KHL
Jaroslavľ – Vladivostok 3:0 (kon.) | CSKA Moskva – Togliatti 1:2 (kon.) | Čerepovec – Kazaň 3:4 (po pr.)
Soči – Chabarovsk 6:4 (kon.)
koniec
Lokomotiv Jaroslavľ
3:0 (1:0, 2:0, 0:0)
Admiral Vladivostok
cz Piatok 25.12.2015, 17:00 • Arena 2000 • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    ADMIRAL VLADIVOSTOK
    I klub z přístavního města zažívá velmi povedenou sezónu! Admiral se tedy nenachází na předních pozicích Východní konference, nicméně mu patří velmi dobrá pátá opozice se ziskem 71 bodů. I Vladivostok tak míří za postupem do play-off!

    Vladivostok nyní čeká několik zápasů s týmy ze Západní konference! Tuto sérii začal Admiral na ledě HC Soči, kde dokázal zvítězit 4:1. Do dnešního utkání se silným Lokomotivem tak hráči Admiralu vstupují v dobrém rozpoložení!
     
    LOKOMOTIV JAROSLAVL
    Lokomotiv zatím zažívá velmi povedenou sezónu, a zatím patří k nejlepším celkům celé KHL! V tabulce Západní konference patří Jaroslavl na třetí místo tabulky se ziskem 85 bodů. Na vedoucí CSKA ztrácí pět bodů... Lokomotiv však velmi důrazně kráčí za postupem do vyřazovací části!

    V posledních zápasech se navíc svěřencům Alexeje Kudašova velmi daří! Na západním tripu Lokomotiv porazil v prodloužení Záhřeb 2:1 a uspěl na ledě Slovanu, kde zvítězil 1:0. V posledním zápase Jaroslavl porazila v domácím prostředí Amur Chabarovsk 4:1!
     
    Příjemný sváteční večer všem hokejovým fanouškům a fanynkám! Kontinentální hokejová liga má dnes na programu jen čtyři zápasy. My se společně zaměříme na souboj Lokomotivu Jaroslavl s Admiralem Vladivostok. Úvodní vhazování je naplánováno v 17:00, a u textového přenosu se na vás bude těšit Jan Havlovic!
     
    Úvodní sestavy:

    Lokomotiv Jaroslavl: Murygin (Kolesnik) – Hersley, Kronwall (C), Grigorjev, Ljubuškin, Koledov, Gavrikov, Rafikov, Iljenko – Averin (A), Kontiola, Apalkov – Sigarev, Novotný (A), Kapustin – Mosaljov, Kartajev, Galimov – Čistov, Loktionov, Malcev

    Admiral Vladivostok: Nalimov (Bobkov) – Blum, Bartulis (C), Kinrade, Zemčenjok, Konev, Lisov, Kosmačev – Booth, Voronin, Dugin – Gorškov, Lugin, Sajustov – Podšendjalov, Makarov, Kuzněcov – Fisenko (A), Alexandrov, Jakovlev

    Rozhodčí: Safiulov, Kadjrov – Viljugin, Ponamarenko.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:09
    Hned v deváté sekundě je vyloučený hostující hráč! David Booth míří na trestnou lavici za krosček!
     
    02:31
    Lokomotiv velmi aktivně kombinoval v útočném pásmu, nicméně branku Nalimova nedokázal ohrozit, a americký útočník je zpět na ledě!
     
    03:08
    Druhý nejlepší celek KHL však pokračuje v aktivní hře! Patrick Hersley se dostal od modré čáry ke střele, kterou tečoval Kontiola. Nalimvo však dokázal zasáhnout!
     
    03:49
    Domácí Lokomotiv se dostal do další velké šance. Střelu Grigorjeva se pokoušel dorazit Kirill Kapustin, nicméně Nalimov dokázal zasáhnout!
     
    04:53
    Admiral se poprvé v tomto zápase dostal k postupnému útoku, a chtěl se prokombinovat před branku Murygina. Akce Vladivostoku však skončila u Voronina, který přišel o puk.
     
    05:21
    Aktivně napadající hráči Admiralu se však dostali opět ke kotouči, a ten se dostal k Kindradovi, který si nabruslil do středního pásma, a nahodiul kotouč za branku.
     
