Edmonton – Arizona 4:3 (2:1 po s.n.) | LA Kings – Philadelphia 2:1 (kon.) | Toronto – St. Louis 4:1 (kon.)
Tampa Bay – Minnesota 3:2 (1:0 po s.n.) | NJ Devils – Dallas 3:2 (po pr.) | Pittsburgh – NY Islanders 5:2 (kon.)
Carolina – Nashville 1:2 (po pr.) | Florida – NY Rangers 3:0 (kon.) | Columbus – Washington 5:4 (2:1 po s.n.)
Colorado – Calgary 0:4 (kon.) | San Jose – Winnipeg 1:4 (kon.) | NY Islanders – Dallas 6:5 (kon.)
po s.n. (1:0)
Tampa Bay Lightning
3:2 (1:1, 1:0, 0:1 - 0:0)
Minnesota Wild
cz Nedeľa 03.01.2016, 01:00 • Amalie Arena, Tampa • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
    Ryan CALLAHAN - 3:2
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým Tampa Bay Lightning.
    Autorem vítězné branky je RYAN CALLAHAN.
     
    64:19
    Tyler Johnson se skvěle natlačil před bránu, bekhendem se mu ale nepodařilo puk zasunout za záda Devana Dubnyka, který opřel svůj levý beton o tyč!
     
    63:17
    Victor Hedman tvrdě vypálil z vrcholu pravého kruhu pro vhazování bez přípravy a Devan Dubnyk jeho střelu pravým betonem vyrazil!
     
    61:53
    Victor Hedman se dostal v blízkosti brány do zakončení a jeho střela orazítkovala levou tyč!
    57:21 Jared SPURGEON - 2:2
     
    57:21
    Minnesota právě vstřelila branku!
    JARED SPURGEON střílí gól a vyrovnává na 2:2!! Charile Coyle tvrdě vypálil z vrcholu pravého kruhu pro vhazování a Andrej Vasilevskij jeho střelu vyrazil pouze k Jaredovi Spurgeonovi, který u levé tyče dorazil puk do prázdné brány. Asistence: Charlie Coyle, Nino Niederreiter.
     
    55:37
    Nino Niederreiter pálil z mezikruží přesně k levé tyči, Andrej Vasilevskij ale dokázal jeho střelu vyrážečkou zastavit, stejně jako následnou dorážku Charlieho Coyla! To byl neskutečný dvojitý zákrok.
     
    53:28
    Matt Dumba vypálil od modré čáry a Andrej Vasilevskij jeho střelu letící těsně nad ledem pravým betonem vyrazil mimo!
     
    52:47
    Matt Dumba je dnes střelecky nejaktivnějším hráčem Wild. Nyní se dostal do zakončení v blízkosti levé tyče, ani z blízkosti ale na Andreje Vasilevskije vyzrát nedokázal! Brankář Lightning ukryl jeho střelu směřující k pravé tyči v lapačce.
    Coach Challenge v podání hlavního trenéra Jona Coopera.
     
    52:08
    Ryan Suter po přihrávce Matta Dumby tvrdě vypálil od modré čáry a jeho střelu těsně před Andrejem Vasilevskijem tečoval k pravé tyči ze vzduchu clonící Zach Parise, který přišel do kontaktu s brankářem Lightning a Jon Cooper si vzal Coach Challenge! A udělal dobře, protože gól nebyl kvůli nedovolenému bránění brankáře uznán.
    52:08 Fantastický zákrok Andreje Vasilevskije.

     
    52:08
    Matt Dumba tvrdě vypálil z vrcholu levého kruhu pro vhazování bez přípravy a Andrej Vasilevskij dokázal jeho střelu lapačkou vyrazit a poté si poradil i s dorážkou Zacha Pariseho, který se u pravé tyče snažil kotouč propasírovat do brány!
     
    51:55
    Braydon Coburn (TBL) dostal menší trest, 2 minuty zdržování hry – vyhození puku přes ochranné sklo.
     
    51:31
    Už se zdálo, že Nino Niederreiter zmeškal ideální přihrávku a zhatil nadějné přečíslení dva na jednoho, jenže po objetí brány přihrál Mikaelovi Granlundovi, který si srovnal puk na střelu a z pravého křídla z úhlu vypálil, jenže pouze do výstroje Andreje Vasilevskije!
     
    47:53
    Viktor Hedman se u pravé tyče z ničeho nic ocitl sám a vypálil, Devan Dubnyk byl ale připraven a nadvakrát ho dokázal vychytat.
     
    40:52
    Cedric Paquette (TBL) dostal menší trest, 2 minuty podražení.
     
    39:24
    Matt Dumba vypálil a Nino Niederreiter se snažil těsně před bránou dorážet, Andrej Vasilevskij si ale s oběma pokusy poradil a puk zalehl! Skvělá práce brankáře Lightning.
     
    37:31
    Tampa Bay Lightning dostala týmový trest, 2 minuty příliš mnoho hráčů na ledě.
     
    35:07
    Erik Haula v levém kruhu pro vhazování napřáhl k jedovaté střele s příklepem, kterou Andrej Vasilevskij po těžkém zákroku vyrazil vyrážečkou do ochranné sítě!
     
