Švajčiarsko – Bielorusko 5:1 (kon.) | Rusko – Dánsko 4:3 (po pr.) | Švédsko – Slovensko 6:0 (kon.)
Fínsko – Kanada 6:5 (kon.) | USA – Česko 7:0 (kon.)
koniec po predl.
Rusko
4:3 (1:0, 0:2, 2:1 - 1:0)
Dánsko
cz Sobota 02.01.2016, 13:10 • Hartwall Arena • Majstrovstvá sveta do 20 rokov • Štvrťfinále
Predzápasové kurzy
Partner:
    Rusko uteklo hrobníkovi z lopaty a slaví postup do semifinále. Dánové si za svůj výkon ve čtvrtfinále zaslouží velké uznání.

     
    Já se s vám loučím, přeji krásný zbytek dne. Sledujte onlajny i nadále, ještě se hrají tři čtvrtfinálová utkání. (15:40:28)
     
    Napínavé utkání rozseklo až prodloužení. Rusové v něm byli mnohem lepším celkem a přesně v polovině nastaveného času se jim povedlo utkání rozhodnout. Mužem zápasu se stal dvougólový Vladislav Kameněv, jenž nejdříve vyrovnal a poté sám rozhodl. Na druhé straně se úžasným výkonem předvedl brankář Thomas Lillie. Utkání končí 4:3 a Rusko je první semifinalistou.
     
    Konec zápasu.
    65:00 Vladislav KAMENĚV - 4:3
     
    65:00
    Rusko právě vstřelilo branku!
    VLADISLAV KAMENĚV hrdinou dnešního utkání! Nejdříve vyrovnal v poslední minutě a nyní rozhoduje. Ivan Provorov mu poslal puk na brankoviště, odkud střelou mezi betony posílá Rusko do semifinále. Vidíme smutné obličeje dánských hokejistů, stydět se ovšem nemusí. To byl zápas. Asistence: Ivan Provorov, Andrej Světlakov.
     
    64:30
    Dánsku se až nyní povedlo vyvést puk z obranné třetiny a dokonce zajímavým projektilem ohrozili branku ruského brankáře.
     
    63:13
    Před branku Dánska si sjel jeden z hráčů Ruska, kterému se ale přízemní střelo nepovedlo skórovat. Pokračuje se aktivitou Ruska.
     
    62:18
    Překvapivě se ovšem útočí na obě strany. Je to hodně o psychice, ale defenzivní taktika k vidění není.
    Spasitel ruského národního týmu Vladislav Kameněv, který 44 sekund před koncem utkání vyrovnal na 3:3.

     
    61:20
    Do útoku se dostali také Dánové, ale ani těm se nepovedlo dostat se do střelecké pozice. Tato část zápasu bude nejspíše opatrná.
     
    60:12
    Rusko se hned na začátku desetiminutového prodloužení dostalo do ofsajdového postavení. Vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Tak toto byla opravdu reklama na hokej. Rusko dlouho tlačilo, ale vyrovnáací branku se jim povedlo vstřelit až sedm minut před koncem. Do jednoho z mála útoků se ovšem vydalo Dánsko o dvě minuty později. Emil Christensen dokázal překonat Georgijeva a bylo zase o co hrát. Už to vypadalo, že uvidíme obrovský zázrak, ale v poslední minutě vyrovnal Vladislav Kameněv. Následuje prodloužení!

    Střely na branku: 41:19
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
    59:16 Vladislav KAMENĚV - 3:3
     
    59:16
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Ale nakonec tento obrovský tlak brankou končí. Velký smutek na jedné straně a velká radost na straně druhé! Artur Lauta vypálil z levé strany, což ještě nic neznamenalo. K dorážce se dostal totiž VLADISLAV KAMENĚV, jenž střelou pod víko vyrovnal! Asistence: Artur Lauta, Ivan Provorov.
     
    58:39
    Dánové nejdříve první střelu obětavě zablokovali. Ta druhá skončila jen mimo branku dánského mága a hrdiny dnešního utkání.
     
