Dinamo Minsk – CSKA Moskva 1:3 (kon.) | Chabarovsk – Omsk 2:0 (kon.) | Vladivostok – Barys 4:2 (kon.)
Novokuzneck – Jekaterinburg 2:3 (kon.) | Novosibirsk – Jugra Chanty-Mansijsk 5:2 (kon.) | Helsinki – Čeljabinsk 5:4 (3:2 po s.n.)
Riga – Nižnekamsk 4:1 (kon.)
koniec
Amur Chabarovsk
2:0 (0:0, 0:0, 2:0)
Avangard Omsk
cz Štvrtok 10.12.2015, 10:30 • Platinum Arena Zolotoj • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 10:30.
     
    Příjemné čtvrteční dopoledne, vítám Vás u online přenosu z utkání Kontinentální hokejové ligy, ve kterém se představí dva týmy z daleké Sibiře, na programu je duel Amur Chabarovsk vs. Avangard Omsk.
     
    Úvodní sestavy:

    Amur Chabarovsk: Pečurskij (Alikin) – Kurbatov, Kolář, Zub, Šulakov, Ibragimov, Aťušov, Stalnov – Bergfors, Wandell, Tolpeko – Dědunov, Gračjov, Pervušin – Vj. Ušenin, Vl. Ušenin – Železnov, Zohorna, Fajzullin.

    Avangard Omsk: Furch (Rejzvich) – Kempný, Gluchov, Alexandrov, Aněljov, Děrvuk, Lekomcev, Vasiljev, Kulik – Širokov, Paršin, Zubov – Popov, Perežogin, Michejev – Černikov, Petrov, Lemťugov – Pjanov, Fiščenko, Semjonov.

    Rozhodčí: Kadyrov, Odiňš – Parfjonov, Tomilov.
     
    Při pohledu na soupisku hostujícího týmu vidíme, že kromě zraněného Vladimíra Soboty nehraje ani další český útočník Martin Erat. Připraveni jsou naopak oba obránci českého původu a to Jan Kolář v domácím dresu a Michal Kempný v první obranné dvojici hostujícího týmu a také forvard Tomáš Zohorna nastupující rovněž za domácí Amur..
     
    Ale už zpátky k samotnému dění na ledové ploše, kterému v této chvíli předchází něco málo oficialit v podobě poslechu hymny ruské federace.
     
    Kapitáni obou týmů, tedy domácí Aťušov a hostující Zubov, se právě zdraví se čtveřicí rozhodčích, která dostala důvěru odřídit dnešní utkání.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:01
    Úvodní buly dnešního utkání patří hostům, kteří pomalu rozehrávají na vlastní obranné polovině.
     
    00:40
    První úspěšný zásah si připisuje na své konto domácí gólman Pečurskij, který kryl pokus z levé strany poté, co si Michejev vyměnil puk s Fiščenkem a druhý jmenovaný pálil jen do hrudi brankáře Amuru.
     
    01:30
    Hosté se znovu dostali do zakončení, ale i nyní jim stál v cestě za gólovým zakončením domácí brankář.
     
    01:59
    Hosté si hned na začátku zápasu vyzkouší hru v početní převaze Vyloučen je Tomáš Zohorna (CHA), dvě minuty za hákování.
     
    02:11
    Alexandrov vypálil hodně prudkou pumelici kousek za pravým kruhem pro vhazování, Pečurskij se musel před pukem letícím nad jeho branku sklonit.
     
    02:30
    Domácí vyhazují puk z pásma, hosté se ale rychle usazují zpět před Pečurským.
     
    03:10
    Hráči v bílých dresech dlouho kombinovali v pásmu domácího týmu, jenže k zakončení se vůbec nedokázali dostat a nakonec o puk o souboji na modré čáře přišli.
     
    03:44
    Obrovskou tutovku nyní zazdili hosté, když Černikov sám před brankou ještě zadovkou uvolnil Lemťugova a ten mohl zakončovat do zcela odkryté domácí svatyně, puku v cestě do sítě však zabránil rychle vytasený beton domácího gólmana Pečurského!
     
