Omsk – Čerepovec 4:0 (kon.) | Barys – CSKA Moskva 4:3 (kon.) | Togliatti – Vladivostok 1:5 (kon.)
Jaroslavľ – Novokuzneck 3:2 (kon.) | Kazaň – Chabarovsk 1:0 (kon.) | Soči – Novosibirsk 3:2 (kon.)
koniec
Ak Bars Kazaň
1:0 (1:0, 0:0, 0:0)
Amur Chabarovsk
cz Utorok 29.12.2015, 17:00 • TatNeft Arena • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Dnešní utkání je u konce! AK Bars Kazaň poráží v domácím prostředí Amur Chabarovsk 1:0!

    První třetina nabídl velmi atraktivní hokej! Velmi aktivní Kazaň se pokoušel dostat do vedení, nicméně dobře chytal brankář Pečurskij. Domácí střelci prolomili svou smůlu až v samtoném závěru třetiny, kdy se prosadil tvrdou ranou Stěpan Zacharčuk!

    Druhá třetina tak atraktivní hokej jako v první třetině již bohužel nenabídla. Aktivní Kazaň svého soupeře opět přehrávala, nicméně k žádné vážnější situaci se nedostala. V závěru třetiny mohl zahrozit Justin Azevedo, nicméně jeho ostrou ránu lapil Pečurskij!

    Ve třetí třetině byla hra velmi vyrovnaná. Oba týmy měly k dispozici přesilové hry, nicméně se v nich nedokázaly prosadit. V závěru to Amur zkoušel bez brankáře, nicméně vyrovnat již nedokázal!

    ČESKOSLOVENSKÁ STOPA
    Jan Kolář (CHA) – 0+0, žádná střela, TOI – 20:40

    To je z mé strany vše, a u dalšího textového přenosu se těším brzy nashledanou! (19:13:19)
     
    Konec zápasu.
     
    59:48
    Alexander Svitov se dostal po chybě Pervušina ke kotouči, a vyhazuje jej do středního pásma.
     
    59:21
    Vyhození Wilsona zachytil na modré čáře obránce Šulakov, kterému však kotouč přeskočil hůl, a Amur příchází o pásmo!
     
    59:01
    Kazaň však dokázala velmi rychle dostat kotouč do středního pásma.
     
    58:51
    Hostující celek si vzal oddechový čas, a Pečurskij míří na střídačku!
     
    58:51
    Tom Wandell se krásně uvolnil ze souboje s Jarullinem, a dostal se i do zakončení. Galimov však jeho pokus dokázal lapit!
     
    58:26
    Pečurskij stále zůstává v brance!
     
    57:52
    Chabarovsk se dokázal dostat do útočného pásma, a chvilku kombinoval. Následně však odvedl dobrou práci Rylov, který odpálil kotouč do středního pásma!
     
    57:15
    Teď však Wilson udělal velkou chybu ve vlastním pásmu, a ke kotouči se málem dostal Litovčenko. Ruský útočník však, naštěstí pro domácí, podklouzl, a ke kotouči se nedostal!
     
    56:36
    Amuru se čas krátí, a hostující celek se stále nemůže usadit v útočném pásmu!
     
    55:53
    Vladimir Tkačjov dostal hodně prostoru uprostřed obrany hostů, a tak si to namířil před branku Amuru. Svým bekhendovým pokusem však Pečurskije nepřekonal!
     
    55:36
    Domácí celek zatím zvládá závěr zápasu velmi dobře, a svého soupeře nepouští do kombinace v útočném pásmu.
     
    55:01
    Kazaň operovala s kotoučem ve vlastním pásmu. Wilsonovi se však rozehrávka vůbec nepodařila, a odevzdal kotouč hostům.
     
    54:21
    Od modré to teď zkoušel Andrej Ivanov, jehož střela mířila mimo, nicméně kotouč se odrazil velmi rychle zpět před branku. Pohotový obránce Čerepanov ho však odpálil do středního pásma.
     
