Antonelli, který hledal centrem pod sebe Balotelli. Hostující útočník se nakonec k míči se štěstím dostal, ovšem jeho rána po zemi nenadělala domácímu brankáři žádné problémy.
     
    29
    Balotelli posléze na obranné polovině fauloval Sabata, domácí Alessandria má k dispozici přímý kop.
     
    30
    Ten ale fotbalistům v šedém nevyšel zcela dle představ, míč skvěle vypíchl Poli, který ihned rozjíždí protiútok Milána.
     
    31
    Rossoneri ale svůj přechod na polovinu soupeře trochu zbrzdili, nicméně i tak mohl Balotelli proniknout do šestnáctky, ovšem při svém náběhu si pomohl faulem a akce hostí vyšla vniveč.
     
    32
    Honda nyní opět rozkmital své rychlé nohy na pravé straně, kde obešel svého strážce, ale Adriano na jeho centr po zemi po lehkém zásahu bránícího hráče nedosáhl.
     
    33
    Marconi nyní trochu ve zmatcích raději odpálil míč na polovině hřiště do zámezí, hosté mohou opět přejít do útoku.
     
    34
    Rázem byla na světě první velká šance utkání a v ní hostující Poli! Adriano trochu sporně obehrál svého strážce na levé straně, nicméně poté mířil ze strany do vápna. Rychlou přihrávkou našel na hranici šestnáctky Mauriho, který míč přepustil na právě na Poliho, ale jeho razantní pokus po zemi dokázal domácí brankář skvěle vyrazit!
    34. Poliho ránu po zemi dokázal domácí brankář vyrazit!
     
    35
    Na opačnou stranu vzápětí rychle vyrazili domácí, nicméně Marconimu rána vůbec nesedla.
     
    36
    Při další akce domácích fotbalistů se do centru opřel Marras, ale hostující obrana jeho centr pohodlně odehrála do bezpečí.
     
    37
    Na opačné straně nevyšel křižný pas ani Boatengovi, domácí opět otáčejí hru.
     
    38
    Při něm vracející se Mauri zezadu brnkl do Brancy a Alessandria má k dispozici další volný přímý kop.
     
    39
    Domácí se pokusili rozehrát pěkný signál na volného Marrase, ale ten na trochu delší míč nedosáhl, a ten tak skončil v zámezí.
     
    40
    Další velká šance hostí! Honda skvělým pasem přeloboloval obranu, domácí však domnění, že šlo o ofsajd, přestali hrát. Za beky si naběhl Balotelli, který sice přehodil domácího brankáře, ale jeho pokus zamířil těsně vedle levé tyče!
    40. Balotelli sice přeloboval brankáře domácích, ovšem branku netrefil!
     
    41
    Honda nyní sám pronikl do vápna, kde se mu ale následně míč trochu zamotal pod nohy, a tak o něj proti přesile přišel.
     
    42
    Penalta pro AC Milán!
     
    42
    Morero poslal k zemi kličkujícího Antonelliho a rozhodčí nezbylo nic jiného, než ukázat na penaltový puntík!
    42. Penaltový zákrok na Antonelliho
     
    43
    AC Milán právě vstřelil branku!
    Hosté jdou do vedení! K penaltě se postavil MARIO BALOTELLI, který těsně před míčem zpomalil, nicméně poté zvolil opačný kout branky, než domácí brankář Vanucchi, a poslal tak Milánské do vedení – 0:1!
    43. Mario BALOTELLI - 0:1
     
    44
    Domácí jsou nyní trochu zaskočeni inkasovanou brankou, nicméně nutno dodat, že penalta byla odpískána naprosto správně.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 22:03.
     
    První půle je za námi a do kabin odcházejí šťastnější hráči AC. Po řadě neproměněných šancí dostali Milánští k dispozici penaltu, kterou pohodlně proměnil Mario Balotelli. Domácí se na nic vážnější nezmohli, hosté zaslouženě odvládli první poločas dnešního klání.
    Domácí dnes na úvodním nástupu předvedli zajímavé předzápasové mikiny!

