Saint-Étienne – Guingamp 3:0 (kon.) | Bordeaux – Caen 1:4 (kon.) | Marseille – Monaco 3:3 (kon.)
koniec
Olympique Marseille
3:3 (1:2)
AS Monaco
cz Nedeľa 29.11.2015, 21:00 • Stade Vélodrome • Ligue 1 Uber Eats • 15. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.
     
    Prestižní zápas bude k vidění na Stade Vélodrome. Domácí fotbalisté z Marseille, kteří se zatím hodně trápí, přivítají na svém hřišti aktuálně šesté Monako, které by také raději bylo na vyšších pozicích. Utkání začíná ve 21:00 a textový přenos můžete sledovat na našich stránkách!
     
    Olympique Marseille vstoupilo do ligového ročníku hodně bídně, což se mu ale v posledních kolech daří kompenzovat a aktuálně mají v Ligue1 jednu z nejlepších forem. Tři výhry a jedna remíza je posunula na lepší pozice. Devítinásobný ligový šampión dokázal vyhrát na půdě Saint-Etienne, či Lille, což jsou týmy v popředí ligové tabulky. Střelecky svůj celek vede belgický střelec Michy Batshuayi, kterému se povedlo skórovat již osmkrát.
     
    AS Monaco FC je na tom mnohem lépe. Bohatému celku chybí jen tři body na to, aby se dostali na příčky, které zajišťují evropské poháry. Monaco má naprosto stejnou formu jako Marseille. Doma se jim dvakrát zasebou povedlo vyhrát o jedinou branku, odneslo to Nantes a Angers. Celkově je Monaco jedním z nejméně střílejících celků, kteří usilují o evropské poháry. Tři hráči o třech brankách se dělí o prvenství nejlepšího střelce, což naznačuje, jak je Monako defenzivním celkem.
     
    Poslední vzájemný zápas

    10.5.2015
    Olympique Marseille 2:1 AS Monaco
    79. A. Ayew (Alessandrini), 87. Alessandrini (Payet) – 1. Moutinho

    Olympique Marseille: Mandanda – Lemina (46. Fanni), N'Koulou, Morel, Mendy – Romao, Imbula Wanga (64. Thauvin) – Alessandrini, Payet, A. Ayew – Gignac (56. Batshuayi).

    AS Monaco FC: Subašič – Raggi, R. Carvalho, Abdennour, Kurzawa – Moutinho, Fabinho, Kondogbia – Silva (75. Bakayoko), Martial (86. Berbatov), Ferreira-Carrasco.
     
    Úvodní sestavy:

    Olympique Marseille: Mandanda (C) – Mendy, Rekik, N'Koulou, Dja Djedjé – Diarra, Isla – N'Koudou, Cabella, Alessandrini – Batshuayi.
    Náhradníci: Pelé – Barrada, Manquillo, Silva, Ocampos, Romao, Rolando.

    AS Monaco FC: Subašič – A. Touré, Raggi (C), Wallace, Echiejile – Fabinho, Moutinho – Bakayoko, Costa, Coentrão – Carrillo.
    Náhradníci: Sy – R. Carvalho, Pašalić, Boschilia, L. Traoré, El Shaarawy, B. Silva.

    Rozhodčí: Turpin – Cano, Danos.
     
    Poslední utkání patnáctého kola Ligue 1 bude zahájeno za nějakých patnáct minut. Monaco se v případě výhry vyrovná třetím Angers, Marseille se vyrovná devátému Lorientu. Utkání na Stade Vélodrome začne v jedndvacet hodin.
     
    Na Stade Vélodrome jsou oba celky. Domácí fanoušci si připravili obrovské choreo s francouzskou vlajkou, na které byla vyobrazena pařížská Eiffelovka.
     
    A i nyní se bude držet minuta ticha. Po ní bude následovat první poločas mistrovského utkání mezi Olympique Marseille a AS Monaco.
    Choreo domácích

     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Úvodní výkop obstarali domácí fotbalisté, kteří hned posílají míč do obrany, odkud budou chtít založit první útok dnešního večera.
     
