Jekaterinburg – Nižnekamsk 1:0 (kon.) | Novgorod – Jaroslavľ 1:2 (0:1 po s.n.) | D. Moskva – CSKA Moskva 2:3 (1:2 po s.n.)
HC Slovan – Záhreb 3:2 (kon.)
koniec
HC Slovan Bratislava
3:2 (1:1, 0:0, 2:1)
KHL Medveščak Záhreb
Streda 20.01.2016, 19:30 • Aréna Ondreja Nepelu, Bratislava • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    A je to tu, ako som písal po nevyužitej päťminútovej presilovke hostí, že ten tím si nezaslúži vyhrať, stalo sa. Slovan to v tretej tretine rozbalil na hostí a motal hlavy hráčom v bielych dresoch, Kroselj bol ako na strelnici a napokon to Slovan zvládol a dôležitý zápas v základnej časti KHL dotiahol k trom bodom a svojho priameho konkurenta posadil na zadné sedadla autobusu. Najlepšími hráčmi zápasu vyhlásení: v tíme hostí Radek Smoleňák, v tíme domácich Vaclav Nedorost. Pomer striel na svetelnej kocke 35:25, Slovan sa najbližšie predstaví na budúci piatok na ľade v Novokuznecku, potom ho čaká Novosibirsk, Vladivostok a Chabarovsk a onlajny.eu vám aj z týchto zápasov prinesú on-line písaný prenos. Z radostnej Bratislavy sa s vami lúči Vladimír Korduliak, onlajny.eu (22:04:54)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:50
    Dnešné stretnutie sleduje 10.055 divákov, ktorí s napätím čakajú na tri body domácich.
     
    59:23
    Kroselj na striedačke a Medveščak hrá power play, standing ovation v aréne a nevidím na hracej ploche nič.
     
    59:02
    Oddychový čas hostí, ktorí mobilizujú sily na záver tretej tretiny.
    59:02 Vaclav Nedorost - 3:2
     
    59:02
    Slovan Bratislava dal gól!
    Viedenský potiahol puk do pásma, prenechal ho medzi kruhmi Kašparovi, Lukáš videl nabiehajúceho za ním VACLAVA NEDOROSTA, ktorý umne pomedzi betóny Kroselja poslal puk do siete a gejzír radosti v aréne nemá konca kraja. Asistencie: Lukáš Kašpar a Marek Viedenský.
     
    58:32
    Surový z ostrého uhla vystrelil z ľavej strany, Kroselj šiel na ľad do pokľaku a puk poslal späť do hry cez svoje betóny.
     
    58:16
    Brule sa dostal k puku na pravej strane pri bránkovisku a ihneď vystrelil, Brust puk poslal späť do hry a do útoku vyrazili belasí.
     
    57:43
    Hostia v plnom počte, Slovan hral presilovku veľmi dobre, chýbalo jej už len úspešné strelecké zakončenie.
     
    57:11
    Barker spoza ľavého kruhu vystrelil opäť tvrdý príklep, Kroselj šiel do pokľaku a teraz tento efektný puk schoval do náručia.
     
    56:15
    Glumac sa dostal k odrazenému puku od Kroselja a okamžite ho poslal von mimo pásmo hostí.
     
    56:06
    Puk po buly šiel za kruh Švarnému, ten posunul na druhú stranu Barkerovi, Cam príklepom poslal puk na Kroselja, ktorý ho poslal na ochrannú sieť.
     
    56:01
    Jeglič z ľavej strany preveril Kroselja, ktorý puk schoval pod rukavice, vhadzujeme po pravici gólmana hostí.
     
    55:43
    Tak toto už pískať rozhodcovia museli, za držanie dostal dve minúty Morrisonn, presilovka pre domácich, ktorý hrajú v tlaku v pásme hostí, kedy, ak nie teraz?
     
    55:20
    Brust na striedačke, signalizované vylúčenie Morrisonna, Slovan so šiestimi korčuliarmi na ľadovej ploche.
     
    54:49
    Medveščak poslal puk von z pásma opäť len za cenu zakázaného uvoľnenia.
     
    54:43
    Záhreb puk opäť dostal von len za cenu zakázaného uvoľnenia a videli sme v rohu klziska tvrdý hit, ktorý arbitri posúdili ako dovolený, ja som iste opačného názoru. Záhreb dokonale dezorientovaný.
     
