Philadelphia – NY Islanders 3:4 (0:1 po s.n.) | Columbus – LA Kings 2:3 (po pr.) | Washington – Detroit 3:2 (2:0 po s.n.)
Toronto – NJ Devils 3:2 (2:1 po s.n.) | Florida – Ottawa 2:4 (kon.) | St. Louis – Arizona 4:1 (kon.)
Chicago – Nashville 4:1 (kon.) | Dallas – Carolina 6:5 (kon.) | Calgary – San Jose 4:2 (kon.)
po s.n. (2:1)
Toronto Maple Leafs
3:2 (1:1, 1:1, 0:0 - 0:0)
New Jersey Devils
cz Streda 09.12.2015, 01:30 • Air Canada Centre, Toronto • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
    Nazem KADRI - 3:2sn
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým Toronto Maple Leafs.
    Autorem vítězné branky je NAZEM KADRI.
     
    63:55
    Matt Hunwick nahrával před prázdnou branku Grabnerovi, ten ale nedokázal zakončit vůbec dle představ! Posléze se ještě dostal sám před bránu do obrovské šance, tu ale také nevyužil!
     
    62:25
    Leo Komarov velice nebezpečně vypálil a Cory Schneider puk jen vyrazil, naštěstí pro něj ovšem nikdo z kádru Maple Leafs nedostal příležitost k dorážce!
     
    59:24
    Devils mohli rozhodnout v poslední minutě, kdy velmi dobrou práci odvedl Moore! Jeho narážečka s Cammallerim ale nepřinesla úspěch, neboť Garret Sparks dobře zasáhnul!
     
    56:13
    Cammalleri byl faulován v šanci a Morgan Rielly (TOR) inkasuje dvě minuty za podražení, šance pro Ďábly přijde po komerční pauze.
     
    53:37
    Velmi dobrá šance pro Leafs! Na pravém křídle pálil nebezpečně Daniel Winnik a Schneider puk vyrazil nad sebe, naštěstí pro něj se ale Spaling nedostal k dorážce a obránce Severson ho posléze odpáli do ochranné sítě! Teď jistě všem fanouškům Devils zatrnulo.
     
    39:20
    Velký tlak na branku Coryho Schneidera, o zakončení se mermomocí snažil James van Riemsdyk, ale hostující gólman dokázal odolat!
     
    38:30
    Ve velmi dobré šanci nyní Mike Cammalleri (NJD) zahákoval Hunwicka a míří tak na trestnou lavici! Toronto už mohlo skórovat do prázdné branky, ale útočník Ďáblů zatáhl za záchrannou brzdu.
     
    34:27
    Dion Phaneuf (TOR) byl aktivně napadán Farnhamem a nakonec se dopustil faulu – nedovoleného bránění. Dostává tak dvě minuty a po komerční přestávce si New Jersey zahraje další početní výhodu.
    33:20 Kyle PALMIERI - 2:2
     
    33:20
    Devils právě vstřelili branku!
    A je vyrovnáno, New Jersey podruhé v utkání skóruje v přesilovce! KYLE PALMIERI nejprve trefil jen Garreta Sparkse, o několik sekund později se ale po přihrávce od Schlemka do kotouče opřel znovu a tentokráte již domácího gólmana překonal! 2:2. Asistence: David Schlemko a Jacob Josefson.
     
    31:41
    Početní výhoda pro New Jersey. Za držení hole je vyloučen na dvě minuty Byron Froese (TOR). Šance na vyrovnání.
     
    31:06
    A další velká šance pro Maple Leafs! Daniel Winnik posunul kotouč před branku, kde číhal Michael Grabner. Ten nebyl nikým hlídán, naneštěstí pro domácí tým ale branku přestřelil!
     
    30:26
    Až nyní se první jmenovaný (Peter Holland) probojoval do velice zajímavé šance, v níž ovšem trefil beton Coryho Schneidera!
     
    28:44
    Další přesilovka pro domácí hráče. Patrik Eliáš (NJD) inkasuje dvouminutový trest za sekání.
    22:12 James VAN RIEMSDYK - 2:1
     
    22:12
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Domácí celek poprvé v utkání využil početní výhodu a dostává se do vedení! Krátce po buly se ke střele na modré čáře dostal Dion Phaneuf a jeho tvrdý projektil skončil až za zády Coryho Schneidera díky velice dobré teči JAMESE VAN RIEMSDYKA! 2:1 pro Maple Leafs. Asistence: Dion Phaneuf a Tyler Bozak.
     
