Club América – Mazembe 2:1 (kon.) | Hirošima – River Plate 0:1 (kon.)
koniec
Sanfrecce Hirošima
0:1 (0:0)
River Plate
cz Streda 16.12.2015, 11:30 • Nagai Stadium, Osaka • Majstrovstvá sveta klubov • Semifinále
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 11:30.
     
    Pakliže někdo očekává snadný postup River Plate, neměl by se tímhle faktem jen tak lehce unést. Sanfrecce Hirošima na MS klubů odvádí zatím skvělou práci, ve dvou zápasech vsítilo hned pět branek a navíc žádný neinkasovalo. Argentinský celek by měl být proti japonskému mistrovi naplno ostražitý.
     
    Sanfrecce si vede možná až nečekaně dobře. Pohání ho rozhodně euforie z nedávno získaného titulu v japonské lize, ale především je zatím takticky výborně připravené. V předkole o čtvrtfinále s Auckland City se prezentovalo především skvělým výkonem vzadu (2:0), následně proti TZ Mazembe taktéž ukázalo svoje ofenzivní kvality (3:0). Určitě si i na postup do finále může věřit.
    V Osace bude určitě hodně rušno. Tahle masa fanoušků River Plate den před zápasem obklopila městský kanál:

     
    River Plate, nováček na tomto turnaji a vítěz Copa Sudamericana, kde triumfoval po dlouhých 19 letech, vstoupí na tomto turnaji vůbec k prvnímu zápasu. Rozhodně mu bude chybět zápasový rytmus, každopádně může využít větší vytíženosti svého soupeře, který má v nohou už dva náročné zápasy během pár dnů. A podpora publika? Do Osaky odcestovaly stovky jeho fandů, o ně hosté rozhodně nebudou mít nouzi.
     
    Vítěz tohoto souboje se ve finále utká buď s Barcelonou, nebo čínským Kantonem. Na tohohle protivníka si ale bude muset počkat do čtvrtka.
    Trénink Sanfrecce a River Plate před utkáním:

     
    Utkání bude řídit zkušená švédská trojice v čele s Jonasem Erikssonem, právě nominovaným na EURO 2016. Asistovat mu budu Mathias Klasenius a Daniel Wärnmark. Funkci čtvrtého rozhodčího bude vykonávat Matthew Conger z Nového Zélandu.
     
    Úvodní sestavy:

    Sanfrecce Hirošima: Hajaši – Šimizu, Šiotani, Sasaki, Čiba, Kašiwa – Douglas, Morisaki, Aojama, Čajima – Minagawa
    Náhradníci: Mizumoto, Sato, Masuda, Mikič, Jamagiši, Hironaga, Nocuda, Marutani, Asano, Šibasaki, Takahaši, Mijahara

    River Plate: Barovero – Mercado, Maidana, Álvarez, Vangioni – Kranevitter – Sánchez, Pisculichi, Ponzio – Mora, Alario
    Náhradníci: Martínez, Saviola, Mayada, Viudez, Casco, Bertolo, Mammana, González, Vega, Driussi, Chiarini, Batalla

    Rozhodčí: Eriksson – Klasenius, Wärnmark (všichni SWE).
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    River Plate je zatím u míče, Sanfrecce vyčkává. Ostatně takhle se japonský celek prezentoval už v předchozích dvou utkáních. Teď fauloval Šimizu, argentinský celek tedy bude mít standardku...
     
    3
    ... centr z pravé strany doletěl až na hranici malého vápna, kde neúspěšně do obránce před sebou střílel Mercado. Následně si pro odražený míč seběhl Hajaši a polapil ho do rukavic. Japonský gólman byl těsně poté faulovaný.
     
    4
    River Plate měl k dispozici další standardku, tentokráte si ovšem Hajaši bez problémů poradil a vyboxoval balón do bezpečí.
     
    5
    Tohle nebyl hezký pohled. Sasaki v hlavičkovém souboji dostal úder do hlavy od Alaria. Japonskému obráncovi se nechtělo moc zvedat ze země.
     