    05:45
    Ve vlastním pásmu však zaúřadovala domácí obrana, který založila velmi rychlý protiútoku. Apalkov našel křížnou přihrávkou na pravé straně Grigorjeva, jehož pohotovou ránu lapil lapačkou Nalimov!
     
    06:34
    Vladivostok je zatím v útoku naprosto neškodný, a Alexeje Murygina zatím vůbec neohrozil, naopak Nalimov se musel činit, a hosté mohou být rádi, že je stav stále nerozhodný!
     
    07:19
    Obrana Admiralu byla opět lehce nepozorná, a po přihrávce Averina se dostal ke střele z mezikruží dostal Apalkov. Jeho ránu však dokázal vyrazit Nalimov!
     
    07:20
    Admiral si zahraje přesilovou hru! Na trestnou lavici míří domácí obránce Rafikov, který se prezentoval nedovoleným bráněním v souboji s Gorškovem!
     
    08:06
    Hostující celek velmi sympaticky kombinoval v útočném pásmu. Dugin operoval s kotoučem za brankou, a následně našel volného Voronina, tomu však střela nesedla, a Murygin si připsal lehký zákrok!
     
    08:57
    Lokomotiv dokázal vyhodit, a dostal se i o několik sekund později do velké šance. Po chybě hostující obrany střílel Kapustin, nicméně Nalimov byl na místě!
     
    09:27
    Admiralu vyšla pouze první polovina přesilové hry, ta druhá část již povedená rozhodně nebyla. Rušan Rafikov je již zpět na ledě, a Lokomotiv je v plném počtu!
     
    10:16
    Do velké šance se prokličkoval Konstantin Makarov, který nabral rychlost ve středním pásmu, a rázem se ocitl mezi kruhy. Jeho finální střelu však na poslední chvíli zblokoval obránce!
     
    10:53
    Lokomotiv postupoval do rychlého protiútoku, který táhl Kontiola. Finský útočník následně poslal kotouč na modrou, odkud vypálil Kronwaal, jehož střelu však Nalimov vyrazil!
     
    10:57
    Další přesilová hra pro Admiral! Na trestnou lavici míří domácí SIgarjov, který se provinil hákováním v souboji s Voroninem!
     
    11:45
    Lokomotiv však své druhé oslabení v tomto zápase zvládá na jedničku, a svého soupeře zatím nepustil do útočného pásma!
     
    12:18
    Admiral se stále nemůže dostat do útočného pásma, a dobře organizovaná obrana Lokomotivu opět vyhazuje kotouč z třetiny ven!
     
    12:49
    Těsně před vypršením trestu Sigarjova vypálil od modré Jonathan Blum, jehož ránu však zablokoval Apalkov, který obratem vyhazuje!
     
    13:03
    Jiří Novotný si po návratu Sigarjova najel po pravé straně do útočného pásma, a pokoušel se překonat Nalimova. Ruský brankář však pokračuje ve velmi povedeném výkonu!
     
    13:31
    Velkou šanci měla hostující čtvrtá formace! Jegor Jakovlev zatáhl kotouč po levé straně do útočného pásma, a jeho následné nahození tečoval Fisenko! Murygin měl velké problémy kotouč lapit, nakonec však vše zvládl!
     
    14:23
    Jaroslavl právě vstřelila branku!
    Lokomotiv v posledních minutách příliš nebezpečný nebyl, nicméně po velké šanci hostů jde do vedení! Emil Galimov to udělal parádně v útočném pásmu, kdy našel přihrávkou volného Staffana Kronwalla. Švédský obránce našel krásnou přihrávkou před brankou volného ANDREJE LOKTIONOVA, který se opřel do puku z voleje, a nedal brankáři Admiralu šanci! Asistence: Staffan Kronwall, Emil Galimov.
    Andrej LOKTIONOV - 1:0
     
    15:42
    Admiral je hned po obdržené brance velmi aktivní, a ke střele z mezikruží se dostal Alexander Kuzněcov. Jeho slabou střelu však Murygin v pohodě vyrazil betonem!
     
    16:19
    Do útočného pásma se hnal hostující Kirill Voronin. Ruského útočníka však zastavil ještě ve středním pásmu čistým hitem Gavrikov!
     
