Jugra Chanty-Mansijsk – D. Moskva 2:5 (kon.) | Metallurg Magnitogorsk – S.Moskva 4:0 (kon.) | Ufa – Petrohrad 2:1 (po pr.)
Nižnekamsk – Viťaz 5:3 (kon.) | HC Slovan – Novgorod 3:0 (kon.)
koniec
HC Slovan Bratislava
3:0 (1:0, 1:0, 1:0)
HC Torpedo Nižnij Novgorod
Sobota 26.12.2015, 17:00 • Aréna Ondreja Nepelu, Bratislava • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    59:51
    Klinberg oslabil svoj tím, dostal menší trest dve minúty za seknutie.
    55:58 SKALICKÝ - 3:0
     
    55:58
    Slovan Bratislava dal gól!
    PAVOL SKALICKÝ sa dostal do brejku na ľavej strane, Slovan do prečíslenia dva na jeden, Skalický vystrelil z ľavého kruhu, bol faulovaný pri streľbe, hlavný signalizoval vylúčenie, no Proskuriakov puk vyrazil vpravo pred seba a Pavol mu ho z bránkovej čiary podvihol pod brvno.
     
    54:42
    Ashton dostal puk spoza bránky pred bránkovisko, z ľavej strany vystrelil, Brust ho vychytal cez betóny a Mihalik poslal puk von z pásma.
     
    53:47
    Oddychový čas hostí, ktorí mobilizujú sily nielen na presilovku, ale aj na záver tretej tretiny.
    53:47 Tomáš Surový po tomto súboji inkasoval trest 2 + 10
     
    53:47
    Za držanie dostal dve minúty Surový a za nešportové správanie trest v trvaní desiatich minút.
     
    51:10
    Koľcov dostal dve minúty za hákovanie, presilovú hru dostal k dispozícii Slovan.
     
    51:05
    Kašpar poslal puk do voľného priestoru Nedorostovi, Vaclav puk potiahol vpred a vystrelil z ľavej strany, Proskuriakov puk cez ľavé rameno poslal späť do hry!
     
    49:13
    Klinberg poslal puk spoza bránky z pravej strany do bránkoviska, pred Kuľominom zasiahol Brust, puk poslal späť do hry a defenzíva belasých útočníka hostí upratala.
     
    40:59
    Torpedo opäť opečiatkovalo žrď Brustovej bránky, Slovan stále drží čisté konto a zdá sa, že aj toto oslabenie prežije bez straty desiatky.
     
    39:59
    Ideálny puk za kruhy dostal na palicu Koľcov, príklepom vystrelil a mieril medzi žrde, Brust cez vyrážačku puk poslal na ochranné sklo a opäť podržal svoj tím.
     
    39:37
    Kašpar dostal dve minúty za seknutie a Torpedo si opäť zahrá, tak ako v prvej tretine, delenú presilovku.
     
    38:23
    Jeglič vybojoval puk na pravej strane pri mantineli, poslal ho pred bránkovisko po ľade na hokejku Nagya, Ladislav bol tiesnený a nemal priestor na efektnejšie zakončenie, Proskuriakov ho tak vychytal.
     
    36:09
    Iľjin zachytil puk v strednom pásme, potiahol ho vpred a prihral za kruhy Osipovovi, Maxim namieril a pekne vystrelil, Brust mal odkrytý výhľad a puk vyrazil späť do hry.
     
    34:25
    Švarný nahodil puk od modrej z ľavej strany, Proskuriakov ho poslal za bránku, tam ho vybojovali domáci a prihrávku na pravú stranu k bránkovisku dostal Jeglič, Žiga z prvej vystrelil, Proskuriakov zrazil puk pred seba a okamžite ho schoval pod svoju rukavicu.
     
    28:19
    V tíme hostí dochádza k striedaniu brankárov, Maxima Aliapkina nahradí v klietke Iľja Proskuriakov.
    28:19 BARKER - 2:0
     
    28:19
    Slovan Bratislava dal gól!
    CAM BARKER dokázal prítomným, že mu to stále sype, oprel sa do puku za pravým kruhom a pomedzi betóny puk poslal do siete hostí.
     
