Montreal – Pittsburgh 1:3 (kon.) | Ottawa – Boston 2:1 (po pr.) | Columbus – Carolina 3:4 (po pr.)
San Jose – Toronto 7:0 (kon.) | Dallas – Minnesota 1:2 (kon.) | Arizona – Nashville 4:0 (kon.)
Vancouver – Tampa Bay 2:3 (po pr.) | LA Kings – St. Louis 1:2 (1:2 po s.n.) | Winnipeg – Buffalo 2:4 (kon.)
po s.n. (1:2)
Los Angeles Kings
1:2 (0:0, 1:1, 0:0 - 0:0)
St. Louis Blues
cz Nedeľa 10.01.2016, 04:30 • Staples Center, Los Angeles • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
    Troy BROUWER - 1:2
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým St. Louis Blues.
    Autorem vítězné branky je TROY BROUWER.
     
    57:05
    A Blues teď mají co dělat, aby stačili pokrýt všechny šance soka před svou brankou. Také Lecavalier se natahoval po puku, aby jej mohl dorazit za hostujícího gólmana.
     
    51:25
    Teď se navíc jeden z domácích forvardů dostal do samostatného úniku na branku, Elliott si po delší době musel připsat hodně dobrý zákrok.
     
    47:59
    Teď už se ale vylučovat bude, z řad Los Angeles Kings, takže bychom měli vidět přesilovku St. Louis Blues. Brayden McNabb (LAK) se diví, ale po srážce Pääjärviho byl rozhodčí nekompromisní. Hokejista hostů navíc odchází do kabiny, snad to nebude vážnější zdravotní problém. McNabb dostává pětiminutový trest, zlobí se i trenér Sutter. Šlo o zásah do hlavy ve chvíli, kdy se Pääjärvi skláněl k mantinelu.
     
    37:27
    Bude to český hokejista Dmitrij Jaškin (STL), kdo si bude muset odsedět dvě minuty za sekání. A jeho tým čeká stejně dlouhá doba v oslabení. Takže je tu další možnost přesilové hry pro Los Angeles v zápase.
     
    35:59
    Také Jeff Carter se vůbec nebál samostatné akce a málem se mu individuálním průchodem a nahrávkou zpoza branky na spoluhráče podařilo vymyslet dobrou akci.
    Alex PIETRANGELO - 1:1
     
    32:33
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Tak se na to podívejme, St. Louis Blues si na první branku Los Angeles našli poměrně rychlou odpověď. Dá se říci, že šlo teprve o první větší sled šancí hostů ve druhé třetině, hned toho dokázali hokejisté v bílých trikotech zužitkovat. Lehtereho šanci ještě brankář Jonathan Quick velmi dobře zastavil pravým betonem, ale když se ke střele v prostoru před brankou dostal ALEX PIETRANGELO, už musel ochránce domácí klece lovit touš ze své sítě. Pokračujeme tedy za vyrovnaného stavu a můžeme jen hádat, jestli do konec třetiny uvidíme ještě nějaký zásah. Asistence: Vladimir Tarasenko, Jori Lehtera.
     
    32:18
    Veliká šance, kterou teď po úniku Lehtereho dokázal betonem zastavit Jonathan Quick
    Anže KOPITAR - 1:0
     
    29:54
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    Ale teď už se domácí Los Angeles Kings prosazují a zhruba v polovině základní hrací doby jsme se tedy dočkali úvodního zásahu dnešního střetnutí v Kalifornii. A nebyla to opravdu jen tak nějaká branka, jenom veliká krása pro oko hokejového diváka. Slovinský útočník ANŽE KOPITAR převedl hodně dobré střídání, ve kterém si vytvořil hned tři větší šance. A tu třetí už s klidem na hokejce proměnil, když se protáhl před klec gólmana Elliotta a nádherným bekhendovým zakončením nedal ochránci svatyně St. Louis Blues žádnou šanci. Uvidíme, jak budou hosté reagovat. Asistence: Milan Lucic.
     
