Boston – Washington 2:3 (kon.) | Buffalo – Florida 1:5 (kon.) | NY Rangers – Dallas 6:2 (kon.)
Pittsburgh – Chicago 2:3 (po pr.) | Columbus – Minnesota 2:4 (kon.) | Philadelphia – Montreal 4:3 (kon.)
Nashville – Winnipeg 1:4 (kon.) | Calgary – Tampa Bay 3:1 (kon.)
koniec
Boston Bruins
2:3 (0:1, 1:1, 1:1)
Washington Capitals
cz Streda 06.01.2016, 01:00 • TD Garden, Boston • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.
     
    Washington Capitals ve středu v noci zavítá na led Bostonu Bruins, kde se bude snažit navázat na výhru 4:1 z 6. listopadu. Na domácí výhře Capitals se podílel skvělým výkonem brankář Braden Holtby, který předvedl 28 zákroků, a obránce John Carlson vstřelil gól a k němu přidal jednu asistenci. Washington musel zápas otáčet poté, co se v první třetině prosadil v přesilové hře útočník Bruins Jimmy Hayes. Čtvrtým vzájemným zápasem mezi oběma týmy v letošní sezóně NHL Vás provede Tomáš Reiner.
     
    Boston Bruins:

    Boston Bruins ve Winter Classic podlehl v souboji dvou odvěkých rivalů Montrelu Canadiens a proti Washingtonu Capitals by mu mohl pomoci Joonas Kemppainen, který vynechal posledních 11 zápasů kvůli zranění v horní části těla. Centři Jimmy Haynes a Frank Vatrano by měli nastoupit společně ve třetí formaci poté, co spolu trénovali. David Pastrňák se vrátil po Mistrovství světa hráčů 20 let 2016 ve Finsku do American Hockey League. Pastrňák nenastoupil za Bruins od 31. října kvůli poraněnému chodidlu. Boston prohrál čtyři z posledních pěti zápasů a po utkání proti Washingtonu Capitals ho čeká pětizápasový trip.
     
    Washington Capitals:

    Hlavní trenér Barry Trotz se nechal slyšet, že do Bostonu odletí společně s týmem Carlson a obránce Brooks Orpik. Carlson vynechal poslední čtyři zápasy kvůli zranění ve spodní části těla, zatímco Orpik nehrál kvůli zranění ve stejné části těla od 11. listopadu. Capitals budou proti Bostonu pokračovat v tripu, do kterého vstoupili dvěma porážkami v řadě, když nestačili na Carolinu Hurricanes a poté Columbus Blue Jackets. Velká pozornost se upírá na Alexe Ovečkina, kterého dělí pouhé čtyři branky od hranice 500 gólů.
    Staňte se fanoušky stránky NHL.cz.

    Sledujete již stránku NHL.cz? Jestli ne, máte šanci to napravit! (y) :-)

    Zveřejnil(a) Hokej dne 25. prosinec 2015
     
    Vzájemné zápasy:

    06.11.15 Washington – Boston Bruins 4:1
    03.10.15 Washington – Boston Bruins 2:1
    23.09.15 Boston Bruins – Washington 2:1
     
    Československá stopa v utkání:

    David Krejčí (BOS) 11+22, +/- +2
    Zdeno Chára (BOS) 5+14, +/- +9
     
    Úvodní sestavy:

    Boston Bruins: Rask (Gustavsson) – Chára (C), K. Miller, Seidenberg, C. Miller, Krug, McQuaid – Beleskey, Spooner, Ferraro – Eriksson (A), Bergeron (A), Connolly – Vatrano, Kemppainen, Hayes – Rinaldo, Talbot, Randell. Hlavní trenér: Claude Julien.

    Washington Capitals: Holtby (Grubauer) – Alzner, Niskanen, Orlov, Schmidt, Ness, Chorney – Ovečkin (C), Backstrom (A), Oshie (A) – Burakovsky, Kuzněcov, Williams – Chimera, Johansson, Wilson – Laich, Sill, Galijev. Hlavní trenér: Barry Trotz.