    03:59
    Domácí v plném počtu.
     
    04:15
    Hokejisté Amuru se hned v pěti hráčích pustili do útočení a hosté raději vyhodili puk přes všechny čáry i za cenu zakázaného uvolnění.
     
    05:05
    Domácí znovu dlouho drží puk ve vlastním pásmu a chystají se rozjet další útočnou akci.
     
    05:46
    Gračjov vystihl rozehrávku hostů kousek za modrou čarou a z otočky se pokusil překvapit Furcha, ten si ale s jeho lehkou střelou poradil a vyrazil ji do rohu. Domácí ale zůstávají v pásmu s kotoučem.
     
    06:57
    První formace Omsku dlouho drží domácí před jejich brankou, stále se však nedokáže dostat do zakončení a pouze krouží s pukem kolem Pečurského.
     
    07:26
    Hokejistům hájící domácí barvy se nakonec podařilo velký tlak hostů přerušit posunutím kotouče do středního pásma.
     
    07:50
    Bergfors se dostal k zakončení z levého kruhu, odkud zakončoval střelu bez přípravy a tvrdou ranou trefil Furchovu lapačku, od které se puk odrazil od břevna a mimo hřiště!
     
    08:40
    Další přesilovou hru si zahraje hostující celek. Černikova poslal k zemi domácí Vjačeslav Ušenin (CHA), který inkasuje menší trest za hrubost.
     
    08:40
    Jenže vyloučen je nakonec i Černikov, který dostal dvě minuty za nafilmovaný pád. Hrát se tak bude se čtyřmi hráči v poli na obou stranách.
     
    09:11
    Ibragimov se pokusil zakončit sám z mezikruží, jenže v obležení tří protihráčů se nakonec dostal pouze ke střele, která se snad střelou označit nedá, protože puk se sotva došoural vedle levé tyče hostující branky.
     
    09:45
    Icing domácích stěhuje hru před jejich branku.
     
    10:32
    Hosté znovu pěkně kombinovali v útočném pásmu, ale těch "kudrlinek" je v jejich hře možná až příliš mnoho a k zakončení se tak takřka nedostávají. Výjimkou byla nyní střela Michejeva, která však byla zblokována do ochranné sítě za domácí brankou.
     
    10:40
    Oba týmy hrají v plném počtu.
     
    11:00
    Petrov z pravé strany šikovně střílenou přihrávkou hledal hůl jednoho ze spoluhráčů před brankou, Pečurskij však i s touto nepřehlednou situací poradil a puk vyrazil do bezpečí.
     
    11:39
    Útočí i domácí, když jejich rychlou akci zakončil Dědunov tvrdou střelou z první z pravé strany, jenž však ztlumil na svých chráničích Dominik Furch.
     
    12:30
    Vitalij Aťušov se s pukem otočil kolem hostující branky a pokusil se překvapit českého brankáře, ten však prostoru u levé tyče své svatyně perfektně utěsnil.
     
    13:07
    První přesilovka pro domácí tým. Nikolaj Gluchov (OMS) vyloučen na dvě minuty za hákování. Faul z kategorie taktických, neboť tlak domácích hráčů nebezpečně narůstal na intenzitě.
     
    13:11
    Buly pro hosty, kteří okamžitě dostávají kotouč alespoň do středního pásma.
     
    13:25
    Ani další snaha domácích o udržení se před Furchem nevyšla a nyní se musí hnát za pukem až k vlastní brance.
     
    14:00
    Pozorný Furch nyní vypíchl kotouč Wandellovi číhajícímu u pravé tyče jeho branky, domácí ale nadále zůstávají v pásmu a u černé gumy.
     
    14:10
    Nyní už Furch ale úspěšným zákrokem hru přerušil a znovu u toho byl domácí Wandell, nepříjemně operující u branky hostujícího týmu.
     
    14:29
    Znovu český gólman v dresu Omsku raději přikryl kotouč, který se k němu odrazil po nepovedené přihrávce zpoza branky v podání domácích hráčů.
     
