Hurikán Bratislava – Záhorská Bystrica 11:2 (kon.) | M-Šport Trenčín – ATU Košice 2:1 (kon.) | Prešov – Nižná 8:6 (kon.)
ŠK 1. FBC Trenčín – Florko Košice 4:7 (kon.) | Sabinov – Grasshoppers Žilina 5:8 (kon.)
koniec
FBC Mikuláš Prešov
8:6 (3:3, 3:2, 2:1)
TJ A-FbO Nižná
Sobota 28.11.2015, 18:00Salming extraliga
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:00.
     
    V rámci dvanásteho kola slovenskej florbalovej mužskej extraligy si FBC Mikuláš Prešov zmeria sily s tabuľkovým susedom z TJ A-FbO Nižná.

    Prešovskí florbalisti odohrajú piaty domáci duel v rade. Hráčom FBC Mikuláš patrí po jedenástich odohraných dueloch siedma priečka v tabuľke so ziskom 15 bodov za päť víťazstiev. Proti vyrovnanému súperovi z Nižnej budú bojovať o zisk ďalších troch bodov, vďaka ktorým by sa mohli vyrovnať štvrtej Žiline.

    Hráči TJ A-FbO Nižná v tabuľke figurujú na ôsmom mieste so ziskom 13 bodov. Rovnako ako ich sobotňajší súper strelili 72 gólov a so 75 inkasovanými gólmi majú lepšie skóre ako Prešovčania, ktorí inkasovali 78-krát. Nižná sa v sobotu bude snažiť prerušiť nepriaznivú sériu troch prehier v rade, zatiaľ čo FBC Mikuláš si bude chcieť napraviť chuť po neúspešnom súboji so Sabinovom (5:7).

    Úvod zápasu je naplánovaný na 18:00 hod a sprevádza ním vás budeme priamo z dejiska stretnutia.
     
    Úvodné zostavy:

    FBC Mikuláš Prešov: Sninčák (Barnišin) – Kominek, Tall, Štofko, Baláž, Leško, Adamov, Sikorjak C), Kassay, Grivalský, Ringer, Pazdič, Joščák.

    TJ A-FbO Nižná: Staroň (Kaššák) – Čuporák, Medžo (C), Dedinský, Hujo, Cvoliga, Bulla, Belko, Latka, Reguly, Mačňák.

    Rozhodca: Boháčová, Hálaga.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    0:37
    Nižná dala gól! A hostia hneď v úvodnej minúte otvárajú skóre zápasu. Strelecky sa presadil Tomáš Reguly po presnej prihrávke Martina Latku.
     
    2:45
    Nižná dala gól! Nižná prekvapujúco strieľa hneď druhý gól. Strelecky sa presadzuje kapitán hostí Matúš Medžo.
     
    4:23
    Domáci nezachytili úvod stretnutia a hostia z Nižnej sa tak bleskurýchlo dostali do dvojgólového vedenia. Domáci teraz obliehajú bránu hostí, no nedokážu sa strelecky presadiť.
     
    4:45
    Strela kapitána Sikorjaka teraz smerovala mimo brány a hostia tak budú rozohrávať loptu z rohu ihriska.
     
    5:28
    Ringer si teraz s ťažkosťami poradil s atakujúcim protihráčom a udržal loptu na hokejke. Prešov tak môže postupovať dopredu.
     
    5:51
    Nižná ale vynikajúco napáda rozohrávku súpera a zatiaľ hrá veľmi efektívne, zatiaľ čo Prešovčania sa nedokážu dostať do správneho herného tempa a v úvodných piatich minútach sa zatiaľ len hľadajú.
     
    6:29
    Nižná dala gól!Aby toho nebolo málo, Nižná vedie po necelých siedmich minútach už rozdielom triedy. Druhý gól v zápase si na konto pripisuje Tomáš Reguly.
     
    7:04
    Kominek teraz skryl strelu spoza tela, no jeho strela minula hosťujúcu bránu a skóre tak po strele českého internacionála v drese domáceho celku nemení.
     