    53:52
    Chabarovsk je v poslední desetiminutovce zatím jednoznačně aktivnější, nicméně výborného Galimova hostující hráči stále nemohou překonat!
     
    52:51
    V samotném závěru přesilové hry hostujícího celku dostal přihrávku na pravou stranu Pervušin, který pohotově vypálil, nicméně Galimov dokázal zasáhnout!
     
    52:21
    Amuru trvalo dlouho než se dokázal dostat do útočného pásma. Momentálně však hostující celek kombinuje v útočném pásmu!
     
    51:44
    Chabarovsk dlouhou dobu kombinoval v útočném pásmu, a vše zakončila tvrdá střela Čerepanova od modré čářy. Jeho dělovka však prolétla mimo, a kotouč se od mantinelu odrazil ven z pásma!
     
    50:56
    Přesilová hra čeká i na hostující Chabarovsk! Na trestnou lavici usedá domácí Andrej Ivanov za držení protihráče.
     
    50:31
    Kazaň se již v přesilové hře prosadit nedokázala, a Zub je zpět na ledě! Chabarovsk má momentálně necelých deset minut na vyrovnání!
     
    48:58
    Gluchov následně poslal kotouč na modrou čáru, odkud tvrdě vypálil Jakov Rylov. Jeho dělovka však prolétla mimo branku Amuru!
     
    48:46
    Michail Gluchov zatáhl kotouč do útočného pásma, a následným nahozením našel za brankou Ivanova. Kazaň se tak usazuje v útočném pásmu.
     
    48:06
    Z hranice levého kruhu vypálil Oscar Möller. Ránu švédského útočníka dokázal Pečurskij vyrazit, a pohotový Kolář vyhazuje!
     
    47:39
    Domácí celek si však zahraje přesilovou hru! Na trestnou lavici míří obránce Arťjom Zub, který podrazil unikajícího Möllera!
     
    47:12
    Kazaň se dokázala usadit v útočném pásmu, a sympaticky kombinovala. Z levé strany posílal nebezpečnou přihrávku Möller, jehož pas však Sjögrena nenašel.
     
    46:33
    Za brankou domácího celku kombinoval Železnov společně s Wandellem. Po jejich spolupráci se dostal ke střele Litovčenko. Jeho ránu však zblokoval Sidorov do ochranné sítě!
     
    45:41
    Chabarovsk se svému soupeři postupně vyrovnává. Hostující celek momentálně kombinuje v útočném pásmu.
     
    45:02
    Arťjom Lukojanov prošel středním pasmem, a hned za modrou vypálil. Pozorný Pečurskij však jeho střelu lapil!
     
    43:56
    O další střelecký pokus hostujícího celku se postaral Pervušin, který vypálil z pravé strany. Jeho ránu však dokázal Galimov vyrazit!
     
    43:23
    Do zajímavého protiútoku se hnal hostující celek, který táhl Tom Wandell. Švédský útočník posunul kotouč pod sebe pro Ušenina, jehož následná rána však přesná nebyla.
     
    42:59
    Jan Kolář zatáhl kotouč za vlastní branku, a vyčkává, až jeho spoluhráči dostřídají.
     
    42:20
    Domácí celek zatím pokračuje ve velmi aktivním výkonu ve třetí, a pokouší se vstřelit třetí branku. Oba brankáři však dnes předávejí velmi dobrý výkon.
     
    41:34
    Tkačjov posunul kotouč na rozjetého Čibisova, který najel do útočného pásma, a chystal se vystřelit. Na poslední chvíli mu však zablokoval hůl Wandell!
     
    40:50
    Kazaň má ještě na začátku třetí třetiny k dispozici přesilovou hru. Momentálně domácí celek kombinuje v útočném pásmu, ale do zakončení se zatím nedostal.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Druhá třetina tak atraktivní hokej jako v první třetině již bohužel nenabídla. Aktivní Kazaň svého soupeře opět přehrávala, nicméně k žádné vážnější situaci se nedostala. V závěru třetiny mohl zahrozit Justin Azevedo, nicméně jeho ostrou ránu lapil Pečurskij!

