Třinec – Mladá Boleslav 7:0 (kon.) | Litvínov – Olomouc 1:2 (kon.) | Plzeň – Zlín 1:4 (kon.)
Hradec Králové – K. Vary 4:2 (kon.) | Kometa Brno – Pardubice 2:3 (kon.) | Liberec – Vítkovice 2:0 (kon.)
Sparta Praha – Chomutov 7:1 (kon.)
koniec
Bílí Tygři Liberec
2:0 (1:0, 0:0, 1:0)
HC Vítkovice Ridera
cz Piatok 22.01.2016, 18:20 • Home Credit Aréna • Tipsport extraliga (ČR) • 38. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    58:18
    Szturc ostře vypálil z hranice brankoviště, ale Lašák famózním zákrokem lapačkou puk na poslední chvíli vytěsnil mimo tři tyče!
     
    57:40
    Kantor zůstává na střídačce! Hosté budou mít na ledě šest bruslařů.
     
    56:44
    Vandas nalezl přesnou přihrávkou přes celou šíři kluziště Kuczeru, ten ale kotouč netrefil ideálně a zacílil pouze vedle.
     
    52:08
    Vampola nahrál volném Bulířovi, toho ale v době střely fauloval Roman Szturc (VIT), tudíž mladičký útočník nestihl zakončit.
    Dominik LAKATOŠ - 2:0
    Zdroj: www.tipsport.cz
     
    50:48
    Liberec právě vstřelil branku!
    Jako kdybych to přivolal. Tvrdá dělovka Šimka skončila na Kantorových plastronech. V předbrankovém prostoru byl ale nejrychleji DOMINIK LAKATOŠ, který již definitivně dopravil kotouč do poloodkryté klece. Asistence: Radim Šimek.
     
    44:31
    Rostislav Olesz (VIT) a Jaroslav Vlach (LIB) obdrželi dvě minuty za hrubost. Martin Ševc (LIB) inkasuje osobní desetiminutový trest za nesportovní chování.
     
    44:12
    Deset vteřin budou Liberečtí hrát v třech mužích. Ondřej Vitásek (LIB) se provinil zákrokem vysokou holí.
     
    43:38
    Bulíř zachytil nepřesnou rozehrávku a z mezikruží ostře vypálil. Trestuhodně ale minul, a stav se tedy nemění.
     
    42:22
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Vlach – 2 min., nedovolené bránění).
     
    35:02
    Tygři ukázkovým způsobem ubránili oslabení 3 proti 5. V závěru početní výhody navíc ujel obraně Petr Jelínek, který se z pravé strany natlačil až před Kantora. Gólman Vítkovic však zůstal klidný a příležitost zneškodnil.
     
    33:11
    Bude se znovu vylučovat a znovu na liberecké straně. Kapitán Jan Výtisk (LIB) srazil k zemi jednoho z útočníků nedovoleným způsobem, čímž svůj celek poslal do dlouhé dvojnásobné početní nevýhody.
     
    32:51
    Petr Jelínek (LIB) inkasuje menší trest za sekání.
     
    29:09
    David Štich, který ještě v sezóně 2012/2013 působil v dresu Tygrů, si nyní za svůj nedovolený zákrok odpyká dvě minuty. Budeme svědky další početní výhody Liberečanů.
     
    21:21
    Obrovská šance Tygrů! Bulíř obkroužil bránu, kotouč mu sice sjel z hole, ale doputoval přímo na hokejku Branka Radivojeviče. Zkušený útočník na nic nečekal a vypálil, nicméně Kantor předvedl výborný zákrok a příležitost eliminoval.
     
    18:57
    Opakovaný záběr prozradil jednoznačný nedovolený zákrok Romana Szturce (VIT). Vítkovický forvard zacílil na koleno Dominika Lakatoše, když útočníkovi domácích podrazil stojnou nohu. Rozhodčí udělili dvouminutový trest, zřejmě by mohla přijít i vyšší sazba, nicméně nutno podotknout, že sudí neměli k dispozici opakovaný záběr.
     
    14:55
    Martin Ševc (LIB) podrazil u červené čáry unikajícího protihráče, kdyby nedovolený zákrok neučinil, hostující útočník by měl zcela volnou cestu až k Lašákovi.
     
    14:49
    Krenželokova teč z velké blízkosti málem znamenal dvougólové vedení Tygrů. Skákavý pokus ale nakonec zamířil pouze mimo levou tyč.
     
    13:22
    První perioda je plná faulů. Tím poslední se prezentoval Vojtěch Tomi (VIT), který hokejkou rozhodil na levé straně ujíždějícího Birnera.
     
    10:57
    Michal Bulíř (LIB) obdržel dvě minuty za hákování. Vítkovice tak mají příležitost vyrovnat stav.
     
    08:15
    Vampola od mantinelu nasměroval svoji přihrávku na rozjetého Lukáše Dernera, jeho rána z ideální střelecké pozice ale orazítkovala pouze zadní mantinel.
    Lukáš KRENŽELOK - 1:0
    Zdroj: www.tipsport.cz
     
    06:16
    Liberec právě vstřelil branku!
    Prazvláštní situace v předbrankovém prostoru znamená úvodní gól Liberce! Po vynikající přihrávce Valského mohl zakončovat LUKÁŠ KRENŽELOK. Ten byl však faulován a po hákování jednoho z obránců doklouzal až do zařízení, nicméně puk putoval s ním a kvůli předchozímu faulu rozhodčí neváhal branku uznat. Signalizovaný trest se neukládá. Asistence: Jakub Valský, Martin Ševc.
     
    05:24
    Petr Kolouch (VIT) bude dalším, kdo bude pykat za svůj prohřešek na trestné lavici. Uvidíme druhou přesilovku šelem.
     
    02:53
    Síly na ledě se vyrovnají. Michal Birner (LIB) se provinil hákováním.
     
    01:39
    Bude se vylučovat. Michael Vandas (VIT) přidržel jednoho z útočníků domácích a po právu bude muset opustit ledovou plochu.

    RR

    Góly a asistencie: 7. Krenželok (Valský, Ševc), 51. Lakatoš (Šimek)


    Bílí Tygři Liberec: Lašák (Schwarz) – Šimek, Ševc, Mojžíš, Derner, Vitásek, Výtisk (C), Plutnar – Bulíř, Vampola, Birner – Bakoš, Lakatoš, Radivojevič – Valský, Jelínek, Krenželok – Stránský, Jonák, Vlach
    HC Vítkovice Ridera: Kantor (Dolejš) – Čerešňák, Pastor, Štencel, Štich, Philipp, Klok – Olesz, Szturc, Hovorka – Vandas, Kolouch, Kucsera – Zdráhal, Balán, Burger (C) – Tomi, Hlinka, Němec

    Rozhodca: Pešina, Svoboda – Kajínek, Zavřel

    Diváci: 5 814