Martin – Košice 3:4 (0:2 po s.n.) | Poprad – Nitra 1:2 (1:2 po s.n.) | Zvolen – Piešťany 5:2 (kon.)
Trenčín – B. Bystrica 4:2 (kon.) | Skalica – Žilina 2:3 (kon.)
po s.n. (1:2)
HK Poprad
1:2 (0:0, 1:1, 0:0 - 0:0)
HK Nitra
Utorok 19.01.2016, 17:30 • Zimný štadión mesta Poprad • Tipos Extraliga (SR)
Predzápasové kurzy
Partner:
    MACÍK - 1:2
     
    V samostatných nájazdoch zvíťazil tím HK Nitra.
    O obidva presné zásahy Nitry v nájazdoch sa postaral RADOSLAV MACÍK a zabezpečil ďalší bod pre svoj tím.
     
    59:23
    Oddychový čas pre Poprad!
     
    58:05
    Obojstranné vylúčenia. Branislav Mezei dostáva dve minúty za napadnutie a Matúš Paločko a Petr Stloukal takisto po dve minúty za hrubosť. Poprad teda hrá presilovku piatich proti štyrom.
     
    58:05
    Po Fabianovej strele sa po Paločkovi nepríjemne a ako zmyslov zbavený vrhol Stloukal. Hráčovi Popradu stiahol prilbu a päsťami ho udieral do hlavy.
     
    56:00
    Poprad bude hrať v početnej výhode. Judd Blackwater dostáva dve minúty za podrazenie.
     
    53:13
    Richard Rapáč vyskúšal prekvapiť Valenta strelou ku ľavej žrdi. Nitrianský brankár však vychytal protihráča svojou vyrážačkou!
     
    53:13
    Richard Rapáč vykorčuľoval do samostatného úniku, pri ktorom bol faulovaný hosťujúcim hráčom. Hlavný rozhodca nariadil trestné strieľanie!
     
    48:53
    Paukovček sa krásne preštrikoval cez hosťujúcich obranacov do samostatného zakončenia a bol pri tom faulovaný. Za hákovanie odchádza na dve minúty Filip Bajtek.
     
    45:22
    Matúš Paločko vykorčuľoval za vystreleným pukom, dobehol ho a prenechal Bartečkovi na strelu. Jeho tvrdá strela s náprahom šla na zadný mantinel.
     
    43:43
    Oddychový čas pre Nitru!
     
    43:43
    Vylučuje sa opäť. Na trestnú lavicu si sadá Arne Kroták, ktorý si odsedí dve minúty za nedovolené bránenie.
     
    43:05
    Nitra bdue hrať 33 sekúnd presilovku štyroch proti trom. Matúš Paločko je potrestaný za podrazenie.
     
    41:38
    Presilovky Nitr však trvalo veľmi krátko. Za nedovolené bránenie dostáva dve minúty Filip Bajtek.
     
    41:34
    Nitra si zahrá presilovú hru. Lukáš Paukovček odchádza na trestnú lavicu za držanie hokejky.
    HEIZER - 1:1
     
    36:34
    Poprad dal gól!
    Kamzíci strieľajú vyrovnávajúci gól! Bartečko posunul na modrú čiaru Suchému. Ten vypálil na bránu a strelu spred bránky dokázal tečovať RADOMÍR HEIZER!
    Asistencie: Radoslav Suchý, Ľuboš Bartečko.
     
    36:07
    Po sérii menších konfliktov medzi Paukovčekom a Slovákom a následnej strkanici pred Kostúrom sme svedkami vylúčenia. Paukovček dotáva dve minúty za hrubosť a takisto aj Jameson Milam dve minúty za hrubosť.
     
    34:30
    Valent teraz predviedol minisériu skvelých zákrokov! Najprv zlikvidoval strelu Bartečka v jeho samostatnom prieniku a potom aj Krotákovu strelu z prvej z pravého kruhu, kde sa bleskurýchle presunul ku žrdi betónom!
     
    32:31
    Popradčania puk dostali von z obranného pásma, Bajaruns poň vyšprintoval ku mantinelu v útočnej tretine. Valent vybehol z brány, no nezasiahol stopercentne. Okamžite sa k puku dostal Kroták a vypálil. Strelil gól, no ten nebol uznaný kvôli postaveniu mimo hry!
     
    32:23
    Vidíme obojstranné vylúčenie. Matúš Paločko (Poprad) dostáva dve plus dve minúty za nedovolenú hru vysokou hokejkou a Filip Bajtek (Nitra) dve minúty za napadnutie.
     