    58:31
    Ruská lavička si vyžádala oddechový čas. Brankář Georgijev nejspíše zůstane na střídačce a dánskou defenzívu čeká téměř hororová minutka a půl.
     
    58:31
    Obrovský tlak do branky, kam Rusové natlačili brankáře i hráče, nekončí brankou. Rozhočí jasně rozpažil!
     
    57:44
    Velký tlak před branku Dánska předvádějí Rusové. Všechno toto ovšem hokejisté, jenž postoupili do vyřazovacích bojů přežívají.
     
    57:18
    Následně Olsen vyjel z pásma a puk poslal možná zbytečně na zakázané uvolnění. Vhazovat se bude po pravici brankáře Lilliea.
     
    56:49
    Rusko kombinuje v útočném pásmu, kde se ale ke střele nedostávají. Dánsko skvěle brání a nepouští svého soupeře ke střele.
     
    55:49
    Alexandr Georgijev nyní dokonce musel řešit atak jednoho z hráčů v bílém, který puk dovezl až do jeho branky a ušetřil tak vteřinky.
     
    55:13
    Dánsko je v luxusní pozici, a to v momentě, kdy do konce utkání zbývá méně jak pět minut. Dánové puk nahazují a chtějí tento stav udržet.
    54:36 Emil CHRISTENSEN - 2:3
     
    54:36
    Dánsko právě vstřelilo branku!
    Ona tato pohádka o dánském zázraku možná nekončí! Ojedinělý útok houževnatých Seveřanů končí krásnou brankou. Střelu Anderse Krogsgaarda vyrazil brankář jen na levou stranu, odkud se bekhendem prosadil EMIL CHRISTENSEN! Asistence: Anders Krogsgaard.
     
    54:17
    Hodně nebezpečně tečoval střelu Andreje Světlakova před brankou Alexandr Polunin. Puk se ale přecijen objevil v držení brankáře Lilliea.
     
    53:22
    A Rusko i nadále tlačí. Do brankoviště Lilliea vyvíjeli velký tlak, ale puk se do branky nedostal. Poslední minutky budou opravdu napínavé.
    52:31 Artur LAUTA - 2:2
     
    52:31
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Nyní už to ovšem neplatí. Rusko se konečně dočkalo! Alexandr Dergačjov se po buly zmocnil puku a nádherně jej poslal přes brankoviště na ARTUTA LAUTU, který konečně dokázal skórovat! Asistence: Alexandr Dergačjov, Radel Fazlejev.
     
    52:25
    Thomas Lillie nadále drží neskutečný výsledek pro svůj celek. I po následné střele hned po buly.
     
    52:07
    Dánové už nejsou nyní pod tlakem a puk jen takovýma padáčkama vyhazují pryč ze své třetiny. Puk dopadá na zem dlouho a není z toho zakázané uvolnění.
     
    51:15
    Snad první zásah v této periodě si připsal ruský brankář Georgijev. Ten musel krýt tvrdou střelu ze středního pásma.
     
    50:20
    Po pravé straně zkoušel zahrozit Kuzmenko, ale jeho střela z velkého úhlu neskončila v brance. Puku se následně zmocnili Seveřané.
     
    49:40
    Neúspěšná rozehrávka Rusů znamená vyvezení puku z obranné třetiny a rychlé vystřídání. Sborné se čas rychle krátí.
     
    49:00
    Je za námi devět minut v této třetině. Rusko je sice mnohem aktivnější, ale branku se jim nedaří vstřelit. Dánsko zatím statně odolává.
     
    47:44
    Brankář Lillie je pánem zápasu! Nyní zneškodnil střelu z levé strany lapačkou, následnou dorážku Světlakov nezakončil. Puk totiž jen minul.
     
    47:36
    Publikum si přeje "šajbu," Rusko má v hledišti opět velkou podporu. Ostatně jak je tomu vždycky.
     
    46:41
    Lillie zneškodnil další slibnou střelu povedeným semaforem. Andrej Švečnikov to zkoušel z pravého kruhu na přední tyčku.
     
    46:20
    Po střele od modré čáry, která byla tečována, byl pukem do horní části těla, někam kolem krku zasažen jeden z dánských hráčů, který opouští ledovou plochu.
     