    17:11
    Stanislav Čistov zatáhl kotouč do útočného pásma, a následným pasem hledal mezi kruhy Loktionova. Tomu však puk přeskočil hokejku!
     
    17:46
    Hráči Admiralu jsou však v posledních minutách velmi aktivní, a s Lokomotivem hrají vyrovnanou partii. V zakončení to však hostů lehce skřípe ...
     
    18:26
    Obránce Jonathan Blum si zvolil hodně riskantní cestu při rozehrávce, když se pustil mezi dvojici protihráčů. Americký bek však situaci zvládl, a Admiral míří vpřed!
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina dnešního zápasu nabídla velmi rychlý hokej, a hlavně spostu šancí na obou stranách! Lokomotiv vstoupil do utkání ve velkém stylu, a svého soupeře přehrával ve všech směrem, po pár minutách se však karta obrátila, a více ze hry měl Admiral. První branky jsme se dočkali až v 15. minutě, kdy se prosadil Andrej Loktionov, který se prosadil po krásné přihrávce Kronwalla!

    Druhá třetina začne přibližně v 16:49!
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:18
    Hned na začátku druhé třetiny zahrozil ruský reprezentant Daniil Apalkov, jehož ránu z mezikruží však Nalimov lapil!
     
    21:11
    Arťjom Iljenko to zkoušel v útočném pásmu individuálně, nicméně jeho průnik mu nakonec nevyšel, a o kotouč přišel.
     
    21:41
    Lokomotiv opět vstoupil do třetiny daleko lépe, a svého soupeře přehrává. Admiral se ještě nezachytil vysokého tempa, a nemůře se dostat do hry!
     
    22:11
    Až teď se Admiral dostal do útoku, a hned z toho byla velká šance! Voronin posunul kotouč na levou stranu pro Gorškova, jehož ránu na vzdálenější tyč dokázal Murygin vyrazit!
     
    23:03
    První formace domácího celku kombinovala v útočném pásmu. Apalkov posunul kotouč na hranici levého kruhu pro Averina, který se však ke střele neodhodlal, a kotouč vracel na pravou stranu. Přihrávka však byla nepřesná!
     
    23:53
    Obránce Jonathan Blum hledal dlouhou přihrávkou na útočné modré Makarova. O toho se však dokázal postarat Hersley!
     
    24:23
    Lokomotiv pokračuje v aktivníhře, a v útočném pásmu kombinovala dvojice Novotný – Sigarjov. Do zakončení se nakonec dostal Sigarjov, nicméně Nalimov byl na svém místě včas!
     
    25:22
    Velkou šanci domácího celku měl Apalkov, který střílel z hranice pravého kruhu. Pokus ruského reprezentanta však o kousek minul branku!
     
    25:57
    Jaroslavl právě vstřelila branku!
    Lokomotiv se dostává zcela zaslouženě do dvoubrankového vedení, a míří za dalším vítězstvím! Andrej Loktionov využil zaváhání obrany Admiralu, a vyrazil do přečíslení. Jeho krásná přihrávka našla STANISLAVA ČISTOVA, na jehož prudkou střelu byl Nalimov krátký! Asistence: Andrej Loktionov, Dmitrij Malcev.
    Stanislav ČISTOV - 2:0
     
    26:51
    Lokomotivu se tentokrát nepodařila rozehrávka, a kotouč skončil na zakázaném uvolnění.
     
    28:31
    Jonathan Blum si kotoučem nabruslil do středu, a pokoušel se projít do útočného pásma. Velmi pěkným obranným zákrokem však jeho postup zastavil Galimov!
     
    28:42
    Obrovskou šanci měl domácí Dmitrij Malcev! Ruský útočník zůstal osamocený na pravé straně, a přesně do tohoto prostoru dostal přihrávku od Čistova. Jeho pohotovou střelu však dokázal výborným zákrokem lapit Nalimov!
     
    29:14
    Staffan Kronwall poslal ostrou přihrávku do středního pásma pro Apalkova, který sklepl puk pro Averina. Ruský útočník však prohrál souboj s Bartulisem, a ke kotouči se nedostal!
     
