TK k tenisovému Fed Cupu Rumunsko - Česko (kon.)
koniec udalosti
Tisková konference k tenisovému Fed Cupu Rumunsko - Česko

cz Utorok 26.01.2016, 11:05Tlačové konferencie
    Petr Pála v rozhovoru pro ČT
     
    Tisková konference je u konce. Děkujeme za sledování a připomínáme, že utkání Fed Cupu mezi Rumunskem a Českem se odehraje v rumunské Kluži o příštím víkendu, tedy 6. a 7. února. Všechny zápasy přeneseme v online reportážích na našem webu! Hezký zbytek dne! (11:24:55)
     
    Vladimír Šafařík doplnil, že z Prostějova se znovu vydává skupina cca 40 fanoušků. „To je pro nás vždy velmi potřebná podpora. Fanoušci jsou hlasití, takže doufám, že nám pomohou i v Kluži,“ oceňuje Petr Pála.
     
    Petr Pála: Hráčky budou na bouřlivou atmosféru haly Sala Polivalenta, která byla dva týdny po zahájení prodeje beznadějně vyprodaná, jistě připraveny.
    Celé osazenstvo tiskové konference
     
    Petr Pála: Do Melbourne jsem odlétal s nějakým konceptem nominace, v Austrálii se mi jen potvrdil. Věřím, že Denisa Allertová naváže na své dobré výkony.
     
    Prezident České sportovní Vladimír Šafařík představuje Kluž jako hostující město. Popisuje, že má město dobré sportovní zázemí i díky fotbalové Lize mistrů. Češky poprvé poletí do Rumunska privátní linkou. „Jde hlavně o pohodlí hráček, které se vrací z Austrálie,“ komentuje Pála.
    Prezident Českého tenisového svazu Ivo Kaderka na tiskové konferenci
     
    Petr Pála: Ke včerejšímu odvolání Davida Kotyzy z realizačního týmu Petry Kvitové se nechci vyjadřovat. S Davidem jsem mluvil, s Petrou budu mluvit v příštích dnech, hlavně o tréninku na Fed Cup.
     
    Petr Pála: Tím pádem se z nás stávají asi favorité. Lucka Šafářová odjela do tepla a zatím s námi nebude.
     
    Petr Pála (nehrající kapitán fedcupového týmu): Překvapilo mě, že Halepová vypadla hned v prvním kole. Chtěl jsem se podívat na její zápas zpětně, začaly ale prosakovat informace, že proti nám asi nenastoupí.
     
    Petr Pála sledoval hráčky na Australian Open přímo v dějišti.
     
    Ivo Kaderka (prezident Českého tenisového svazu): Nominace do Rumunska je celkem očekávaná: Petra Kvitová, Karolína Plíšková, Barbora Strýcová a Denisa Allertová.
     
    Ivo Kaderka vítá novináře na tiskové konferenci.
     
    Všichni účastníci jsou už na místě, Karel Tejkal zahajuje tiskovou konferenci a představuje všechny hosty.
     
    Začátek tiskové konference se o trochu opožďuje, novináři už jsou připraveni na svých místech.
     
    Dobrý den. V Austrálii vrcholí první tenisový grandslam sezóny, na tiskové konferenci v Tenisovém klubu Sparty Praha v pražských Holešovicích se ale bude probírat úplně jiná akce. O prvním únorovém víkendu začne Fed Cup, ženská týmová soutěž, kterou české reprezentantky ovládly čtyřikrát v posledních pěti ročnících. Obhájkyně titulu se vydají do rumunské Kluže, kde je na tvrdém povrchu v hale Sala Polivalentă vyzvou domácí reprezentantky.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 11:00.

    Roman Kučera

    Vladimír Koča

    Účastníci tiskové konference:
    Ivo Kaderka (prezident Českého tenisového svazu)
    Petr Pála (nehrající kapitán českého fedcupového týmu)
    Vladimír Šafařík (zástupce České sportovní)