    7:22
    Nižná si vypracovala ďalšiu sľubnú šancu, no Sninčák si na strelu hosťujúceho hráča dal pozor.
     
    7:38
    Na druhej strane sa snažil bránu hostí ohroziť Štofko, no jeho strele chýbala väčšia presnosť a brankár Staroň po jeho strele zasahovať nemusel.
     
    7:44
    Prešov dal gól!
    Tentoraz to ale Prešovčanom vyšlo a strieľajú svoj prvý gól v zápase. Na 1:3 znižuje Ján Štofko a Prešovčania sa vďaka tomuto gólu dostávajú do zápasu.
     
    8:54
    Prešov dal gól!
    A Prešovčania v rýchlom slede strieľajú druhý gól a na súpera sa dotiahli na rozdiel jedného gólu po presnom zásahu kapitána Martina Sikorjaka.
     
    9:18
    Prešovčania sú pri chuti. Po dvoch rýchlych góloch výrazne ožili a dostali sa do zápasu. Pri loptičke sú ale hostia, ktorí od vlastnej brány zakladajú ďalšiu útočnú akciu.
     
    9:39
    Pazdič teraz na druhej strane našiel Kominka, ktorý sa snažil presadiť individuálne, no súper ho zdvojil a opora prešovského florbalového tímu sa tentoraz nedokázala presadiť.
     
    10:14
    Kominek v útoku za bránou stratil loptičku, Nižná sa dostala do rýchleho brejku, no Sninčák teraz podržal svoj tím a skóre po tejto akcii ostáva nezmenené – 2:3.
     
    10:33
    Loptičku pred vlastnou bránou získali Prešovčania. Ich pokus o rýchly protiútok bol ale zneškodnený. Mikuláš bude rozohrávať loptu od pravého mantinelu.
     
    10:58
    Mikuláš teraz zatlačil súpera pred bránou, k strele sa po prihrávke Ringera dostal Štofko, no opäť minul bránu.
     
    11:28
    Sikorjak teraz zviedol tvrdý súboj o loptičku za bránou Sninčáka, získal ju pre svoj tím, no Nižná výborne atakovala rozohrávku súpera a momentálne dobýja prešovskú bránu.
     
    11:52
    Štofko nedokázal dostať loptičku do bezpečia a brankárovi Sninčákovi teraz poriadne zavaril, strela hostí ale minula prešovskú bránu.
     
    12:07
    Hra je prerušená. Nasledovať bude rozohrávka hostí z rohu hracej plochy. Hosťujúci hráč Reguly ale zakončoval akciu hostí vysokou hokejkou.
     
    12:31
    Kominek si svojou aktivitou vypýtal faul, Nižná posiela do hry čerstvé sily. Domáci florbalisti sa všemožne snažia o vyrovnanie, no súper z Nižnej neustále ohrozuje Prešovčanov rýchlymi protiútokmi.
     
    13:13
    Kominek teraz z obrany vysunul do rýchleho brejku Baláža, ten dokázal spracovať ťažkú loptičku, loptičku lietajúcu vo vzduchu dokázal poslať na brankára Staroňa, no ani táto akcia sa neskončila gólom.
     
    13:27
    Prešovčania obliehajú bránu súpera. S loptičkou za bránou operuje Kassay, ktorý našiel Sikorjaka v pozícii obrancu. Prešovčania si ale nedokážu vypracovať žiadnu vážnejšiu streleckú príležitosť.
     
    14:11
    Prešov má stále loptičku vo svojej moci. Sikorjak teraz našiel pri pravom mantineli Kominka, no jeho strela bez prípravy smerovala mimo brány Nižnej.
     
    14:30
    Po dlhšom čase sa o slovo prihlásili aj hostia, no dopustili sa útočného faulu a loptička tak opäť bude patriť domácim florbalistom.
     