    30:03
    Poprad si zahrá presilovú hru. David Laliberté odchádza na trestnú lavicu za podrazenie.
     
    29:22
    Po vyhratom Heizerom vhadzovaní v útočnej tretine sa do príležitosti dostal Ľuboš Bartečko. Jeho pokus z tesnej blízkosti však skončil na Valentovi!
     
    26:48
    Štrauch sa dostal ku strele z vrchola na ľavom kruhu. Michal Valent vyrážal pred seba, odkiaľ sa do dorážky ešte prebojoval Trenčan, no podarilo sa mu mieriť opäť iba do tela nitrianskeho brankára.
     
    26:25
    Poprad má možnosť vyrovnať v presilovej hre. Matej Bene totižto dostáva menší trest za hrubosť.
    LALIBERTÉ - 0:1
     
    24:53
    Nitra dala gól!
    Po nevydarenom úvode presilovky však Nitra udrela a strieľa otvárací gól stretnutia! Malina síce zachytil puk pri bráne, ale bekhendom ho poslal iba do klbka hráčov na mantinel. Na modrej ho zachytil Milam, pozrel sa pred bránu, videl tam DAVIDA LALIBERTÉHO, ktorému prihral a ten z otočky prekonal Kostúra!
    Asistencia: Jameson Milam.
     
    23:30
    Sme svedkami prvého vylúčenia v zápase. Presilovku si zahrajú hostia, keďže Radoslav Suchý dostáva dve minúty za hákovanie.
     
    23:11
    Macík z ľavého kruhu prihral do skvejel šance Stloukalovi, ktorý si však v dobrej šanci pred Kostúrom nepočínal dobre. Následne ešte dorážal aj Macík od ľavej žrdi, no gólu zabránil svojou nohou Dinda!
     
    19:10
    König následne poslal od modrej čiary prízemný puk smerom na bránu. Tečoval ho Petr Stloukal a spôsobil tak ďalšiu nebezpečnú situáciu pre Kostúra. Puk však taktiež minul priestor brány.
     
    13:44
    Kasík vypálil od modrej, ale mieril vedľa bránky. Puk sa však nepríjemne odrazil ku opačnej žrdi, odkiaľ ešte stihol vypáliť Rapáč, ale jeho tvrdý projektil taktiež nebol presný!
     
    12:33
    Po vhadzovaní sa k puku dostali domáci a po ľavom krídle prenikol do pásma Ľuboš Bartečko. Jeho tvrdý príklep z kruhu putoval na protiľahlú žrď!
     
    07:29
    Kroták nezachytil puk v obrannom pásme a dostal sa k nemu Milam na modrej čiare. Rýchlo ho nahodil pred Kostúra, ktorý ani nevedel, či puk zachytil. Slovák sa však už k dorážke nedostal.
     
    04:53
    Kasík si dlhšiu dobu pripravoval streleckú pozíciu, až sa zdalo, že svoju šancu premárni. Nakoniec využil svoje skúsenosti, trochu sa priblížil ku bráne a švihom pálil. Valent reagoval pohotovo a puk zachytil lapačkou!

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Góly a asistencie: 37. Heizer (Suchý, Bartečko) – 25. Laliberté (Milam), rozh. náj. Macík

    Samostatné nájazdy:

    1. séria:
    1:0   Matúš Paločko (POP)
    1:1   Radoslav Macík (NIT)
    2. séria:
    1:1   Arne Kroták (POP)
    1:1   Petr Stloukal (NIT)
    3. séria:
    1:1   Richard Rapáč (POP)
    1:1   Peter Podhradský (NIT)
    4. séria:
    1:2   Radoslav Macík (NIT)
    1:2   Štefan Fabian (POP)


    HK Poprad: Kostúr (Svoboda) – Suchý, Dinda, Gáborčík, Fabian, Malina, Kasík, D. Šterbák – Bartečko (A), Heizer, Koyš – Kroták (C), Bajaruns, Paločko – Rapáč (A), Paukovček, Štrauch – Števuliak
    HK Nitra: Valent (Trenčan) – Milam, Ordzovenský, P. König, Milo (C), Podhradský, Mezei (A), Kuzma, M. Novák – Laliberté, Slovák, Blackwater – Macík, Štefanka (A), Stloukal – H. Ručkay, Ondrušek, Piačka – Kutálek, Bene, Bajtek

    Rozhodca: Lauff – Holienka, Rovenský

    Diváci: 1178