Vladivostok – Čeljabinsk 4:3 (po pr.) | Chabarovsk – Nižnekamsk 2:3 (kon.) | Novokuzneck – Ufa 1:5 (kon.)
Novosibirsk – Metallurg Magnitogorsk 2:6 (kon.) | Dinamo Minsk – Soči 2:3 (1:2 po s.n.) | D. Moskva – Riga 2:1 (kon.)
Viťaz – Helsinki 1:3 (kon.)
koniec
HC Sibir Novosibirsk
2:6 (1:0, 0:1, 1:5)
Metallurg Magnitogorsk
cz Nedeľa 10.01.2016, 12:30 • Ice Sports Palace Sibir • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    58:19
    Vyloučení v týmu HK Sibir Novosibirsk: Ivan Věreščekin dostal menší trest, 2 minuty krosček.
    57:27 Stepan SANNIKOV - 2:6
     
    57:27
    Sibir právě vstřelil branku!
    STEPAN SANNIKOV využívá přesilovou hru a snižuje na 2:6 z pohledu domácího Novosibirsku!! Calle Ridderwall od modré čáry bez přípravy vypálil na vzdálenější levou tyč, kde puk usměrnil do brány skvělou tečí clonící Stepan Sannikov. Asistence: Sergej Gimajev, Calle Ridderwall.
     
    57:06
    Vladimir Butuzov se z levého křídla skvěle natlačil před bránu a poté se snažil zamířit mezi betony Vasilije Košečkina, ten ale včas zavřel vrata a puk ukryl ve své výstroji!
     
    56:30
    Vyloučení v týmu Metallurg Magnitogorsk: Jan Kovář dostal menší trest, 2 minuty držení.
     
    55:26
    Vitalij Menšikov mohl vstřelit gól, když z vrcholu mezikruží napřáhl k nádherné střele, ta se ale od levé tyče odrazila zpět do hry!
     
    54:12
    Viktor Antipin nebezpečně z levého kruhu pro vhazování, brankář Nikita Bespalov ale dokázal jeho střelu tygřím skokem vyrazit do ochranné sítě!
     
    53:16
    Calle Ridderwall mohl udeřit v oslabení nádhernou střelou z pravého kruhu pro vhazování, která směřovala do pravého horního rohu, Vasilij Košečkin ji ale nedokázal udržet v lapačce a puk mu vypadl, jenže Ridderwall se vzápětí k dorážce nedostal!
     
    52:30
    Vyloučení v týmu HK Sibir Novosibirsk: Pavel Kapětin dostal menší trest, 2 minuty vysoká hůl.
     
    50:50
    Sergej Mozjakin se u pravé tyče ocitl ve velké šanci a z úhlu se snažil zamířit přesně pod horní tyč, Nikita Bespalov ale jeho pokus vyrazil do ochranné sítě a alespoň částečně si zpravil pošramocené sebevědomí!
     
    49:42
    Sibir Novosibirsk prožívá absolutní kolaps, když během necelých čtyř minut inkasoval tři góly!
    47:25 Vladislav KALETNIK - 1:6
     
    47:25
    Metallurg právě vstřelil branku!
    VLADISLAV KALETNIK přidává další gól a Metallurg Magnitogorsk už vede 6:1!! Novosibirsk se naprosto rozsypal. Vladislav Kaletnik se v levém kruhu pro vhazování dostal ke střele a parádním způsobem vymetl přesně vzdálenější pravý horní roh brány. Asistence: Denis Platonov.
    46:12 Wojtek WOLSKI - 1:5
     
    46:12
    Metallurg právě vstřelil branku!
    WOJTEK WOLSKI střílí další branku a Metallurg vede 5:1!! Wojtek Wolski se mezi kruhy pro vhazování dostal k odraženému puku a poté zamířil přesně ke vzdálenější pravé tyči. Nikita Bespalov máchl lapačkou naprázdno. Asistence: Sergej Mozjakin, Jan Kovář.
    44:49 Tomáš FILIPPI - 1:4
     
    44:49
    Metallurg právě vstřelil branku!
    TOMÁŠ FILIPPI střílí svůj druhý gól v zápase a zvyšuje už na 4:1 pro Metallurg Magnitogorsk!! Ivan Věreščekin udělal za bránou obrovskou chybu, když namazal puk na hůl Tomáše Filippiho a ten ho z úhlu poslal přesně k levé tyči, přestože tam nebylo příliš mnoho místa. Bez asistence.
     
