Genk – Gent 0:1 (kon.) | Charleroi – Lokeren 1:2 (kon.) | Kortrijk – Waasland-Beveren 3:1 (kon.)
Sint-Truiden – Mouscron 0:1 (kon.)
koniec
Sporting Charleroi
1:2 (0:1)
Sporting Lokeren
cz Sobota 28.11.2015, 20:00 • Stade du Pays de Charleroi (kapacita: 14.956) • Belgická Jupiler Pro League • 17. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, ale už v jednu hodinu v noci se na vás budu těšit u hokejového on-line přenosu ze zápasu mezi Torontem a Washingtonem. Pro tento okamžik se však s vámi loučím. (21:58:19)
     
    Utkání belgické Jupiler league je tedy u konce a tři body nakonec přeci jenom získávají hosté. Charleroi sice do druhé půle vstoupilo velmi aktivně, avšak z ojedinělé akce hostujícího celku se v 69. minutě prosadil Marko Mirić a domácí už deset minut před koncem řádné hrací doby dokázali jen korigovat výsledek gólem Dieumerciho Ndongaly. Lokeren tak pokračuje ve výborných výsledcích ve venkovních zápasech. Chtělo by to však přidat i body z domácích utkání.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Po hodně nepovedeném odkopu Mandandy se sice domácí po chvíli dostali až do blízkosti pokutového území, jenže před N'Gangou míč sebral Verhulst.
     
    90+2
    Nyní sice byl pískán faul Baby, nicméně nepřesné rozehrání volného kopu zamířilo jen do náruče Mandandy. Domácí brankář už opravdu spěchá a rychle chce rozehrát.
     
    90+1
    Již v první nastavené minutě se k odraženému míči dostal jeden z domácích hráčů, avšak jeho dělovka mířila hodně vysoko nad bránu. Defenzíva Lokerenu si může oddechnout.
     
    90
    Nepovedená kombinace domácích končí u brankáře Verhulsta a další snaha Ndongaly se s úspěchem rovněž nesetkala. Charleroi bude aspoň vhazovat.
     
    89
    Jenže rychlé rozehrání se hostům nevyplatilo a k míči se dostávají opět domácí hráči. Ti se rychle snaží dostat hru před šestnáctku Lokerenu.
     
    88
    Javi Martos je sice s rozhodnutím sudího hodně nespokojen, ale i přesto je mu pískán faul. Lokeren bude rozehrávat přibližně z poloviny hřiště.
     
    87
    Prudký přízemní centr sice beci Lokerenu dokázali odvrátit, ale další míč už skončil na hrudi Polleta, který se snažil rychle zakončit, avšak nepovedená střela dolétla jen do náruče Verhulsta.
     
    86
    Útočný faul jednoho z hostujících hráčů dává možnost rozehrání útočné akce domácím. Těm se ale čas hodně krátí.
     
    85
    Hostům se znovu podařilo dostat až na útočnou polovinu a Rassoul si dokonce vymodlil faul, po kterém Lokeren bude zahrávat standardní situaci.
     
    84
    Mohlo být vyrovnáno! Hned z přízemní přihrávky do pokutového území pálil Jérémy Perbet, ale jeho slabé zakončení z hranice malého vápna skončilo u Verhulsta.
     
    82
    Domácí byli zase u míče, avšak po chvíli se Lokerenu daří přenést hru na polovinu soupeře. Hostující hráči se snaží našetřit vteřiny zdlouhavější kombinací.
    80. Dieumerci NDONGALA - 1:2
     
    80
    Sporting Charleroi právě vstřelil branku!
    A nově příchozí Niňaj byl přivítán gólem domácího týmu! Skvělý centr z levé strany propadl celým pokutovým územím až k DIEUMERCIMU NDONGALOVI, který si zaběhl na zadní tyč a poté zakončil do odkryté části brány. V závěru nás čeká drama!
     
    79
    Druhou změnu Lokerenu obstaral slovenský hráč Branislav Niňaj, který vbíhá na hřiště místo Tičinoviće.
     
    78
    Ani další obléhání Verhulstovy brány k zakončení nevedlo. Míč se sice poté rychle dostal od půlící čáry k volnému Ndongalovi, avšak tomu byl odmáván a odpískán ofsajd.
     