    14:36
    Následné buly patří hostům, kteří rychle vyhazují puk až k Pečurskému.
     
    15:07
    Hosté v plném počtu.
     
    15:15
    Hosté v klidu střídají a pomalu rozehrávají zpoza vlastní branky.
     
    15:20
    Jenže rozehrávka hostům příliš nevyšla, když chyby v této činnosti využil k zisku kotouče Gračjov ještě ve středním pásmu a rychlým krokem se dostal až do třetiny útočné, odkud rychle vypálil na Furcha.
     
    15:35
    Tlak domácích prozatím končí u střely Železnova z nulového úhlu z levé strany, kterou pokryl Dominik Furch.
     
    16:00
    No, domácí zatím hrají s favoritem zápasu z Omsku více než vyrovnanou partii a nyní se mohli dostat do vedení. Vladislav Ušenin se pěkně uvolnil na levé straně, namířil si to až do prostoru mezi kruhy a svižnou střelou jen těsně minul zadní tyč!
     
    17:06
    Tak těch chyb v rozehře je v podání hostů čím dál tím více. Nyní další z nich mohl využít Wandell, který však prudkou střelou z levého kruhu minul hostující klec.
     
    17:50
    Velký tlak Amuru prozatím vedoucí brankou nekončí, ale hosté mohou děkovat pouze Dominiku Furchovi, který uhájil svou klec před nájezdy hráčů z domácí první a následně i třetí pětky.
     
    18:45
    Jenže znovu je před brankou Omsku velice horko a Furch raději přeruší hru poté, co se k němu dostal nahozený kotouč.
     
    19:00
    Začíná poslední minuta první třetiny.
     
    19:30
    Sudí nyní odpustili Alexandrovovi zcela jasný faul za hostující brankou, domácí se tím ale nenechali rozhodit a nadále jsou v držení kotouče.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Úvodních dvacet minut utkání je minulostí a rozhodně jsme viděli průběh, který jsme před začátkem duelu příliš nečekali. Domácí hráči jsou zatím jasně lepším týmem než jejich soupeř, jsou dříve u kotouče a hrají aktivně v pásmu soupeře. Branky se však, stejně jako hokejisté hostujícího týmu, nedočkali a tak po první třetině platí v Chabarovsku bezbrankový stav.
     
    Statistiky utkání po první třetině

    Střely na branku: 12 – 4
    Vhazování: 7 – 7
    Vyloučení: 2 – 2
    Hity: 9 – 4
    Zblokované střely: 3 – 3
     
    Další třetina začne přibližně v 11:20.
     
    Hráči obou týmů už se pomalu vrací z šaten na ledovou plochu a to znamená jediné, druhá třetina začne již za malou chvíli!
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:21
    Hosté vstoupili do druhé třetiny aktivně a hned v jejím úvodu se do zakončení dostal Paršin pálící zpoza pravého kruhu, jeho ránu však domácí stihli zblokovat.
     
    21:08
    Michejev vybojoval puk za domácí brankou, naservíroval jej Popovovi stojícím kousek před modrou čarou a ten z první prudkou střelou prověřil Pečurského pozornot.
     
    21:30
    Hra se nyní přestěhuje před branku Omsku, jehož hráči zahráli puk na zakázané uvolnění.
     
    21:50
    Vladislav Ušenin mohl po buly pálit od modré čáry, nalevo však uvolnil ještě lépe postaveného obránce Zuba, který tvrdou ranou minul a puk vyletěl mimo hřiště. Byl však tečován a vhazovat se tak bude před Furchem.
     
    23:09
    Paršin zavezl kotouč za útočnou modrou, přesnou zadovkou uvolnil Širokova, před kterým se otevřel zcela volný prostor v prostoru mezi kruhy. Hráč s jednadvacítkou na dresu se však rozhodl tvrdě zakončit a branku domácích pouze minul!
     
    23:48
    Cizinecká legie aneb první formace Amuru ve složení Bergfors – Wandell – Tolpeko, znovu nepříjemně zatápí hostům před jejich brankou, na zakončení se však opět nedostalo.
     