    41:44
    Vyloučení v týmu HK Sibir Novosibirsk: Sergej Gimajev dostal menší trest, 2 minuty hrubost.
     
    41:44
    Vyloučení v týmu Metallurg Magnitogorsk: Jaroslav Kosov dostal menší trest, 2 minuty hrubost, plus osobní trest, 10 minut nesportovní chování.
     
    41:44
    Vyloučení v týmu Metallurg Magnitogorsk: Jaroslav Kosov dostal menší trest, 2 minuty úder do oblasti hlavy nebo krku.
    41:22 Jan KOVÁŘ - 1:3
     
    41:22
    Metallurg právě vstřelil branku!
    JAN KOVÁŘ střílí během necelých dvou minut svůj druhý gól v dnešním zápase a Metallurg vede po skvělém vstupu do třetí třetiny rázem o dvě branky!! Sergej Mozjakin vypálil z pravého křídla a Nikita Bespalov jeho střelu vyrážečkou vyrazil před bránu, kde si na puk najel Jan Kovář a bekhendem ho poslal přesně pod horní tyč. Asistence: Sergej Mozjakin.
    40:12 Jan KOVÁŘ - 1:2
     
    40:12
    Metallurg právě vstřelil branku!
    JAN KOVÁŘ se prosazuje hned z kraje závěrečné třetí třetiny a otáčí vývoj zápasu na stranu Metallurgu Magnitogorsku!! Sergej Mozjakin našel v levém kruhu přihrávkou Jana Kováře, který napřáhl ke střele zápěstím a vymetl přesně vzdálenější pravý horní roh brány. Asistence: Sergej Mozjakin.
     
    38:08
    Rafael Baťaršin vypálil z levého křídla a pozorný Nikita Bespalov ukryl jeho střelu směřující ke vzdálenější pravé tyči v lapačce!
     
    32:55
    Vyloučení v týmu Metallurg Magnitogorsk: Oskar Osala dostal menší trest, 2 minuty držení.
    32:08 Tomáš FILIPPI - 1:1
     
    32:08
    Metallurg právě vstřelil branku!
    TOMÁŠ FILIPPI využívá přesilovou hru a vyrovnává nádhernou střelou na 1:1!! Český útočník Tomáš Filippi se dostal do samostatného úniku, který zakončil nádhernou střelou a vymetl přesně levý horní roh brány. Jeho střela byla tak prudká, že gól ještě muselo potvrdit video. Asistence: Oskar Osala, Denis Zaripov.
     
    31:41
    Jan Kovář se u levé tyče ocitl v přesilové hře ve velké šanci, Nikitu Bespalova ale z blízkosti nepřekonal! Brankář Novosibirsku jeho střelu vyrážečkou vyrazil mimo.
     
    30:24
    Vyloučení v týmu HK Sibir Novosibirsk: Fjodor Belikov dostal menší trest, 2 minuty držení hole.
     
    30:22
    Před bránou Nikity Bespalova vznikl obrovský závar, hostující hráči ale nedokázali puk dopravit přes velké úsilí do brány!
     
    28:33
    Viktor Antipin nebezpečně vypálil na levém křídle od modré čáry a Nikita Bespalov jeho střelu pravým ramenem vyrazil mimo!
     
    26:29
    Sergej Těreščenko na modré čáře napřáhl bez přípravy po přihrávce z pravého křídla ke tvrdé střele s příklepem, která mířila přesně k levé tyči, Nikita Bespalov ji ale dokázal pravým betonem vyrazit mimo! To byl hodně těžký zákrok, brankář Novosibirsku ho ale zvládl, a tak domácí vedou stále 1:0.
     