    28:20
    Tak se na to podívejme, máme tu ve druhé třetině také bitku dvou kohoutů. Za domácí se vůbec nebál vystavit soupeři nováček v dresu Kings Luke Schenn (LAK), jako pořádné sousto si vzal do parády Roberta Bortuzza (STL). A nebyla to vůbec špatná rvačka pro oko fanouška. Oba pochopitelně dostávají tresty za bitku.
     
    19:47
    Ještě jedno vyloučené v úvodní části. Už podruhé sedí dnes na trestné lavici Robert Bortuzzo (STL), jenž zahrál proti sokovi vysokou hokejkou a je souzen. Šance pro Los Angeles.
     
    14:55
    Jaké to je mít k dispozici přesilovou hru, to si vyzkouší také St. Louis Blues. Brayden McNabb (LAK) dostává dvě minuty za podražení a bude doufat, že jeho spoluhráči v oslabení neinkasují. Přesilovka Blues.
     
    12:15
    Hala už se pomalu začala radovat, ale puk po střele Tylera Toffoliho rozezvučel pouze tyčku branky St. Louis Blues. Znovu byli Kings hodně blízko prvnímu zásahu.
     
    11:08
    Navíc hosté znovu faulují a je z toho druhá přesilovka pro domácí barvy. Dvě minuty za podražení bude muset jít pykat hokejista Blues Robert Bortuzzo (STL), jenž se provinil podražením. Další šance pro Los Angeles.
     
    09:23
    Zatím asi největší šance v přesilovce, Anže Kopitar poslal puk na úplně volného spoluhráče na levé straně brankoviště, který promáchl před polovnou prázdné branky. Elliott by to k tyčce už určitě zpátky nestihl.
     
    08:55
    Anže Kopitar dostal krásnou nahrávku od Toffoliho, aby si pak slovinský útočník krásně připravil puk a zakončil. Ale také nyní hostující gólman jistý, Kopitarovi už ale moc nechybělo.
     
    07:40
    Bude se poprvé v zápase vylučovat a uvidíme přesilovou hru Los Angeles Kings. Alexander Steen (STL) totiž od hlavního rozhodčího obdrží dvě minuty za nedovolené bránění Jonathana Quicka. Uvidíme, jak si Kings s přesilovkou poradí.

    Martin Schwarz

    Góly a asistencie: 30. Kopitar (Lucic) – 33. Pietrangelo (Tarasenko, Lehtera), rozh. náj. Brouwer

    Samostatné nájazdy:

    1. séria:
    0:0   Anže Kopitar (LAK)
    0:1   Alexander Steen (STL)
    2. séria:
    0:1   Jeff Carter (LAK)
    0:1   Vladimir Tarasenko (STL)
    3. séria:
    1:1   Marián Gáborík (LAK)
    1:1   Jori Lehtera (STL)
    4. séria:
    1:1   Tyler Toffoli (LAK)
    1:1   Robby Fabbri (STL)
    5. séria:
    1:1   Tanner Pearson (LAK)
    1:1   Kevin Shattenkirk (STL)
    6. séria:
    1:1   Dustin Brown (LAK)
    1:1   Dmitrij Jaškin (STL)
    7. séria:
    1:1   Vincent Lecavalier (LAK)
    1:2   Troy Brouwer (STL)


    Los Angeles Kings: Quick (Enroth) – McNabb, Doughty, Muzzin, Martinez, Schenn, Ehrhoff – Lucic, Kopitar, Toffoli – Pearson, Carter, Gáborík – King, Lewis, Brown – Lecavalier, Mersch, Nolan
    St. Louis Blues: Elliott (Binnington) – Gunnarsson, Pietrangelo, Edmundson, Shattenkirk, Bortuzzo, Parayko – Steen, Backes, Brouwer – Fabbri, Lehtera, Tarasenko – Pääjärvi, Berglund, Upshall – Jaškin, Brodziak, Reaves

    Rozhodca: Lee, Luxmore – Galloway, Gibbs

    Diváci: 18 413