    7
    Sanfrecce se zatím nedostalo za půlku. Na druhou stranu velmi dobře a poctivě brání. Tak jako v předchozích dvou zápasech.
     
    8
    Tenhle útok River Plate nevyšel. V akci ho totiž zastavil ofsajd, do které se dostal Mora.
     
    10
    Hajašimu se nyní nepodařilo balón úplně dobře odkopnout. Míč doletěl pouze někam za vápno, kde toho argentinský celek nakonec nevyužil. Zase obrana Sanfrecce zakročila tak, jak měla.
     
    11
    Svěřenci Marcela Gallarda se stále drží u míče. K výraznějšímu ohrožení Harajašiho svatyně ovšem z jejich strany nedošlo.
     
    12
    Vůbec poprvé se dotkl balónu také gólman Barovero! Dlouhý nákop soupeře totiž doputoval až k němu. A teď ho naprosto v klidu rozehrál dále svým spoluhráčům.
     
    13
    Na stadionu je opravdu velká masa příznivců River Plate. A ti dost pískají. Vůbec se jim nelíbí, jak opatrně Sanfrecce hraje. Zatím jsme neměli možnost vidět vyloženější příležitost.
     
    15
    Uvidíme první rohový kop tohoto zápasu, zahrávat ho bude River Plate, a to konkrétně Sánchez...
     
    16
    ... s prvním centrem z rohového čtvrtkruhu si obrana Sanfrecce poradila, ale jen za cenu dalšího rohového kopu...
     
    17
    ... centr Pisculichiho doletěl na bližší tyčku, kde se v pádu snažil hlavičkovat Álvarez. Jenže bez většího úspěchu.
     
    18
    Čiba (HMA) si hodně nevybíravým skluzem počínal proti Ponziovi a případný další zápas se ho týkat nebude. Sudí Eriksson mu žlutou kartu udělil dodatečně po ponechané výhodě a následném přerušení hry.
     
    20
    První ostřejší pokus směrem na bránu vyslal z pořádné dálky Ponzio. Nicméně Hajaši byl mezi třemi tyčemi připravený. A střelu, leč s potížemi, zlikvidovat dokázal.
    20. jedovka Ponzia
     
    22
    Po odpískaném faulu se Sanfrecce během pěti vteřin dostalo do blízkosti vápna. Tam nebezpečně operoval Minagawa, jenže si balón nezpracoval ideálně. A tak ani nevystřelil.
     
    23
    Douglas dostal od svého spoluhráče pěkný pas do šestnáctky, ocitl se v dobré pozici, jenže jeden z obránců River Plate se mu ve skluzu vložil do střely. Nebude z toho ani rohový kop pro japonský celek.
     
    25
    Nejprve poslal dobrý do vápna centr z pravé strany Mora, pak se k míči dostal uruguayský útočník ještě jednou, tentokráte ho ale zastavil Šimizu. Následně hodně nepřesně z dálky vypálil Kranevitter.
     
    26
    Největší možnost tohoto utkání! Minagawa si skvěle naběhl na dlouhý pas a ocitl se sám před brankářem Baroverou! Kdyby včas nevyběhl, dopadla by tahle situace pro River Plate asi dost špatně. Barovero toho moc na práce sice nemá, ale teď zasáhl včas a dobře.
    26. šance Minagawy
     
    28
    Sasaki byl nyní u své brankové čáry přistrčený zezadu, sudí Eriksson tak opět musel naplno využít svou píšťalku.
     
    30
    První třetinu utkání máme za sebou. River Plate je sice daleko častěji u míče, ale zatím se k výraznému ohrožení branky Hajašiho nedostalo. To Sanfrecce naopak spoléhá na brejky a zatím v útoku vypadá daleko nebezpečněji.
     
    31
    Čajima musí s rozehráním standardky z levé strany ještě počkat. Eriksson si totiž musel jít k pomezní čáře upravit zařízení na ruce, pomáhající mu rychle zaregistrovat ofsajdy...
     
    32
    ... tenhle centr Čajimy se neujal. Obrana River Plate si na malém vápne s jeho odvrácením hravě poradila.
     