    30:14
    Domácí celek mířil do dalšího přečíslení, ktreré táhl po pravé straně Vladislav Kartajev. Následně poslal přihrávku pod sbee pro Gavrikova, který kotouč vrátil, ale střela Kartajeva byla zblokovaná mimo!
     
    31:01
    Lokomotiv v posledních minutách ovládá dnešní utkání, a svého soupeře jasně přehrává. Admiral má velké štěstí, že má v brance Ivana Nalimova ...
     
    31:23
    Michail Fisenko si nabruslil za branku, v tomto prostoru však kotouč ztratil, a toho se ujal Lugin. Ruský útočník rychle obkroužil branku, nicméně Murygin byl na místě!
     
    32:14
    Nebezpečnou ránu od modré čáry vyslal obránce Arťjom Zemčenjok, jehož přízemní střela prolétla těsně vedle branky Murygina!
     
    32:43
    Lokomotiv si dal při rozehrávce záležet, nicméně následné nahození Patricka Hersleyho skončilo pouze na holích hostujících borců.
     
    33:19
    Švédský obránce však dokázal své zaváhání napravit, když zblokoval ostrou přihrávku Bluma od modré!
     
    33:52
    Tentokrát propadla domácí obrana, a Admiral mířil do přečíslení tři na jednoho! Mezi kruhy dostal kotouč Jegor Dugin, který si však jej musel zpracovat, a následně byl poslán k zemi čistým způsobem Apalkovem!
     
    34:38
    První vyloučení ve druhé třetině! Na trestnou lavici míří americký bek Jonathan Blum, který nestíhal v souboji s Novotným, a tak českého útočníka hákoval!
     
    35:01
    Lokomotiv se hned na začátku přesilové hry dostal do kombinace v útočném pásmu. Od modré čáry vyslal od modré čáry ostrou střelu Staffan Kronwall, jehož ránu však Nalimov lapil!
     
    35:44
    Admiral v útočném pásmu velmi agresivně napadal, nicméně Lokomotiv si s tím dokázal poradit, a pokračuje v kombinaci v útočném pásmu!
     
    36:11
    Na konci kombinace domácího celku byla ostrá střela Patricka Hersleyho, který trefil pouze bránícího Gorškova, jež střelu zablokoval!
     
    36:51
    Admiral je již v plném počtu, a do útoku vyrazil David Booth, který si udělal prostor na levé straně, a pokoušel se překonat Murygina. Pokus amerického útočníka však přesný nebyl!
     
    37:37
    Lokomotiv opět kontroluje hru ve vlastním pásmu, a Staffan Kronwall vyčkává za brankou na dostřídání svých spoluhráčů.
     
    38:04
    Jaroslavl právě vstřelila branku!
    V závěru druhé třetiny příchází třetí branka domácího celku, která domácí výrazně přibližuje dnešnímu vítězství! Emil Galimov operoval s kotoučem ve středním pásmu, a povedenou přihrávkou našel najetého VLADISLAVA GAVRIKOVA, jehož slabý pokus propustil Nalimov za svá záda! Asistence: Emil Galimov, Denis Mosaljov.
    Vladislav GAVRIKOV - 3:0
     
    38:54
    Vladivostok se ještě pokouší být v závěru třetiny aktivní v útočném pásmu. Do zakončení se dostal Geoffrey Kinrade, jehož pokus však mířil mimo!
     
    39:39
    Kirill Voronin prokličkoval do útočného pásma, a následně předal kotouč na modrou, kde se nacházel Bartulis. Kapitán Admiralu se dostal i ke střele, ta však mířila mimo!
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Ve druhé třetině se již projevila větší kvalita na straně domácích hokejistů. Lokomotiv kontroloval hru po celou dobu druhé třetiny, a do dvoubrankového vedení se dostal v 26. minutě, kdy se prosadil Stanislav Čistov. Lokomotiv byl nadále aktivní, a možná rozdílovou třetí branku vstřelil Vladislav Gavrikov, jehož slabý pokus propustil Nalimov za svá záda!

    Třetí třetina začne přibližně v 18:39!
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    41:15
    Do třetí třetiny vstoupil aktivněji hostující Admiral, který se však ke střeleckému pokusu nedostal. Na druhé straně ujel po levé straně Kirill Kapustin, jehož střelu však Nalimov lapil!
     