    53:52
    Surový vystrelil zo stredu pravého kruhu, Kroselj mal opäť odkrytý výhľad a puk skončil hádajte kde? Áno, v jeho lapačke!
     
    52:57
    Kundrátek vystrelil z pravej strany a teraz neviem, či ten puk opečiatkoval konštrukciu bránky hostí, alebo ho umne poslal späť do hry gólman Kroselj, každopádne zmena skóre sa neudiala.
     
    52:39
    Višňovský spoza pravého kruhu vystrelil tvrdý príklep smerom na klietku hostí, Kroselj aj Ľubomírov puk zatočil do svojej roztancovanej lapačky.
    Slovan dokázal před malou chvílí srovnat! Dokáže dnes zvítězit?

    Skvěle! Slovan prohrával s Medveščakem 1:2, nicméně před chvílí dokázal zásluhou Roka Tičara srovnat na 2:2! (y)

    Zveřejnil(a) KHL CZ/SK dne 20. leden 2016
     
    52:24
    Rovno z kruhu z buly puk oblúčikom skončil v lapačke Kroselja.
     
    52:20
    Od modrej z pravej strany vyslal projektil na bránku hostí Švarný, Kroselj mal odkrytý výhľad a aj tento puk schoval do svojej lapačky.
     
    51:53
    Bartovič sa dostal z ostrého uhla z pravej strany k zakončeniu, Kroselj puk zrazil dole na ľad a ten poskakoval v bránkovisku, nikto v modrom tam však na dorážku nebol, aká to škoda.
    51:24 Rok Tičar - 2:2
     
    51:24
    Slovan Bratislava dal gól!
    Višňovský vystrelil od pravého kruhu, Kroselj puk vyrazil vedľa seba vľavo na hokejku ROKA TIČARA, ktorý nemal problém puk poslať do odkrytej časti bránky. Asistencie: Ľubomír Višňovský a Andrej Šťastný.
     
    51:16
    Hostia v plnom počte, Slovan ani túto presilovku v gól nepretavil.
     
    50:13
    Kašpar poslal z ľavého kruhu diagonálu na modrú čiaru, odtiaľ pálil príklepom Barker, Kroselj puk letiaci tesne nad ľadom schoval do lapačky.
     
    49:16
    Rozhodca pískal postavenie útočiaceho hráča v bránkovisku, no nezvládol to Mäntylä, ktorý dostal dve minúty za hrubosť, Larkin rovnako dve minúty za hrubosť, na druhej strane Skalický dve minúty za hrubosť, čaká nás presilovka Slovana.
     
    48:07
    Menší závar pred bránkou Kroselja, Surový mal puk na bejzbalové zakončenie a to sa mu nepodarilo veru.
     
    47:49
    Puk skončil cez ochranné sklo mám pocit mimo hracej plochy, vhadzovať budeme v strednom pásme v centrálnom kruhu. Medveščak sa do defenzívy nestiahol a stále vidíme na ploche vyrovnanú partiu.
     
    46:54
    Medveščak poslal puk von za cenu zakázaného uvoľnenia a konečne ožili zborovo aj plné tribúny v bratislavskej aréne.
     
    46:03
    Domáci v plnom počte a staré včelie príslovie hovorí, kto nevyužije päťminútovú presilovku, nezaslúži si vyhrať, bude to platiť aj dnes?
     
    45:58
    Surový sa dostal do brejku po pravej strane, nemal dostatok priestoru a času na efektívnejšie zakončenie, dokázal však od kruhu vystreliť, jeden z hráčov hostí puk cez svoju hokejku poslal na ochrannú sieť.
     
    45:32
    Katic vystrelil z ľavého kruhu, Brust aj tento puk zneškodnil a strkanice hráčov po prerušení hry pokračujú ďalej a divákom sa to páči.
     
    44:43
    Slovan poslal ďalší puk von zo svojho pásma a získal ďalšie cenné sekundy zo svojho oslabenia.
     
    44:35
    Strelu Mertla spoza pravého kruhu medzi kruhmi na bránku domácich usmernil Saarinen, Brust bol v pozore a puk zlikvidoval.
     
    43:18
    Sersen spoza bránky poslal puk popri mantineli na korčule hráča hostí, odtiaľ sa odrazil medzi kruhy na palicu Bartoviča a Milan už vedel, čo s ním treba urobiť.
     
    42:48
    Brule priviezol puk po ľavej strane až k bránkovisku, Brust vykryl priestor pri pravej žrdi a puk zrazil za svoju bránku.
     