    33
    Skvělý zákrok Barovera! Sanfrecce pořádně vystrkuje růžky. Čajima si z levé strany seběhl více do středu, pravačkou ostře vypálil a argentinský gólman musel jeho pumelici vyrazit pod břevnem do zámezí.
    33. střela Čajimy
     
    35
    Hirošima je v rychlých brejcích neuvěřitelně silná. V posledních minutách měl River Plate velké štěstí, že jeden z nich soupeř neproměnil v úvodní branku.
     
    36
    Kašiwa (HMA) dost ošklivě přišlápl Sáncheze a zaslouženě obdržel žlutou kartu.
     
    37
    Hodně slabě nyní vypálil Pisculichi. Argentinský celek zatím nenašel absolutně žádný recept na skvělou a takticky výborně připravenou a vyzrálou obranu Hirošimy.
     
    39
    Hra se v posledních minutách dost uklidnila. Opět jsme se dostali do obvyklého obrázku – River Plate drží míč, Sanfrecce vyčkává.
     
    40
    A další tutovka pro Sanfrecce! Minagawa se pohyboval na hranici ofsajdu, jakmile přebíral pěknou kolmici, nakonec z otočky mířil k tyči, tam ale jednoruč fantasticky zasáhl Barovero! Ten zatím drží šance River Plate nad vodou.
    40. střela Minagawy
     
    41
    Z následného rohového kopu už japonskému celku tolik nezapršelo. Vlastně ani nekapalo.
     
    43
    A první větší možnost také pro River Plate! Argentinský celek rychlými přihrávkami vymíchal soupeře, centr z pravé strany od Mercada se dostal po sklepnutí spoluhráčem až k Sánchezovi, jehož nedobře hlídal Sasaki, a hlavičku mířící k tyči musel likvidovat Hajaši. I kdyby míč v síti skončil, gól by neplatil kvůli ofsajdu.
    43. Sánchez hlavičkoval z ofsajdu
     
    45
    Šimizu se snažil zakončovat, jeho pokus byl ovšem zablokovaný. Rozhodčí Eriksson nám jinak ke druhému poločasu nastavil dvě minuty.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    Ačkoli River Plate drží více míč na kopačkách, nemůže se proti Sanfrecce výrazněji prosadit. Do šancí ho totiž soupeř díky skvělé obraně, která neinkasovala zde na MS klubů už pět poločasů v řadě, nepustí. Naopak japonský celek se zdál být v útoku daleko nebezpečnější, z brejků hrozil určitě více než soupeř. Branky jsme se ovšem v 1. poločase i tak nedočkali a budeme na ní čekat minimálně do poločasu druhého.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Ponzio zkusil vypálit z velké dálky, nicméně jeden ze soupeřů skvěle vystoupil a střelu mu ihned v počátku zablokoval.
     
    48
    Mora nyní spálil velkou tutovku! Přihrávka skrz malé vápno doletěla až na zadní tyč, kde jí dorazit za brankovou čáru nedokázal Sánchez, nicméně ve středu se objevil úplně volný spoluhráč, který z vyložené pozice zamířil pouze hodně nad.
    48. branku Hajašiho teď přestřelil z vyložené pozice Mora
     
    50
    Sanfrecce zase podnikalo dobrý brejk. Jenže přihrávka na nabíhajícího si Minagawu neprošla. River Plate na poslední chvíli vzadu zasáhlo.
     
    51
    Mercado (RIV) u lajny sestřelil Šimizua a také on obdržel žlutou kartu. Vůbec první osobní trest pro argentinský celek.
     
    53
    Centr z pravé strany v pohodě do náruče sebral jistý Hajaši.
     
    54
    Tohle je škoda pro Sanfrecce. Douglas se na pravé straně dokázal krásně uvolnit i přes dva protihráče, jenže pak trošku zbrkle odcentroval. Pas prostě nebyl vůbec přesný.
     
    55
    Sudí Eriksson musel hned dvakrát během minuty řešit dva ošemetné fauly. Jako by se začalo přitvrzovat. Oba souboje švédský rozhodčí vyřešil bez osobního trestu.
     
