Rusko – Švédsko 1:4 (kon.) | Česko – Fínsko 0:3 (kon.)
koniec
Rusko
1:4 (0:0, 1:3, 0:1)
Švédsko
cz Štvrtok 17.12.2015, 17:00 • Ice Palace, Moskva • Euro Hockey Tour
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    54:55
    Kovalčukovi vytekly nervy, a tak se po buly nejprve pustil do Sundströma, následně hodně nevybíravě udeřil hokejkou do obličeje Thuressenovi. To byl zkrat kapitána sborné, který evidentně není spokojený s vývojem tohoto duelu. Kovalčuk dostal 2+2 minuty a šance sborné na srovnání jsou opět o podstatný kus menší. Desetiminutový osobní trest navíc vyinkasovala další hvězda Ruska Alexander Radulov.
     
    52:17
    Komplikace pro domácí celek. Ten v těchto chvílích potřebuje intenzivně útočit, místo toho se ale bude bránit. Alexander Radulov nedovoleně dohrál jednoho ze švédských hráčů, za což od české rozhodcovské dvojky Hodek – Šír obdržel dvouminutový trest.
     
    49:25
    Andronov to zkusil individuálně. Nakonec si vykoledoval faul, když jej při průniku podrazil Johan Sundström. Dvě minuty pro švédského útočníka.
     
    44:10
    Rusové si zahrají svou třetí přesilovou hru. Andreas Engqvist podrazil Ilju Kovalčuka.
     
    38:48
    Tři korunky si však sami dost zbytečně komplikují zbytek druhé třetiny. Daniel Rahimi úplně zbytečně udeřil na modré čáře Prochorkina do oblasti hlavy a krku, za což rozhodčí švédského obránce vyloučil na 2+10 minut.
     
    34:21
    Dvě minuty se bude hrát čtyři na čtyři. Rozhodčí současně vyloučil na dvě minuty Patrika Hersleyho a Vadima Šipačjova. Švédského obránce za hákování a ruského útočníka za držení hole.
     
    25:29
    To je velká nepříjemnost pro sbornou, která bude hrát takřka dvě minuty oslabení tři na pět! Dvě minuty za napadení dostal Jegor Jakovlev.
     
    25:26
    První formace Švédska se dokázala na chvíli usadit v útočném pásmu, a vykoledovala si faul. Dvě minuty za držení hole obdržel Igor Grigorenko. Tre Konors mají možnost své první početní převahy v utkání.
     
    Rusové si na začátku druhé třetiny zahrají první přesilovou hru zápasu. Dvě minuty za krosček obdržel Daniel Rahimi.

    Václav Petrů

    Góly a asistencie: 22. Čudinov (Zaripov, Radulov) – 27. Petersson (Hersley, Omark), 30. Ahnelov (Omark, Rahimi), 34. Norman (Rahimi, Johnson), 60. Möller (Sjögren)


    Rusko: Sorokin (Košečkin) – Děnisov, Zajcev, Jakovlev, Bělov, Antipin, Čudinov, Zubarev, Višněvskij – Grigorenko, Prochorkin, Radulov – Mozjakin, Šipačjov, Dadonov – Kovalčuk, Andronov, Kokarev – Averin, Kartajev, Zaripov – Apalkov
    Švédsko: Fasth (Svensson) – Hersley, Kronwall, Junland, Gustafsson, Ahnelov, Rahimi, Nilsson, Wallmark – Petersson ,Engqvist, Omark – Möller, Sjögren, Lindström – Johnson, Rosén, Norman – Sundström, Zackrisson, Thuresson.

    Rozhodca: Hodek, Šír – Šeljanin, Sivov