    24:50
    Vladislav Ušenin se dostal ke střele zpoza levého kruhu, pálil však z místa a tak jeho rána skončila pouze na Furchovi. Hosté následně odpalují puk přes všechny čáry na icing.
     
    25:32
    Po delší době se ozvali i hosté, když se na středu útočného pásma pěkně uvolnil Perežogin a táhlou střelou vyzkoušel připravenost lapačky domácího gólmana.
     
    26:04
    Petrov mohl zakončovat z první zpoza levého kruhu, na poslední chvíli mu ale do střely vložil hůl jeden z domácích beků a se zpomalenou ránou měl Pečurskij velice málo práce.
     
    26:35
    Domácí znovu útočí, ale jejich dva střelecké pokusy dokázal odrazit Dominik Furch.
     
    27:00
    Dědunov vypálil zpoza pravého kruhu přes obránce, Furch sice vyrazil puk před sebe, ale pouze na hůl překvapeného Bergforse, který backhandem z dorážky minul hostující klec!
     
    27:55
    Horko nyní bylo i před domácí brankou, ale ani tady se neurodilo. Na konci osmadvacáté minuty tak stále čekáme na úvodní branku zápasu.
     
    28:26
    Přesilová hra pro hosty. Za podražení je vyloučen Vjačeslav Ušenin (CHA).
     
    28:36
    Domácím se podařilo vyhrát buly před vlastní brankou a po chvíli posílají puk až za Furchovu klec.
     
    29:01
    Alexandrov zaváhal na modré čáře a přišel o kotouč, do brejku se tak dostal Nicklas Bergfors, který však trefil pouze levou tyč Furchovy svatyně!
     
    29:46
    Hostům se zatím v početní převaze vůbec, ale vůbec nedaří a stále se nedokázali usadit před Pečurským v útočném pásmu.
     
    30:26
    Domácí v plném počtu, hosté se v této přesilovce k ničemu nedostali.
     
    30:40
    Přesilovku si nyní zahrají domácí hokejisté, co jejich akci před brankou musel zastavit faulem Ivan Lekomcev (OMS). Dvě minuty za krosček.
     
    31:00
    Domácím se daří o poznání lépe než před malou chvíli jejich soupeři a hned se v přesilovce usadili v pásmu. Střela kapitána Aťušova ale byla ztečována mimo hřiště.
     
    31:05
    následné vhazování patří hostům a ti rychle posílají puk až k Pečurskému.
     
    31:18
    Tvrdá rána jednoho z domácích hráčů z levého kruhu končí na zadním hrazení.
     
    31:38
    Hostům se znovu daří vyhodit.
     
    32:20
    Ani domácím se však příliš nedaří držet se v pásmu soupeře a často končí puk ve středním pásmu.
     
    32:40
    Přesně ve chvíli, kdy Lekomcev opustil trestnou lavici, se k zakončení dostal jeho týmový kolega Černikov. Pečurskij vykryl jeho pokus a přerušil hru.
     
    33:31
    Hra v posledních minutách poněkud ubrala na tempu i atraktivnosti a oba týmy se do šancí dostávají jen sporadicky. K vidění je tak především obrovská taktická bitva.
     
    34:15
    Gluchov (OMS) dnes již podruhé usedne na lavici trestů, tentokrát to bude za podražení. Amur má k dispozici další přesilovou hru a v krátké době je to již podruhé, co bude hrát dvě minuty s jedním mužem navíc.
     
    34:27
    Šulakov dostal nabito na modrou čáru a tvrdou ránou bez přípravy jen o kousek minul hostující klec.
     
    34:55
    Hosté se na chvíli osvobodili a šli střídat. Toho chtěl využít po pravé straně ujíždějící Tolpeko, při pokusu o zakončení z pravého kruhu však přišel o kotouč.
     
    35:32
    Aťušov se dostal ke střele z pravého kruhu a šikovně přes obránce mířil na zadní tyč. Furch vůbec nic neviděl a tak měl pořádnou kliku, když kotouč minul jeho branku.
     
    36:15
    Hosté v plném počtu.
     