    41:47
    Další příležitosti domácího celku měl Denis Mosaljov, který těžil z dobré práce Karajeva. Jeho dorážku však dokázal Nalimov zlikvidovat!
     
    42:02
    To je další komplikace pro Admiral! Jegor Jakovlev zasáhl Mosaljova holí do obličeje, a odchází na trestnou lavici.
     
    42:49
    Lokomotivu se však přesilová hra příliš nedaří, a Admiralu se podařilo již dvakrát vyhodit kotouč z pásma ven!
     
    43:14
    Admiralu zatím oslabení vychází na jedničku, a teď se navíc dostal do úniku David Booth. Americký útočník se pokoušel prostrčit kotouč mezi nohy Murygina, nicméně domácí brankář dokázal zasáhnout!
     
    43:48
    Pavel Koledov dostal ideální přihrávku na modrou čáru, a střílel přesně k tyči. Ivan Nalimov se však natáhl, a lapačkou kotouč zachytil!
     
    44:26
    Lokomotiv pokračuje v aktivním výkonu, a svého soupeře nepouští do hry. O další střelecký pokus domácích se postaral Kapustin, avšak i jeho pokus dokázal Nalimov lapit!
     
    45:11
    David Booth kombinoval v útočném pásmu společně s Luginem, nicméně jejich spolupráce k ničemu kloudnému nevedla.
     
    45:59
    Americký útočník David Booth si prodloužil střídání, a tentokrát se dostal i do zakončení. Střelu amerického útočníka však srazil do ochranné sítě obránce Grigorjev!
     
    46:41
    Domácí celek v posledních minutách lehce polevil v aktivitě, a do hry se dostává také Admiral. Hostující tým má však velké problémy ve finální fázi akce ...
     
    47:17
    Denis Mosaljov zatáhl kotouč do útočného pásma, a křížnou přihrávkou hledal Kartajeva. Jeho pas byl však zablokovaný, a Admiral dostává kotouč do středního pásma.
     
    48:31
    Admiral velmi rychle rozehrál, a do útočného pásma nalétl David Booth. Americký útočník se však přes dvojici protihráčů ke střele neprodral.
     
    49:01
    Šance pro Admiral! Na trestnou lavici míří ruský obránce Michail Grigorjev, který poslal z vlastního pásma kotouč do hlediště, a dostává dvě minuty!
     
    49:35
    Admiralu se však zatím probíhající přesilovka příliš nedaří. Lokomotiv skvěle brání modrou čáru, a hosté se nemohou dostat do útočného pásma.
     
    50:03
    Admiral se konečně dostal do kombinace v útočném pásmu, tu zakončil střelou od modré Jonathan Blum, jehož ránu zablokoval Rafikov. Domácí obránce také obratem vyhodil kotouč!
     
    50:51
    Přesilová hra hostujícího celku je již pomalu u konce! Kotouč je momentálně v pásmu Admiralu, a za deset sekund naskočí na led Grigorjev.
     
    51:43
    Admiral momentálně operuje s kotoučem ve vlastním pásmu, a pokouší se kontruktivně rozehrát. Domácí borci však skvěle napadají ...
     
    52:28
    Domácímu celku tentokrát nevyšel přechod přes modrou čáru. Ofsajd z toho však nebyl, a Lokomotiv si rozehrávku může zopakovat!
     
    52:59
    Druhý pokus domácího celku již dopadl dobře, a Lokomotiv se dokázal usadit v útočném pásmu. Patrick Hersley to zkoušel od modré, nicméně jeho pokus skončil těsně mimo!
     
    53:32
    Domácí fanoušci se již v hledišti baví, a Arénou 2000 obíhá mexická vlna!
     
    54:02
    Michail Fisenko si tentokrát udělal místo na pravé straně v útočném pásmu, a po krásné kličce proti Novotnému tvrdě vystřelil. Jeho ránu však brankář Murygin v pohodě lapil!
     
    54:46
    Hostující Admiral pokračuje v aktivním výkonu, a k další střele se dostal Alexander Kuzněcov. Murygin však tentokrát zasahovat nemusel, neboť střela mířila mimo!
     