    Rozhodčí: Gord Dwyer, Jon McIsaac – Matt MacPherson, Tony Sericolo.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:15
    Boston Bruins vyhrál úvodní vhazování zápasu a vydal se směrem vpřed, na levém křídle se ale k ničemu nedostal.
     
    00:58
    Washington Capitals přečkal úvodní šanci soupeře a otočil hru.
     
    01:26
    Karl Alzner tvrdě vypálil od modré čáry a Tuukka Rask jeho střelu směřující k levé tyči pravým betonem vykopl mimo tři tyče! To byl skvělý zákrok.
     
    01:36
    Karl Alzner (WSH) dostla menší trest, 2 minuty nedovolené bránění.
     
    02:45
    Capitals zatím zvládají úvodní oslabení dnešního zápasu dobře a nyní se jim navíc podařilo vyhodit puk až k bráně Tuukka Raska.
     
    03:19
    Zdeno Chára vypálil z levého kruhu pro vhazování po přihrávce Matta Beleskeyho bez přípravy a Braden Holtby si připsal první důležitý zákrok, když jeho střelu směřující do horní poloviny brány vyrazil!
     
    03:37
    Vyloučený Karl Alzner je zpět na ledě a Washington Capitals hraje v plném počtu.
     
    04:17
    Andre Burakovsky se ocitl u levé tyče v obrovské šanci a snažil se puk uklidit do prázdné brány, jenže Tuukka Rask vytáhl fantastický reflexivní zákrok a jeho střelu vyrazil!
     
    05:40
    Ryan Spooner se málem řítil sám na bránu, v poslední chvíli mu ale dokázal puk vypíchnout po skvělém obranném zákroku Matt Niskanen.
     
    05:56
    Na ledě se strhla po souboji u střídaček potyčka, po které určitě budou padat tresty.
     
    05:56
    Jason Chimera (WSH) dostal menší trest, 2 minuty hrubost.
     
    06:08
    Torey Krug vypálil z levého kruhu pro vhazování a pozorný Braden Holtby ukryl puk po pěkném zákroku v lapačce.
     
    06:37
    Patrice Bergeron mohl po zákroku Bradena Holtbyho dorážet puk do prázdné brány, jenže brankář Washingtonu ho ke střele nepustil a levým betonem volný kotouč po úžasném reflexivním zákroku vykopl do bezpečí!
     
    08:03
    Hra byla přerušena a na řadu přichází první reklamní přestávka.
     
    08:23
    Puk byl ve středním pásmu sražen na střídačku Washingtonu Capitals a hra byla po přesně dvaceti sekundách znovu přerušena.
     
    08:37
    Ryan Spooner vypálil z levého kruhu pro vhazování zápěstím, Braden Holtby byl ale připraven a po snadném zákroku přerušil hru.
     
    08:44
    Bruins vzápětí vypálili ihned po vhazování a Braden Holtby si připsal další úspěšný zákrok poté, co jejich střelu směřující k levé tyči pravým betonem vyrazil mimo.
     
    09:13
    Patrice Bergeron (BOS) dostal menší trest, 2 minuty nedovolené bránění.
     
    09:34
    Matt Niskanen přihrál ze středu útočného pásma doleva Alexovi Ovečkinovi, který napřáhl bez přípravy ke tvrdé střele, tu ale zablokoval jeden z obětavých hráčů Bostonu a brankář Tuukka Rask zasahovat nemusel.
     
    10:27
    Braden Holtby vyjel z brány do rohu kluziště, aby zastavil vyhození Bostonu Bruins a poté poslal puk za bránu najíždějícímu Alexovi Ovečkinovi.
     
    11:17
    Jason Chimera nahodil na pravém křídle z ostrého úhlu puk na bránu a donutil Tuukka Raska k zákroku, který zase nebyl tak snadný, jak by se mohlo zdát. Brankář Bruins ale situaci ustál a po přerušení hry přichází na řadu další reklamní přestávka.
    Vizitka kapitána Washingtonu Capitals Alexe Ovečkina.

     
    11:20
    V sestavě Bostonu Bruins dnes chybí oba dva čeští zástupci. David Pastrňák se vrátil kvůli zranění po mistrovství světa hráčů do 20 let zpět do AHL a mimo hru je také nadále David Krejčí, který nenastoupil ani do utkání Winter Classic.
     