    36:20
    Aťušov je u dalšího zakončení a znovu to zkoušel přes clonící hráče. Jeho střela od modré čáry nyní nebyla tolik prudká jako posledně, i tak ale jeho pokus vypadal nebezpečně a opět proletěl jen o kousek vedle.
     
    37:23
    Furch sebral do lapačky kotouč nahozený do útočného pásma Amuru a raději přerušil dění na ledové ploše. To bude pokračovat vhazováním před jeho brankou.
     
    37:35
    Hra se ale rychle přesunula na opačný konec kluziště, kde se ke střele z levého kruhu dostal Petrov, jehož táhla rána ale skončila přímo na hrudi Pečurského.
     
    38:20
    Opravdu hodně nepřesností je nyní k vidění na obou stranách a tak není divu, že brankáři obou dnešních soupeřů nemají příliš práce se střelami, které by se daly označit jako nebezpečné.
     
    39:00
    Šedesát sekund chybí do konce druhé třetiny.
     
    39:30
    Hosté se nyní zcela zdarma dostanou před domácí klec, když rozehrávka Amuru byla hodně nepřesná a puk přeletěl všechny čáry až na zakázané uvolnění.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Ani druhá třetina nám toho příliš zajímavého nenabídla a branku jsme tak stále neviděli. Největší šanci měl při vlastním oslabení Bergfors, který však v brejku trefil pouze tyč hostující branky.
     
    Statistiky utkání po druhé třetině

    Střely na branku: 23 – 13
    Vhazování: 12 – 19
    Vyloučení: 3 – 4
    Hity: 17 – 9
    Zblokované střely: 7 – 7
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:23
    Domácím hokejistům se nepovedlo založení úvodní akce třetí periody a po zakázaném uvolnění se tak to podstatné přesune před jejich klec.
     
    40:35
    No a znovu letí kotouč přes všechny čáry až na icing.
     
    40:55
    Popov se protáhl s pukem na holi z vlastního obranného pásma takřka až před domácí klec a rozhodl se zakončit, jeho ztečovaná rána ale skončilo mimo tři tyče.
     
    41:40
    A už útočí i domácí hráči. Ibragimov chytře nahodil puk o zadní mantinel a ten se nebezpečně odrazil před branku Omsku. Tam však naštěstí pro hosty nikdo z hráčů v černém nebyl.
     
    42:23
    Semjonov vedl přečíslení dvou proti jednomu v podání hostů po pravé straně a rozhodl se sám nezakončit, nýbrž přihrát na spoluhráče před brankou. Pas v podání jmenovaného hráče ale nebyl příliš přesný a tak měl Fiščenko těžkou práci, aby kotouč vůbec trefil, natož poslal do branky.
     
    43:10
    Čároví sudí se nyní neshodli na posouzení zakázaného uvolnění v podání hostů a tak se vhazuje na středovém kruhu.
     
    43:22
    Puku se po buly ujali domácí hokejisté, ale ty hned vzápětí zastavuje v jejich útočném snažení již na modré čáře odpískaný offside.
     
    43:51
    Další přečíslení v podání hostujícího týmu, tentokráte tří proti dvěma, ale nyní vše končí na velice nepřesné přihrávce.
     
    44:35
    Železnov táhl útok domácích po levé straně a střílenou příhrávkou ještě hledal před brankou Zohornu, který se pokusil tečovat kotouč, Furch si však s jeho hrou dokázal poradit.
     
    44:55
    Železnov se v pokračující akci domácích dostal ještě k jednomu zakončení, když se po vyjetí zpoza branky dral ke střele z prostoru před Furchem, tam mu ale kotouč na poslední chvíli hosté sebrali.
     
    45:40
    Hosté nyní pozvolna rozehrávají zpoza vlastní branky. Hra je v této chvíli hodně vyrovnaná.
     
    45:55
    O něco aktivnější jsou však i nadále hráči domácího celku, za které nyní zakončoval z pravého kruhu Li, který trefil hruď Dominika Furcha přesně tak, jakoby na ní měl namalován terč.
     