    1
    Nakonec se Marseille povedlo vybojovat vhazování na pravé straně v samé blízkosti rohového praporku. Následný dlouhý aut byl ovšem odhlavičkován.
     
    2
    Následné snažení domácích fotbalistů skončilo za autovou čárou, a tak Subašič bude odkopávat od své vlastní branky.
     
    4
    Rychlá kombinace domácích fotbalistů bylo ukončena na pravé straně, kde se jednomu z hráčů nepovedlo projít až do vápna.
     
    5
    Domácí jsou od první minuty aktivnějším celkem a udávají tempo hry. Středem hřiště se nyní prodíral Diarra, ale ten nakonec míč ztratil.
     
    6
    Romain Alessandrini dostal míč do vápna, kde přebíral míč levačkou, ale nakonec se mu nepovedlo zakončit. Jeden z bránících hráčů míč odkopl.
     
    8
    João Moutinho zahrával přímý kop z velmi dobré pozice, ale trefil jen bránícího hráče do ruky, následovat bude rohový kop z levé strany.
     
    8
    Následný rohový kop byl zakončován hlavičkou z velkého vápna, ale pokus jednoho z hostujících hráčů skončil jen vedle branky.
     
    9
    Rychlá akce domácích byla zakončována přízemním centrem do vápna, kterou ale brankář Subašič pohodlně chytil do svých rukavic.
     
    11
    Snažení domácích fotbalistů pokračuje, ale žádná větší šance z toho zatím není. Snad se všechno časem zlepší a uvidíme krásný fotbal.
     
    12
    Marseille právě vstřelilo branku!
    Nakonec snažení domácích končí brankou. Velký závar před brankou Subašiče bylo nejdříve zakončováno Batshuayiem, ale tomu se nepovedlo prostřelit obránce. Následně se ale míč dostal k ROMAINU ALESSANDRINIMU, který se štěstím dal první branku utkání!
     
    14
    Michy Batshuayi se odhodlal ke střele z veliké dálky a bylo to opravdu zajímavá střela, která nakonec skončila pohodovým zákrokem hostujícího brankáře.
     
    15
    Hosté se snažili po pravé straně a nakonec se jim povedlo vybojovat rohový kop. Z něj se ale Monacu nepovedlo nic vytěžit.
     
    17
    Po pravé straně se prodíral jeden z domácích hráčů, který si míč hodil mezi dva hráče a pokoušel se je obejít. Místo toho byl povalen, ale faul se nepíská.
     
    18
    Hosté vybojovali přímý kop z pravé strany, který bude zahrávat Fabio Coentrao.
     
    19
    Monaco právě vstřelilo branku!
    Centrovaný míč Fabia Coentraa prošel až do malého vápna, kde byl úplně osamocený ALMAMY TOURÉ, jenž jen natáhl nohu a dokázal tak skórovat!
    19. Almamy TOURÉ - 1:1
     
    21
    Sledujeme rychlý fotbal z jedné strany na druhou. Dnešní zápas bude nejspíše pohlednou tečkou za dnešním dnem Ligue 1.
     
    22
    Monaco je aktivní na pravé straně, kde se jim nyní povedlo také vybojovat vhazování. Po něm ale míč ztratili a směrem dopředu se ženou domácí.
     
    23
    Nejdříve se do velké šance dostával jeden z domácích, který ale z malého vápna nedokázal zakončit. Následoval protiútok, který byl zakončován přihrávkou na pravou stranu, ale tam míč jeden z hostů nedokázal zachytit.
     
    24
    Marseille to nyní zkoušela po pravé straně. Přihrávka za obranu ovšem nebyla přesná a skončila jen v autu. U míče jsou tedy hosté.
     
    26
    Na travnaté ploše se zjevil Michy Batshuayi. který byl ve vápně čistě odstaven od míče, ale dostal nepříjemného koňara.
     
    27
    Belgický útočník se jen těžce zvedá z travnaté ploše, ale nakonec to vypadá, že v utkání bude schopen pokračovat.
     
    28
    Domácí nyní kombinují na vlastní polovině a nepouštějí se do riskantních šancí. Monaco rozehrávku svého soupeře ale vůbec nenapadá.
     
