Tisková konference před turnajem Channel One Cup (kon.)
koniec udalosti
Tisková konference před turnajem Channel One Cup

cz Utorok 08.12.2015, 11:00Tlačové konferencie
     
    Tisková konference byla ukončena. (11:24:36)
     
    Tolik tedy nominační tiskovka české hokejové reprezentace před turnajem Channel One Cup v Moskvě spojená s uvedením čtyř nových členů do hokejové Síně slávy ČR. Díky za pozornost a mějte se fajn.
     
    Slavomír Lener: Plánujeme s Vladimírem Vůjtkem vestu na MS 20 do Finska, Jarda Špaček by se měl ukázat na NHL, letí do Philadelphie, do Toronta, do Winnipegu atd. Je to prvn ívětší cesta před MS v Rusku a následným Světovým pohárem.
     
    Dominiku Haškovi končí jeho mandát, podle statutu Síně slávy nemůže být znvu zvolen a v současné době probíhá volba nových členů Síně slávy.
     
    Hašek: V Síni slávy máme 118 členů, Pavel Křížek je prvním masérem, který vstoupí do této společnosti. Objel 30 mistrovství světa, působil dlouho v Dukle Jihlava. Předával spoustu zkušeností, zažila ho velká část hokejistů. Pavel Křížek byl každopádně navržen už v prvním kole a jeho nominace proto byla jasná.
     
    Vůjtek o brankářích: Nechtěl bych říkat, kdo kdy bude chytat, v Praze ale začne proti Finsku Salák.
     
    Vůjtek: Kvapil dostává další šanci, jevil se vždy dobře. Bohužel měl trochu problém se zraněními.

     
    Vůjtek o případné nominaci: Neuvažoval jsem o Michalu Vondrkovi k Červenkovi, oni spolu ani nehrají. Jinak Michala známe už dlouho, nemá nás čím překvapit.
     
    Nominace Jana Rutty: Je to reakce na jeho výkony v Chomutově a na hru celého mužstva. Hraje přesilovky i oslabení, je dobrý bodově. Má kvalitní fyzické předpoklady a každý vysoký silný obránce, když se chytne, je na mezinárodním poli velice ceněný.
     
    Vůjtek o Eratovi: Martina známe, počítáme spíše s ním až na závěr sezony.
     
    Vladimír Vůjtek na dotaz o Francouzovi: Ještě toho moc nenachytal, nechtěli jsme ho do Ruska brát. Máme i další turnaje, kde ho určitě postavíme.
     
    Zikmund: Hráči mají sraz v Letňanech, ve středu je naplánovaný pouze jeden trénink od 10:30 v O2 Areně, pak ve čtvrtek rozbruslení a zápas s Finskem, v 9:30 následuje odlet do Moskvy a pak večerní trénink a dva duely. Dalším nejbližším zápasem, který na reprezentaci čeká, bude v únoru dvojzápas s Ruskem – ve čtvrtek 11.2.2016 18:30 ve Vítkovicích, v sobotu 13.2.2016 v Třinci od 13:30.
     
    Zikmund: Ondřej Kuchař (Karlovy Vary) v loňském rozhodujícím utkání play-off upozornil rozhodčího na to, že vyhodil puk a umožnil soupeři přesilovku, dostane cenu fair-play, stejně jako devítiletý Jakub Krečmer.
     
    Slavomír Lener: V pondělí 14:00 bude ještě v Síni slávy tisková konference české U20 před blížícím se světovým šampionátem.
     
    Hašek: Komise tyto členy přijímá a 17. prosince před utkáním s Finskem budou tito členové uvedeni nově do Síně slávy. Budou uvedeni přímo v Galerii Harfa zhruba okolo 15:30.
    Nominace na moskevský Channel One Cup v grafické podobě.

     
    Dominik Hašek: V září zasedla návrhová komise a navrhla čtyři nové členy Síně slávy. Tři hráči – Jan Hrbatý, Jiří Kučera, Robert Lang a masér Pavel Křížek.
     
    Vůjtek: Po zápase s Finskem letíme do Moskvy na zápasy se Švédskem a Ruskem.

    Radek Barkman