    16:09
    Prešovu má viac z hry, no zatiaľ nedokáže vyrovnať. Spoza tela teraz strieľal Joščák, no ani jeho pokus nedokázal prekonať dobre chytajúceho Staroňa.
     
    16:45
    Pazdič teraz získal loptu pre Prešov. Kominek sa dostal k odrazenej loptičke pred bránou, no jeho strelecký pokus zo vzduchu mieril mimo brány.
     
    17:21
    Kominek bol teraz faulovaný, napriek tomu dokázal vykúzliť parádnu prihrávku na Leška, ktorý to skúšal z prvej poslať na odkrytú bránu, no jeho pokus skončil na brániacom hráčovi. Prešov bude hrať početnú výhodu o jedného muža.
     
    17:21
    Hostia sa tak v závere prvého dejstva budú musieť brániť, Prešov má vynikajúcu príležitosť na vyrovnanie.
     
    18:08
    Prešov dal gól!
    Netrvalo dlho a Prešovčania využívajú presilovú hru! Spolupráca Sikorjak – Kassay opäť funguje. Kapitán Prešova strieľa svoj druhý gól v zápase a dokonale tak potrestal vylúčenie Mariána Mačňáka.
     
    18:58
    Prešovčania sa teraz mohli prvýkrát v zápase dostať do vedenia, no ich akcia sa napokon neskončila gólom. Do konca prvého dejstva ostáva jedna minúta.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    V závere prvej tretiny a už nič dramatické nestalo a aktéri dnešného stretnutia odchádzaj do kabín za nerozhodného stavu 3:3. Hostí z Nižnej môže mrzieť stratené trojgólové vedenie. Po siedmich minútach hry síce TJ A-FbO viedlo 0:3, no vďaka gólu Štofka a dvom presným zásahom Sikorjaka sa domáci dostali do zápasu a do druhej tretiny tak oba tímy budú vstupovať za stavu 3:3.
     
    Ďalšia tretina sa začne približne o 18:40.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:20
    Druhá tretina sa začala. Nižná sa opäť snažila zaskočiť hneď v úvodneminúte svojho súpera, no defenzíva domácich ostala pozorná.
     
    20:42
    Kassay teraz krásne zakombinoval s Balážom, no pekná akcia domácich gólom neskončila.
     
    20:53
    Na druhej strane pohrozili hostia, hosťujúci hráč mohol zakončovať do odkrytej brány domácich, no nedokázal trafiť ťažkú prihrávku od mantinelu a domáci si tak po tejto akcii mohli vydýchnuť.
     
    21:22
    Grivalský teraz napriahol od pravého mantinelu, no jeho strelecký pokus smeroval do stredu brány, kde stál dobre postavený brankár hostí Matúš Staroň.
     
    21:39
    Tempo hry je v druhej tretiny od začiatku veľmi vysoké a diváci momentálne sledujú florbal zo strany na stranu.
     
    21:59
    Tomáš Cvoliga teraz vynikajúco vystrelil, no Sninčák vytiahol parádny reflex a skóre po veľmi dobrom zákroku prešovského brankára ostáva nezmenené.
     
    22:08
    Na druhej strane sa v dobrej šanci ocitol Pazdič, ktorý ťažil z veľmi dobrej práce Kominka. Domáci útočník ale nedokázal poslať loptičku za chrbát Staroňa.
     
    23:04
    Strelecky neúspešný teraz bol aj Kassay a po ďalšej sľubnej šanci Prešovčanov ostáva stav nerozhodný 3:3.
     
    23:36
    Nižná teraz zavrela súpera pred vlastnou bránou, k loptičke sa dostal Sikorjak, ktorý oblúčikom chcel popri pravom mantineli vysunúť Ringera, ten ale po súboji s hosťujúcim hráčom škaredo padol za mantinel a hra je prerušená.
     
    23:45
    Leško teraz v rámci fair-play vrátil súperovi loptičku a Nižná môže postupovať dopredu.
     