    42:20
    Pri mantineli za modrou vybojoval puk Nedorost a tiež ho okamžite poslal mimo pásmo belasých, oba tímy striedajú počas hry.
     
    41:39
    Švarný zachytil puk medzi kruhmi a okamžite ho vyhodil von cez všetky čiary, Medveščak stráca sekundy zo svojej dlhej presilovky, Slovan umne bráni.
     
    41:14
    Medveščak to rozbalil v pásme domácich, Brule vystrelil z ľavého kruhu, kam dostal puk, Brust ho v pokľaku vychytal.
     
    41:03
    Mihálik dostal za faul na hlavu a krk trest päť minút + osobný trest desať minút a do konca zápasu.
     
    40:40
    Medveščak vyhodil puk von z pásma na zakázané uvoľnenie, hra sa sťahuje pred Kroselja.
     
    40:07
    V bránke hostí dochádza k zmene brankára, Daniel Taylor prenechal miesto medzi žrďami Gasperovi Kroseljovi.
    40:07 Radek Smoleňák - 1:2
     
    40:07
    Medveščak Záhreb dal gól!
    Studená sprcha v úvode tretej tretiny, Medveščak vyhral buly, od ľavého kruhu vypálil príklepom RADEK SMOLEŇÁK a prestrelil Brusta v bránke domácich. Asistencia: Tomáš Mertl.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    Ďalšia tretina sa začne približne o 21:16.
     
    V druhej tretine sme gól nevideli, aj keď na svetelnej kocke svieti pomer striel medzi žrde 18:14, gólmani zmenu skóre nepripustili. Oba tímy predvádzajú divákom pekný hokej, niet núdza o tvrdé osobné súboje a tak je pred úvodným buly tretej tretiny všetko otvorené. Videli sme aj vylúčenia, ani jeden tím však svoju ponuku od súpera na zmenu skóre nevyužil.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    39:44
    Barker poslal puk po modrej na pravú stranu Kundrátkovi, Tomáš vystrelil, no Taylor mal ideálny výhľad a puk zatočil do svojej lapačky.
     
    38:09
    Domáci v plnom počte, Slovan svoje oslabenie umne ubránil a Brust podržal svojich spoluhráčov.
     
    37:44
    Na ľavej strane pred bránkoviskom sa k zakončeniu dostal Saarinen, poslal puk do priestoru bránky, Brust bol pozorný a puk vyrazil späť do hry, Barry opäť podržal tím domácich nad vodou.
     
    36:52
    Brule spoza kruhov poslal puk na bránku, defenzíva domácich ho zblokovala a aspoň na čas puk belasí poslali mimo svoje pásmo.
     
    36:09
    Brust vykorčuľoval ďaleko von zo svojej bránky za pukom, podarilo sa mu ho poslať na tribúnu a tak dostal dve mimúty za vyhodenie puku, presilovka pre hostí je tu.
     
    35:37
    Hostia v plnom počte, Slovan aj túto presilovku premrhal.
     
    35:21
    Barker dostal puk na pravú stranu do voľného priestoru, Slovan sa dostal do prečíslenia dva na nula, Cam vystrelil od kruhu, Taylor puk dokázal vyraziť späť do hry.
     
    34:27
    Domáci operovali s pukom v pásme hostí, Medveščak sa však dostal k puku pred bránkoviskom a okamžite ho poslal mimo svoje pásmo.
     
    33:57
    Z pravej strany poslal puk na bránku Taylora Nedorost, Taylor puk prikryl pod rukavicu a schyľuje sa k nám k bitke, tie strkanice po prerušení hry medzi hráčmi dlho nevydržia.
     
    33:37
    Gysbers dostal dve minúty za držanie, tak si Slovan zahrá presilovku až teraz.
     
    33:15
    Brule za svoju hokejku do tváre Lušňáka mal jednoznačne odísť na trestnú, neviem, kam sa teraz pozerali hlavní arbitri duelu.
     
    32:58
    Barker vybojoval na obrannej modrej puk, posunul ho Lušňákovi, Patrik s pukom prešiel útočnú modrú a posunul ho za kruh Skalickému, Pavol pohotovo vystrelil, jeho puk si našiel cestu do lapačky Taylora.
     
    31:39
    Mertl zaviezol puk po pravej strane do pásma belasých, Šťastný ho však do akcie nepustil a spoza bránky Brusta puk poslal mimo pásmo domácich.
     