    57
    Střídání v týmu River Plate: ze hřiště odchází Leonardo Ponzio, přichází Lucho González.
     
    58
    Lucho González, bývalá hvězda Marseille nebo Porta, třeba pomůže rozhýbat zatím statickou ofenzívu svého týmu. Teď byl sice u míče, ale záhy ho ztratil.
     
    59
    Sánchez se pokusil zpoza vápna vypálit, neměl to ale jednoduché, a tak jeho pokus skončil jen vysoko na brankou Hajašiho.
     
    60
    Moc pěkná akce Sanfrecce. Po pravé straně unikl Kašiwa, který v šestnáctce našel hlavu nabíhajícího si Douglase, jenže jeho střela byla hodně slabá, takže si pro míč v pohodě seběhl Barovero.
     
    61
    Douglas zase zlobil u pravé lajny, Álvarez (RIV) ho tam sestřelil a vysloužil si čtvrtou žlutou kartu utkání.
     
    61
    Střídání v týmu Sanfrecce Hirošima: ze hřiště odchází Joshifumi Kašiwa, přichází Mihael Mikič.
     
    62
    Centr z pravé strany doletěl do vápna na hlavu Sasakiho, jenže ani on dobře nevystřelil. Pokus skončil pouze v zámezí.
     
    63
    Střídající Mikič poprvé u míče. Snažil se svým pasem z levé strany najít nějakého spoluhráče v šestnáctce, ale marně. Následný pokus Douglase skončil hodně mimo.
     
    64
    Střídání v týmu River Plate: ze hřiště odchází Leonardo Pisculichi, přichází Tabaré Viudez.
     
    66
    Mercado nyní zahrozil z pravé strany, jenže Hajaši měl bližší tyč velmi dobře pohlídanou. Žádný kiks nevyrobil. A střelu lapil dokonce do koše.
     
    66
    Střídání v týmu Sanfrecce Hirošima: ze hřiště odchází Jusuke Minagawa, přichází Takuma Asano.
     
    67
    Šimizu přidržel na pravé straně pronikajícího Sáncheze, River Plate bude mít k dispozici dobrou standardku z pravé strany...
     
    68
    ... centr z pravé strany od Sáncheze nenašel nikoho ze spoluhráčů, jistý Šiotani ho odhlavičkoval dozadu do bezpečí.
     
    69
    Douglas na pravé straně pořád hodně zlobí. Velká škoda pro Hirošimu, že si míč nezpracoval a nešikovně o něj přepadl. Odkopávat od branky bude Barovero.
     
    71
    Opravdu skvěle Sanfrecce pracuje vzadu. I když za cenu faulů, standardky je vlastně nijak neohrožují, protože vzdušný prostor je zcela jasně jeho prostor.
     
    72
    River Plate právě vstřelilo branku!
    Doteď japonský celek bránil všechny standardky brilantně. A i nyní by si svou reputaci v tomhle ohledu nepokazil, kdyby nyní nechyboval po celou dobu rovněž jistý brankář Hajaši. Vyběhl z brány proti centru, který nedokázal pod tlakem protihráče zkrotit, míč se dostal k LUCASOVI ALARIOVI, jenž hlavičku usměrnil do prázdné svatyně.
    72. Lucas ALARIO - 0:1
     
    74
    Osaka najednou ožila. Fanoušci River Plate jsou ve varu. Japonský kouč Hajime Morijasu se snaží své svěřence povzbudit, do konce utkání nezbývá určitě málo.
     
    75
    A najednou Sanfrecce musí útočit. Do téhle role se na turnaji zatím ještě nedostalo.
     
    76
    Střídání v týmu Sanfrecce Hirošima: ze hřiště odchází Jusuke Čajima, přichází Hisato Sato.
     
    77
    Šiotani (HMA) si nyní vysloužil žlutou kartu. Ve slibně se rozvíjející akci zastavil soupeře držením.
     