    24:07
    Leško teraz doslova vycvičil pri pravom mantineli dvoch súperov a vypýtal si faul. Prešovčania môžu pokračovať v útočnej snahe.
     
    24:17
    Sikorjak si teraz poradil s ofenzívnou akciou hostí, Kominek sa dostal k loptičke, pred bránou hľadal Leška, no defenzíva hostí si s touto súperovou akciou poradila.
     
    24:47
    Za bránou je s loptičkou Kominek, ten ju ale stratil a Nižná sa spod prešovského tlaku oslobodzuje jednoduchým odstrelením loptičky spred vlastnej brány.
     
    25:37
    Sninčák bol teraz pri loptičke rýchlejšie ako hosťujúci Dedinský a Prešovčania tak zakladajú ďalšiu útočnú akciu.
     
    26:14
    Grivalský teraz z polovice hracej plochy vyslal razantnú strelu smerujúcu na bránu hostí, no Staroň si s jeho pokusom poradil.
     
    26:26
    Hostia si teraz zahrajú svoju prvú presilovú hru v zápase. Na dve minúty je vylúčený Prešovčan Matúš Ringer.
     
    26:47
    Sninčák teraz v bránkovisku zviedol tvrdý súboj s autorom dvoch gólov hostí Tomášom Regulym. Hostia v rámci fair-play hry odovzdávajú loptičku súperovi.
     
    27:00
    Nižná sa už ale opäť usadila pred prešovskou bránou a bude sa snažiť o využite početnej výhody o jedného muža.
     
    27:23
    Sikorjak ale teraz zatlačil súpera na vlastnú polovicu a pozbieral cenné sekundy pre svoj tím.
     
    27:58
    Domáci si teraz nevybrali najvhodnejší moment na striedanie, no Mikuláš napokon túto situáciu zvládol.
     
    28:20
    Reguly sa sťahovačkou zbavil brániaceho hráča, no jeho strela Sninčáka neprekvapila a hosťujúci hráč si na strelenie hattricku bude musieť počkať.
     
    28:29
    Z následného protiútoku pozornosť hosťujúceho brankára Staroňa oskúšal Baláž, no jeho strela od ľavého mantinelu neslávila úspech.
     
    29:03
    Hra je prerušená. Pri loptičke sú Prešovčania. Sikorjak rozohral loptu, Tall chcel zakončiť bez prípravy, no zle trafil loptičku a Nižná môže postupovať do rýchleho brejku.
     
    29:10
    Nižná dala gól!A hostia sa v polovici zápasu dostávajú do vedenia! Strelecky sa presadzuje Peter Čuporák, ktorý to teraz spravil vynikajúco. Obišiel Sninčáka, ktorý vybehol zo svojej brány a z ťažkého uhlu usmernil loptičku presne do horného rohu brány!
     
    29:52
    Prešov dal gól!
    Netrvalo dlho a Prešovčania odpovedajú na inkasovaný gól zásluhou Šimona Leška, ktorý ťažil z excelentnej prihrávky Kominka po peknom ekvilibristickom kúsku a nechytateľným príklepom backhandovou stranou vymietol horný roh brány hostí. Toto sa už lepšie trafiť nedalo.
     
    30:06
    Timotej Dedinský sa teraz šikovnou otočkou zbavil dvoch brániacich hráčov, na druhej strane prihrávkou hľadal Matúša Medža, no Sninčák sa stihol presunúť a vykryl strelecký pokus hosťujúceho kapitána.
     
    30:36
    Prešovčania rozohrávajú loptičku z rohu hracej plochy, no v útočnej tretine si nedokázal vypracovať žiadnu streleckú príležitosť.
     
    30:58
    Na druhej strane si prinavrátiť vedenie snažili hostia, no ani sa nedostali k strele, Prešovčania prestriedali a otáčajú hru.
     
    31:32
    Joščák teraz vynikajúco skryl svoju strelu za brániaceho hráča, no jeho pokusu chýbali len milimetre.
     