    31:20
    Hostia v plnom počte, Slovan nevyužil ďalšiu svoju početnú výhodu na zmenu skóre, škoda.
     
    31:04
    Skalický nedobre spracoval skáckajúci puk, vystavil sa do ofsajdu a čiarový zastavil ďalšiu akciu belasých.
     
    30:45
    Skalický z pravej strany chcel puk poslať okolo mantinelu poza bránku na druhú stranu Lušňákovi, puk sa však odrazil do bránkoviska a Taylor ho radšej schoval pod svoju rukavicu.
     
    29:44
    Glumac potiahol puk vpred po pravej strane a vystrelil od kruhu, Brust puk poslal na ochrannú sieť, Slovan presilovku dobre nezačal.
     
    29:20
    Krošček v podaní Larkina a presilovú hru si zahrá Slovan, pri signalizovanom vylúčení Miklík z vnútornej strany ľavého kruhu prepálil bránku Taylora.
     
    27:47
    Hostia v plnom počte, Slovan sa však o zmenu skóre pri početnej výhode nepostaral.
     
    27:33
    Višňovský napálil od modrej z pravej strany, Taylor mal zakrytý výhľad, no s pukom si dokázal poradiť a poslal ho späť do hry.
     
    26:24
    Druhý puk počas oslabenia poslal Medveščak von z pásma, Slovan teraz v týchto sekundách nevie dostať hostí pod súvislý tlak.
     
    25:51
    Barker poslal pekný projektil od modrej na Taylora, Daniel puk zatočil do lapačky a podržal svoju družinu.
     
    25:47
    Za podrazenie odkorčuľoval na trestnú Jämtin, Slovan má príležitosť na zmenu vývoja zápasu.
     
    25:04
    Bartovič dostal puk na ľavú stranu do voľného priestoru, Milan ho potiahol do pásma na pravý kruh a vystrelil, Jämtin do dráhy puku vložil hokejku a puk poslal na ochrannú sieť.
     
    24:36
    Slovan sa akcii Medveščaka ubránil, poslal puk von zo svojho pásma a chlapci odišli striedať.
     
    24:19
    Sersen dostal po buly puk za kruh, Michal pekne vystrelil, jeho puk minul svoj cieľ a od zadného mantinelu sa odrazil k Viedenskému, ktorý ho od kruhu posielal pred bránku, adresáta však nenašiel.
     
    23:15
    Madveščak chyboval pukom do útočného pásma, zakázané uvoľnenie, vhadzujeme po pravici Taylora.
     
    22:34
    Slovan nahodil puk na Taylora, ten ho rozohral na hokejky svojim spoluhráčom a belasí stihli poslať na ľad čerstvé sily.
     
    21:45
    Saarinen vystrelil z ľavého kruhu, jeho puk však len opečiatkoval ochranné sklo a zakrátko sa vo svojej akcii previnili ofsajdom domáci.
     
    20:55
    Z pravej strany vystrelil od kruhu Žiga Jeglič, Taylor pohotovo puk usmernil na ochrannú sieť a upokojil hru na hracej ploche.
     
    20:16
    Smoleňák bol v nájazde sám na Brusta, Barry Radkov puk vyrazil späť do hry a podržal tím belasých.
     
    20:08
    Slovan vyhral úvodné buly druhej tretiny, Viedenský bol však v pásme skôr ako puk a čiarový akciu domácim zastavil pre ofsajd.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    Ďalšia tretina sa začne približne o 20:25.
     
    Prvá tretina duelu poznačená našimi problémami so signálom sa skončila a vypredaná aréna videla po jednom góle na každej strane. Podľa svetelnej kocky pomer striel medzi žrde 7:9. Spočiatku opatrný hokej prešiel do tvrdých osobných súbojov a Medveščak mal výhodu v poli pri presilovke štyroch proti trom, ktorú nevyužil. Slovan sa ujal vedenia a diváci verili, že z víťazstvom pôjdeme do šatne, no chvíľka nepozornosti znamenala vyrovnávajúci gól hostí. Máme sa na čo tešiť v druhej časti hry.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    19:12
    Kundrátek spoza bránky poslal puk pred bránkovisko hostí, nikoho v modrom však k zakončeniu nevyzval, Taylor umne puk hokejkou posunul na pravú stranu k mantinelu.
     
