TK k přípravě a nominaci U20 (kon.)
koniec udalosti
TK k přípravě a nominaci české hokejové reprezentace U20

cz Pondelok 14.12.2015, 14:00Tlačové konferencie
     
    Tisková konference je u konce. (14:14:26)
     
    Jakub Petr: Karel Vejmelka měl velmi dobrou sezonu na českých kluzištích, v reprezentačním dresu to ale už tak dobré nebylo. Náš kemp v Popovicích je od toho, abychom si jedničku vybrali. Nějakou představu máme, ale ještě ji neumíme jednoznačně určit.
    Na kapitánské pozici mají trenéři jasno

     
    Jakub Petr: Kapitánem týmu bude Dominik Mašín.
     
    Milan Hnilička: David Pastrňák ještě není stoprocentně zdravý, ale jsme s ním v kontaktu. Větší naději bych jeho účasti na mistrovství světa ale nedával.
     
    Milan Hnilička: Zápas proti Kanadě odehrajeme na stejném stadionu, kde osmnáctka porazila ve čtvrtfinále MS U18 Rusko. Takže tam máme dobré vzpomínky a chceme se tak naladit na šampionát.
     
    Milan Hnilička: V pátek odcestujeme do Finska, tam nás čeká další kemp a dva přípravné zápasy. 20. odehrajeme zápas s Kanadou a o dva dny později s Dánskem.
     
    Jakub Petr: Nikdo neříká, že ten, který bude ve čtvrtek vybraný, bude v budoucnu lepší hráč než ten, který v nominaci nebude. Jedeme podle aktuální formy.
     
    Širší nominace české reprezentace:

    Brankáři:
    Aleš Stezka (Sioux Falls Stampede, USHL), Vítek Vaněček (South Carolina Stinggrays, ECHL), Karel Vejmelka (HC Kometa Brno), Daniel Vladař (Chicago Steel, USHL)

    Obránci:
    Luboš Adam (HC Slavia Praha), David Bahounek (AZ Havířov), Tomáš Havlín (Bílí Tygři Liberec), Filip Hronek (Mountfield HK), Dominik Mašín (Peterborough Petes, OHL), Ondřej Mikliš (HC Sparta Praha), Filip Pyrochta (Victoriaville Tigers, QMJHL), Alex Rašner (HC Olomouc), Dominik Rudl (HC Vítkovice Steel), David Sklenička (HC Škoda Plzeň), Jan Ščotka (HC Dynamo Pardubice), Jakub Zbořil (Saint John Sea Dogs, QMJHL)

    Útočníci:
    Tomáš Andres (HC Slavia Praha), Jiří Černoch (HC Sparta Praha), Filip Chlapík (Charlettetown Islanders, QMJHL), Vít Christov (HC Oceláři Třinec), Lukáš Jašek (HC Oceláři Třinec), Václav Karabáček (Baie-Commeau Drakkar, QMJHL), David Kaše (Piráti Chomutov), Filip Kuťák (HC Vítkovice Steel), Dominik Lakatoš (Bílí Tygři Liberec), Jan Ordoš (Bílí Tygři Liberec), Jiří Smejkal (Moose Jaw Warriors, WHL), Šimon Stránský (Prince Albert Raiders, WHL), Tomáš Šoustal (Kelowna Rockets, WHL), Michael Špaček (Red Deer Rebels, WHL), David Tomášek (HC Dynamo Pardubice), Radek Veselý (Piráti Chomutov), Lukáš Vopelka (Örebrö HK), Daniel Voženílek (HC Dynamo Pardubice), Pavel Zacha (Sarnia Sting, OHL)
     
    Jakub Petr: Samozřejmě je tam hodně hráčů ze zámoří. I hráči z české ligy ale mají šanci, jelikož se prezentovali velmi dobře.
     
    Jakub Petr: Tým jsme ve Velkých Popovicích rozdělili do dvou proti sobě hrajících, abychom vytvořili konkurenční prostředí.
     
    Tisková konference právě začala. Jakub Petr vysvětluje, proč nominoval 6 útoků a 4 brankáře.
     
    Mezi přítomnými jsou: Slavomír Lener (generální manažer národního týmu), Jakub Petr (hlavní trenér reprezentace U20), Milan Hnilička (manažer týmu U20) a z nominovaných hráčů se dostavil obránce Dominik Mašín.
     
    Šampionát začne 26. prosince právě zápasem české reprezentace proti Rusku.
     
    Zdravíme ze Síně slávy českého hokeje, kde za malou chvíli začne tisková konference k širší nominace české juniorky na mistrovství světa ve Finsku.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 14:00.

    Vladimír Koča

    Jakub Slunečko

    Přítomní:
    Slavomír Lener - generální manažer reprezentace
    Jakub Petr - hlavní trenér reprezentace U20
    Milan Hnilička - manažer týmu U20
    Dominik Mašín - obránce týmu U20