    12:08
    Brooks Laich mířil střelou z levého křídla od mantinelu přesně na přední tyč, Tuukka Rask ale vytáhl parádní zákrok a jeho pokus pravým betonem vyrazil!
     
    13:00
    Capitals nyní zasypali Boston sérii několika střel, všechny čtyři ale zamířily vedle klece Tuukka Raska.
     
    13:18
    Matt Beleskey na pravém křídle nabral rychlost a tvrdě vypálil, jeho následná rána ale zamířila nad a skončila na ochranném sklu.
     
    14:10
    Nate Schmidt napřáhl z levého kruhu pro vhazování ke střele, která směřovala ke vzdálenější pravé tyči, jenže nebyla dostatečně prudká a Tuukka Rask ji dokázal vyrazil.
     
    15:01
    Washington právě vstřelil branku!
    ANDRE BURAKOVSKY střílí svůj čtvrtý gól v letošní sezóně NHL a necelých pět minut před koncem první třetiny otevírá skóre dnešního zápasu!! Jevgenin Kuzněcov na pravém křídle vybruslil zpoza brány a poté na vzdálenější levé tyči našel přihrávkou přes útočné pásmo najíždějícího Andreho Burakovskyho, který puk nabral na hokejku a poté ho poslal přesně pod víko. Asistence: Jevgenij Kuzněcov, Aaron Ness.
    15:01 Andre BURAKOVSKY - 0:1
     
    15:09
    Braden Holtby zastavil nahození Bruins a po přerušení hry přichází na řadu v první třetině poslední reklamní přestávka.
     
    15:23
    Torey Krug vypálil z levého křídla na vzdálenější pravou tyč, Braden Holtby s jeho střelou ale neměl příliš mnoho práce a po spolehlivém zákroku ukryl puk ve své výstroji.
     
    15:38
    Jegenij Kuzněcov se pokusil po zavezení puku do útočného pásma vypálit z mezikruží, jenže to měl na dlouhou hůl a jeho střela po ledě byla zablokována.
     
    16:37
    Max Talbot napřáhl od modré čáry k jedovaté ráně, která zamířila nad. Div, že to ochranné sklo za bránou Bradena Holtbyho přežilo bez úhony a nerozsypalo se.
     
    17:00
    To byla neskutečná bomba z hole Maxe Talbota, bohužel pro Bruins ale nepřesná.
     
    17:40
    Do konce první třetiny zbývají odehrán necelé tři minuty a Washington vede na ledě Bostonu zásluhou Andreho Burakovskyho 1:0.
     
    18:40
    Jason Chimera vypálil z pravého kruhu střelou po ledě na vzdálenější levou tyč, Tuukka Rask byl ale připraven a pravým betonem jeho pokus vyrazil.
     
    19:00
    Do konce první části zbývá odehrát přesně 60 sekund.
     
    19:38
    Zdeno Chára musel spěchat za bránu pro puk, který byl tečovaný, a nepískalo se zakázané uvolnění.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    V úvodu zápasu se hrál velmi otevřený hokej a oba dva týmy si vytvořily několik slibných šancí. Na straně Washingtonu pálili nebezpečně Karl Alzner a Andre Burakovsky, který se u levé tyče ocitl v obrovské šanci, puk ale z blízkosti poslat za záda Tuukka Raska nedokázal, stejně jako na opačné straně Patrice Bergeron, který v blízkosti brankoviště mohl volný puk uklízet do prázdné brány a už napřahoval ke střele, Braden Holtby ale předvedl skvělý reflex a špičkou levého betonu puk vykopl do bezpečí. Andre Burakovsky byl hodně při chuti a necelých pět minut před koncem úvodní části byl za svou aktivitu odměněn, když ho po vyjetí zpoza brány našel na vzdálenější levé tyči krásnou přihrávkou Jevgenij Kuzněcov a Burakovsky poté z blízkosti zamířil přesně pod horní tyč. Skóre po první třetině. Boston Bruins 0 Washington Capitals 1.
     
    Druhá třetina začne přibližně v 1:59.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:16
    Bruins vstoupili do druhé třetiny aktivně a snaží se o vstřelení vyrovnávacího gólu.
     
