Hurikán Bratislava – Záhorská Bystrica 11:2 (kon.) | M-Šport Trenčín – ATU Košice 2:1 (kon.) | Prešov – Nižná 8:6 (kon.)
ŠK 1. FBC Trenčín – Florko Košice 4:7 (kon.) | Sabinov – Grasshoppers Žilina 5:8 (kon.)
koniec
FBC Mikuláš Prešov
8:6 (3:3, 3:2, 2:1)
TJ A-FbO Nižná
Sobota 28.11.2015, 18:00Salming extraliga
     
    A je tu záver dnešného stretnutia. FBC Mikuláš Prešov zdolal TJ A-FbO Nižná 8:6 a pripisuje si do tabuľky dôležité tri body. Hostí môže mrzieť predovšetkým stratené trojgólové vedenie, keď po siedmich minútach viedli už 0:3. Šarišania ale dokázali ešte do konca úvodného dejstva vyrovnať a zápas napokon dotiahli do víťazného konca. Svojmu tabuľkovému susedovi tak v tabuľke odskočili na rozdiel piatich bodov.
    Hráči FBC Mikuláš Prešov po dnešnom zápase čaká zajtra ďalší náročný súper, keď pred očami vlastných divákov zvedú boj o tri body proti FBC Grasshopers AC Unicza Žilina. TJ A-FbO Nižná sa bude snažiť o zisk troch bodov na palubovke FBC Predátoru Sabinov. (20:10:32)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:37
    Kominek navyše na vhadzovaní získal loptičku a vypracoval si zároveň dobrú streleckú príležitosť, Staroň ale v závere zápasu podržal svoj tím.
     
    59:24
    Kominek sa snažil opäť premeniť trestné strieľanie rovnakým spôsobom ako v 53. minúte, keď nájazd premenil, no tentoraz netrafil bránu a hostia majú k dispozícii ešte 36 sekúnd na vyrovnanie, čo bude pre hostí takmer nemožná úloha.
     
    59:24
    A nasledovať bude ďalšie trestné strieľanie po tom, čo hostia zahrali vysokou hokejkou a loptička sa nestihla dostať k osamotenému Kominkovi.
     
    58:57
    Nižná sa teraz dostala k strele, no loptička po strele Latku minula prešovskú bránu.
     
    58:33
    Joščák teraz po mantineli vpredu vysunul Kominka, ktorý zvádza urputnú boje o loptičku s dvojicou protihráčov a zbiera cenné sekundy.
     
    58:16
    Prešovská trojica sa zatiaľ úspešne bráni a drží si svojho súpera na dištanc.
     
    57:49
    V hre sa bude pokračovať v hre 5 proti 3. Nižná má odvolaného brankára.
     
    57:49
    Za bránou sa navyše faulu dopustil kapitán Sikorjak, ktorý v závere stretnutia oslabuje svoj tím.
     
    57:42
    Hostia sa odhodlali k odvolaniu brankára a záver zápasu tak odohrajú v presile o jedného hráča.
     
    57:11
    Hostia si v závere zápasu berú oddychový čas a budú sa usilovať o návrat do zápasu.
     
    57:04
    Joščák teraz z otočky nebezpečne vystrelil, no brankár Staroň napokon zasahovať nemusel.
     
    56:25
    Prešovčanom sa ale darí kúskovať hra, teraz sa Leško dostal do úniku, na druhej strane hľadal Kassaya, no ten vôbec neporozumel úmyslu prešovského hráča a hostia sa tak poľahky dostávajú k loptičke.
     
    56:07
    Zápas vstúpil do svojej poslednej štvorminútovky, Prešovčania sa stále bránia, Kominek je na trestnej lavici a Nižná oblieha bránu súpera.
     
    55:25
    Čuporák prihrávkou z otočky našiel Dedinského, no ten nedokázal z prvej umiestniť strelu do prešovskej brány a skóre po jeho strele ostáva nezmenené.
     
    54:37
    Kominek to teraz prehnal s dôrazom pred bránou súpera a po tvrdom zákroku voči súperovi bol vylúčený na dve minúty. Nižná sa tak môže v záverečnej päťminútovke gólom v presilovej hre vrátiť do zápasu.
     
    54:14
    Hosťom sa čas na vyrovnanie kráti. Hra je teraz prerušená po tom, čo bol domáci brankár Sninčák zasiahnutý do ruky.
     
    53:57
    Branislav Bulla teraz od vlastnej brány zakladá útok, Prešovčania sa ale zatiaľ úspešne bránia a do konca zápasu ostáva už len šesť minút.
     
    53:33
    Ringer teraz skončil na zemi s prispením súperovej hokejky, no píšťalka rozhodcov ostáva nemá, v hre sa pokračuje pred bránou Prešova.

    Dávid Lech

    Góly a asistencie: 8. Štofko, 9. Sikorjak (Kassay), 19. Sikorjak (Kassay), 30. Leško (Kominek), 40. Grivalský (Ringer), 40. Joščák (Tall), 43. Joščák (Tall), 53. Kominek – 1. Reguly (Latka), 3. Medžo, 7. Reguly (Mačňák), 30. Čuporák (Cvoliga), 34. Reguly (Bulla), 47. Latka


    FBC Mikuláš Prešov: Sninčák (Barnišin) – Kominek, Tall, Štofko, Baláž, Leško, Adamov, Sikorjak C), Kassay, Grivalský, Ringer, Pazdič, Joščák.
    TJ A-FbO Nižná: Staroň (Kaššák) – Čuporák, Medžo (C), Dedinský, Hujo, Cvoliga, Bulla, Belko, Latka, Reguly, Mačňák.

    Rozhodca: Boháčová, Hálaga