    33:10
    Nikita Kučerov nabral rychlost a pláchnul obráncům Minnesoty. Kučerov poté zakončil samostatný únik střelou, která se od levé tyče odrazila zpět do hry!
     
    32:10
    Vladislav Namestnikov vypálil z pravého křídla a Devan Dubnyk opět střelu pouze vyrazil před sebe. U levé tyče se snažil puk dorazit do brány Brian Boyle, brankář Wild ale dokázal zareagovat a i s jeho pokusem si poradil, když ho vyrazil mimo!
     
    31:16
    Brian Boyle z levého kruhu pro vhazování nahodil puk na bránu a Devan Dubnyk jeho střelu levým betonem vyrazil, jenže pouze k Jonathanovi Marchessaultovi, který z blízkosti pálil mimo!
     
    25:51
    Steven Stamkos napřáhl na vrcholu levého kruhu pro vhazování ke tvrdé střele, která směřovala přesně ke vzdálenější pravé tyči, Devan Dubnyk ji ale lapačkou vyrazil a poté puk zmrazil, když ho přikryl na ledě a nepustil Lightning k dorážce!
    21:03 Nikita KUČEROV - 2:1
     
    21:03
    Tampa právě vstřelila branku!
    NIKITA KUČEROV posílá Tampu Bay Lightning v úvodu druhé třetiny zpět do vedení, a tentokrát domácí hokejisté udeřili hned z první střely. Ondřej Palát vypálil z levého křídla a po zákroku Devana Dubnyka pravým betonem se k němu puk vrátil. Český hokejista ho poté posunul před bránu, kde si na něj sjel Nikita Kučerov a z první ho uklidil ke vzdálenější pravé tyči. Asistence: Ondřej Palát, Anton Stralman.
     
    18:03
    Alex Killorn (TBL) dostal menší trest, 2 minuty držení.
    15:39 Charlie COYLE - 1:1
     
    15:39
    Minnesota právě vstřelila branku!
    CHARLIE COYLE uklízí puk do brány a po obrovské chybě Andreje Vasilevskije vyrovnává z ničeho nic na 1:1!! Andrej Vasilevskij nechtěně přihrál bekhendovou přihrávkou u levé tyče Charliemu Coyleovi, který se nerozpakoval a přízemní střelou bekhendem uklidil puk do prázdné brány. Bez asistence.
     
    15:01
    Ryan Carter na pravém křídle nabral rychlost a v blízkosti levé tyče se dostal ke střele, Andrej Vasilevskij byl ale připraven a konečně si připsal první zákrok, že se na něj ale načekal!
    Valtteri FILPPULA - 1:0
     
    11:40
    Tampa právě vstřelila branku!
    VALTTERI FILPPULA otevírá nádherným způsobem skóre dnešního zápasu a posílá Tampu Bay Lightning do zaslouženého vedení!! Valtteri Filppula předvedl po výměně puku s Alexem Killornem před bránou nádhernou stahovačku a poté zamířil přesně k levé tyči. Asistence: Alex Killorn, Steven Stamkos.
     
    09:56
    Ryan Callahan si těsně před bránou najel na přihrávku svého spoluhráče z levého křídla, jeho následná střela ze druhé vlny ale zamířila vedle vzdálenější levé tyče!
     
    05:11
    Braydon Coburn vypálil na levém křídle po přerušení hry ihned po vhazování a jeho střela letící nad ledem nadělala Devanovi Dubnykovi velké problémy, brankář Wild ale situaci ustál a betonem jeho střelu zastavil!
     
    04:36
    Steven Stamkos se ocitl před bránou v obrovské šanci a jeho střela směřovala přesně do levého horního rohu, Devan Dubnyk ale vytáhl fantastický zákrok a vyrážečkou puk vytěsnil mimo!
     
    03:58
    Matt Dumba (MIN) dostal menší trest, 2 minuty držení.

    Tomáš Reiner

    Góly a asistencie: 12. Filppula (Killorn, Stamkos), 22. Kučerov (Palát, Stralman), rozh. náj. Callahan – 16. Coyle, 58. Spurgeon (Coyle, Niederreiter)

    Samostatné nájazdy:

    1. séria:
    0:0   Parise (MNS)
    0:0   Boyle (TBL)
    2. séria:
    0:0   Koivu (MNS)
    1:0   Callahan (TBL)
    3. séria:
    1:0   Coyle (MNS)


    Tampa Bay Lightning: Vasilevskij (Bishop) – Stralman, Hedman, Garrison, Coburn, Šustr, Carle – Killorn, Filppula, Stamkos (C) – Palát (A), Johnson, Kučerov – Brown, Paquette, Callahan (A) – Namestnikov, Boyle, Marchessault. Hlavní trenér: Jon Cooper.
    Minnesota Wild: Dubnyk (Backstrom) – Suter (A), Spurgeon, Scandella, Brodin, Prosser, Dumba – Parise (A), Granlund, Pominville – Vanek, Koivu (C), Zucker – Niederreiter, Coyle, Carter – Porter, Stoll, Haula. Hlavní trenér: Mike Yeo.

    Rozhodca: Dan O'Halloran, Rob Martell – Brian Mach, Andy McElman