Omsk – D. Moskva 3:2 (2:1 po s.n.) | Barys – Viťaz 4:1 (kon.) | Jekaterinburg – Záhreb 0:1 (kon.)
Jugra Chanty-Mansijsk – HC Slovan 1:3 (kon.) | Čeljabinsk – Ufa 1:3 (kon.) | Helsinki – Kazaň 2:1 (kon.)
Riga – Togliatti 2:0 (kon.)
koniec
HC Dinamo Riga
2:0 (1:0, 1:0, 0:0)
Lada Togliatti
cz Nedeľa 29.11.2015, 16:00 • Arena Riga • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    59:19
    Hosté to zkoušejí bez brankáře!
     
    55:51
    Alexandr Strelcov (TOG) nyní vzal hostům i ty poslední naděje na zvrat v utkání, neboť vyhodil puk mimo hrací plochu. Zákonitě tak následuje dvouminutový trest.
     
    46:11
    Kuriózní situace! Sotnieks dostal přihrávku na levou stranu hrací plochy, současně měl přes sebou prázdnou bránu. Toho se snažil ihned využít, ovšem hůl se mu zablokovala o brusli jednoho z hlavních arbitrů. Sotnieksovi se to příliš nelíbí, avšak sudí je, jak praví pravidla, součástí hry.
    38:50 Lauris DARZINŠ - 2:0
     
    38:50
    Riga právě vstřelila branku!
    Domácí hokejisté přesilovou hru nakonec využívají, a to po poměrně velkém zaváhání hostující defenzivy. Po rychlém přechodu do útoku dostal puk z pravé strany LAURIS DARZINŠ, který následně neomylně překonal padajícího Masalskise. Asistence: Mikelis redlihs
     
    37:07
    Znovu se bude trestat, nyní míří na lavici hanby Vasilij Strelcov (TOG). Hostující borec se provinil hákováním. Toto je solidní šance pro navýšení vedení Dinama.
     
    34:06
    Nyní se ale bude vylučovat, přesilovou hru si zahraje znovu Lada. Oskars Cibulskis (RIG) dostává dvě minuty za zdržování hry – vyhození kotouče mimo kolbiště.
     
    27:53
    Bude se vylučovat, přesilovou hru si zahraje hostující Lada. Za hákování putuje na trestnou lavici Maris Jass (RIG).
    18:45 Mikelis REDLIHS - 1:0
     
    18:45
    Riga právě vstřelila branku!
    Domácím se to končení podařilo, zcela přirozeně se o tento počin postarala první útočná formace. Darzinš si na levé straně útočného pásma udělal prostor, načež nalezl ideálně postaveného MIKELISE REDLIHSE. Forvard s devatenáctkou na zádech neměl sebemenší problém se zakončením. Asistence. Lauris Darzinš.
     
    09:29
    A znovu stejná situace, ovšem tentokráte Darzinš rozezněl brankovou konstrukci. Odražený touš posléze Masalskis schoval do své moci. Hosté poprvé zažili krušné chvíle.
     
    04:48
    Poprvé se otevírají dvířka na lavici Lady. Za katr míří Anton Šenfeld (TOG), který se provinil hákováním. Jak domácí tuto možnost zužitkují?

    Libor Kucza

    Góly a asistencie: 19. Redlihs (Darzinš), 39. Darzinš (Redlihs)


    HC Dinamo Riga: Eriksson (Sedláček) – K. Redlihs, Kundrátek, Seigo, Galvinš, Sotnieks, Cibulskis, Jass – Darzinš, Pavlovs, M. Redlihs – Leino, Sestito, Indrašis – Bicevskis, Kulda, Skvorcovs – Dzerinš, Meija
    Lada Togliatti: Masalskis (Semjonov) – Vorobjov, Romanov, Gurkin, Viklund, Malenkich, Bolšakov, Putilov – Belousov, Krysanov, Šenfeld – Magogin, Zaťovič, Gurjanov – V. Strelcov, A. Strelcov, Bočarov – Bumagin, Komarov, Valujskij, Mokšancev

    Rozhodca: Gamalej, Konc – Misjur, Medveděv

    Diváci: 8038