    Třetí třetina začne přibližně v 18:42!
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:34
    V závěru druhé třetiny si domácí celek zahraje přesilovou hru! Na trestnou lavici míří obránce Vitalij Šulakov, který nedovoleným způsobem bránil Lukojanova.
     
    39:29
    Chabarovsku teď vůbec nevyšla rozehrávka, a kotouč skončil na zakázaném uvolnění.
     
    39:09
    V samotném závěru třetiny vyslal od modré pomalé nahození obránce Vitalij Šulakov, které však nenadělalo domácímu brankáři problémy, a hra je přerušena.
     
    38:06
    Velmi dobře to teď myslel Vladimir Tkačjov, který dostal kotouč na pravou stranu, ale ještě vylepšoval pozici pro Sidorova. Ruského obránce si však pohlídal Wandell!
     
    37:46
    Justin Azevedo zakombinoval v útočném pásmu s Möllerem, a velmi tvrdě vypálil z levé strany. Jeho ostrou střelu však dokázal Pečurskij lapit!
     
    37:19
    Kazaň v posledních minutách nepouští svého soupeře do žádné větší šance, a kontroluje hru. Kazani by se však hodila druhá branka, který by dodala větší jistotu.
     
    36:36
    Andrej Ivanov se uvolnil v levém kruhu, a zkoušel to bekhendem. Pečurskij byl však pozorný, a kotouč vyrazil do rohu!
     
    36:01
    Denis Tolpeko operoval s kotoučem v rohu kluziště, nicméně dobou práci odvedl Wilson, který obral ruského útočníka o kotouč, a pospíchá vpřed!
     
    35:21
    Vladimir Tkačjov předvedl velmi pohlednou individuální akci, když prošel středem hřiště, a dostal se i ke střele. Jeho pokus však skončil v ochranné síti!
     
    33:56
    Oscar Möller se dostal ke kotouči na pravé straně, obešel Koláře, a hledal na opačné straně Sjögrena. Švédský útočník však nedokázal kotouč zpracovat!
     
    33:08
    Kazaň mířila do postupného útoku, ten však skončil hned u Tkačjova, který nebyl schopný vybojovat kotouč po vlastním nahození.
     
    32:36
    Na modrou čáru dostal přihrávku Tom Wandell, který měl však proti sobě dvojici obránců. Švédský útočník se však i tak dostal ke střele, tu však zblokoval Kornějev!
     
    31:45
    U mantinelu svedl tuhý souboj o puk domácí Čibisov s Aťjušovem. Úspěšnější byl nakonec domácí bek, který však následně poslal kotouč na zakázané uvolnění.
     
    31:12
    Amuru se zatím v oslabení opravdu daří, a již podruhé dokázal vyhodit! Bergfors navíc drží kotouč v útočném pásmu!
     
    30:41
    Kazani se však zatím v přesilové hře příliš nedaří. Domácí celek sice kombinoval v útočném pásmu, ke střele se nedostal, a Amur následně vyhodil!
     
    29:32
    Přesilovou hru si tentokrát zahraje domácí Kazaň! Dvě minuty dostává hostující brankář, který zřejmě úmyslně posunul branku!
     
    29:23
    Pečurskij si tentokrát připsal opět další zákrok. Ruského gólmana prověřila střela Mattias Sjögrena, kterou si však brankář Amuru pohlídal!
     
    29:03
    Kazaň je v posledních minutách aktivnějším týmem, nicméně zatím se nedokázala dostat do nějaké větší šance!
     
    28:32
    Alexander Svitov pěkně uvolnil Mirnova, který postupoval do útočného pásma. Ruský útočník následně posílal přihrávku před branku, na tu však Ivanov nedosáhl!
     
    27:59
    Domácí celek je již v plném počtu, a dokázal se usadit v útočném pásmu. Následně vyhodil kotouč na zakázané uvolnění Železnov, a pokračovat se bude před Pečurskijem.
     
    27:28
    Domácí celek vyrazil při vlastním oslabení do dalšího protiútoku. Tkačjov byl však na pravé straně tísněn obránce, a tak alespoň ušetřil nějaký ten čas ...
     