     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Domácí uvedli míč do hry, nicméně po rychlém, ale zbytečné faulu na Adriana o balon rychle přišli.
     
    47
    Po dlouhém autovém vhazování domácí družinu prodlužoval míč hlavou do ohne Marconi, nicméně jeho pas nejrychleji stopoval Zapata, který míč odehrál do bezpečí.
     
    48
    Při pokračování akce Alessandrie vypálil z obrovské dálky Fischnaller, ale jeho pokus zamířil hodně vysoko nad svatyni celku z Milána.
     
    49
    Manuel Marras posléze ale fauloval na polovině hřiště, do útoku tak může poprvé přejít celek v pruhovaném.
     
    50
    Další domácí bek Roberto Sabato fauloval ostře za polovinou hřiště a tentokrát už rozhodčí vytáhl ze své kapsy žlutou kartu!
     
    51
    Velká šance hostí na zdvojnásobení náskoku! Balotelli prchl obraně, nicméně sám před brankářem nezazmatkoval a míč předložil pod sebe ještě volnému Hondovi, jehož ránu do prázdné branky však hlavou vyrazil na poslední chvíli obětavý Sabato!
    51. Obětavý zákrok obránce Sabata proti ráně Hondy
     
    52
    Milánští poté rozehrávali dva rohové kopy v krátkém sledu za sebou, nicméně ani jeden z nich se neujal a do útoku míří opět domácí.
     
    53
    Útok se Alessandrie sice nevyvedl, na druhé straně však náběh Adriana zastavil praporek sudího, a domácí tak budou mít šanci na nápravu.
     
    54
    Na druhé straně se domácí konečně dostali ke střele, nicméně Marrasova rána byla přes dvojblok hostí zblokována a míč posléze pohodlně zamířil do rukavic brankáře Abbiatiho.
     
    55
    Na konci následné akce domácích fotbalistů stál krajní záložník Fischnaller, ale jeho zatočená rána na zadní tyč mířila pouze vysoko nad branku.
     
    57
    Boateng se nyní hnal za dobrým dlouhým pasem od Poliho, nicméně Sosa úmysl obránce hostů vystihl a hlavou míč před ghanský záložníkem odehrál do bezpečí.
     
    58
    Balotelli dobře doběhl ne příliš povedenou přihrávku na vlastní osobu, ale poté pod tlakem dvou hráčů pouze odevzdal míč na kopačky domácích borců.
     
    59
    Velkou troufalost nyní vyzkoušel na polovině hřiště domácí útočník Marconi, který napřáhl a zkusil překvapit Abbiatiho, ovšem ten jeho pokus pohodlně ukryl ve svém náručí.
     
    60
    Do útoku tak opět přešli rossoneri, ale Kevin-Prince Boateng převzal přihrávku Mauriho až za hranicí ofsajdu.
     
    61
    Střídání v týmu US Alessandria: ze hřiště odchází Michele Marconi, kterého nahrazuje Riccardo Bocalon.
     
    61
    Střídání v týmu US Alessandria: ze hřiště odchází Massimo Loviso, kterého nahrazuje Adriano Mezavilla.
     
    62
    Rohový kop pro domácí celek.
     
    62
    Ten se ale týmu v šedém příliš nepovedl, Abbiati dokázal na zadní tyči vyboxovat míč mimo pokutové území.
     
    63
    Střídání v týmu AC Milán: ze hřiště odchází Jose Mauri, kterého nahrazuje Ricardo Montolivo.
     
    64
    Střídající Bocalon dostal prostor k ráně na polovině soupeře, nicméně jeho přízemní rána ze střední vzdálenosti branku prvoligového celku netrefila.
     