    30
    Stále pokračuje to, co trvá už nějakých pár minut. Ani jednomu z celků se nedaří dostat se do nějaké větší akce.
     
    30
    Ale nyní bylo vše jinak! Jeden z hráčů Monaco prošel do vápna a nebezpečnou střelou pálil mezi nohy Mandandy, který ale míč pohotově vyrazil!
     
    31
    Rýsovala se hodně pohledná akce domácích. Rémy Cabella poslal míč na hranici vápna a sám si do něj naběhl. Zpětný míč ovšem nedokázal zachytit. Pokud by se mu to povedlo, byla by z toho obrovská šance.
     
    33
    Další přímý kop hostů, který byl nyní rozehráván z levé strany. Po míči, který letěl do vápna, spadl jeden z hráčů, ale rozhodčí mu jasný gestem naznačil, že faul pískat nebude.
     
    33
    Na polovině hřiště byl za faul potrestán hostující Costa, který zastavoval pronikání domácích fotbalistů.
     
    35
    Začíná poslední desetiminutovka prvního poločasu. Vidíme krásný fotbal z obou stran, viděli jsme dvě branky a my doufáme, že to nebylo všechno.
     
    36
    Obrovská šance pro domácí! Michy Batshuayi dostal míč do vápna, kde udělal kličku a vypálil na přední tyč. Jeho pokus ovšem orazítkoval jen levou tyčku a následně se míč odkutálel mimo ohrožení Subašičovi branky.
    36. Tyčka Batshuayie
     
    38
    Domácí jsou i nadále aktivní na balónu a kombinují po celém hřišti. Do šance se ovšem ženou hosté...
     
    39
    Monaco právě vstřelilo branku!
    ALMANY TOURÉ vybojoval míč, posunul míč na jednoho ze svých spoluhráčů, který mu míč vrátil. Touré se následně dostal do vápna, udělal kličku a zkušeně otočil stav utkání na 2:1 pro svůj celek!
    39. Almamy TOURÉ - 1:2
     
    41
    Oba celky hrají opravdu skvěle a pokus to takhle bude pokračovat, uvidíme ještě hodně branek.
     
    42
    Těsně před vápnem byl faulován Romain Alessandrini a domácí mají velikou šanci na vyrovnání nepříznivého stavu.
     
    43
    Tvrdá střela Romaina Alessandrina mířila k levé tyčce Subašiče, který si ale jeho střelu pohlídal a připsal si povedený zákrok.
     
    44
    Domácí se ale snaží a jejich sympatické snažení oceňují i domácí fanoušci. Marseille to zkouší po pravé straně, ale tam je jejich snaha ukončena.
     
    45
    Nadýchaný centr do vápna Marseille kontroloval jeden z domácích hráčů, který nechal míč doklouzat za čáru.
     
    45+1
    Hraje se jediná nastavená minuta. V útoku jsou aktivní hosté, kteří tak kontrolují stav utkání.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    První poločas utkání je u konce. Viděli jsme opravdu skvělý fotbal plné šancí. Skóre otevřel po dvanácti minutách Romain Alessandrini, kterému se povedlo zblízka překonat Subašiče. Vyrovnání na sebe nedalo dlouho čekat a zařídil jej Almany Touré, který zakončoval standardku Coentraa. Almany Touré následně přidal také druhou branku a stal se tak hostujícím hrdinou.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Monaco rozehrálo druhý poločas do kterého jde s jednobrankovým vedením. Kombinuje na své polovině.
     
    47
    Marseille ale chce zabrat a z dnešního utkání brát všechny body. Nyní vedli útok po levé straně, ale bránící hráči byli pozorní.
     
    49
    Pozor si ovšem musí dát na protiútoky vedené Monacem, které jsou opravdu nebezpečné. Nyní to ale brankou neskončilo.
     
    50
    Domácí měli k dispozici standardní situaci. Nadýchaný centr ovšem ani jeden z hráčů nezasáhl a míč skončil u Subašiče.
     