    77
    Domácí se sice drží na útočné polovině, ale ke střele na bránu se jim zatím prosadit nedaří.
     
    75
    Trenér Charleroi si připravil další dvě střídání a domácí mají dostřídáno. Odpracováno má pro dnešek dvojice Garaerts-Sağlık, z lavičky se zvedlo duo Marcq-Baby.
     
    74
    Další rohový kop Charleroi byl bez větších potíží odvrácen a míč se velmi rychle dostal do šestnáctky před Mandandou. Střela, kterou vyslal Jajá, skončila na zádech jednoho z domácích beků.
     
    72
    Zmiňovaná první změna v sestavě hostujícího celku je tady. Ze hřiště odchází Evariste Ngolok, který otevřel skóre dnešního utkání. Opačným směrem pak zamířil Joher Rassoul.
     
    71
    Hosté získali rohový kop, avšak ani oni se po standardních situacích k zakončení neprosazují. Mezitím se chystá první střídání Lokerenu.
    69. Marko MARIĆ - 0:2
     
    69
    Lokeren právě vstřelil branku!
    To je obrovská rána pro domácí! Charleroi je celý druhý poločas lepší, ale na dlouhý míč Tičinoviće si za obranu domácích zaběhl MARKO MARIĆ, který zvládl těžké zpracování a poté bez potíží rozvlnil síť za Mandandovými zády.
     
    69
    Po ubráněné šanci Lokerenu se ale domácí ne a ne dostat k míči. To je určitě velmi příjemné pro Verhulsta, který po dlouhé době nemá práci.
    67. Jajá velkou šanci nevyužil a nechal vyniknout Mandandu
     
    67
    A pro domácí mohlo být ještě hůře! N'Ganga nedokázal odvrátit míč do bezpečí a těžit z toho mohl Jajá, který měl dost času na zakončení, ale Mandanda jeho nebezpečnou střelu vytáhl na roh.
     
    66
    Hosté jen odkopli míč za půlící čáru, kde ho znovu získal jeden z domácích hráčů. Následný centr Marinose byl ale hodně nepovedený a míč se už podíval za brankovou čáru.
     
    65
    V posledních minutách hrají s míčem opravdu jen domácí. Opět jsou svěřenci trenéra Mazzúa nastěhováni na útočné polovině, avšak tentokrát je defenzíva Lokerenu velmi soustředěná.
     
    63
    Tlak Charleroi se stále stupňuje. K odraženému míči se dostal aktivní Ndongala, avšak jeho centr, který vracel míč před bránu, uzmul Verhulst.
     
    62
    Jenže po standardních situacích se domácímu Charleroi nedaří prosadit se k nebezpečnějšímu zakončení. Následuje odkop v podání Davina Verhulsta.
     
    62
    Krátce po rozehrání rohu a následném vhazování bude Tainmont kopat další standardní situaci od rohového praporku.
     
    61
    Do pokutového území před Verhulstovou svatyní teď lítá jeden centr za druhým. Nejistý obranný zákrok domácím přináší výhodu rohového kopu.
     
    60
    Po delší době se na polovinu Charleroi dostal hostující celek. Centr z pravé strany byl však zataven prvním bránícím hráčem domácích.
     
    58
    Nyní se domácí snažili rychlou kombinací podél postranní čáry uvolnit Ndongalu. Opět bez úspěchu!
     
    57
    Hráčům domácího celku se nyní vůbec nepodařilo vykombinovat útočnou akci. Míč se nakonec dostal až k Mandandovi, který dlouhý výkop poslal do zámezí.
     
    56
    Lokeren se několik desítek vteřin držel v blízkosti soupeřovy šestnáctky, ale vše bylo ukončeno centrem na hráče, který se nacházel v ofsajdu.
     
    54
    Domácí jsou od začátku druhého poločasu hodně aktivní a dostali se k několika zajímavějším akcím. Všechny však doposud skončily nepřesným zakončením.
     
