Montreal – NJ Devils 2:1 (kon.) | Chicago – Pittsburgh 3:1 (kon.) | Colorado – St. Louis 4:3 (po pr.)
Vancouver – Carolina 3:2 (kon.) | Anaheim – Toronto 0:4 (kon.)
koniec
Vancouver Canucks
3:2 (0:0, 1:1, 2:1)
Carolina Hurricanes
cz Štvrtok 07.01.2016, 04:00 • Rogers Arena, Vancouver • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    59:27
    Kris Versteeg na levém křídle vypálil z ostrého úhlu, Jacob Markstrom byl ale u své pravé tyče připraven a po dobrém zákroku přerušil hru.
     
    59:13
    Eddie Läck už je na střídačce a Carolina Hurricanes to zkouší ve hře bez brankáře!
    Bo HORVAT - 3:2
     
    58:54
    Vancouver právě vstřelil branku!
    BO HORVAT využívá přesilovou hru a druhým gólem v zápase vrací Vancouveru zpět ztracené vedení!! Bo Horvat dostal před bránu kráskou přihrávku od Svena Baertschiho a střelou bez přípravy zamířil přesně do pravého horního rohu brány. Asistence: Sven Baertschi, Linden Vey.
     
    57:36
    Alexander Edler tvrdě vypálil z pravého kruhu pro vhazování a Eddie Läck jeho těžkou střelu vyrazil mimo! Skvělý zákrok.
     
    57:17
    Jaccob Slavin (CAR) dostal menší trest, 2 minuty zdržování hry – vyhození puku přes ochranné sklo.
     
    55:05
    Andrej Nestrašil se ocitl u pravé tyče ve velké šanci, jeho střela z úhlu ale zamířila vedle vzdálenější levé tyče!
     
    54:37
    Linden Vey nabral na levém křídle rychlost a poté se z levého kruhu pro vhazování snažil zamířit pod horní tyč, jeho střela se ale od ní odrazila do ochranné sítě!
    Jordan STAAL - 2:2
     
    52:00
    Carolina právě vstřelila branku!
    JORDAN STAAL se prosazuje krásnou střelou a vyrovnává na 2:2!! Noah Hanifin nahodil puk od modré čáry na bránu a domácí hokejisté jeho pokus zablokovali. Před bránou se poté dostal k odraženému puku Jordan Staal, který si ho srovnal na střelu a poté vymetl pravý horní roh brány. Asistence: Noah Hanifin.
     
    50:26
    Eric Staal na vrcholu pravého kruhu pro vhazování napřáhl ke krásné střele, která směřovala přesně do pravého horního rohu, Jacob Markstrom ovšem předvedl skvělý zákrok a lapačkou jeho pokus zastavil!
     
    50:12
    Radim Vrbata v levém kruhu pro vhazování zasekl puk a poté napřáhl ke střele, kterou Eddie Läck vyrážečkou vyrazil mimo!
     
    47:26
    Elias Lindholm mohl vzápětí rychle odpověď, když z pravého kruhu pro vhazování napřáhl ke střele, která po ledě mířila přesně mezi betony Jacoba Markstroma, ten je ale včas sevřel a jeho pokus vyrazil!
    Bo HORVAT - 2:1
     
    47:15
    Vancouver právě vstřelil branku!
    BO HORVAT předvedl nádhernou individuální akci a otáčí vývoj dnešního utkání na stranu Vancouveru Canucks!! Bo Horvat na pravém křídle nabral velkou rychlost, natlačil se před bránu a na vzdálenější levé tyči puk zasunul za záda Eddieho Läcka. Asistence: Matt Bartkowski, Alex Biega.
     
    45:52
    Zajímavá situace. Jacob Markstrom nemá v pořádku výstroj a dojel si na střídačku pro novou masku.
     
    44:08
    Alexander Edler (VAN) dostal menší trest, 2 minuty držení.
     
    44:08
    Noah Hanifin vypálil z pravého křídla od mantinelu a Jacob Markstrom našel jeho nebezpečnou střelu v lapačce!
     
    42:18
    Vancouver tvrdě vypálil z pravé strany od modré čáry a jeho střela směřovala do pravého horního rohu brány, Eddie Läck ale vytáhl skvělý zákrok a těžkou ránu Canucks ukryl v lapačce!
     
    39:54
    Elias Lindholm (CAR) dostal menší trest, 2 minuty zdržování hry – vyhození puku přes ochranné sklo.
     
    39:47
    Ben Hutton tvrdě vypálil od modré čáry na pravém křídle a Eddie Läck si připsal další skvělý zákrok poté, co puk ukryl po jeho střele směřující přesně do pravého horního rohu v lapačce!
     
    38:41
    Jordan Staal (CAR) dostal menší trest, 2 minuty hákování.
    Sven BAERTSCHI - 1:1
     
    37:39
    Vancouver právě vstřelil branku!
    SVEN BAERTSCHI střílí nádherný gól a v závěru druhé třetiny vyrovnává na 1:1!! Adam Cracknell v obranném pásmu vybojoval puk a poté nádhernou kolmou přihrávkou vysunul do samostatného úniku Svena Baertschiho, který z blízkosti nezaváhal a zamířil přesně pod horní tyč. Asistence: Adam Cracknell, Christopher Tanev.
     