    18:39
    Hosťujúci hokejisti sa opätovne chceli dostať do zakončenia. S pukom si do dobrej pozície korčuľoval Genoway, ale domáca defenzíva rýchlo zakročila a vzala mu ho.
    18:15 Gilbert Brule - 1:1
     
    18:15
    Medveščak Záhreb dal gól!
    Bjorkstrand spoza bránkovej čiary priviezol puk pred bránkovisko, ten ponad lapačku Brusta spred bránkoviska prehodil za Barryho chrbát GILBERT BRULE. Asistencia: Patrick Bjorkstrand.
     
    16:58
    Hostia predviedli rýchly prechod do útočnej tretiny, ale v jeho závere neboli úspešní, pretože sa dopustili iba ofsajdového postavenia.
     
    16:07
    Skalický mal šancu na ľavej strane, preveril Taylora a švihom poslal puk na jeho bránku, Taylor puk vyrazil pred seba, defenzíva hostí puk poslala von cez všetky čiary aj za cenu zakázaného uvoľnenia.
     
    15:28
    Domáci hokejisti sa dokázali presadiť a nálada priamo na štadióne je skutočne vynikajúca. Uvidíme, ako chorvátsky Medveščak zareaguje na inkasovaný gól.
    14:45 Tomáš Kundrátek - 1:0
     
    14:45
    Slovan Bratislava dal gól!
    Kašpar vystrelil z pravého kruhu, Taylor puk vyrazil na druhú stranu klziska a TOMÁŠ KUNDRÁTEK pohotovo otvoril účet zápasu gólom pod brvno Taylorovej bránky. Asistencie: Lukáš Kašpar a Cam Barker.
     
    13:11
    Vážení čitatelia, ospravedlňujeme sa za technické problémy spôsobené výpadkom internetového pripojenia. Na ich odstránení pracujeme.
     
    12:49
    Slovan si zahrá presilovku! Na trestnú lavicu smeruje na dve minúty za napadnutie Stefano Giliati.
     
    11:49
    Hráči bratislavského klubu hru vo vlastnej početnej nevýhode zvládli a ubránili sa bez inkasovania. Duel pokračuje v plnom počte na oboch stranách.
     
    11:09
    Vzájomné tresty domáceho a hosťujúceho celku sú minulosťou. Slovan sa aj napriek tomu bude ešte niekoľko sekúnd musieť brániť.
     
    09:49
    Slovan sa však bude musieť opäť brániť, na trestnú lavicu smeruje na dve minúty za seknutie Lukáš Kašpar.
     
    09:39
    Máme tu ďalšie vylúčenie, rozhodcovia tentokrát trestajú za hrubosť na oboch stranách. Dvojminútové tresty si odsedia domáci Kundrátek a hosťujúci Bolduc.
     
    09:09
    Šťastného trest je už minulosťou, Slovan pokračuje v plnom počte. Domáci celok má aj v dnešnom dueli veľkú podporu publika a teraz sa pokúsi presunúť do útočnej tretiny.
     
    07:43
    Ofsajdom na modrej čiare sa previnili hráči v bielych dresoch, arbitri hru prerušili, vhadzujeme v strednom pásme
     
    07:20
    Z pravého kruhu poslal puk na bránku domácich Genoway, Brust puk cez hruď zrazil dole na ľad a belasí ho poslali mimo svoje pásmo.
     
    07:09
    Šťastný dostal dve minúty za nedovolené bránenie, prvú presilovú hru v zápase si zahrá Medveščak.
     
    06:46
    Brule pohotovo vystrelil z pravého kruhu, tiež z jeho vnútornej strany, Brust bol pozorný a puk zatočil do svojej lapačky.
     
    06:15
    Z pravej strany z vnútornej lajny kruhu po ľade vystrelil Viedenský, teraz bol Marek nepresný a jeho puk minul priestor bránky Taylora.
     
    05:23
    Lušňák korčuľoval po ľavej strane za vyhodeným pukom, nestihol ho poslať na stred korčuľujúcemu Miklíkovi, bek hostí puk pred Patrikom poslal do bezpečia.
     
    04:28
    Brule vypálil z ľavého kruhu švihom a Brustovi puk vyskočil z lapačky, našťastie ho pozorná defenzíva belasých upratala do bezpečia.
     
    04:05
    Višňovský napriahol k streľbe od červenej čiary, Taylor podržal puk v lapačke, nestihol ho rozohrať na hokejky svojim spoluhráčom, hlavný hru prerušil.
     
