Montreal – NJ Devils 2:1 (kon.) | Chicago – Pittsburgh 3:1 (kon.) | Colorado – St. Louis 4:3 (po pr.)
Vancouver – Carolina 3:2 (kon.) | Anaheim – Toronto 0:4 (kon.)
koniec po predl.
Colorado Avalanche
4:3 (1:2, 1:1, 1:0 - 1:0)
St. Louis Blues
cz Štvrtok 07.01.2016, 04:00 • Pepsi Center, Denver • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
    64:44 Gabriel LANDESKOG - 4:3
     
    64:44
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Jake Allen je smutným hrdinou dnešního utkání! Vše začalo u obránce Beauchemina, který tak trochu naslepo poslal backhandem přihrávku z obranného pásma do jízdy Mitchellovi, proti kterému se z branky vydal právě hostující gólman. Mitchell si však dokázal Allena obhodit a poté již naservíroval puk před branku na GABRIELA LANDESKOGA, který neměl problém jej uklidit do zcela opuštěné hostující svatyně! Asistence: John Mitchell, Francois Beauchemin.
     
    61:29
    Hosté ztratili puk v útočném pásmu a do brejku se dostal Duchene, který se sice dostal až k zakončení, s tím si ale Allen dokázal poradit!
    58:31 Nathan MACKINNON - 3:3
     
    58:31
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Tak přeci jen se domácím povedlo vyrovnat v samotném závěru zápasu a nutno dodat, že zcela zaslouženě! NATHAN MACKINNON zkusil překvapit Allena střelou z rohu kluziště a i díky dobré práci stínícího Soderberga před brankou nakonec puk skončil až v brance hostů! Asistence: Tyson Barrie, Nick Holden.
     
    57:47
    Domácí dostali puk do pásma a Varlamov již míří na střídačku!
     
    Dnešní utkání sleduje 13.359 diváků.
     
    53:26
    Po souboji Brouwera a Soderberga se bude vylučovat, k velkému překvapení hostů jen na jejich straně. Domácí tak mají velkou šanci na vyrovnání v přesilové hře.
     
    50:59
    Přesilová hra pro Blues, Carl Soderberg (COL) vyloučen za podražení.
     
    46:20
    A hosté pochopitelně reagují na celou situaci oddechovým časem!
     
    45:44
    A znovu pomohla Allenovi tyč jeho svatyně, když za levým kruhem napřáhl k tvrdí ráně obránce Beauchemin a jeho pumelice orazítkovala levou brankovou konstrukci!
     
    42:52
    Hosté sice vyhráli buly před Varlamovem, jenže domácí se rychle dostali na druhou stranu kluziště, kde se k puku zcela osamocen dostal MacKinnon, ten však nedokázal z levého kruhu překonat rychle se přesunujícího Allena!
     
    38:21
    Jenže zničehonic mohl ruský gólman domácího týmu inkasovat, když si jeho defenziva vybrala slabší chvilku a po zblokované ráně Tarasenka nepokryla dorážku před brankou, gólman Colorada se ale roztáhl na brankovišti jak široký, tak dlouhý, a zabránil hostům ve skórování!
     
    34:00
    Mitchell v další velké šanci Avs, kterou zakončoval povedenou střelou na zadní tyč z pravého kruhu, trefil však pouze tyč Allenovy svatyně!
     
    31:53
    Tanugay zleva posílal puk před branku a jen velké štěstí zabránilo domácím v tom, aby dostali puk do branky!
     
    31:38
    Velký tlak domácích před Allenem vyústil v přesilovou hru Avs. Za podražení je vyloučen Alexander Steen a hosté půjdou do tří!
     
    30:12
    Vyloučení v týmu St. Louis Blues (Lehterä - 2 min., držení).
    26:32 Michail GRIGORENKO - 2:3
     
    26:32
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Colorado snižuje na rozdíl jedné branky. MICHAIL GRIGORENKO dostal dobrý pas mezi obranu a proti Allenovi nezaváhal. Asistence: Jarome Iginla a Andreas Martinsen.
    20:50 Patrik BERGLUND - 1:3
     
    20:50
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    St. Louis odskakuje svému soupeři na rozdíl dvou branek. PATRIK BERGLUND vyřešil přečíslení dvou na jednoho nejlépe jak mohl a střelou po ledě překonal Varlamova. Bez asistence.
    19:02 David BACKES - 1:2
     
    19:02
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Hokejisté St. Louis otáčí vývoj utkání! Tarasenko našel zpoza branky před brankovištěm DAVIDA BACKESE a ten pohotovou střelou prostřelil Varlamova. Asistence: Vladimir Tarasenko, Paul Stastny.
     
    18:43
    Vyloučení v týmu Colorado Avalanche (Guenin - 2 min., podražení).
    16:42 Vladimir TARASENKO - 1:1
     
    16:42
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    V Pepsi Center máme vyrovnáno! VLADIMIR TARASENKO se od pravého mantinelu dokázal dostat před branku a střelou ke vzdálenější tyči překonal Varlamova. Asistence: Alex Pietrangelo, Jori Lehterä.
    04:48 Matt DUCHENE - 1:0
     
    04:48
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Colorado se dostává do vedení. MATT DUCHENE vzal při přečíslení dvou na jednoho zodpovědnost na sebe a s ohromnou porcí štěstí dokázal překonat Allena. Bez asistence.

    Jan Šlapáček

    Daniel Kubelka

    Góly a asistencie: 5. Duchene, 27. Grigorenko (Iginla, Martinsen), 59. Mackinnon (Barrie, Holden), 65. Landeskog (Mitchell, Beauchemin) – 17. Tarasenko (Pietrangelo, Lehterä), 20. Backes (Tarasenko, Stastny), 21. Berglund


    Colorado Avalanche: Varlamov (Pickard) – Bodnarchuk, Beauchemin, Barrie, Holden, Redmond, Guenin – Duchene, MacKinnon, Martinsen – Iginla "A", Grigorenko, Tanguay – Comeau, Söderberg, Landeskog "C" – Skille, Mitchell, McLeod "A"
    St. Louis Blues: Allen (Elliott) – Pietrangelo "A", Bouwmeester, Shattenkirk, Edmundson, Gunnarsson, Parayko – Brouwer, Stastny, Steen "A" – Tarasenko, Lehterä, Fabbri – Pääjärvi, Backes "C", Berglund – Reaves, Brodziak, Jaškin

    Rozhodca: Nicholson, Joannette – Brisebois, Cherrey

    Diváci: 13.359