    23:45
    Vladimir Butozov se ocitl mezi kruhy pro vhazování ve skvělé střelecké pozici a jeho následná rána skončila těsně nad levým horním rohem brány Vasilije Košečkina!
     
    22:34
    Sergej Mozjakin se v pravém kruhu pro vhazování ocitl ve skvělé střelecké pozici a snažil se táhlou střelou zápěstím zamířit do pravého horního rohu, jeho následná rána ale skončila mimo!
     
    19:46
    Denis Osipov na pravém křídle vypálil z úhlu a jeho následná střela nadělala Nikitovi Bespalovovi obrovské problémy, nakonec ji ale i s pomocí masky dokázal dopravit do bezpečí!
    18:02 Maxim ŠALUNOV - 1:0
     
    18:02
    Sibir právě vstřelil branku!
    MAXIM ŠALUNOV využívá v závěru první třetiny přesilovou hru a posílá Sibir Novosibirsk do vedení!! Sergej Šumakov našel zpětnou přihrávkou z levého křídla mezi kruhy pro vhazování najíždějícího Maxima Šalunova, který střelou bez přípravy zamířil přesně k pravé tyči. Asistence: Sergej Šumakov, Vladimir Butuzov.
     
    17:48
    Vyloučení v týmu Metallurg Magnitogorsk: Oskar Osala dostal menší trest, 2 minuty držení.
     
    14:44
    Jaroslav Chabalov na pravém křídle napřáhl bez přípravy od modré čáry ke tvrdé střele s příklepem a Nikita Bespalov ji nedokázal udržet! U pravé tyče se poté hned dva hráči Magnitogorsku snažili puk dorážet, kotouč ale do brány Novosibirsku protlačit nedokázali.
     
    13:33
    Viktor Artipin na levém křídle nabral velkou rychlost a po objetí brány se snažil z úhlu zamířit do brány, jeho následná střela ale byla sražena mimo!
     
    10:09
    Danis Zaripov před bránou skvěle tečoval střelu z pravého křídla a puk zamířil těsně vedle vzdálenější levé tyče!
     
    03:53
    Calle Ridderwall se zrodil sám před bránou po přihrávce jeho spoluhráče od mantinelu za brankou a snažil se zamířit přesně k pravé tyči, Vasilij Košečkin ale jeho střelu letící těsně nad ledem levým betonem vyrazil a připsal si fantastický zákrok!
     
    01:41
    Novosibirsk vyslal na bránu Metallurgu z pravého křídla od modré čáry jedovatou ránu, kterou Vasilij Košečkin vyrazil do rohu kluziště a připsal si první zákrok.

    Tomáš Reiner

    Góly a asistencie: 19. Šalunov (Šumakov, Butozov), 58. Sannikov (Gimajev, Ridderwall) – 33. Filippi (Osala, Zaripov), 41. Kovář (Mozjakin), 42. Kovář (Mozjakin), 45. Filippi, 47. Wolski (Mozjakin, Kovář), 48. Kaletnik (Platonov)


    HC Sibir Novosibirsk: Bespalov (Salák) – Mišarin, Měnšikov, Alexejev, Věreščekin, Ignatovič, Gimajev, Belikov, Naumov – Šumakov, Šalunov, Butuzov – Ridderwall, Sannikov, Fefelov – Moňa, Kapěkin, Vorošilo – Schafjarov, Gevin, Kapajtin.
    Metallurg Magnitogorsk: Košečkin (Samsonov) – Lee, Antipin, Osipov, Baťaršin, Těreščenko, Chabarov, Běreglazov, Medvěděv – Wolski, Mozjakin, Kovář – Zaripov, Filippi, Osala – Železkov, Suomin, Kosov – Kaletnik, Timkin, Platonov.

    Rozhodca: Pavel Komarov, Alexej Ravodin – Konstantin Gorděnko, Alexander Sysajev