    53
    Neskutečně nedůrazná obrana Lokerenu teď nepochopitelně pustila míč až k Polletovi, který střílel z první mezi třemi beky vedle. Jednalo se však o velmi dobrou šanci Charleroi.
     
    52
    Charleroi se dostalo k dalšímu zakončení a opět to bylo po centru ze strany. Zcela osamocený Jérémy Perbet však hlavičkoval trestuhodně nad bránu.
     
    51
    Na druhé straně se až do pokutového území dostali pro změnu hostující hráči. Krátké obléhání Mandandovy brány bylo ukončeno střelou Patosiho, který míč poslal jen do rukavic domácího brankáře.
     
    49
    Domácí se dostali k rychlému útoku po pravé straně, jenž vyústil až k rychlému centru na nabíhajícího si Polleta. Ten se natlačil před obránce, avšak mezi tři tyče míč usměrnit nedokázal!
     
    48
    Střela z volného kopu skončila už na zdi a následné velmi nepovedené zakončení brazilského útočníka Jajá k ohrožení Mandandy rovněž nevedlo.
     
    47
    Nový muž na trávníku, Pollet, se uvedl faulem a výsledkem je další volný kop ve prospěch Lokerenu.
     
    46
    Hned v první minutě druhého poločasu sice hosté vybojovali slibnou standardní situaci, ale ze všeho byl jen bleskový protiútok Ndongaly, který se dostal až do pokutového území, avšak poté už tísněn Odoiem bránu netrefil.
     
    46
    Domácí vstupují do druhé půle s jednou změnou v sestavě. Z kabiny už se na hřiště nevrátil Christophe Diandy, kterého nahradil David Pollet.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 21:05.
     
    Hlavní rozhodčí nenastavil ani minutu nad rámec řádné hrací doby prvního poločasu a ukončuje tuto část. Do kabin jdou určitě spokojenější hráči hostujícího Lokerenu, který sice nebyl lepším týmem, ale díky branky Evaristeho Ngoloka ze 34. minuty vede 0:1.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    44
    Pomalu se blíží poslední minuta prvního poločasu a domácí se ne a ne vymanit z vlastní poloviny.
     
    42
    Další rohový kop domácích mířil do opravdu velmi dobrého prostoru, ale i tentokrát si defenzíva Lokerenu poradila a Steeven Willems se poté provinil útočným faulem.
     
    41
    Střela z hranice velkého vápna v podání hostující útočníka skončila někde na těle blokujícího obránce Charleroi. Ani tady se penalta pískat nebude, neboť se nejednalo o hru rukou.
     
    40
    Po kontaktu s Mirićem se Marinos dožadoval penalty, ale nakonec dostal jen vyhubováno od svého soka a se zklamáním odbíhá zpět na vlastní půli.
     
    39
    Ani z této standardní situace domácí nic nevytěžili. Následný rychlý protiútok Lokerenu pak končí odkopem od brány Parfaita Mandandy.
     
    38
    Perbet sice nedokázal pořádněji zpracovat přihrávku, ale po doteku Ingasona budou domácí zahrávat aspoň rohový kop.
     
    37
    Tentokrát už sice střela mířila mezi tři tyče, avšak pro změnu letěl míč přesně do míst, kde stál připravený brankář Charleroi. Pro něj to byl opravdu jednoduchý zákrok.
     
    36
    Nabuzený Ayanda Patosi to zkusil z úctyhodné dálky, ale míč z jeho kopačky zamířil snad více než 10 metrů vedle tyče Mandandovy brány.
    34. Evariste NGOLOK - 0:1
     
    34
    Lokeren právě vstřelil branku!
    Hosté jdou z naprosto ojedinělé nebezpečnější akce do vedení! Odooi vyslal z levé strany velmi pěkný centr, ke kterému se přes obránce prodral EVARISTE NGOLOK a Mandanda už na jeho zakončení hlavou reagovat nedokázal!
     
    33
    Po centru ze strany se k míči snažil dostat Geraerts, který se poté dožadoval odpískání pokutového kopu, avšak následnou akcí bude jen odkop od brány.
     