    46:18
    Hosté ale nechtějí zůstat pozadu a i oni si připisují další střelecký pokus. Ten si vzal na svědomí Perežogin pálící rovněž z místa pravého kruhu pro vhazování, ale i on trefil naprosto neomylně domácího brankáře Pečurského.
     
    47:35
    Lemťugov se dostal dvakrát během několika sekund k zakončení, jenže oba jeho pokusy, a to jak z prostoru levého kruhu, tak i následně pravého, dokázali domácí hráči zablokovat.
     
    47:59
    Tlak hostů pokračoval a to až do chvíle, kdy Pečurskij přikryl puk poskakující před jeho brankou.
     
    48:12
    Fiščenko se hned po vyhraném buly ve středním pásmu blíže k domácí brance dostal k puku a po vybruslení na střed vystřelil, trefil však pouze volné místo vedle pravé tyče, avšak ne uvnitř branky.
     
    48:30
    Dominik Furch po delší době provětral svou lapačku, když si poradil se střelou Bergforse z levého kruhu, který dobře mířil nad beton českého gólmana.
     
    49:00
    Český gólman byl i nyní v permanenci, když musel natěsno upevnit prostor u levé tyče své branky před nájezdem dvou domácích hokejistů.
     
    49:29
    Chabarovsk právě vstřelil branku!
    Neprůstřelnost obou brankářů končí a jako první inkasuje Dominik Furch! MICHAIL ŽELEZNOV přebral krásný křižný pas ve středním pásmu u levého hrazení, vydal se vstříc útočné třetině a přesnou střelou zamířil přesně do pravého horního rohu hostující branky! Asistence: Denis Tolpeko, Alexandr Pečurskij.
    49:29 Michail ŽELEZNOV - 1:0
     
    50:10
    I v domácí brance nyní končí něco, co tam nepatří. Kotouč to však není, to jen byli hosté příliš důrazní při napadání a poslali jednoho z domácích beků za brankovou čáru.
     
    50:40
    Fiščenko zavezl kotouč do útočného pásma, tam o něj sice přišel, naštěstí pro hosty se jej ale ujal nedaleko postavený Semjonov, který střelou z levého kruhu prověřil pozornost Pečurského.
     
    51:07
    Hosté vrhli všechny síly do útoku a málem se jim to krutě nevyplatilo! Pervušin využil dobrého důrazu jednoho ze spoluhráčů a sebral kotouč ve středním pásmu, po levé straně vyrazil sám vstříc Dominiku Furchovi, ten však jeho střelu mířící na zadní tyč perfektně chytil do lapačky!
     
    51:50
    Domácí hrají chytře v této fázi zápasu. Dopředu se sice příliš nehrnou a nechávají hrát svého soupeře, žádný zanďour to však z jejich strany také není.
     
    52:05
    Pečurskij si ale přece jen sáhne na kotouč, když vykryl střelu Alexandrova.
     
    52:53
    Domácí chybovali ve středním pásmu a nabídli tak hostům šanci na přečíslení, jenže Lemťugov celou akci zpomalil a jeho následný backhand míří mimo.
     
    53:12
    Chabarovsk právě vstřelil branku!
    Tak to byla nádhera! Vše začal krásným křižným pasem z obranného pásma jeden z domácích beků, který našel u levého hrazení na hraně útočného pásma Olega Li, který si dvakrát vyměnil kotouč s VLADISLAVEM UŠENINEM, jenž celou akci zakončoval jednoduchým doklepnutím puku do poloodkryté hostující branky!
    53:12 Vladislav UŠENIN - 2:0
     
    53:59
    A další komplikace pro Omsk, který nyní půjde do oslabení. Ilja Zubov (OMS) vyloučen na dvě minuty za podražení.
     
    54:45
    Hostům se sice povedlo dvakrát vyhodit kotouč z obranného pásma a domácí zatím nepustit k zakončení, vzhledem k faktu, že jsou to oni, co musí za současného stavu útočit, to nic extra pozitivního není.
     