    46:13
    Yegor Korškov, jenž si odpykal dlouhý trest, je zpátky na ledě. Na pravé straně hledal jednoho ze spoluhráčů, ale toho se mu najít nepovedlo.
     
    45:47
    Oddechový čas pro celek Dánska. Trenér chce vše uklidnit, protože ví, že jeho tým je pod tlakem, který může být rozhodujícím.
     
    45:20
    Další střela od modré čáry a ani tato nebyla úspěšná. Pokus Šaripzjanov nebyl tak tvrdý, jak by asi být měl. Rusové stále v tlaku.
     
    44:29
    Andrej Kuzmenko vyjel zpoza branky a z otočky zkoušel překonat brankáře Lillieho. Jeho pokus šel ovšem po zemi a branku neohrozil.
     
    43:45
    Rusko je teď mnohem aktivnější. Dánsko po přesilovce stále pod tlaku, teď už to bude jen hra na jednu branku.
     
    42:58
    Dánsko oslabení jen tak tak přežilo a nejspíše si vzalo příklad z toho, že už faulovat nebudou.
     
    42:12
    Rusko ve velkém útočném snažení, ve kterém se jim ovšem nedaří trefovat branku. Obrana i brankář Dánska zatím odolávají.
     
    41:29
    Vladislav Kameněv se dostal v mezikruží do skvělé střelecké pozici, kterou ovšem nedokázal využít. Rusko pokračuje v obrovském tlaku.
     
    40:55
    První přesilovka také pro Rusko. Soren Nielsen zahákoval před brankou jednoho z Rusů a dostává tak dvě minuty.
     
    40:39
    Následně se hráči nedomluvili a puk skončil za brankou. Píská se zakázané uvolnění a bude se vhazovat po pravici dánského brankáře.
    Dánové se rvou s Rusy jako lvi a do třetí třetiny vstoupili s jednobrankovým vedením. Bude se konat velká senzace?

     
    40:20
    Dánsko vjelo hned s pukem do útočné třetiny, kde se dostali až za branku. V tomto místě jejich kombinace ale skončila.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Druhá třetina skončila. Dánsko stav utkání nejdříve vyrovnalo a poté v jeho polovině také otočilo. U obou branek hrál hlavní roli Thomas Olsen. První branku defakto zařídil, druhou dokonce vstřelil. Rusko má ještě co dělat, svoje akce tristně nezakončuje v branky!

    Střely na branku: 21:15
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:59
    V závěru třetiny se ještě k puku dostal Kameněv. Ten byl u pravé tyčky a mohl překonávat ležícího brankáře, ale puk se mu nepovedlo zvednout!
     
    39:53
    V posledních sekundách to ještě jeden z hráčů Ruska zkoušel dělovkou ze středního pásma. Brankář Lillie puk raději podržel.
     
    39:00
    Již začala poslední minutka hry v této třetině, kterou nejspíše vyhrají hokejisté Dánsko 2:0. Rusko bude mít ještě co dělat..
     
    38:31
    Dlouho se na modré čáře napřahoval Jegor Rekov, až se mu puk nakonec povedlo poslat na branku. Tesně před brankářem jí někdo z jeho spoluhráčů tečoval, ale jen vedle branky.
     
    38:02
    Sám před brankou se zjevil jeden z ruských hráčů. Ten byl v luxusní pozici, ale nakonec jen minul pravou tyčku dánské branky!
     
    37:34
    Na branku Lillieho letěla nyní střela z dobré vzdálenosti, ale opět to nebyl pokus, který by měl brankáře ohrozit. Rusko pokračuje v aktivitě.
     
    37:04
    Dánové ale stále houževnatí. Rozehrávku Ruska hodně rychle napadají a favorité utkání s tím mají opravdu velké problémy.
     
    36:22
    Z dobré pozice to nyní zkoušel Ivan Provorov, ale tomu se povedlo brankáře Dánska zasáhnout jen přesně doprostřed těla.
     
