Den Haag – Amsterdam 0:1 (kon.) | Feyenoord – Eindhoven 0:2 (kon.) | Groningen – Utrecht 1:4 (kon.)
Nijmegen – Willem II 1:0 (kon.)
koniec
HFC ADO Den Haag
0:1 (0:1)
Ajax Amsterdam
cz Nedeľa 17.01.2016, 12:30 • Kyocera Stadion, Den Haag • Holandská Eredivisie • 18. kolo
Predzápasové kurzy
    90+4. Obrovská šance Ajaxu gólem neskončila
     
    90+4
    A už mohlo být rozhodnuto! Nejdříve mířil do vápna zcela osamocený Lasse Schöne, jehož ránu však Hansen vyrazil. Dánský středopolař následně vrátil míč před branku, a k hlavičce se dostal El Ghazi. Střídající hráč však trefil břevno, a od toho se míč odrazil přesně na čáru! Gól z toho tak není ...
     
    90+3
    Ajax se pokoušel jít do protiútoku, nicméně ten nevyšel, a Den Haag opět otočil hru. Před vápnem Beugelsdijsk sklepl míč pro Derijcka, jehož následná rána mířil nad branku!
     
    90+1
    Další velká šance domácích! Derijck našel křížnou přihrávkou v levé části vápna volného Bakkera, který se opřel do míče z voleje, nicméně jeho rána letěla vysoko nad branku!
     
    87
    Střídání v týmu Ajax Amsterdam: ze hřiště odchází Amin Younes, přichází Lasse Schøne.
     
    85
    Střídání v týmu HFC ADO Den Haag: ze hřiště odchází Vito Wormgoor, přichází Dion Malone.
     
    84
    Domácí Danny Bakker tentokrát nestíhal v souboji s Viktorem Fischerem, a tak dánský talent poslal k zemi. Nemohlo následovat nic jiného než žlutá karta!
     
    84
    Teď však mohl Ajax rozhodnout o svém dnešním vítězství! El Ghazi se dostal za obranu Den Haagu, a následně roztáhl hru na pravou stranu, kde se nacházel Fischer. Jeho následná rána však skončila nad brankou!
     
    83
    Střídání v týmu Ajax Amsterdam: ze hřiště odchází Arkadiusz Milik, přichází Anwar El Ghazi.
     
    82
    Střídání v týmu Ajax Amsterdam: ze hřiště odchází Donny van de Beek, přichází Daley Sinkgraven.
    80. Havenaar promarnil velkou šanci na vyrovnání
     
    80
    Teď měl domácí celek konečně velkou šanci na vyrovnání! Ve vápně vyhlavičkoval míč do vzduchu Gudelj, a následně hlavičkoval zcela osamocený Havenaar. Domácímu útočníkovi se však hlavička nepovedla ...
     
    77
    Až teď se Ajax dostal k postupné kombinaci na polovině hřiště. O průnik středem hřiště se pokoušel Riedewald, toho však zatahal za dres Mike Havenaar, který následně dostává žlutou kartu!
    70. Nebezpečný centr Duplana
     
    70
    Domácí Duplan si tentokrát udělal prostor na pravé straně, kde dokázal odcentrovat míč přes Dijkse. Jeho centr se snášel na břevno, nicméně Cillessen raději míč poslal do zámezí. Hlavní rozhodčí však ukazuje na odkop od branky!
     
    65
    Střídání v týmu HFC ADO Den Haag: ze hřiště odchází Ruben Schaken, přichází Ludcinio Marengo.
     
    59
    Tak, teď Jesper Cillessen překvapil! Nizozemský reprezentační brankář dostal do nosu a do pusy vatu či kapesník, a pokračuje ve hře!
    57. Nepříjemný souboj Schakena se Cillessenem
     
    57
    Cillessen už stojí na nohou, nicméně z nosu mu teče krev, a pravděpodobně to odnesl i nějaký zub! Lékaři již signalizovali, že se bude muset střídat ...
     
    56
    Jenže na druhé straně se dlouhý odkop Hansena dostal až k Schakenovi, který přistrčil v souboji stopera, a mířil k Cillessenovi. Nizozemský reprezentační gólman byl však u míče první, a Schaken ho nepříjemně zasáhll! Domácí hráč dostává žlutou kartu!
     
    51
    Joel Veltman na vlastní polovině obral o míč Schakena, a následně vymýšlel krásnou přihrávku za obranu pro Milika. Polskému forvardovi však kousek chyběl, aby míč zachytil!
     
    44
    Teď už však nizozemský rozhodčí musel sáhnout do kapsičky pro žlutou kartu. Tu obdržel Riechedly Bazoer, který ve středu hřiště ostře poslal k zemi Derijcka!
    33. Střela Schakena skončila těsně vedle
     
    33
    Exekuce následné standardní situace se ujal Duplan, jehož centr byl nebezpečný, nicméně obrana Ajaxu míč odhlavičkovala za vápno. Za pokutovým územím natáhl ke střele Schaken, jehož pokus skončil těsně vedle Cilelessenovy branky!
     
    28
    Ajax však naprosto ideální uspal svého soupeře, a následně mohl přijít druhý úder! van de Beek našel narážečkou ve vápně Milika, nicméně ten o míč záhy přišel!
    26. Průnik Younese nakonec druhým gólem neskončil
     
    26
    Amin Younes je v dnešním zápase při chuti! Německý křídelník se krásně uvolnil na levé straně, a hledal před brankou Milika. Polský kanonýr se pokoušel zakončit patičkou, což se také povedlo, nicméně jeho pokus zablokoval stoper Beugelsdijk!
    21. Amin YOUNES - 0:1
     
    21
    Ajax právě vstřelil branku!
    Tak, až teď to domácím vyšlo, a hned je z toho úvodní branka dnešního utkání! Ve středu hřiště měl míč Joel Veltman, který našel přesně mířeným centrem na hranici vápna AMINA YOUNESE, který následně poslal "na párek" stopera Wormgoora, a dokázal poslat míč pod tělem Hansena do branky!

    Jan Havlovic

    Góly: 21. Younes

    Karty:   56. Schaken (HAA), 77. Havenaar (HAA), 84. D. Bakker (HAA) – 44. Bazoer (AJA)


    Držení míče: 42 % : 58 %.
    Střely na branku: 2:5. Střely mimo: 9:3. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 14:18.
    HFC ADO Den Haag: Hansen – Zuiverloon, Beugelsdijk, Wormgoor (85. Malone), Kanon – Jansen, Derijck, D. Bakker – Schaken (65. Marengo), Havenaar, Duplan.
    Náhradníci: Zwinkels – Malone, Kristensen, Gorré, Marengo, Korte, Ebuehi.

    Ajax Amsterdam: Cillessen – Tete, Veltman, Riedewald, Dijks – Bazoer, van de Beek (82. Sinkgraven), Gudelj – Fischer, Milik (83. El Ghazi), Younes (87. Schøne).
    Náhradníci: Boer – van der Hoorn, Sinkgraven, Schøne, El Ghazi, Serero, Viergever.

    Rozhodca: Pol van Boekel – Boonman, van Dongen (vš. Nizozemsko