    32:08
    Sikorjak sa snažil prekvapiť brankára Staroňa delovkou z polovice ihriska, no jeho pokus skončil nad hornou žŕdkou brány Nižnej.
     
    32:39
    Baláž teraz zviedol úspešný šprintérsky súboj s Dedinským a Prešovčania tak majú stále loptičku vo svojej moci.
     
    32:54
    Grivalský teraz po osi ihriska prebehol poriadny kus hracej plochy s loptičkou na hokejke, dostal sa k strele no loptička po jeho pokuse končí mimo brány.
     
    33:02
    Prešovčania majú v posledných minútach viac z hry, no nedokážu sa strelecky presadiť.
     
    33:13
    Nižná dala gól! Naopak, na druhej strane završuje hattrick Tomáš Reguly, ktorý po prihrávke Branislava Bulla vymietol z bezprostrednej blízkosti pavučinu v prešovskej bráne a Nižná tretíkrát v zápase vedie!
     
    33:27
    Grivalský sa teraz pri mantineli poriadne oprel do Dedinského, no jeho zákrok nebude potrestaný dvojminútovým vylúčením.
     
    33:33
    Dedinský sa snažil na tvrdý atak súpera odpovedať svojsky – dobrou strelou zápästím ale nastrelil len žŕdku prešovskej brány.
     
    34:05
    Sikorjak teraz nedovoleným spôsobom zastavil útok súpera, Čuporák si vypýtal faul a Nižná tak bude rozohrávať loptičku od pravého mantinelu pri prešovskej bráne.
     
    34:38
    Hra je prerušená. Nasledovať bude rozohrávka Prešovčanov v útoku.
     
    34:54
    Ringer nedokázal spracovať prihrávku Grivalského a stratil loptu. Strela hostí z rýchleho protiútoku ale končí mimo brány Sninčáka za mantinelom.
     
    35:13
    Necelých päť minút pred koncom druhej tretiny Prešov prehráva o jeden gól, no má loptičku na svojich hokejkách a snaží sa o vyrovnanie.
     
    35:58
    Staroň si síce s problémami poradil so strelou Grivalského a podržal svoj tím.
     
    36:26
    Nižná teraz zatvorila svojho súpera pred vlastnou bránou, no defenzíva Prešova si s touto situáciou poradila a môže postupovať dopredu.
     
    37:29
    Prešovčania sa všemožne snažia o vyrovnanie, no TJ A-FbO Nižná si drží súpera na dištanc a nedovoľuje mu v závere druhého dejstva vypracovať si vážnejšiu streleckú príležitosť.
     
    38:02
    Naopak, na druhej strane teraz musel zasahovať Sninčák, ktorý si na konto pripisuje ďalší úspešný zákrok.
     
    38:36
    Grivalský teraz nahodil loptičku pred bránu hosti, Kassay ju ale zo vzduchu nedokázal usmerniť za chrbát Staroňa.
     
    38:58
    Pri loptičke je teraz Joščák, ktorý sa snaží vymyslieť niečo produktívne.
     
    39:09
    Prešov dal gól!
    A začína sa odznova! Prešovčania dokázali v poslednej minúte druhej dvadsaťminútovky vyrovnať. Strela Michalovi Grivalskému nevyšla, no jeho pokus po zemi natoľko prekvapil brankára Staroňa, že loptu zastavila až sieť v bráne!
     
    39:30
    Prešov dal gól!
    A Prešovčania predvádzajú fantastický záver druhej tretiny! V priebehu 21 sekúnd otáčajú nepriaznivý stav, keď sa strelecky presadil Martin Joščák po peknej strele zápästím.
     