    65
    De Sciglio si naběhl na dlouhý míč u pravé postranní čáry, nicméně zdánlivě lehký pas nedokázal zpracovat a balon mu utekl za pomezní čáru.
     
    66
    Nicco nyní sympaticky hledal ulicí volného Marrase, ovšem pohotový Romagnoli jeho úmysl vystihl a míč odvrátil mimo nebezpečí.
     
    67
    Při pokračování akce Alessandrie se do míče z velké dálky z voleje opřel střídající Mezavilla, ale jeho pokus mířil vysoko nad branku AC.
     
    69
    Marras nyní dobrým přetaženým centrem našel Bocalon, ale tomu hlavička příliš nevyšla a dotírající Branca se už k míči neprotlačil.
     
    69
    Následně ale střídající Bocalon napřáhl po zemi z velké dálky, avšak jeho rána těsně minula pravou tyč Abbiatiho svatyně!
     
    70
    Bocalon následně mířil za dalším pěkným míčem od spoluhráče, ovšem při svém náběhu si pomohl faulem a je opět pískáno proti domácím.
     
    71
    Střídání v týmu AC Milán: ze hřiště odchází Mario Balotelli, kterého nahrazuje M'Baye Niang.
     
    72
    Honda hned chtěl Nianga přivítat na hřišti povedeným pasem za obranu, nicméně francouzský útočník na jeho pas mezi obránce těsně nedosáhl.
     
    73
    Hosté se už radovali ze vstřelené branky, ovšem ránu Poliho ještě lehce škrtl Niang, který se v době střely nacházel v ofsajdu, a tak branka správně nebyla uznána!
     
    74
    Na zemi následně zůstává ležet na zemi po lehkém kontaktu se soupeřem, uvidíme, o jak vážné zranění půjde.
     
    75
    Milánský obránce zůstává stále ležet na zemi, na trávník přichází lékařský tým prvoligového celku.
     
    76
    Mattia De Sciglio je nakonec odveden za postranní čáru a my uvidíme, zdali bude ve hře pokračovat.
     
    77
    Po několika desítkách vteřin je obránce hostí zpět ve hře. Mezitím na opačné straně pálil Bocalon, ale rána mu vůbec nesedla.
     
    78
    Na jeho nepovedenou střelu následně navázal také záložník Fischnaller, přičemž ani jemu rána nesedla a míč skončil na tribuně.
     
    79
    Nyní Niang rozkmital své čerstvé nohy za pasem přes obranu, nicméně celou situaci skvěle vyhodnotil také brankář Vannucchi, který byl nakonec rychlejší a míč francouzskému útočníkovi ukopl z pod kopaček.
     
    80
    Rohový kop pro domácí celek po sražené ráně Fischnallera.
     
    81
    Na míč vyskočil nejvýše Romagnoli, který míč sice odhlavičkoval pouze do vzduchu, nicméně následně se vyšrouboval do vzduchu také Antonelli, který již míč definitivně odpravil mimo pokutové území.
     
    82
    Střídání v týmu US Alessandria: ze hřiště odchází Manuel Marras, kterého nahrazuje Fillippo Boniperti.
     
    83
    M'Baye Niang nyní nenápadně pláchl domácí obraně, z těžkého úhlu napřáhl, ovšem jeho křižnou ránu zastavila až levá tyč branky Alessandrie!
    83. Niangovu ránu zastavila tyč!
     
    84
    Závěrečné střídání připravují také hosté.
     
    85
    Střídání v týmu AC Milán: ze hřiště odchází Kevin-Prince Boateng, kterého nahrazuje Juraj Kucka.
     
    86
    Gianluca Nicco fauloval na obranné polovině a za svůj prohřešek také on vidí žlutou kartu.
     
    87
    Honda hledal dalším dlouhým míče Nianga, ovšem ani tentokrát spolupráce těchto dvou nevyšla a míč zamířil do rukavic brankáře domácích.
     