    51
    Marseille právě vstřelilo branku!
    Nejdříve domácí nedokázali zblízka zakončit a následoval tak rohový kop. Míč propadl na zadní tyč, kde se k němu nakonec dostal MICHY BATSHUAYI, jenž přidal další svojí branku střelou do prázdné branky!
    51. Michy BATSHUAYI - 2:2
     
    53
    Fabio Coentrao se dostal s míčem do vápna a zakončoval hodně nebezpečnou akci střelou vedle tyčky! Následně mu ale rozhodčí odmával ofsajd.
     
    55
    Další snažení hostů bylo ukončeno dalším ofsajdem. Před námi je ještě zajímavý pětatřicet minut. Uvidíme další obrat?
     
    56
    Domácí nyní kombinují na vlastní polovině a střádají tak plány na další útok, který by skončil brankou, jenž by otočila utkání.
     
    57
    Centr do vápna byl z otočky zakončován Tourém, který byl neskutečně blízko hattricku, ale nakonec mu jej překazil tygřím skokem Mandanda!
     
    58
    Z následného rohu zakončoval na zadní tyči Echiejile, který byl také blízko k brance, ale odkrytou branku jen těsně minul!
     
    60
    Hosté jsou opravdu aktivní a Marseille si hráče Monaca pouští do vápna. To by Olympique mohlo také mrzet.
     
    61
    Nebezpeční byli také domácí. Míč z levé strany mířil do vápna, který byl ovšem bránícími hráči odvrácen mimo nebezpečí své branky.
     
    63
    Steven Mandanda hledal dlouhým nákopem útočníka Batshuayie, který ale na jeho nabídku nezachytil, a tak se k míči dostávají hosté.
     
    64
    Na útočné polovině byl faulován domácí N'Koudou a domácí mají tak k dispozici standardní situaci ze solidní pozice na skórování.
     
    65
    Jejich akce byla ovšem zahrána nakrátko, což se nakonec jako dobrý nápad nejevilo. Do útoku tedy mohou jít hosté.
     
    66
    Guido Carrillo dostal míč do skvělé střelecké pozice na hranici vápna. Svou střelu si mohl připravit, ale místo toho napálil míč jen vedle branky.
     
    67
    A mohli se domácí dostat do vedení. Do vápna si naběhl jeden z hráčů, který jej posouval na penaltu, ale míč byl odkopnut bránícími hráči Monaca.
     
    69
    Monaco se usadilo v blízkosti domácí branky, kde kombinuje a zkouší se dostat do co nejlepší střelecké pozice.
     
    70
    Almamy Touré důrazně zastavil průnik Batshuayie a zapisuje se do statistik zápasu také žlutou kartou.
     
    71
    Standardní situace z levé strany ovšem nebyla zakončena ve větší šanci. K míči se dostávají hosté, kteří se chystají do útoku.
     
    72
    Monaco právě vstřelilo branku!
    A Monaco jde opět do vedení, to je panečku utkání! Tiémoué Bakayoko poslal z levé strany míč do vápna, který se dostal na hlavu FABIA COENTRAA, který dokázal k tyčce skórovat!
    72. Fábio COENTRÃO - 2:3
     
    72
    Střídání v týmu AS Monaco FC: ze hřiště odchází Hélder Costa, přichází Bernardo Silva.
     
    72
    Střídání v týmu Olympique Marseille: ze hřiště odchází Karim Rekik, přichází Lucas Silva.
     
    74
    Benjamin Mendy zastavil snažení Monaca pár metrů před vápnem a vidí za to žlutou kartu. Hosté mají k dispozici slibný přímý kop.
     
    76
    Centrovaný míč se od hlavy jednoho z hostů odrazil nad branku. Marseille má posledních patnáct minut minimálně na vyrovnání.
     
    77
    Střídání v týmu Olympique Marseille: ze hřiště odchází Romain Alessandrini, přichází Lucas Ocampos.
     
    79
    Hra se nám dostává do poslední desetiminutovy základního hrací času a Marseille stále ztrácí jeden gól na svého soupeře.
     