    36:27
    Derek Dorsett na levém křídle nabral dobrou rychlost a poté se skvěle natlačil před bránu, kde si z bekhendu hodil puk na forhend, na vzdálenější pravé tyči se mu ale kotouč nad levý beton Eddiho Läcka zvednout nepodařilo!
     
    31:48
    Jannik Hansen skvěle objel bránu, z blízkosti pravé tyče ale poté mezi tři tyče nezamířil a Eddie Läck zmrazil puk v lapačce!
    John-Michael LILES - 0:1
     
    28:02
    Carolina právě vstřelila branku!
    JOHN-MICHAEL LILES střílí gól v oslabení a posílá Carolinu Hurricanes v nečekaný moment do vedení!! Jordal Staal vybojoval v obranném pásmu v blízkosti modré čáry puk v souboji s Lindenem Veyem a poté ho zavezl po pravé straně do útočného pásma, kde kotouč předložil před bránu najíždějícímu Johnovi-Michaelovi Lilesovi, který do jeho přihrávky vložil hůl a zamířil mezi betony Jacoba Markstroma. Asistence: Jordan Staal.
     
    26:37
    Noah Hanifin (CAR) dostal menší trest, 2 minuty držení.
     
    22:58
    Radim Vrbata a Sven Baertschi se dostali do přečíslení dva na jednoho, které první jmenovaný hráč vyřešil po vybojování puku sám střelou, ta ale zamířila vedle levé tyče!
    19:36 Druhá velká příležitost a individuální akce Bo Horvata.

     
    19:36
    Bo Horvat mohl udeřit v oslabení, když se na pravém křídle skvěle protáhl mezi dvěma hráči a poté si sjel před bránu, Eddie Läck ale dokázal jeho následné zakončení z blízkosti vyrazit!
     
    19:18
    Jared McCann (VAN) dostal menší trest, 2 minuty zdržování hry – vyhození puku přes ochranné sklo.
     
    17:47
    Alexandre Burrows tvrdě vypálil od modré čáry a jeho následná střela se od levé tyče odrazila zpět do hry!
     
    16:58
    Jay McClement (CAR) dostal menší trest, 2 minuty držení.
     
    15:09
    Alexander Edler vypálil z vrcholu pravého kruhu pro vhazování a Eddie Läck po dalším skvělém zákroku ukryl puk ve své lapačce!
     
    14:27
    Daniel Sedin tvrdě vypálil od modré čáry a Eddie Läck po fantastickém zákroku ukryl puk v lapačce!
     
    13:56
    Jared McCann v blízkosti brány vypálil bekhendem a jeho následná střela orazítkovala tyč!
     
    13:12
    Chris Terry se dostal do samostatného úniku a po nabrání velké rychlosti se snažil z blízkosti zamířit mezi betony Jacoba Markstroma, ten ale včas zavřel vrátka a poté si poradil i s jeho následnou dorážkou!
     
    09:16
    Viktor Rask vypálil těsně před modrou čárou a Jacob Markstrom jeho střelu směřující do pravého horního rohu lapačkou vyrazil do rohu kluziště a ochranného skla!
    06:16 Velká příležitost Bo Horvata, který si sjel před bránu.

     
    06:16
    Bo Horvat se řítil do samostatného úniku, po kterém se u pravé tyče snažil puk bekhendem zasunout mezi betony Eddieho Läcka, ten je ale včas sklapl k sobě a připsal si další skvělý zákrok! Bývalý brankář Canucks drží Carolinu nad vodou.
     
    03:24
    Ben Hutton na levém křídle nabral velkou rychlost a poté si sjel před bránu, kde se snažil bekhendem zamířit k levé tyči, Eddie Läck byl ale připraven a připsal si první a velice ostrý zákrok!

    Tomáš Reiner

    Góly a asistencie: 38. Baertschi (Cracknell, Tanev), 48. Horvat (Bartkowski, Biega), 59. Horvat (Baertschi, Vey) – 29. Liles (J. Staal), 52. J. Staal (Hanifin)


    Vancouver Canucks: Markstrom (Cannata) – Edler, Tanev, Hutton, Weber, Bartkowski, Biega – D. Sedin (A), H. Sedin (C), Hansen – Baertschi, Horvat, Vrbata – Prust, McCann, Dorsett – Burrows (A), Vey, Craknell. Hlavní trenér: Willie Desjardins.
    Carolina Hurricanes: Läck (Ward) – Liles, Faulk (A), Slavin, Hainsey, Hanifin, Pesce – Versteeg, E. Staal (C), Lindholm – Nordstrom, J. Staal (A), Nestrašil – Skinner, Rask, McGinn – Malone, McClement, Nash. Hlavní trenér: Bill Peters.

    Rozhodca: Kevin Pollock, Brad Watson – Steve Barton, Trent Knorr