    55:19
    První rána kapitána aneb premiérové zakončení domácích v této přesilovce si vzal na své triko Aťušov pálící od modré čáry. Puk však trefil Dominika Furcha přímo do jeho výstroje.
     
    55:44
    Hosté znovu vybojovali puk a rychle jej posílají k domácí brance čas pro ně však velice rychle utíká
     
    55:59
    Hosté v plném počtu.
     
    56:30
    Domácí sice s dalším útokem neuspěli, když Gračjova nikdo z jeho spoluhráčů v pásmu nepodpořil, i tak se jim ale povedlo nasbírat velmi cenné vteřinky.
     
    56:57
    Jedna z poslední šancí pro hosty přijde v přesilové hře. Jevgenij Kurbatov (CHA) potrestán menším trestem za podražení.
     
    57:02
    Buly v obranném pásmu Amuru však patří domácím a ti měli jediný úkol, poslat puk co nejdále od své branky a to se také povedlo.
     
    57:30
    Hosté se rychle vrátili před Pečurského a dostali se do přečíslení, jenže přihrávka Pečurského byla hodně nepřesná.
     
    57:55
    Neskutečným obranným zákrokem se nyní prezentoval domácí obránce Stalnov, který pádem zabránil Zubovovi zakončovat do zcela volné branky Amuru. Kotouč trefil domácího hráče do jeho helmy a zamířil mimo nebezpečný prostor!
     
    58:25
    Domácí jsou velice blízko vítězství. Nyní totiž znovu vybojovali kotouč a dlouho jej drželi za brankou soupeře.
     
    58:57
    Amur v plném počtu.
     
    59:20
    Širokov ještě v jedné šanci hostů poté, co s pukem na holi obkroužil celé útočné pásmo a zpoza kruhů se rozhodl tvrdě vypálit, puk však minul domácí klec o malý kousek!
     
    Konec zápasu.
     
    Domácí hráči nakonec dokázali dovést duel s favoritem až do vítězného konce, když o své výhře rozhodli dvěma zásahy ve třetí třetině, když se postupně trefili Železnov a Vladislav Ušenin. Vítězství Amuru se dá označit za zasloužené, neboť jeho hráči dnes předvedli větší nasazení a touhu po vítězství než soupeř.
     
    Statistiky utkání

    Střely na branku: 32 – 23
    Vhazování: 26 – 31
    Vyloučení: 4 – 5
    Hity: 21 – 14
    Zblokované střely: 12 – 8
     
    Československá stopa v utkání:

    Jan Kolář (CHA) 0+0, 2 střely, 1 hit, 2 zblokované střely čas na ledě 20:31
    Tomáš Zohorna (CHA) 0+0, 0 střel, 1 hit, čas na ledě 10:17
    Michal Kempný (OMS) 0+0, 2 střely, 3 hity, 2 zblokované střely, čas na ledě 17:43
    Dominik Furch (OMS) 60 minut, 30 zákroků, 2 ink. góly, 93,75%
     
    Ode mne je to pro tuto chvíli již vše, přeji Vám krásné prožití dnešního dne. Nashledanou. (12:48:28)

    Daniel Kubelka

    Góly a asistencie: 50. Železnov (Tolpeko, Pečurskij), 54. Vl. Ušenin (Li)


    Amur Chabarovsk: Pečurskij (Alikin) – Kurbatov, Kolář, Zub, Šulakov, Ibragimov, Aťušov "C", Stalnov – Bergfors, Wandell, Tolpeko – Dědunov, Gračjov, Pervušin – Vj. Ušenin, Vl. Ušenin – Železnov, Zohorna, Fajzullin.
    Avangard Omsk: Furch (Rejzvich) – Kempný, Gluchov, Alexandrov, Aněljov, Děrvuk, Lekomcev, Vasiljev, Kulik – Širokov, Paršin, Zubov "C" – Popov, Perežogin, Michejev – Černikov, Petrov, Lemťugov – Pjanov, Fiščenko, Semjonov.

    Rozhodca: Kadyrov, Odiňš – Parfjonov, Tomilov

    Diváci: 7.100