    02:59
    Hedberg vystrelil švihom od modrej z pravej strany, Brust v rozkľaku pravým betónom poslal puk do rohu klziska a belasí ho získali pod svoju kontrolu.
     
    02:14
    Hru s vysokou hokejkou pískajú arbitri a nariadili vhadzovanie po pravici Brusta.
     
    01:56
    Nahadzoavaný puk od modrej z ľavej strany si pred bránkoviskom rukou na ľad položil Mertl, k zakončeniu sa nedostal, Brust si puk cez hokejku pritiahol k sebe a schoval pod rukavicu.
     
    01:34
    Švarný po buly spoza ľavého kruhu preveril koncentrovanosť Taylora, Daniel v pokľaku Ivanov puk schoval do náručia.
     
    01:30
    V akcii bol opäť gólman hostí Daniel Taylor, Slovan má pásmo na vhadzovanie.
     
    01:08
    Tak od začiatku vidíme opatrný hokej, strelu Sersena spoza kruhov Taylor ukryl do svojej lapačky.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Na ľadovej ploche už máme tím z Chorvátska, Medveščak nastúpi na zápas v bielych farbách, počkáme si na belasí Slovan, vypočujeme si hymny oboch krajín a všetko bude prichystané k úvodnému buly zápasu.
    Trojica mladíkov zo Záhrebu prišla povzbudiť svoj Medveščak
     
    V bránke domácich od úvodu Barry Brust, ktorý onehdy hájil farby Medveščaku, na lavičke mu bude kryť chrbát Michael Garnett. V bránke hostí od úvodu Daniel Taylor, do hry bude pripravený zasiahnuť Gasper Kroselj. V tíme domácich sa dnes predstavia aj Ľubomír Višňovský a Ladislav Nagy.
     
    Príjemný a dobrý večer z Bratislavy vám želám, Aréna Ondreja Nepelu dnes uvidí veľmi dôležitý zápas, ktorý veľmi napovie čo to do postupovej matematiky. Novokuzneck, Novosibirsk, Vladivostok, Chabarovsk, Soči a Jaroslavľ. Toto absolvuje vonku Medveščak, to isté aj Slovan, ktorý má ešte zápas k dobru, vo februári budeme hostiť Dinamo Riga.
     
    Úvodné zostavy:

    HC Slovan Bratislava:

    Brust (Garnett) – Kundrátek, Barker, Sersen (A), Višňovský, Švarný, Mihalik, Luža, Šiška – Kašpar, Viedenský, Nedorost (A) – Jeglič, Tičar, Šťastný – Nagy, Surový (C), Bartovič – Skalický, Lušňák, Miklík

    KHL Medveščak Záhreb:

    Taylor (Kroselj) – Morrisonn, Parlett, Mäntylä (A), Gysbers, Katic, Jurčina, Deutsch, Larkin – Smoleňák (A), Mertl, C. Genoway – Hedberg, Brule, Bjorkstrand – Saarinen, Bolduc, Giliati – Jämtin, Glumac (C)

    Rozhodca:

    Vasiliev, Oskirko – Nazarov, Nesterov.
     
    Po štvrtýkrát sa v tejto sezóne HC Slovan Bratislava stretne v boji o body s tímom z Chorvátska, KHL Medveščak Záhreb. Štvrtý vzájomný zápas je naplánovaný na bratislavskom ľade. Prvý vzájomný zápas v Bratislave v nedeľu šiesteho septembra zvládli lepšie domáci, ktorí gólom Viedenského v poslednej minúte zápasu rozhodli o svojom víťazstve. Odveta v Záhrebe sa niesla vo víťaznom duchu hostí, no v poslednej minúte tretej tretiny domáci vyrovnali a o víťazstve hráčov od Dunaja rozhodol gólom v predĺžení Starosta. V treťom vzájomnom zápase sa v novembri uplynulého roka v Záhrebe zrodilo vysoké víťazstvo domácich, keď pokorili tím belasých po výsledku 6:2.

    Záhreb je hlavným mestom Chorvátska, v meste sídli vláda, parlament aj arcibiskupstvo. Leží na rieke Sáva južne od pohoria Medvednica a sčíta 793.000 obyvateľov. Vznikol spojením troch osád Kaptol, Gradec a Donji Grad a vznik datuje do 16. storočia. Záhreb je významným dopravným uzlom medzi Jadranským morom a strednou Európou.