    21:55
    Jon Merrill (NJD) je vyloučen na dvě minuty za podražení, Toronto si tedy zahraje třetí přesilovku v tomto utkání.
     
    18:42
    Pierre-Alexandre Parenteau pálil mimo, posléze se ale k puku dostal Bozak, jenž ho posunul do šance k Boyesovi! Toho ale dokázal vychytat Cory Schneider, velké štěstí pro New Jersey. Toronto má tlak!
     
    17:52
    Peter Holland byl v šanci zahákován Damonem Seversonem (NJD) a přichází tak trest pro Ďábly z New Jersey.
     
    16:10
    Velká šance pro Byrona Froesea! Ten se totiž dostal do samostatného úniku, ale nedokázal Schneidera překonat! Mohlo být pro hosty velice špatně.
     
    15:37
    Stempniak nebyl daleko od toho, aby přidal svou druhou branku v utkání! Jeho bekhendové zakončení zblízka ale dokázal Sparks vyrazit!
     
    14:57
    A další vyloučení za krosček, tentokráte se provinil Nazem Kadri (TOR) a po komerční pauze si tak New Jersey podruhé zahraje v přesilové hře.
    14:13 Pierre-Alexandre PARENTEAU - 1:1
     
    14:13
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Tak pozor, tohle je poměrně nepříjemná branka pro Schneidera! PIERRE-ALEXANDRE PARENTEAU za modrou čárou nahodil puk na branku, ten před brankářem Ďáblů překvapivě poskočil a skončil až v brance! Tohle si jednička New Jersey za rámeček rozhodně nedá. Asistence: Roman Polák.
     
    08:48
    A první přesilovku si vyzkouší i domácí. Jacob Josefson (NJD) se provinil podražením Parenteaua a míří na lavici hanby.
     
    06:34
    Ta přišla až nyní, kdy k dělové ráně napřáhl domácí obránce Matt Hunwick. Cory Schneider měl ale štěstí, neb pokus zadáka Toronta zastavila tyčka za jeho zády!
     
    03:41
    Do velmi dobré šance nyní dostal přihrávku Dion Phaneuf, který mohl svůj 400. zápas za Toronto ozdobit brankou! Schneider byl ale proti a jeho pokus vyrazil do bezpečí.
    01:24 Lee STEMPNIAK - 0:1
     
    01:24
    Devils právě vstřelili branku!
    Početní výhoda je využita a Devils se v zápase velice brzy ujímají vedení! John Moore si na modré čáře vyměnil puk s Patrikem Eliášem a napálil kotouč směrem na branku, kde ho za záda Sparkse tečoval úspěšně LEE STEMPNIAK! Asistence: John Moore a Patrik Eliáš.
     
    00:39
    A hned tu máme první vyloučení. Za krosček míří na trestnou lavici český obránce Roman Polák (TOR).

    Michal Belšán

    Góly a asistencie: 15. Parenteau (Polák), 23. van Riemsdyk (Phaneuf, Bozak), rozh. náj. Kadri – 2. Stempniak (Moore, Eliáš), 34. Palmieri (Schlemko, Josefson)

    Samostatné nájazdy:

    1. séria:
    0:0   Parenteau (TOR)
    0:0   Stempniak (NJD)
    2. séria:
    0:0   Holland (TOR)
    0:0   Josefson (NJD)
    3. séria:
    1:0   Bozak (TOR)
    1:1   Cammalleri (NJD)
    4. séria:
    1:1   van Riemsdyk (TOR)
    1:1   Eliáš (NJD)
    5. séria:
    2:1   Kadri (TOR)
    2:1   Schlemko (NJD)


    Toronto Maple Leafs: Sparks (Bibeau) – Gardiner, Phaneuf "C", Hunwick "A", Rielly, Marinčin, Polák – van Riemsdyk, Bozak "A", Parenteau – Holland, Kadri, Komarov – Grabner, Spaling, Winnik – Matthias, Froese, Boyes
    New Jersey Devils: Schneider (Kinkaid) – Greene "C", Larsson, Moore, Severson, Merrill, Schlemko – Cammalleri, Henrique "A", Stempniak – Kennedy, Eliáš "A", Palmieri – O'Neill, Josefson, Tootoo – Kalinin, Gionta, Farnham

    Rozhodca: Luxmore, O'Halloran – Brisebois, Driscoll