    80
    Sanfrecce se zatím k žádné možnosti směřující k vyrovnání nedostalo. Je to naopak spíše River Plate, které drží více míč na kopačkách. Ostatně jako vlastně v celém zápase.
     
    81
    Střelec jediné branky Alario nyní vybojoval faul na půlce. Další cenné vteřinky pro argentinský celek.
     
    82
    Ze hřiště nyní odchází Mercado. Na hřišti inkasoval nějaký úder a zřejmě není zcela v pořádku. Spíše je to ale taktická varianta, jak ušetřit čas.
     
    83
    Mikič na pravé straně neuspěl. Zadní řady River Plate jsou ve druhé půli pevné jako skála.
     
    85
    Střídání v týmu River Plate: ze hřiště odchází Gabriel Mercado, přichází Camilo Mayada.
     
    86
    Aojama se zpoza vápna odhodlal ke střele, jakmile se k němu odrazil míč, jenže zamířil jen hodně nad branku. Ani z téhle šance Sanfrecce výrazněji nezahrozilo.
     
    87
    Šiotani nyní fauloval ve středu pole. Měl by si na podobné zákroky určitě dávat pozor, přece jenom už jednu žlutou kartu má.
     
    88
    Sánchez rozehrál standardku z pravé strany někam na hranici malého vápna, tam ovšem našel pouze připraveného Šiotaniho, jenž balón odhlavičkoval do bezpečí.
     
    89
    Tohle nebyl vůbec špatný pas. Mikič poslal táhlý centr do šestnáctky, kam si nabíhal Sato, nicméně u míče byl dříve gólman Barovero.
     
    90
    Mikič z pravé strany přihrál blíže do středu, kde z první vypálil obránce Šiotani, ovšem tenhle pokus nemohl Barovera výrazněji ohrozit.
     
    90
    Tři minuty nastavil švédský sudí Eriksson ke druhé půli.
     
    90+1
    Ještě jedna žlutá karta v tomto utkání. Vysloužil si jí Morisaki (HMA).
     
    90+3
    V šestnáctce nebezpečně operovali Sato i Asano, tedy dva střídající hráči, jenže ani jeden z nich nedokázal vystřelit, aby Barovero měl mezi třemi tyče minimálně nějaké potíže.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Držení míče: 42 % : 58 %.
    Střely na branku: 4:5. Střely mimo: 6:7. Rohy: 2:3. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 15:15.
     
    River Plate nakonec dokázalo potvrdit roli favorita, na postup do finále se ale pořádně nadřelo. O jediný gól utkání se po standardce postaral Lucas Alario v 72. minutě. Sanfrecee odehrálo skvěle první poločas, ten druhý mu ale tolik nevyšel, a tak si zahraje pouze o třetí místo.
     
    Z mé strany vše, u dalších online přenosů brzy na shledanou. (13:24:22)

    Patrik Sandev

    Góly: 72. Alario

    Karty:   18. Čiba (HMA), 36. Kašiwa (HMA), 77. Šiotani (HMA), 90+1. Morisaki (HMA) – 51. Mercado (RIV), 61. Álvarez (RIV)


    Držení míče: 42 % : 58 %.
    Střely na branku: 4:5. Střely mimo: 6:7. Rohy: 2:3. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 15:15.
    Sanfrecce Hirošima: Hajaši – Šimizu, Šiotani, Sasaki, Čiba, Kašiwa (61. Mikič) – Douglas, Morisaki, Aojama, Čajima (76. Sato) – Minagawa (66. Asano)
    Náhradníci: Mizumoto, Sato, Masuda, Mikič, Jamagiši, Hironaga, Nocuda, Marutani, Asano, Šibasaki, Takahaši, Mijahara

    River Plate: Barovero – Mercado (85. Mayada), Maidana, Álvarez, Vangioni – Kranevitter – Sánchez, Pisculichi (64. Viudez), Ponzio (57. González) – Mora, Alario
    Náhradníci: Martínez, Saviola, Mayada, Viudez, Casco, Bertolo, Mammana, González, Vega, Driussi, Chiarini, Batalla

    Rozhodca: Eriksson – Klasenius, Wärnmark (všichni SWE)