    55:34
    Domácí celek zvládá závěr dnešního zápasu po taktické stránce opravdu velmi dobře, a svého soupeře nepouští do velkých šancí.
     
    55:40
    Tak závěr dnešního zápasu nám ještě okořenila bitkou dvojice David Booth – Ilja Ljubuškin. To vše díky ostrému hitu, kterým se Ljubuškin prezentoval v souboji s Jakovlevem!
     
    55:40
    Tak Ilja Ljubuškin nakonec dostává trest pět minut plus do konce utkání! Lokomotiv tak bude hrát do konce zápasu ve čtyřech ...
     
    56:17
    Admiral se hned po získání puku vrhl do útoku, a pokouší se co nejdříve vstřelit snižující branku!
     
    56:42
    Lokomotiv však zatím zvládá oslabení velmi dobře, a již dvakrát dokázal vyhodit kotouč z pásma ven!
     
    57:18
    V rohu kluziště se dostal ke kotouči domácí Staffan Kronwall, který se rozhlédl, a na útočné modré ještě našel Apalkova, který šetří čas!
     
    57:47
    Admiral se až teď dokázal usadit v útočném pásmu, a k první střele během dlouhé přesilové hry se dostal Oskars Bartulis, jehož ránu však Murygin lapil!
     
    58:34
    Andrej Konec si to namířil středem hřiště, a pokoušel se protlačit k brance domácího celku. Jeho postup však zastavil skvěle hrající Hersley!
     
    59:24
    Admiralu se závěrečná přesilová hra vůbec nepodařila, a dnešní zápase již už pouze dohrává ...
     
    Konec zápasu.
     
    ČESKOSLOVENSKÁ STOPA
    Jiří Novotný (JAR) – 0+0, 0 střel, TOI – 16:16

    To je z mé strany vše, a u dalšího textového přenosu se těším brzy nashledanou!
     
    Dnešní utkání je u konce! Lokomotiv Jaroslavl v domácím prostředí potvrdil roli favorita, a Admiral Vladivostok porazil 3:0!

    První třetina dnešního zápasu nabídla velmi rychlý hokej, a hlavně spostu šancí na obou stranách! Lokomotiv vstoupil do utkání ve velkém stylu, a svého soupeře přehrával ve všech směrem, po pár minutách se však karta obrátila, a více ze hry měl Admiral. První branky jsme se dočkali až v 15. minutě, kdy se prosadil Andrej Loktionov, který se prosadil po krásné přihrávce Kronwalla!

    Ve druhé třetině se již projevila větší kvalita na straně domácích hokejistů. Lokomotiv kontroloval hru po celou dobu druhé třetiny, a do dvoubrankového vedení se dostal v 26. minutě, kdy se prosadil Stanislav Čistov. Lokomotiv byl nadále aktivní, a možná rozdílovou třetí branku vstřelil Vladislav Gavrikov, jehož slabý pokus propustil Nalimov za svá záda!

    Ve třetí třetině Lokomotiv lehce polevil ve své aktivní hře, nicméně své tříbrankové vedení již v pohodě udržel, a Alexej Murygin si připsal další vychytanou nulu v sezóně! (19:18:01)

    Jan Havlovic

    Góly a asistencie: 15. Loktionov (Kronwall, Galimov), 26. Čistov (Loktionov, Malcev), 39. Gavrikov (Galimov, Mosaljov)


    Lokomotiv Jaroslavľ: Murygin (Kolesnik) – Hersley, Kronwall (C), Grigorjev, Ljubuškin, Koledov, Gavrikov, Rafikov, Iljenko – Averin (A), Kontiola, Apalkov – Sigarev, Novotný (A), Kapustin – Mosaljov, Kartajev, Galimov – Čistov, Loktionov, Malcev
    Admiral Vladivostok: Nalimov (Bobkov) – Blum, Bartulis (C), Kinrade, Zemčenjok, Konev, Lisov, Kosmačev – Booth, Voronin, Dugin – Gorškov, Lugin, Sajustov – Podšendjalov, Makarov, Kuzněcov – Fisenko (A), Alexandrov, Jakovlev

    Rozhodca: Safiulov, Kadjrov – Viljugin, Ponamarenko