    20:46
    Kevin Miller napřáhl na pravém křídle k pěkné střele od modré čáry, která těsně nad ledem směřovala ke vzdálenější levé tyči, Braden Holtby byl ale připraven a jeho pokus pravým betonem vyrazil mimo!
     
    21:09
    Alex Ovečkin odpálil puk z obraného pásma na zakázané uvolnění, vůbec první v dnešním zápase.
     
    21:26
    Ryan Spooner se ocitl před bránou po střele Matta Beleskeyho z pravého křídla a ostrého úhlu v obrovské šanci, z blízkosti ale Bradena Holtbyho překonat nedokázal!
     
    22:07
    Vypadá to vypadá, že Braden Holtby se během první třetiny rozchytal k velkému výkonu.
     
    22:46
    Nate Schmidt vypálil od modré čáry a jeho střela byla sražena jedním z hráčů Bruins mezi kruhy pro vhazování do ochranné sítě.
     
    23:24
    Capitals tvrdě vypálili z pravého kruhu pro vhazování, Tuukka Rask byl ale připraven a jejich tvrdý pokus vyrazil.
     
    23:51
    Patrice Bergeron bojoval ve středním pásmu o puk, ovšem marně.
     
    24:08
    Karl Alzner z vrcholu pravého kruhu pro vhazování mířil přesně ke vzdálenější levé tyči, Tuukka Rask ale jeho střelu letící těsně nad ledem pravým betonem vyrazil!
     
    24:47
    Zach Sill na levé straně útočného pásma Capitals tvrdě dohrál u mantinelu zezadu Adama McQuaida, který zůstal po tvrdém nárazu bezvládně ležet na ledové ploše!
     
    24:47
    Zach Sill vše sleduje na kostce nad ledem, zatímco Adam McQuaid zamířil v doprovodu lékaře do útrob TD Garden.
     
    24:57
    Už se opět hraje a Patrice Bergeron vypálil z pravého křídla na přední tyč, u ní byl ale připraven Braden Holtby, který jeho pokus levým betonem vyrazil.
     
    25:44
    Jevgenij Kuzněcov mohl k asistenci přidat gól, když z vrcholu levého kruhu pro vhazování mířil střelou zápěstím přesně do vzdálenějšího pravého horního rohu brány, Tuukka Rask ale po puku rychle sáhl a po úžasném semaforu ho ukryl v lapačce!
     
    26:28
    Jevgenij Kuzněcov hraje stejně jako Andre Burakovsky s velkou chutí a nyní to dokázal prudkou střelou z levého kruhu pro vhazování, ta ale tentokrát zamířila pouze doprostřed brány, kde ji pozorný Tuukka Rask v pohodě vyrazil.
     
    26:52
    Joonas Kemppainen se dnes vrátil do sestavy Bostonu Bruins a po faulu v obranném pásmu si půjde sednout na trestnou lavici. Washington Capitals si po krátké reklamní přestávce zahraje druhou přesilovou hru.
     
    26:52
    Joonas Kemppainen (BOS) dostal menší trest, 2 minuty hákování.
     
    27:03
    Boston začíná oslabení dobře a podařilo se mu puk krátce po vhazování v obranném pásmu vyhodit za bránu Bradena Holtbyho.
     
    27:23
    Matt Niskanen napřáhl na pravém křídle od modré čáry ke střele, která zamířila do hrudi pozorného Tuukka Raska.
     
    27:40
    T.J. Oshie (WSH) dostal menší trest, 2 minuty nedovolené bránění.
     
    27:52
    T.J. Oshie to přehnal na modré čáře útočného pásma s důrazem a po jeho vyloučení se bude hrát přesně minutu ve hře 4 na 4.
     
    28:23
    Alex Ovečkin si z levého křídla skvěle sjel před bránu a snažil se puk usměrnit mezi betony Tuukka Raska, ten je ale včas sklapl a jeho střelu vyrazil, stejně jako následnou dorážku!
     
    28:44
    Tuukka Rask vzápětí musel znovu zasahovat a střelu z pravého křídla v podání Capitals lapačkou vytáhl mimo tři tyče! Brankář Bruins si připsal další úžasný zákrok a drží svůj tým ve hře.
     