    39:58
    V závere stretnutia sa o vyrovnanie snažil Timotej Dedinský, no stroskotal na výbornom Sninčákovi, Nižnej nepomohol ani prifarbený pád Regulyho pred bránou Prešova.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Prešovčania druhú tretinu zvládli lepšie. Dvakrát síce prehrával, no vždy dokázali vyrovnať a vďaka dvom presným zásahom v záverečnej minúte druhého dejstva odchádzajú do kabín s najchudobnejším vedením 6:5. V záverečnej dvadsaťminútovke tak rozhodne je o čo bojovať. Na oboch súperov čaká národná tretina, v ktorej sa bude bojovať o tri body. K víťazstvu majú zatiaľ lepšie nakročené domáci, ktorí budú do poslednej časti zápasu vstupovať s jednogólovým vedením.
     
    Ďalšia tretina sa začne približne o 19:25.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:05
    Posledné dejstvo dnešného stretnutia sa začalo. Loptičku na buly získali hostia z Nižnej.
     
    40:12
    Kominek sa teraz snažil prekvapiť súperovho brankára Staroňa strelou z uhla, no jeho strelecký pokus skončil nad bránou.
     
    40:19
    Regulyho strela spoza tela teraz nebola presná a Prešov sa dostáva k loptičke.
     
    40:56
    Prešovčania teraz budú rozohrávať loptičku z dobrej streleckej pozície. Leško sa dostal k zakončeniu no jeho pokus neskončil gólom.
     
    41:13
    Veľmi dobrú strelu teraz vyslal na bránu hostí aj Sikorjak, Staroň jeho pokus len vyrazil, no Baláž dobiedzajúci pred bránou nedokázal prepasírovať loptičku za chrbát brankára hostí.
     
    42:10
    Tomáš Cvoliga teraz nebol nikým krytý, snažil sa vystreliť z prvej, no jeho strelecký pokus skončil nad prešovskou bránou.
     
    42:24
    Prešov dal gól!
    Tall s Ringerom si viackrát rýchlo vymenili loptičku, prvý menovaný vykúzlil krásnu prihrávku na druhú stranu ihriska na Joščáka, ktorý z prvej posiela Prešovčanov do dvojgólového vedenia!
     
    42:28
    Kominek teraz vyslal poriadku delovku na bránu hostí, no jeho pokus napokon dokázal zblokovať jeden z brániacich hráčov.
     
    43:17
    A Prešovčania teraz budú hrať presilovú hru. Na trestnú lavicu smeruje Timotej Dedinský za sekanie.
     
    43:17
    Na buly bol ale Reguly úspešný a pozbieral cenné sekundy. Prešovčania si tak musia na vypracovanie útočného tlaku chvíľu počkať.
     
    43:39
    Lopta teraz skončila za mantinelom po streleckom pokuse Kominka, ktorý sa snažil súpera prekvapiť strelou z pravej strany.
     
    43:52
    Hra bola na chvíľu po padnutí mantinelu prerušená, Sikorjak v rámci fair-play odovzdáva loptičku súperovi.
     
    44:17
    Prešovčania sa zatiaľ nedokážu usadiť pred súperovou bránou a Nižná zatiaľ odvádza v oslabení perfektnú prácu.
     
    45:28
    Nižná hrá v plnom počte, Prešovčania nedokázali využiť početnú výhodu o jedného muža.
     
    45:39
    Nižná teraz bude rozohrávať loptičku v rohu hracej plochy pred bránou súpera.
     
    46:06
    Prešovčania majú po rozohrávke od vlastnej brány loptičku vo svojej moci a budú sa snažiť o zveľadenie svojho dvojgólového náskoku pred súperom.
     
    46:32
    Strela Regulyho z otočky skončila ďaleko mimo brány Prešova a zapadla za mantinel.
     
    46:47
    Martin Latka to teraz skúšal z otočky, no Sninčák teraz vynikajúco zasiahol a podržal svoj tím.
     
    46:59
    Nižná dala gól!Tentoraz to ale hosťujúcemu hráčovi vyšlo. Martin Latka sa dostal k odrazenej loptičke a bez väčších problémov ju usmernil do odkrytej prešovskej brány. Sninčák sa nedokázal presunúť zo strany na stranu a Prešov tak vedie už len o jeden gól.
     