    88
    Dopředu se následně vyřítil za kolmicí mezi obránce Montolivo, který si však nedokázal uhlídat ofsajdové postavení a praporek pomezního okamžitě zamířil nahoru.
     
    89
    Dobře nabito dostal při dalším rychlém brejku Montolivo, ale jeho pokus na přední tyč skončil v náručí pohotového brankáře Vannuchiho.
     
    90
    Budou se nastavovat čtyři minuty nad rámec druhé půle!
     
    90+1
    Romagnoli byl faulován na obranné polovině, AC bude znovu v poklidu rozehrávat na vlastní půlce.
     
    90+2
    Vzápětí byl ale faulován při zpracování také domácí Fischnaller a ještě jeden volný přímý kop má k dispozici také domácí celek.
     
    90+3
    K míči se postavil střídající Boniperti, ovšem jeho nevýrazný centr doputoval pouze do rukavic vyběhnuvšího Abbiatiho.
     
    90+4
    Fischnaller vyslal do vápna ještě jeden centr, ovšem Zapata jeho pas pohodlně zastavil a rozhodčí vzápětí ukončuje dnešní klání.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Dnešní utkání je u konce! Prvoligové AC Milán udrželo jednobrankový náskok z první půle, a do domácí odvety tak odjíždí s náskokem 1:0.

    Jedinou branku dnešního klání na stadioně v Turíně zařídil krátce před koncem prvního poločasu Mario Balotelli, který pohodlně proměnil nařízenou penaltu po faulu na Antonelliho. Ve druhé půli mělo AC ještě několik šancí na zvýšení náskoku, nicméně ani jedna se neujala, a Milánští tak nejtěsnějším poměrem 1:0!
     
    Držení míče: 40 % : 60 %.
    Střely na branku: 1:6. Střely mimo: 7:4. Rohy: 3:3. Ofsajdy: 2:8. Fauly: 19:13.
    Dnešní utkání rozhodl Mario Balotelli, který na konci první půle proměnil penaltu!

     
    Ode mne je to pro dnešek vše, a tak Vám přeji příjemný zbytek dnešního večera. U sledování dalších online přenosů na počtenou! Loučí se s Vámi Daniel Kinc. (23:00:19)

    Daniel Kinc

    Góly: 43. Balotelli (pen.)

    Karty:   42. Morero (ASA), 50. Sabato (ASA), 86. Nicco (ASA)


    Držení míče: 40 % : 60 %.
    Střely na branku: 1:6. Střely mimo: 7:4. Rohy: 3:3. Ofsajdy: 2:8. Fauly: 19:13.
    US Alessandria: Vannucchi – Sabato, Sosa, Sirri, Morero, – Loviso (C) (61. Mezavilla) – Marras (82. Boniperti), Nicco, Branca, Fischnaller – Marconi (61. Bocalon).
    Náhradníci: Nordi – Picone, Mezavilla, Iocolano, Terigi, Sperotto, Vitofrancesco, Cittadino, Bocalon, Boniperti.

    AC Miláno: Abbiati (C) – De Sciglio, Zapata, Romagnoli, Antonelli – Honda, Poli, José Mauri (63. Montolivo), Boateng (85. Kucka)– Balotelli (71. Niang), L. Adriano.
    Náhradníci: Donnarumma, Livieri – Abate, Calabria, Simic, De Jong, Bertolacci, Kucka, Montolivo, Nocerino, Bacca, Niang.

    Rozhodca: Massimiliano Irrati
    Utorok 01.03.2016
    AC Miláno - Alessandria 5:0

    Góly: 20. Ménez, 24. Romagnoli, 39. Ménez, 80. Romagnoli, 89. Balotelli

    Držení míče: 60 % : 40 %.
    Střely na branku: 6:3. Střely mimo: 4:9. Rohy: 3:2. Ofsajdy: 4:2. Fauly: 13:10.