    29:45
    Hra byla přerušena a oba týmy již hrají v plném počtu.
     
    30:24
    Dmitry Orlov vyhodil puk z obranného pásma do obranné třetiny Bruins a hráči Washingtonu odjeli rychle střídat.
     
    31:27
    V dnešním utkání jsme viděli celkem pět přesilových her, žádný z týmů během nich ale skórovat nedokázal.
     
    31:35
    Zdeno Chára vyhodil puk z obranného pásma těsně před reklamní přestávkou do hlediště, zřejmě tam ale byla teč, takže se vylučovat nebude.
     
    31:36
    Zdeno Chára (BOS) dostal menší trest, 2 minuty zdržování hry – vyhození puku přes ochranné sklo.
     
    31:38
    Nakonec tam tedy teč nebyla a Washington Capitals má po chybě Zdena Cháry k dispozici třetí přesilovou hru.
     
    32:00
    T.J. Oshie vypálil z pravého kruhu pro vhazování a po zákroku Tuukka Raska se dostal u levé tyče k dorážce Alex Ovečkin, jeho pokus ale zamířil mimo.
     
    32:40
    Washington právě vstřelil branku!
    JEVGENIJ KUZNĚCOV se prosazuje v přesilové hře a posílá Washington Capitals v TD Garden do dvoubrankového vedení!! Jevgenij Kuzněcov si na pravém křídle od mantinelu vybruslil do kruhu pro vhazování a poté střelou zápěstím vymetl přesně pravý horní roh brány. Asistence: Nicklas Backstrom, Matt Niskanen.
    32:40 Jevgenij KUZNĚCOV - 0:2
     
    33:50
    Washington Capitals využil jednu ze tří přesilových her, zatímco Boston Bruins ze tří početních výhod žádnou.
     
    34:30
    Přesilové hry dnes zřejmě budou hrát velice důležitou roli.
     
    34:52
    Tuukka Rask vyjel za svou bránu, aby zastavil nahození Capitals a rozehrál.
     
    35:12
    Jason Chimera se na pravém křídle dostal do samostatného úniku, který zakončil tvrdou střelou zápěstím na vzdálenější levou tyč, Tuukka Rask ale předvedl skvělý zákrok a jeho pokus vyrazil!
     
    35:27
    Bruins právě vstřelili branku!
    LOUI ERIKSSON dostává Boston Bruins rychle zpět do zápasu a domácí hokejisté prohrávají opět o gól!! Brett Connolly z pravého křídla našel nádhernou přihrávkou přes šířku útočného pásma v levém kruhu pro vhazování ze druhé vlny najíždějícího Louiho Erikssona, který z blízkosti zamířil střelou zápěstím přesně k levé tyči. Asistence: Brett Connolly, Patrice Bergeron.
    35:27 Loui ERIKSSON - 1:2
     
    37:00
    Do konce prostřední části, ve které jsme viděli na obou stranách jednu branku, zbývají odehrát přesně tři minuty.
     
    37:36
    Tuukka Rask ukryl nahození Capitals z pravého křídla v lapačce a na řadu přichází krátká reklamní přestávka.
     
    38:11
    Marcus Johansson vyhrál závod o puk a u pravé tyče se dostal ke střele, kterou Tuukka Rask ukryl v lapačce.
     
    38:36
    Nicklas Backstrom nahodil puk z levého křídla před bránu a málem orazítkoval vzdálenější pravou tyč.
     
    38:58
    Zdeno Chára to vzal na pravém křídle jako správný kapitán na sebe a Braden Holtby jeho nebezpečnou střelu lapačkou vyrazil mimo!
     
    39:37
    V závěru druhé třetiny se hra přelévá ze strany na stranu a jsme svědky velice pohledného hokeje.
     