    82
    Marseille právě vstřelilo branku!
    Neuvěřitelné, je vyrovnáno! Lucas Ocampos dostal míč za obranu a poslal jej na opačnou stranu, kam si na poslední chvíli naběhl GEORGES N'KOUDOU, kterému se povedlo brankáře Subašiče překonat střelou mezi nohy!
    82. Georges-Kévin N'KOUDOU - 3:3
     
    84
    Dnešní střetnutí je opravdu reklamou na fotbal. Dočkáme se vůbec dneska vítěze, nebo toto byla poslední tečka?
     
    86
    Hosté měli k dispozici přímý kop, ale ten byl brankářem Mandandou rázně odboxován do hloubky hřiště. U míče domácí.
     
    87
    Střídání v týmu AS Monaco FC: ze hřiště odchází Guido Carrillo, přichází Lacina Traoré.
     
    88
    Jeden z domácích aktivně unikal po pravé straně a následně posílal míč do vápna. Dnes se ovšem hraje spíše po zemi, ve vzduchu nebyl ani jeden z hráčů aktivní.
     
    89
    Fabio Coentrão unikal po levé straně, ale jeden z bránících hráčů byl mnohem rychlejší. Portugalský obránce následně opustí hrací plochu.
     
    90
    Střídání v týmu AS Monaco FC: ze hřiště odchází Fábio Coentrão, přichází Stephan El Shaarawy.
     
    90+1
    Jeden z domácích byl obrán o míč a směrem dopředu se hnali hosté, ale jejich akce nebyla nakonec zakončena střelou.
     
    90+2
    Po pravé straně se až do vápna prodral jeden z domácích, který posílal do lepších pozic, kde ale nebyl nikdo, kdo by ideálně zakončit. Střela Diarry z hranice vápna byla nepřesná.
     
    90+3
    Nastavený čas má opravdu grády. Centrovaný míč do vápna byl ale vyražen pozorný brankářem Mandandou.
     
    90+4
    Echiejile přerušil snažení fotbalistů Marseille faulem na pravé straně. Za tento zákrok vidí žlutou kartu.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    Výborné utkání je u konce! Domácí na začátku druhého poločasu stav utkání srovnali zásluhou přesné trefy Miche Batshuyaie, který dal již desátou branku v sezóně. Vedení na stranu hostů ovšem vrátil přesnou hlavičkou Fabio Coentrao. Nakonec ale jen přišla další branka a utkání skončilo remízou 3:3!
     
    Držení míče: 62 % : 38 %.
    Střely na branku: 7:5.
    Střely mimo: 6:5.
    Rohy: 3:4.
    Ofsajdy: 1:3.
    Fauly: 16:23. (22:58:29)

    David Panuška

    Góly: 12. Alessandrini, 51. Batshuayi (Rekik), 82. N'Koudou (Ocampos) – 19. A. Touré (Coentrão), 39. A. Touré (Carrillo), 72. Coentrão (Bakayoko)

    Karty:   74. Mendy (OMA) – 33. Costa (ASM), 70. A. Touré (ASM), 90+4. Echiejile (ASM)


    Držení míče: 62 % : 38 %.
    Střely na branku: 7:5. Střely mimo: 6:5. Rohy: 3:4. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 16:23.
    Olympique Marseille: Mandanda (C) – Mendy, Rekik (72. Silva), N'Koulou, Dja Djedjé – Diarra, Isla – N'Koudou, Cabella, Alessandrini (77. Ocampos) – Batshuayi.
    Náhradníci: Pelé – Barrada, Manquillo, Silva, Ocampos, Romao, Rolando.

    AS Monaco: Subašič – A. Touré, Raggi (C), Wallace, Echiejile – Fabinho, Moutinho – Bakayoko, Costa (72. B. Silva), Coentrão (90. El Shaarawy) – Carrillo (87. L. Traoré).
    Náhradníci: Sy – R. Carvalho, Pašalić, Boschilia, L. Traoré, El Shaarawy, B. Silva.

    Rozhodca: Turpin – Cano, Danos