    47:50
    Tall teraz po prihrávke Sikorjaka strieľal z prvej, no jeho projektil skončil mimo brány po dobrej práci hosťujúceho obrancu, ktorý strelu zblokoval a Staroň tak po razantnej strele domáceho hráča zasahovať nemusel.
     
    48:05
    Nižná je po strelenom góle pri chuti a naďalej oblieha prešovskú bránu.
     
    48:20
    Sninčák teraz nedosiahol na loptičku, tá sa na chvíľu objavila osamotené pred prázdnou bránou Prešova, no domáci ju dokázali dopraviť do bezpečia.
     
    48:50
    Reguly to teraz skúšal individuálne, no nedokázal sa presadiť cez dvojicu brániacich hráčov a stratil loptičku.
     
    49:21
    Hostia sa dopustili útočného faulu na brankára Sninčáka, Prešov sa tak po dlhšej dobe môže premiestniť pred súperovu bránu.
     
    49:44
    Kominkov pokus zblokoval súper až do hľadiska a Prešovčania tak budú rozohrávať loptičku z rohu hracej plochy.
     
    50:12
    Hostia už dvíhali ruky nad hlavu, no hráč Nižnej rozvlnil len bočnú sieť.
     
    50:27
    Nižná teraz bude mať skvelú príležitosť na vyrovnanie. Na trestnú lavicu si za sekanie sadá Marek Kassay.
     
    51:06
    Prešovčania ale zatiaľ zvládajú oslabovku na výbornú. Držia loptičku ďaleko od svojej brány a zbierajú cenné sekundy.
     
    51:25
    Kominek teraz preukázal vynikajúcu technicku, zbavil sa až troch hráčov a poslal loptičku presne na čepeľ Sikorjaka, ktorý ďalej zbiera cenné sekundy za bránou hostí.
     
    52:12
    Ringer teraz odviedol perfektnú prácu, peknou sťahovačkou zbavil dvoch súperov, vo finálnej fáze ho súper fauloval a nasledovať tak bude trestné strieľanie.
     
    52:12
    Prešov dal gól!
    Kominek bez väčších problémov premenil trestné strieľanie presnou strelou k pravej žŕdke a Prešovu prinavracia vedenie o dva góly!
     
    52:30
    Sikorjak teraz vysunul do úniku Baláža. Ten nemal veľa času na zakončenie a tak to skúšal strelou z prvej, no Staroň si s jeho streleckým pokusom poradil.
     
    52:56
    Prešovčania zbierajú cenné sekundy, snažia sa čo najviac času tráviť pred súperovou bránou a ubrániť dvojgólové vedenie.
     
    53:33
    Ringer teraz skončil na zemi s prispením súperovej hokejky, no píšťalka rozhodcov ostáva nemá, v hre sa pokračuje pred bránou Prešova.
     
    53:57
    Branislav Bulla teraz od vlastnej brány zakladá útok, Prešovčania sa ale zatiaľ úspešne bránia a do konca zápasu ostáva už len šesť minút.
     
    54:14
    Hosťom sa čas na vyrovnanie kráti. Hra je teraz prerušená po tom, čo bol domáci brankár Sninčák zasiahnutý do ruky.
     
    54:37
    Kominek to teraz prehnal s dôrazom pred bránou súpera a po tvrdom zákroku voči súperovi bol vylúčený na dve minúty. Nižná sa tak môže v záverečnej päťminútovke gólom v presilovej hre vrátiť do zápasu.
     
    55:25
    Čuporák prihrávkou z otočky našiel Dedinského, no ten nedokázal z prvej umiestniť strelu do prešovskej brány a skóre po jeho strele ostáva nezmenené.
     
    56:07
    Zápas vstúpil do svojej poslednej štvorminútovky, Prešovčania sa stále bránia, Kominek je na trestnej lavici a Nižná oblieha bránu súpera.
     