    36:02
    Rusko je s pukem na hokejkách aktivní, ale nedaří se mu dostat do větší blízkosti brankáře Lilliea. Sborná musí přidat.
     
    35:09
    Rusko tuto přesilovku už nejspíše přežije. Světlakov pár sekund před jejím skončím vyhodil kotouč mimo třetinu.
     
    34:36
    Dánsku se zatím nedaří využít přesilovku, či se dostat do většího tlaku. Tento stav jim ovšem vyhovuje.
    Brankář Georgijev patřil mezi tři nejlepší brankáře turnaje před dnešním utkáním proti Dánsku.
     
    33:28
    Nyní je tu přesilová hra pro Dánsko, Střelec branky Korškov se provinil ošklivým faulem a dostává trest na dvě plus deset minut.
     
    33:05
    Po aktivitě Ruska, která ovšem nebyla střelou zakončena, vyvezl puk Olsen a nahodil jej na branku. Ušetřil tím další sekundy.
     
    32:15
    Stále se hraje v útočném pásmu Dánska. Ruští hokejisté jsou pod tlakem a nemůžou se z něj dostat. To bude ještě hodně zajímavé!
     
    31:05
    Dánsko aktivní hrou kontroluje stav utkání. V posledních minutách jsou aktivnějším celkem a daří se jim Rusko přehrávat.
     
    29:58
    A byla tu další šance. Georgijev se s obránci nedomluvil a k puku se dostal opět Olsen. Ten byl před brankou, kterou ale obránci zalehli, a tak nemohl zakončovat.
    29:20 Thomas OLSEN - 1:2
     
    29:20
    Dánsko právě vstřelilo branku!
    Neskutečné, houževnatí Dánové jdou do vedení! Střela Kristiana Jensena z levé strany byla brankářem Georgijevem vyražena přímo na hokejku najíždějícího THOMASE OLSENA, kterému prázdnou branku nedělalo problém trefit! Asistence: Kristian Jensen, Soren Nielsen.
     
    28:49
    Střelami ze všech pozic byl nyní zaměstnáván brankář Dánska. Ani jeden pokus ovšem neskončil v brance.
     
    28:05
    Nyní se hraje hodně opatrně na obou stranách. Vidíme hru ve středním pásmu. Takto vyrovnaný souboj čekal jen málokdo.
     
    27:05
    Přesilovka Dánska končí neúspěchem, ale vše mohlo být ještě mnohem horší. Světlakovi se ale nepovedlo vystřelit svému celku vedení.
     
    26:50
    Skórovat v oslabení mohli ovšem Rusové! Andrej Kuzmenko poslal žabičkou puk před branku na Andreja Světlakova. Ten byl sám před brankou, ale puk se mu nepovedlo zvednout nad beton brankáře!
     
    26:06
    Poté, co byl puk mimo útočné pásmo delší dobu, se do útočného výpadu dostal skvělý Matthias From. Ten se prokličkoval až do střelecké pozice, ale nakonec nezakončil.
     
    25:05
    Následovat bude první přesilovka utkání. Artur Lauta seknul jednoho z dánských hokejistů a odsedí si dvě minuty.
     
    24:58
    Christensen dostal puk do skvělé střelecké pozice, ale branku se mu nakonec nepovedlo dát! To byla obrovská šance pro Dány.
     
    24:50
    Do dobré střelecké pozice se dostal Jevgenij Ševčnikov, kterému se ale nepovedlo prostřelit brankáře. Následuje útok Dánska.
     
    24:09
    William Boysen ujížděl do protiútoku. Před brankou byl bránícím Poluninem podražen a dánský hráč skončil v brance. Faul se ovšem nepíská.
     
    23:52
    Aktivně ovšem hrají opět hokejisté Ruska, kteří musejí zabrat. Určitě budou chtít svého soupeře porazit a skórovat tak co nejdříve.
    22:37 Markus JENSEN - 1:1
     
    22:37
    Dánsko právě vstřelilo branku!
    Rusku nejdříve nevyšla střela z pravé strany, a tak přišlo vyrovnání! Thomas Olsen zavezl puk do útoku po pravé straně a následně jej nahodil na branku. Tam jej jeden z dánských hráčů ještě posunul před branku, kam si najel MARKUS JENSEN. Tomu se povedlo najet si do dobré pozici a ideálně zakončit! Asistence: Jeppe Holmberg, Thomas Olsen.
     