    27:15
    Potapov dostal dve minúty za podrazenie a presilovú hru si teraz zahrá Slovan.
     
    27:05
    Kuľomin z pravej strany poslal puk na bránku domácich a opečiatkoval žrď Brustovej bránky, Barrymu tak pomohla teraz hokejová šťastena.
     
    24:31
    Podrazenie a na trestnú usadol Starosta, presilovku bude mať k dispozícii hosťujúce Torpedo.
     
    21:27
    Mozer vystrelil z ľavého kruhu, Brust puk vyrazil pred seba a v dorážke spred bránkoviska neuspel Ashton, ktorý puk poslal mimo priestor domácej bránky.
     
    19:37
    Potapov si ako teplomer podržal pod ramenom Starostovu hokejku, umne spadol na ľad a Starosta vyfasoval dve minúty za hákovanie.
     
    16:40
    Viedenský korčuľoval za pukom do brejku, Aliapkin vykorčuľoval ďaleko z bránky, puk usmernil len k mantinelu, Marek ho posielal pred bránkovisko, nikoho zo spoluhráčov nenašiel a za ten čas sa Aliapkin stihol vrátiť medzi žrde.
     
    14:54
    Siomin príklepom preveril spoza ľavého kruhu Brusta v klietke domácich, Barry puk, letiaci tesne nad ľadom, schoval do svojej lapačky.
     
    13:55
    Pepeliajev oslabil svoj tím a za hákovanie odkorčuľoval na trestnú, tam však usadol aj Nedorost, ktorý prepadol cez hokejku Pepeliajeva a za filmovanie dostal rovnako dve minúty. Hráme štyria proti štyrom.
     
    10:16
    Osipov vystrelil peknú strelu od modrej, Brust puk vyrazil pred seba a následne zlikvidoval dorážku Daugaviņša spred bránkoviska, Barry opäť podržal v oslabení tím belasých a drží naďalej čistý štít.
     
    09:56
    Hákovanie v podaní Švarného znamená jeho vylúčenie a presilovku si zahrá teraz tím z Novgorodu.
     
    07:17
    Nedovoelné bránenie a na trestnú usadol Jegoršev, Slovan bude hrať druhú presilovku, tú prvú dnes využil.
     
    06:33
    Daugaviņš sa za kruhmi zmocnil puku a vystrelil švihom, Brust mal ideálny výhľad a puk poslal späť do hry.
     
    04:55
    Za podrazenie dostal dve minúty Skalický, presilovku si zahrajú teraz chlapci v modrých dresoch.
     
    04:50
    Z pravej strany smeroval puk na bránku domácich, jemne ho lízol tuším Sersen, Brust bol pozorný a puk poslal na ochrannú sieť.
    03:47 KAŠPAR - 1:0
     
    03:47
    Slovan Bratislava dal gól!
    Viedenský potiahol puk stredom poľa cez útočnú modrú, posunul ho vpravo LUKÁŠOVI KAŠPAROVI, ktorý strelou švihom z pravého kruhu puk prepasíroval za chrbát Aliapkina. Asistencie: Marek Viedenský a Cam Barker.
     
    03:11
    Piganovič za nedovolené bránenie odkorčuľoval na trestnú, Slovan si zahrá v úvode zápasu presilovku.

    Vladimír Korduliak

    Góly a asistencie: 4. Kašpar (Viedenský, Barker), 29. Barker, 56. Skalický


    HC Slovan Bratislava: Brust (Garnett) – Kundrátek, Barker, Švarný, Starosta, Sersen (A), Mihalik,Kozák – Kašpar, Viedenský, Nedorost – Jeglič, Tičar, Nagy (A) – Leblanc, Surový (C), Bartovič – Skalický, Lušňák, Skokan
    HC Torpedo Nižnij Novgorod: Aliapkin (29. Proskuriakov) – Aliajev, Jegoršev, Pepeliajev, Osipov, Piganovič, K.Koľcov, Sergijenko – Mozer, Galuzin (A), Sopin – Žerdev, Siomin (A), Daugaviņš – Klinberg, S. Kosticyn, Ashton – Potapov (C), Iľjin, Kuľomin,

    Rozhodca: Hofman, Olenin – Kučava, Novikov

    Diváci: 10.055