    32
    Teď se ale vytáhl Verhulst, kterého jedovatým pokusem vystrašil Sağlık. Brankář Lokerenu se proletěl vzduchem a vytáhl nebezpečnou ránu domácího hráče!
     
    31
    Rychlý brejk hostů opět ztroskotal na rychle se vracející obraně Charleroi. Finální přihrávka nebyla přesná ani v podání domácích, neboť Perbet hlavičkoval v hodně krkolomné pozici zcela mimo bránu.
     
    29
    Jenže ani domácí se k zakončení ne a ne propracovat. Naprosto v pohodě teď míč do svých rukavic stahuje Verhulst.
     
    28
    Hostům se v posledních chvílích vůbec nedaří kombinovat. Ani nyní se Lokeren nedostal až k zakončení a domácí míč okamžitě přenáší na útočnou polovinu.
     
    27
    Po rohovém kopu se hostům podařilo odvrátit dva centry ze stran a poté byl faulován Jajá. I tuto akci Lokeren ustál.
     
    25
    Domácí se zatím po nějaké té době dostali až do blízkosti pokutového území, avšak trochu kostrbatá kombinace nakonec skončila až za brankovou čárou. Vše končí jen odkop od brány Verhulsta.
     
    23
    Z ofsajdu byl po chvíli usvědčen také hostující Mirić a míč se velmi rychle dostává opět na kopačky domácích borců, kteří jsou v posledních minutách aktivnější.
     
    22
    Pokus o rychlý protiútok Lokerenu byl zastaven záhy po přechodu na útočnou polovinu. Směrem dozadu jsou domácí velmi pozorní.
     
    21
    Ndongala nedokázal odcentrovat přes jednoho ze svých strážců a poté byl nachytán v ofsajdu, když se mu spoluhráč snažil rychle vrátit míč.
     
    20
    Domácí tentokrát zvolili přímé zakončení místo centru, ale míč skončil jen na boční síti. Tento pokus byl poměrně hodně nepovedený.
     
    19
    Další faul hostů a tentokrát u je to za žlutou kartu. Tu vidí Mario Tičinović (LOK), který se spoluhráčem sevřel Ndongalu, jenže se poroučel k zemi.
     
    18
    Vysoký centr na vzdálenější tyč odvrátili hosté na rohový kop. Po něm si na hlavičku naskakovali dva hráči domácích, avšak míč se rychle dostává až k půlící čáře.
     
    17
    Dalším faulem se provinil hostující hráč. Rozhodčí zatím píská každý důraznější kontakt a většinou to je ve prospěch Charleroi.
     
    15
    Prudký přízemní centr prolétl za zády nabíhajících hráčů Charleroi a hosté míč okamžitě odkopávají daleko na polovinu svého soupeře.
     
    14
    Ndongala se ze strany dral do pokutového území a nakonec si vykoledoval faul Odoie. Z mého pohledu šlo o naprosto čistý zákrok, avšak rozhodčí byl jiného názoru a je tady další standardka domácích.
     
    13
    Z rohu domácí nic nezískali a nakonec se rychle museli soustředit na defenzívu. Centr z pravé strany se jim však podařilo odvrátit a na půlící čáře poté fauloval hostující Mirić.
    12. Obrovskou šanci domácích hosté díky Ingasonovi ustáli
     
    12
    Domácí byli velmi blízko úvodní branky! Přízemní střelu z volného kopu Verhulst jen vyrazil před sebe a k volnému míči dobíhal Perbet, který se už už chystal k dorážce, ale na poslední chvíli mu v tom výborným skluzem zabránil Ingason. Výsledkem je pouze rohový kop pro Charleroi.
     
    10
    Charleroi se vůbec poprvé dostalo do výborné pozice, ale z hranice velkého vápna se domácím zakončit nepodařilo. Po nebezpečném zákroku však budou domácí kopat standardní situaci ze skvělé pozice!
     
    10
    Ani kombinace hostujícího celku nebyla vydařená a míč končí až u noh Mandandy, který okamžitě rozehrává na své spoluhráče.
     