    22:04
    A zahrozili hosté. Po pravé straně ujel jeden z dánských hráčů, kterému se ale nepovedlo prostřelit brankáře Georgijeva.
     
    21:32
    Rusové na začátku třetiny méně aktivní. Vladislav Kameněv nahazoval puk jen na branku, ale tam si nikdo v červeném nesjel.
     
    20:43
    Od modré čáry to zkusil jeden z dánských obránců. Ten zkoušel brankáře překonat střelou tahem, ale ta nebyla přesná.
     
    20:09
    První útok druhé třetiny, který vedli hokejisté Dánska, byl ztečován mimo mantinel jedním z hráčů v bílém. Vhazovat se bude ve středu hřiště.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
    Pohled do Hartwall Areny, kde Rusko vede po úvodních dvaceti minutách ve čtvrtfinále MS U20 nad Dánskem 1:0.

     
    První dvacetiminutovka končí příznivěji pro Rusko. Sborná se dostala do vedení po akci, kdy Jegor Korškov objel branku a překvapil tak dezorientovaného brankáře. Následně jsme sledoval vyrovnané utkání bez šancí. Dánsko se moc do útoku nedostává, ale ani Rusko si nevytvořilo jinou velkou šanci.

    Střely na branku: 10:6
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:38
    Rusové stále za svou brankou a směrem dopředu se opravdu neženou. První dvacetiminutovku chtějí dohrát v poklidu.
     
    19:00
    V momentě, kdy byla ohlášena poslední minuta první třetiny, kombinuj ruští hokejisté na vlastní polovině a stav utkání kontrolují.
     
    18:20
    U puku ovšem opět Sborná. Z levé strany pálil hodně tvrdě jeden z hráčů, ale tomu se povedlo nastřelit jen betony připraveného brankáře.
     
    17:28
    S pukem na hokejce ujížděl po levé straně útočník Kristian Jensen. Ten se pokoušel brankáře překonat střelou pod víko, ale branku jen přestřelil.
     
    16:25
    Krásná akce Ruska. Kirill Kaprizov, jenž stál u pravé tyčky, hledal z otočky bekhendem lépe postaveného Kuzmenka. Ten ale na puk nedosáhl a nezakončil tuto akci gólově.
     
    15:28
    Další sympatický útok dánských hokejistů. Jeden z hráčů se prodíral po pravé straně, ale hned k němu přistoupili dva obránci a o puk jej obrali.
     
    14:57
    Poté, co se snažili Rusové přidat druhou branku, se Dánsko z tlaku osvobodilo vyhozením za branku Georgijeva. Nebezpečí je alespoň na pár sekund zažehnáno.
     
    14:10
    Aktivně působili v útočném pásmu hokejisté Dánsko. Obrana Ruska jim ovšem opět nic moc nedovolila, a tak jsou u puku opět vítězové skupiny B.
     
    13:42
    Následovala tvrdá střela od modré čáry, ke které měl ruský hráč dostatek místa, ale brankáře soupeře se mu nepovedlo překonat.
     
    13:26
    Obranu Dánska motal útočník Kirill Kaprizov. Následně si najel s pukem za branku, kde chtěl puk zaseknout. To se mu sice povedlo, ale následně uklouzl a bylo po šanci.
     
    12:33
    Po nebezpečné střele z pravého kruhu, kterou Lillie dokázal chytit, uklidňují Dánové hru. Oba celky střídají.
     
    11:55
    Hraje se opravdu v úchvatnému tempu na obou stranách. Nyní zaútočilo Dánsko, jeden z hráčů ovšem nedokázal přes obránce ideálně zakončit.
     
    10:42
    Radel Fazejev se prodíral s pukem do útočného pásma hodně důrazně a vše mu vycházelo. Nakonec jej ale před brankou jeden z hráčů odzbrojil.
     