    56:25
    Prešovčanom sa ale darí kúskovať hra, teraz sa Leško dostal do úniku, na druhej strane hľadal Kassaya, no ten vôbec neporozumel úmyslu prešovského hráča a hostia sa tak poľahky dostávajú k loptičke.
     
    57:04
    Joščák teraz z otočky nebezpečne vystrelil, no brankár Staroň napokon zasahovať nemusel.
     
    57:11
    Hostia si v závere zápasu berú oddychový čas a budú sa usilovať o návrat do zápasu.
     
    57:42
    Hostia sa odhodlali k odvolaniu brankára a záver zápasu tak odohrajú v presile o jedného hráča.
     
    57:49
    Za bránou sa navyše faulu dopustil kapitán Sikorjak, ktorý v závere stretnutia oslabuje svoj tím.
     
    57:49
    V hre sa bude pokračovať v hre 5 proti 3. Nižná má odvolaného brankára.
     
    58:16
    Prešovská trojica sa zatiaľ úspešne bráni a drží si svojho súpera na dištanc.
     
    58:33
    Joščák teraz po mantineli vpredu vysunul Kominka, ktorý zvádza urputnú boje o loptičku s dvojicou protihráčov a zbiera cenné sekundy.
     
    58:57
    Nižná sa teraz dostala k strele, no loptička po strele Latku minula prešovskú bránu.
     
    59:24
    A nasledovať bude ďalšie trestné strieľanie po tom, čo hostia zahrali vysokou hokejkou a loptička sa nestihla dostať k osamotenému Kominkovi.
     
    59:24
    Kominek sa snažil opäť premeniť trestné strieľanie rovnakým spôsobom ako v 53. minúte, keď nájazd premenil, no tentoraz netrafil bránu a hostia majú k dispozícii ešte 36 sekúnd na vyrovnanie, čo bude pre hostí takmer nemožná úloha.
     
    59:37
    Kominek navyše na vhadzovaní získal loptičku a vypracoval si zároveň dobrú streleckú príležitosť, Staroň ale v závere zápasu podržal svoj tím.
     
    Koniec zápasu.
     
    A je tu záver dnešného stretnutia. FBC Mikuláš Prešov zdolal TJ A-FbO Nižná 8:6 a pripisuje si do tabuľky dôležité tri body. Hostí môže mrzieť predovšetkým stratené trojgólové vedenie, keď po siedmich minútach viedli už 0:3. Šarišania ale dokázali ešte do konca úvodného dejstva vyrovnať a zápas napokon dotiahli do víťazného konca. Svojmu tabuľkovému susedovi tak v tabuľke odskočili na rozdiel piatich bodov.
    Hráči FBC Mikuláš Prešov po dnešnom zápase čaká zajtra ďalší náročný súper, keď pred očami vlastných divákov zvedú boj o tri body proti FBC Grasshopers AC Unicza Žilina. TJ A-FbO Nižná sa bude snažiť o zisk troch bodov na palubovke FBC Predátoru Sabinov. (20:10:32)

    Dávid Lech

    Góly a asistencie: 8. Štofko, 9. Sikorjak (Kassay), 19. Sikorjak (Kassay), 30. Leško (Kominek), 40. Grivalský (Ringer), 40. Joščák (Tall), 43. Joščák (Tall), 53. Kominek – 1. Reguly (Latka), 3. Medžo, 7. Reguly (Mačňák), 30. Čuporák (Cvoliga), 34. Reguly (Bulla), 47. Latka


    FBC Mikuláš Prešov: Sninčák (Barnišin) – Kominek, Tall, Štofko, Baláž, Leško, Adamov, Sikorjak C), Kassay, Grivalský, Ringer, Pazdič, Joščák.
    TJ A-FbO Nižná: Staroň (Kaššák) – Čuporák, Medžo (C), Dedinský, Hujo, Cvoliga, Bulla, Belko, Latka, Reguly, Mačňák.

    Rozhodca: Boháčová, Hálaga