    39:49
    Washington Capitals podnikl nebezpečný a rychlý protiútok, následná přihrávka před bránu ale byla jedním z hráčů Bruins sražena do ochranné sítě.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Ve druhé dvacetiminutovce hráči obou týmů pokračovali v ofenzivním hokeji a k vidění bylo několik zajímavých šancí, z nichž jednu měl Alex Ovečkin, který se po vybruslení z levého křídla před bránu mohl přiblížit hranici 500. gólů v NHL, nadvakrát ale z blízkosti fantastického Tuukka Raska překonat nedokázal. Skvělý zápas hraje Jevgenij Kuzněcov, který v první třetině zaznamenal asistenci a ve druhé polovině prostřední části k ní přidal gól, když si necelých sedm minut před zazněním druhé sirény vybruslil od mantinelu na pravém křídle do kruhu pro vhazování a poté táhlou střelou vymetl přesně pravý horní roh. Necelé tři minuty na to ale dokázali Bruins na druhý gól Washingtonu odpovědět, když si Loui Eriksson v levém kruhu pro vhazování najel ze druhé vlny na skvělou přihrávku Bretta Connollyho přes šířku útočného pásma a poté puk umístil k levé tyči. Skóre po 40 minutách. Boston Bruins 1 Washington Capitals 2.
     
    Druhá třetina začne přibližně v 2:54.
    Statistiky po skončení velmi zajímavé druhé třetiny. Boston v obou třetinách vyslal na bránu Bradena Holtbyho sedm střel a Washington Capitals během nich byl vždy střelecky aktivnější.

     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:04
    Patrice Bergeron vyhrál úvodní vhazování závěrečné části dnešního zápasu a hon za smazáním jednobrankového manka může začít.
     
    40:33
    Úvodní akce ve třetí třetině Bostonu Bruins nic nepřinesla a Matt Niskanen na opačné straně pouze nahodil puk do útočného pásma, aby společně se svými spoluhráči vzápětí odjel střídat.
     
    41:17
    Torey Krug tvrdě vypálil z levého kruhu pro vhazování po zpětné diagonální přihrávce Matta Beleskeyho z rohu kluziště, jeho střela ale našla pouze výstroj Bradena Holtbyho.
     
    41:58
    Zdeno Chára odvedl u střídaček dobrou práci a neumožnil Capitals na pravém křídle založit útok.
     
    42:03
    Frank Vatrano vzápětí rychle nahodil puk do útočného pásma Bruins, domácí hráči Bostonu se za ním ale nevydali a odjeli střídat.
     
    42:33
    Boston Bruins se na levém křídle vydal na steč, jeho útočnou akci ale zastavilo postavení mimo hru, po kterém se vhazovalo ve středním pásmu.
     
    43:13
    Loui Eriksson chtěl z obranného pásma založit útok svého týmu, jenže ve středním pásmu nebyl žádný z jeho spoluhráčů, který by puk tečoval, a pískalo se zakázané uvolnění.
     
    43:23
    Zatímco úvod prvních dvou třetin nabídl poměrně velké množství slibných šancí, v té třetí zatím na nějaký vzrušující moment čekáme marně.
     
    44:19
    Šance se nedočkáme ani teď, kdy hokejisté Washingtonu Capitals vyhodili puk na zakázané uvolnění a vhazovat se bude po levici Bradena Holtbyho.
     
    44:22
    Bruins uspěli na vhazování a okamžitě puk nahodili na bránu, na přední pravé tyči byl ale připraven Braden Holtby, který puk podržel ve svém náručí.
     
    44:28
    Torey Krug na pravém křídle vypálil od modré čáry, a přestože jeho střela směřovala vedle pravé tyče, Braden Holtby ji pro jistotu raději po skvělém reflexivním zákroku ukryl v lapačce.
     
    45:05
    Max Talbot byl zřejmě tím hráčem, který vypálil z levého křídla, Braden Holtby ale ukryl puk opět v lapačce.
     
    45:09
    Vzápětí to zkoušel Zdeno Chára, také jeho střela od modré čáry z levého křídla ale našla pouze připravenou lapačku Bradena Holtbyho.
     
    46:14
    Braden Holtby chytá opravdu spolehlivě a Washington Capitals vede v TD Garden nad Bostonem Bruins stále 2:1.
     
    47:09
    Fanoušci v TD Garden o sobě konečně dávají hlasitě vědět a ženou svůj tým za vstřelením vyrovnávací branky.
     