    10:19
    Nyní jsou ovšem hokejisté z Ruska aktivní na puku a snaží se hru uklidnit, unavit bránící hráče Dánska a hrát tak, jak chtějí oni.
     
    09:22
    Hned po buly se do útoku ovšem vydali Rusové. Kirill Kaprizov posouval puk na pravou stranu, odkud chtěl zakončit jeden z jeho spoluhráčů, ale ten se nedostal přes obránce.
     
    08:58
    Rusko je nyní lehce pod tlakem. Puk se jim povedlo vyhodit jen na zakázené uvolnění, a tak se bude vhazovat po levici Georgijeva.
     
    07:34
    Na druhé straně protiútok Dánska. Jeppe Korsgaard dostával puk na levou stranu a mohl zakončovat puk do branky. Místo střely ale skvěle zakročil obránce.
     
    07:16
    Ke tvrdé střele od modré čáry se dostal jeden z ruských obránců, kterému se ale nepovedlo prostřelit brankáře, či obranu.
     
    06:21
    Do zajímavého útoku vyráželi opět hokejisté Dánska. Christian Mieritz puk ovšem jen nahodil na branku, protože proti sobě viděl tři bránící hráče.
     
    05:41
    Hodně sebevědomě se prodíral od své branky až před branku Ruska útočník Mathias From. Tomu stopku vystavili obránci, jenž jej zablokovali. Dánský hráč následně zboural branku.
     
    05:20
    Nadvakrát to z levé strany zkoušel obránce Rykov. Jeho pokus byl spíše nahozením na Pavla Kraskovskije, který měl puk tečovat. Ani jednou se mu to ale nepovedlo.
     
    05:05
    Po dalším vyhozením puku skrz celé hřiště se píská zakázané uvolnění. Dánové jsou pod tlakem, což se ale od utkání očekávalo.
     
    04:30
    Andrej Kuzmenko se dostal před branku Dánska a zadovkou z pravé tyče hledal lépe postaveného spoluhráče, kterému se z dobré pozice nepovedlo zakončit.
     
    03:52
    Nyní už to budou mít Dánové hodně těžké. Severský celek se prodral do útočného pásma, ale tam se jim nepovedlo aktivně zaútočit.
    02:49 Jegor KORŠKOV - 1:0
     
    02:49
    Rusko právě vstřelilo branku!
    První aktivní hra Ruska v útočném pásmu končí úvodní brankou. Nejdříve musela obrana čelit střele od modré čáry a následné dorážce, která šla vedle. Za brankou se ale puku ujal JEGOR KORŠKOV, který využil dezorientace brankáře a zpoza branky zakončil! Asistence: Pavel Kraskovskij. Asistence: Jegor Rykov.
     
    01:52
    Aktivní v útočném pásmu byli hokejisté Dánska. Rusko ovšem bránilo hodně dobře a svému soupeři dovolili jen kombinaci po mantinelu.
     
    01:05
    Rusko aktuálně s pukem na hokejce za brankou Georgijeva. Sborná se bude chtít dostat do tempa a skóre utkání co nejdříve otevřít.
     
    00:32
    Po neúspěšném útoku Ruska zkoušeli projít dopředu Dánové, ale těm byl odpískán úmyslný ofsajd, a tak se bude vhazovat před Lilliem.
     
    00:07
    Na úvodní buly byli úspěšní hokejisté Dánska, kteří se s pukem vydali dopředu, ale tam jim byl puk odebrán.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Na ledové ploše jsou celky obou týmů a start utkání se blíží. Rusové v klasicky červených dresech, Dánsko zvolilo světle bílou kombinaci.
    Rusové vyrážejí na ledovou plochu. Utkání za okamžik začne.

     
    Krásné odpoledne přeji všem fanouškům juniorského hokeje. Zatímco Švýcarsko přehrává Bělorusko v utkání o udržení, vyjedou proti sobě v Hartwall Aréně Rusové proti Dánům. Favorit je jasný pro snad každého fanouška či odborníka. Zázraky se ovšem dějí a my budeme sledovat, jestli se jeden dneska neodehraje. Zůstaňte s námi!
    Trenér Ruska Oleg Znarok dnes slaví své 53. narozeniny. Darují mu jeho budoucí svěřenci postup do semifinále?