    26:46
    Již při přesilové hře hostujícího celku se dostal do přečíslení domácí celek! Sjögren následně přenechal kotouč Azevedovi, jehož razantní střelu dokázal Pečurskij vyrazit!
     
    26:14
    Chabarovsk se dokázal usadit v útočném pásmu při hře čtyři na čtyři, a zajímavě kombinoval. Následně vypálil z levé strany Arťjom Zub, jehož rána však mířila mimo!
     
    25:49
    Máme tady další vyloučení! Na trestnou lavici odchází domácí Oscar Möller.
     
    25:31
    Hostující obrana chybovala, a rázem se dostal ke kotouči Tkačjov, který přebruslil Čerepanova, a zkoušel to z ostrého úhlu. Jeho rána skončila na tyči!
     
    24:53
    Při hře čtyři na čtyři je zatím aktivnější domácí Kazaň! Obránce Ryan Wilson nabral rychlost ve středním pásmu, a namířil si to přímo před branku Amuru! Pečurskij jeho následné zakončení však dokázal vyrazit!
     
    24:28
    Za brankou se dostal ke kotouči domácí Kornějev, který se pokoušel vyhodit. To mu však nedovolil Bergfors, který hákoval, a odchází na trestnou lavici!
     
    24:11
    Kazaň je již ve čtyřech, nicméně Amur nadále pokračuje v kombinaci v útočném pásmu!
     
    23:54
    Wandell poslal kotouč nahoru pro Vitalije Šulakova, jehož ostrou ránu vyrazil Galimov pouze před sebe, nicméně následně dokázal ruský brankář kotouč přikrýt lapačkou!
     
    23:32
    Pozor! Andrej Ivanov nestíhal v souboji s Wandellem, a musel hákovat. Domácí hráč tak odchází na trestnou lavici za hákování, a Amur čeká přesilovka pět na tři!
     
    23:11
    Chabarovsk se nedokázal usadit v útočném pásmu, a dobře bránící Kazaň opět vyhazuje!
     
    22:33
    Za brankou Kazaně operoval s kotoučem Pervušin, který následně našel milimetrově přesnou přihrávkou volného Vladislava Ušenina, jehož pohotová rána však branku minula!
     
    22:08
    První přesilovou hru dnešního utkání si zahraje hostující Amur! Igor Mirnov totiž hákoval v rohu kluziště Dedunova, a odchází na trestnou lavici.
     
    21:59
    Kazaň dokázala dostat kotouč do středního pásma, nicméně Amur se rychle vrátil, avšak mu nevyšel přechod modré čáry, a je odpískán ofsajd!
     
    21:21
    Wandell zakombinoval na levé straně s Bergforsem, a pokoušel se najít na pravé straně Tolpeka. Ruský útočník však na kotouč nedosáhl!
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    První třetina nabídl velmi atraktivní hokej! Velmi aktivní Kazaň se pokoušel dostat do vedení, nicméně dobře chytal brankář Pečurskij. Domácí střelci prolomili svou smůlu až v samtoném závěru třetiny, kdy se prosadil tvrdou ranou Stěpan Zacharčuk!

    Druhá třetina začne přibližně v 17:50!
     
    20:00
    První třetina skončila.
    Stěpan ZACHARČUK - 1:0
     
    18:45
    Kazaň vstřelila branku!
    V samotném závěru se domácí celek dočkává úvodní branky, a jde zcela zaslouženě do vedení! Michail Gluchov našel křížnou přihrávkou na levé straně STĚPANA ZACHARČUKA, jehož hodně ostrá rána skončila v růžku branky Amuru, a Pečurskij již nestihl zasáhnout! Asistence: Michail Gluchov.
     
    18:19
    Na levé straně dostal hodně prostoru Michail Gluchov, který vyslal nebezpečnou ránu zápěstím. Pečurskij však předvedl dobrý zákrok!
     