    47:29
    Jimmy Hayes ukradl puk Jevgenijovi Kuzněcovi a málem se řítil do samostatného úniku ze středního pásma, ruský útočník ale vzápětí svou chybu rychle napravil.
     
    48:48
    STŘELY VE 3. TŘETINĚ

    Boston Bruins 4 Washington Capitals 2
     
    49:03
    Patrice Bergeron na levém křídle vybojoval puk a poté ho chtěl nahodit těsně za modrou čáru na bránu, jeho nahození ale bylo sražena do ochranné sítě a po přerušení hry přichází na řadu krátká reklamní přestávka.
     
    Boston Bruins je sice ve třetí třetině na rozdíl od těch dvou předchozích střelecky aktivnější, ale zatím mu to není moc platné. Braden Holtby třikrát ukryl puk v lapačce, jenže střely domácího celku postrádají razanci a spíše se jedná jen o nahození.
     
    49:35
    "Let's go Bruins, let's go Bruins," ozývá se nyní z hlediště TD Garden.
     
    49:59
    Boston Bruins zastavil útok Washingtonu a poté z levého křídla vypálil, jeho střela ale opět postrádala přesnost a razanci a Braden Holtby ji ukryl v lapačce.
     
    50:24
    Frank Vetrano dohrál u mantinelu souboj s Tomem Wilsonem, který málem skončil na střídačce Bostonu Bruins. Nakonec se ale pouze ohnul přes mantinel a domácí hokejisté mu pomohli, aby přes něj nepřepadl. Tom Wilson se vzápětí celé situaci sympaticky zasmál.
     
    50:32
    Tuukka Rask bedlivě sledoval, zda skákavé nahození Capitals těsně před ním někdo netečuje, nakonec se tak ale nestalo a brankář Bruins ukryl puk v lapačce.
     
    50:41
    Washington právě vstřelil branku!
    MARCUS JOHANSSON se prosazuje z dorážky a Washington Capitals podruhé v zápase vede o dvě branky!! Dmitry Orlov tvrdě vypálil od modré čáry a jeho následná střela se od vzdálenější pravé tyče odrazila před bránu, kde se nejlépe zorientoval Marcus Johansson a poslal puk střelou po ledě do prázdné brány. Asistence: Dmitry Orlov, Nate Schmidt.
    50:41 Marcus JOHANSSON - 1:3
     
    50:57
    Hráči Bostonu tvrdě vypálili od modré čáry, jejich střela ale byla zablokována.
     
    51:13
    Matt Niskanen (WSH) dostal menší trest, 2 minuty držení.
     
    51:52
    Bruins právě vstřelili branku!
    PATRICE BERGERON střílí krásný gól v přesilové hře a vrací Boston Bruins zpět do zápasu!! Ryan Spooner se na pravém křídle skvěle otočil s pukem a přihrál ho do jízdy najíždějícímu Patriceovi Bergeronovi, který střelou zápěstím z pravého kruhu pro vhazování zamířil nad betonem Bradena Holtbyho k levé tyči, od níž se puk odrazil do sítě. Asistence: Ryan Spooner, Torey Krug.
    51:52 Patrice BERGERON - 2:3
     
    53:36
    Boston Bruins v dnešním zápase dvakrát dokázal smazat dvoubrankové vedení Washingtonu Capitals, ani v jednom případě se mu ho ovšem nepodařilo smazat. Podaří se mu to v závěru zápasu?
     
    54:48
    Odpověď na tuhle otázku se dozvíme během závěrečných pěti minut po krátké komerční přestávce.
     
    54:56
    Washington Capitals uspěl na vhazování v obranném pásmu a Tom Wilson na pravém křídle ze středního pásma nahodil puk za bránu Tuukka Raska.
     
    55:34
    Matt Niskanen podržel puk před svou bránou mezitím, co oba týmy střídaly.
     
    56:08
    Alexander Ovečkin na levém křídle zasekl puk a poté napřáhl k nebezpečné střele, která směřovala přesně k levé tyči, Tuukka Rask ale jeho pokus letící těsně nad ledem pravým betonem zastavil, stejně jako následnou dorážku T.J. Oshieho z blízkosti! Brankář Bostonu Bruins nyní předvedl v rychlém sledu dva skvělé zákroky!
     