     
    Úvodní sestavy:

    Rusko: Georgijev (Samsonov) – Rykov, Žuldikov, Provorov, Mikulovič, Sergejev, Šaripzjanov, Bojkov, Voronkov – Kraskovskij, Polunin, Korškov – Svečnikov, Lazarev, Kamenev – Světlakov, Kaprizov, Kuzmenko – Fazlejev, Lauta, Dergačjov

    Dánsko: Lillie (Seldrup) – Lassen, Mieritz, Krogsgaard A., Knudsen, Weichel, Morten Jensen., Adamsen – From, Krag, True – Jensen K., Røndbjerg, Nielsen – Olsen, Korsgaard, Holmberg – Markus Jensen, Boysen, Andersen – Christensen

    Rozhodčí: Rantala, Wiegand – Hribar, Kaderli.
     
    Poslední vzájemné zápasy

    26.12.2014, Air Canada Center
    Dánsko 2:3sn. Rusko
    14. Bjorkstrand (Asperup, Larsen), 16. Ehlers (Larsen, Bjorkstrand) – 40. Goldobin (Valijev, Provorov), 48. Mamin (Brjukvin, Šarov), rozh. náj. Tolčinskij

    Rusové dokonali v samostatných nájezdech obrat a zvítězili 3:2. Zápas byl vynikající pozvánkou na další zápasy mistrovství. Hráčům v utkání nechyběla dravost, chuť k vítězství a ani emoce. K tomu se taky přidala výborná forma brankáře Sorensena.
     
    Již před turnajem se počítalo, že Dánsko svede souboj o poslední postupovou pozici se Švýcarskem. Hokejisté z královské země ovšem v prvním zápase Švýcary porazili a byli blízko postupu do čtvrfinále. Účast v elitní osmičce jim nepřekazily ani prohry s Švédskem a Kanadou o pět branek. V závěrečném utkání Seveřané nestačili ani na USA.
     
    Rusko jde do čtvrtfinále jako vítěz skupiny B, kde se jim povedlo dostat se před Finsko a Česko. Právě výběr Jakuba Petra byl jediným celkem, který dokázal Rusku sebrat jediný bod. Celek, jenž bodově táhne Maxim Lazarev postupně porazil Česko po nájezdech, Finsko po gólové přestřelce a pohodově si poradil také s Běloruskem a Slovenskem.
     
    První čtvrtfinále letošního juniorského šampionátu má jasného favorita. Od třinácti hodin našeho času se v Hartwall Areně utkají celky Ruska a Dánska. Zatímco se Severský celek umístil na posledním postupovém místě skupiny A, Rusko ovládlo skupinu B. Podaří se Dánsku potrápit favorita?
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 13:00.

    David Panuška

    Góly a asistencie: 3. Korškov (Kraskovskij, Rykov), 53. Lauta (Dergačjov, Fazlejev), 60. Kameněv (Lauta, Provorov), 65. Kameněv (Provorov, Světlakov) – 23. Markus Jensen (Holmberg, Olsen), 30. Olsen (K. Jensen, Nielsen), 55. Christensen (Krogsgaard)


    Rusko: Georgijev (Samsonov) – Rykov, Žuldikov, Provorov, Mikulovič, Sergejev, Šaripzjanov, Bojkov, Voronkov – Kraskovskij, Polunin, Korškov – Svečnikov, Lazarev, Kamenev – Světlakov, Kaprizov, Kuzmenko – Fazlejev, Lauta, Dergačjov
    Dánsko: Lillie (Seldrup) – Lassen, Mieritz, Krogsgaard, Knudsen, Weichel, Morten Jensen, Adamsen – From, Krag, True – Jensen K., Røndbjerg, Nielsen – Olsen, Korsgaard, Holmberg – Markus Jensen, Boysen, Andersen – Christensen

    Rozhodca: Rantala, Wiegand – Hribar, Kaderli