    Hokejový tím KHL Medveščak Záhreb datuje vznik klubu do roku 1961. Vo svojej histórii sa stal trikrát majstrom ligy SFRJ, Socialistickej Federatívnej Republiky Juhoslávia, alebo ak chcete, tak len Juhoslávie. A to v nedávnej minulosti, v rokoch 1989, 1990 a 1991. Štyrikrát vyhral aj hokejový pohár SFRJ, v rokoch 1988 až 1990. V samostatnej ére Chorvátska hráči Záhrebu 17 x oslavovali titul majstra krajiny, nepretržite v rokoch 1995 až 2013, s výnimkou dvoch sezón, v rokoch 1996 a 2008.

    Modro-biely dres KHL Medveščak Záhreb obliekajú len šiesti domáci hráči. Káder je vytvorený okrem spomínanej šestky až siedmimi hráčmi z Kanady, štyria hráči majú pas Švédska, dvaja borci sú z Fínska, a rovnako ta z Talianska, nuž a po jednom hráčovi majú zastúpenie Ruská federácia a Dánsko. Modro-biely dres Záhrebu obliekajú tiež dvaja hráči z Českej republiky – Tomáš Mertl a Radek Smoleňák, zastúpenie má aj Slovenská republika v podobe Milana Jurčinu. Hlavným trénerom mužstva je Gordie Dwyer z Kanady. Medveščak hráva domáce zápasy v Dome Sportova, ktorý má kapacitu 6.400 divákov.

    V aktuálnej tabuľke KHL zaznamenal Medveščak z 53 zápasov 74 bodov, Slovan odohral o jeden zápas menej a získal doposiaľ 76 bodov. Súperi sa okrem súťažných zápasov stretli aj v prípravnom zápase v auguste v Bratislave, Medveščak sa chytil v závere prvej tretiny taktovky a zápas už z rúk nepustil, napokon po zodpovednom výkone zvíťazil po výsledku 3:1.

    Najproduktívnejším hráčom v tíme domácich je Lukáš Kašpar s 39 kanadskými bodmi (14+25), na druhej priečke je obranca Cam Barker s 36 kanadskými bodmi (10+26). V tíme hostí je najproduktívnejším Tomáš Mertl s 31 kanadskými bodmi (11+20), na druhej priečke v tesnom závese Radek Smoleňák s 30 bodmi (14+16). Gólman domácich Barry Brust disponuje k dnešnému dňu v aktuálnej sezóne 92,0% úspešnosťou zásahov s priemerom 2,07 gólov na zápas, Michael Garnett s 90,8% úspešnosťou drží priemer 2,78 gólov na zápas. Na druhej strane Danny Taylor s 92,4% úspešnosťou zásahov pri priemere 2,25 gólov na zápas, Gasper Kroselj90,6% úspešnosť zásahov s priemerom 2,75 gólov na zápas.

    Srdečne Vás pozývam k sledovaniu ďalšieho zápasu KHL, Aréna Ondreja Nepelu privíta klub Medveščak Záhreb a onlajny.eu vám aj z tohto zápasu krátkymi písanými vstupmi sprostredkujú aktuálne dianie na bratislavskej ľadovej ploche.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 19:30.

    Vladimír Korduliak

    Góly a asistencie: 15. Kundrátek (Kašpar, Barker), 52. Tičar (Višňovský, Šťastný), 60. Nedorost (Kašpar, Viedenský) – 19. Brule (Bjorkstrand), 41. Smoleňák (Mertl)


    HC Slovan Bratislava: Brust (Garnett) – Kundrátek, Barker, Sersen (A), Višňovský, Švarný, Mihalik, Luža, Šiška – Kašpar, Viedenský, Nedorost (A) – Jeglič, Tičar, Šťastný – Nagy, Surový (C), Bartovič – Skalický, Lušňák, Miklík
    KHL Medveščak Záhreb: Taylor (41. Kroselj) – Morrisonn, Parlett, Mäntylä (A), Gysbers, Katic, Jurčina, Deutsch, Larkin – Smoleňák (A), Mertl, C. Genoway – Hedberg, Brule, Bjorkstrand – Saarinen, Bolduc, Giliati – Jämtin, Glumac (C)

    Rozhodca: Vasiliev, Oskirko – Nazarov, Nesterov

    Diváci: 10.055