    17:39
    Vjačeslav Ušenin se dostal ke kotouči ve středním pásmu, a následně jej přenechal rychlejšímu Wandellovi. Švédský útočník Ušeninovi následnou kotouč vracel, ten byl však obsazený Sidorovem!
     
    17:02
    Teď se však do nebezpečné kombinace v útočném pásmu dostala také Kazaň. Domácí celek však přišel o pásmu po nepřesném zpracování Sidorova, kterému utekl kotouč do středního pásma.
     
    16:06
    Vladimir Pervušin využil za brankou zaváhání Sidorova, vybruslil si před Galimova, a nebezpečně vystřelil. Ruský brankář nepředvedl zrovna jistý zákrok, a kotouč skončil za brankou!
     
    15:49
    V posledních minutách je hostující celek velmi aktivní, a nadále kombinuje v útočném pásmu. Do zakončení se však zatím nedostal!
     
    15:03
    Železnov odvedl v rohu kluziště velmi dobrou práci, a dostal kotouč na modrou čáru, kde se nacházel Šulakov. Jeho ránu však dokázal lapit Galimov!
     
    14:23
    Pasivní Chabarovsk se po delší době dostal do kombinaci v útočném pásmu, a hned nebezpečně střílel Bergfors. Pokus švédského útočníka však mířila mimo!
     
    13:44
    Mattias Sjörgen postupoval po levé straně do útočného pásma, a následnou přihrávkou hledal na modré obránce Jarullina. Ten však zachytil kotouč již ve středním pásmu, a je odpískán ofsajd!
     
    13:11
    Další velká šance domácího celku! Kornějev našel přihrávkou na pravé straně volného Ivanova, jehož pohotovou ránu ještě tečoval Svitov. Kotouč však skončil těsně nad brankou Pečurskije!
     
    12:36
    Justin Azevedo se dokázal uvolnil na levé straně, a křížnou přihrávkou se pokoušel najít Sidorova. Na ruského obránce však přihrávka byla příliš dlouhá ...
     
    12:14
    Domácímu celku však nevyšel přechod přes modrou čáru, a je odpískán ofsajd! Následuje komerční přestávka.
     
    11:44
    Aktivní Kazaň se dostala do další šance! Ve středním pásmu nabral rychlost Oscar Möller, který si najel do pásma po pravé straně, nicméně jeho střela mířila mimo!
     
    10:56
    Za brankou se dostal ke kotouči domácí Tkačjov, který našel přihrávkou na levé straně najetého Alberta Jarullina. Jeho rána však skončila v lapačce brankáře Amuru!
     
    10:20
    Michail Sidorov vyzkoušel pozornost hostujícího brankáře střelou z levé strany. Pečurskij si však s pokusem domácího obránce poradil!
     
    09:29
    Hra má zatím opravdu velké tempo, a rozhodčí zatím hru nemusejí přerušovat. Momentálně má puk hostující Amur, který kombinuje ve vlastním pásmu.
     
    08:46
    Sidorov odvedl dobrou práci v rohu kluziště, kde dokázal obejít Koláře, a hledal před brankou Tkačjova. Tomu však puk na poslední chvíli přeskočil hůl!
     
    08:06
    Vladislav Ušenin mohl využít chyby Abrosimova, který ztratil kotouč ve středním pásmu. Ruský útočník si to namířil středem hřiště, nicméně jeho následnou střelu zablokoval Wilson!
     
    07:28
    Domácí Kazaň pokračuje v aktivním výkonu, a ještě dobrou půl minutku kombinovala v útočném pásmu. Obrana Amuru si však nakonec dokázala poradit, a dostala kotouč do středního pásma.
     
    06:38
    Velká šance domácího celku! Po pravé straně prošel do útočného pásma obránce Ryan Wilson, který následnou přihrávkou našel Justina Azeveda, jehož rána skončila těsně vedle branky hostů!
     
    05:51
    Na led se dostala třetí formace hostujícího celku, která kombinovala v útočném pásmu. Spolupráce Pervušina s Bjavalcevem však k zakončení nevedla.
     