    57:28
    Boston přečkal krušné chvíle a jeho naděje na prodloužení a vyrovnání stavu utkání stále žije.
     
    57:55
    Bruins zavezli puk na pravé straně do útočné třetiny a z úhlu napřáhli ke střele, kterou Braden Holtby levým betonem v pohodě vyrazil za svou bránu.
     
    58:15
    Joonas Kemppainen se u levé tyče dostal ke střele, z blízkosti ale Bradena Holtbyho propálit nedokázal!
     
    58:15
    Brána Bostonu Bruins zůstává prázdná a Tuukka Rask je na střídačce.
     
    58:19
    Torey Krug napřáhl od modré čáry ke krásné střele, která směřovala přesně do pravého horního rohu brány, pozorný Braden Holtby ale vytáhl skvělý zákrok a puk ukryl v lapačce! Lapačka Holtbyho by chtěla pozlatit.
     
    59:21
    Boston Bruins sice z útočné snahy v závěru utkání nic nevytěžil, ale ještě bude mít šanci poté, co Washington Capitals vyhodil puk na zakázané uvolnění.
     
    59:21
    Hlavní trenér Bostonu Bruins Claude Julien si vyžádal oddechový čas.
     
    59:27
    Ryan Spooner tvrdě vypálil na pravém křídle od modré čáry a Braden Holtby jeho střelu vyrazil ke Zdenovi Chárovi, který u levé tyče mohl puk uklízet do prázdné brány, Holtby se ale dokázal bleskurychle přesunout a rukou přitlačenou k betonu jeho pokus zastavil! Neskutečný zákrok, nejdůležitější během dnešní noci.
     
    59:48
    Washington sice vyhodil puk na zakázané uvolnění, Boston už má ale na srovnání hrozně málo času.
     
    Konec zápasu.
     
    Washington Capitals vítězí po krásném a dramatickém zápase nad Bostonem Bruins, který poráží potřetí v řadě. Marcus Johansson v polovině třetí třetiny poslal Washington z dorážky zpět do dvoubrankového vedení, Capitals ho ovšem ani podruhé nedokázali udržet či navýšit a 71 sekund po gólu Johanssona vrátil Bruins zpět do hry využitou přesilovou hrou Patrice Bergeron, který z pravého kruhu pro vhazování zamířil přesně k levé tyči a puk se od ní odrazil do brány. Přibližně půl minuty před koncem ještě mohl vyrovnat při hře bez brankáře Zdeno Chára, Braden Holtby ale předvedl úžasný reflexivní zákrok a po fantastickém přesunu jeho střelu vyrazil. Konečný výsledek. Boston Bruins 2 Washington Capitals 3.
     
    Tři hvězdy utkání:

    1. Jevgenij Kuzněcov (WSH) 1+1
    2. Marcus Johansson (WSH) 1+0
    3. Patrice Bergeron (WSH) 1+1
     
    Československá stopa v utkání:

    Zdeno Chára (BOS) 0+0, 3 střely, čas na ledě 27:16 (03:42:22)

    Tomáš Reiner

    Góly a asistencie: 36. Eriksson (Connolly, Bergeron), 52. Bergeron (Spooner, Krug) – 16. Burakovsky (Kuzněcov, Ness), 33. Kuzněcov (Backstrom, Niskanen), 51. Johansson (Orlov, Schmidt)


    Boston Bruins: Rask (Gustavsson) – Chára (C), K. Miller, Seidenberg, C. Miller, Krug, McQuaid – Beleskey, Spooner, Ferraro – Eriksson (A), Bergeron (A), Connolly – Vatrano, Kemppainen, Hayes – Rinaldo, Talbot, Randell. Hlavní trenér: Claude Julien.
    Washington Capitals: Holtby (Grubauer) – Alzner, Niskanen, Orlov, Schmidt, Ness, Chorney – Ovečkin (C), Backstrom (A), Oshie (A) – Burakovsky, Kuzněcov, Williams – Chimera, Johansson, Wilson – Laich, Sill, Galijev. Hlavní trenér: Barry Trotz.

    Rozhodca: Gord Dwyer, Jon McIsaac – Matt MacPherson, Tony Sericolo