    05:09
    Albert Jarullin vyslal od modré čáry svižné nahození, které se pokoušel tečovat Čibisov. Kotouč dolétl až k hostující brance, nicméně pozorný Pečurskij kotouč vyrazil!
     
    04:50
    Lukojanov se pokoušel dostat do útočného pásma přes levou stranu, nicméně o ruského útočníka se postaral obránce Čerepanov!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Ak Bars Kazaň: Galimov (Rynnas) – Sidorov, WIlson, Jarullin, Rylov, Kornějev (A), Abrosimov, Zacharčuk – Mirnov, Svitov (C), Ivanov – Čibisov, Tkačjov, Lukojanov – Varnakov (A), Gluchov, Tokranov – Sjögren, Azevedo, Möller

    Amur Chabarovsk: Pečurskij (Metsola) – Kolář (A), Čerepanov, Šulakov, Zub, Aťjušov (C), Ibragimov, Stalnov – Litovčenko, Wandell, Železnov – Vl.Ušenin, Gračjov (A), Skladničenko – Pervušin, Bjavalcev, Dedunov – Tolpeko, Vj.Ušenin, Bergfors.
     
    Příjemné úterní odpoledne všem hokejovým fanouškům a fanynkám! Kontinentální hokejová liga je v plném proudu, a dnes má na programu celkem šest utkání. My se společně zaměříme na souboj AK Bars Kazaň proti Amuru Chabarovsk. Úvodní vhazování je naplánováno v 17:00, a u textového přenosu se na vás bude těšit Jan Havlovic.
     
    AK BARS KAZAŇ
    Kazaň nezažila zrovna povedený vstup do nové sezóny, nicméně postupně se výkony Barsu zvedají, a s ním i postavení v tabulce. Momentálně se úřadující vicemistr nachází na šesté příčce tabulky se ziskem 68 bodů. Na devátý Barys má Bars náskok sedmi bodů, a postup do play-off zatím rozhodně jistý nemá ...

    Kazaň však v posledních zápasech nepodává dobré výkony. V posledních čtyřech zápasech vybojoval pouze dva body za výhru v prodloužení na ledě Čerepovce. V posledním utkání se Kazaň střetla doma s Vladivostokem. Admiral potvrdil dobrou formu, a na ledě Barsu se radoval z vítězství 3:2! Do dnešního utkání však Kazaň vstupuje v pozici favorita ...
     
    AMUR CHABAROVSK
    V Chabarovsku zatím mohou být s výkony svého celku spokojeni. Amur se sice nachází na chvostu tabulky Východní konference, nicméně oproti loňské sezóně klub podává stabilní výkony, a ještě může pomýšlet na postup do play-off. Momentálně se Amur nachází na dvanácté příčce tabulky a na osmý Nižněkamsk ztrácí devět bodů.

    Chabarovsku se však zatím na západním tripu vůbec nedaří. Nejprve prohrál na ledě Jaroslavle 1:4 a poté v zápase s Soči 4:6. V posledním zápase se svěřenci trenéra Andreje Nikolišina představili na ledě Lady, která o svém vítězství rozhodla v poslední periodě, a vyhrála 4:1!

    Jan Havlovic

    Góly a asistencie: 19. Zacharčuk (Gluchov)


    Ak Bars Kazaň: Galimov (Rynnas) – Sidorov, WIlson, Jarullin, Rylov, Kornějev (A), Abrosimov, Zacharčuk – Mirnov, Svitov (C), Ivanov – Čibisov, Tkačjov, Lukojanov – Varnakov (A), Gluchov, Tokranov – Sjögren, Azevedo, Möller
    Amur Chabarovsk: Pečurskij (Metsola) – Kolář (A), Čerepanov, Šulakov, Zub, Aťjušov (C), Ibragimov, Stalnov – Litovčenko, Wandell, Železnov – Vl.Ušenin, Gračjov (A), Skladničenko – Pervušin, Bjavalcev, Dedunov – Tolpeko, Vj.Ušenin, Bergfors

    Rozhodca: Komarov, Kuljov – Bersenjov, Judin