    8
    Dvakrát se domácí snažili vykombinovat akci na levé straně, avšak dvakrát narazili na pozorného Tičinoviće. Charleroi bude aspoň vhazovat.
     
    7
    Jenže standardní situace Charleroi byla naprosto v pohodě odvrácena a po chvíli je pískán faul Tainmonta. K míči se tak dostávají hosté.
     
    6
    Jedovatý centr Ndongaly odvrátil jeden z beků Lokerenu velmi nejistě a výsledkem je rohový kop domácích.
     
    6
    Pokus o vysunutí Marka Mariće nebyl povedený a je to velká škoda, neboť před srbským hráčem bylo hodně volného prostoru.
     
    5
    Po prvním rohovém kopu měl Lokeren výhodu další standardní situace tohoto typu a k hlavičce se dostal Mirić. Jeho zakončení letělo několik metrů vedle brány.
     
    4
    Nyní jsme ale byli svědky obrovské šance! Po přihrávce ze strany si to mezi dva beky do pokutového území namířil Jajá, který přízemní střelou na vzdálenější tyč protáhl Mandandu. Skvělý zákrok domácího brankáře!
     
    3
    Hosté se zatím ne a ne dostat ke kombinaci na útočné polovině hřiště. Obrana Lokerenu se zatím velmi dobře pohybuje.
     
    2
    Solidní centr z levé strany sice letěl do dobrých míst, ale ve vzduchu kraloval jeden z hostujících stoperů, který míč odvrátil do bezpečí.
     
    1
    Úvodní výkop zápasu obstaral domácí celek. První vysoký nákop za obranu Lokerenu skončil až u vyběhnuvšího brankáře Verhulsta.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Začátek utkání je z neznámých důvodů o pár minut opožděn. Za chvíli by už však mělo být vše připraveno k úvodnímu výkopu.
     
    Úvodní sestavy:

    Sporting Charleroi: Mandanda – Willems, Martos, Tainmont, Diandy – Marinos, Perbet, Geraerts, Sağlık – N'Ganga, Ndongala
    Náhradníci: Penneteau – Dessoleil, Zajkov, Baby, Marcq, Pollet, Stevance

    KSC Lokeren: Verhulst – Odoi, Marić, Overmeire, Persoons – Patosi, Ingason, Tičinović, Mirić – Ngolok, Jajá
    Náhradníci: Barry – Melnjak, Niňaj, Bolbat, Rassoul, Starzyński, Abdurahimi

    Rozhodčí: Christof Virant – Peter Hermans, Vito Divincenzo.
     
    POSLEDNÍCH PĚT VZÁJEMNÝCH ZÁPASŮ

    2.8.2015 Lokeren – Charleroi 2:2
    28.2.2015 Charleroi – Lokeren 1:0
    29.10.2014 Lokeren – Charleroi 5:2
    8.2.2014 Lokeren – Charleroi 3:1
    5.10.2013 Charleroi – Lokeren 2:1
     
    KSC LOKEREN

    Ani hosté na tom nejsou zrovna nejlépe a výsledkem je až třináctá pozice. Obrovským problémem je především střílení branek. Lokeren je společně s Kortrijkem a Leuvenem nejméně skórující tým Jupiler league. Výhodou však dnes může být fakt, že Lokeren hraje venku. Na venkovních hřištích totiž dnešní soupeř Charleroi získal deset z patnácti bodů.

    Posledních pět zápasů

    7.11.2015 Lokeren – St.Truiden 1:1
    30.10.2015 Genk – Lokeren 0:2
    27.10.2015 Lokeren – Gent 1:2
    24.10.2015 Westerlo – Lokeren 1:2
    17.10.2015 Lokeren – Leuven 1:2
     
    SPORTING CHARLEROI

    Výsledky domácího celku zatím nejsou nijak přesvědčivé a Charleroi se s 21 body nachází až na desátém místě nejvyšší belgické ligy. Obrannou činnost má sice Sporting dobře propracovanou když inkasoval pouze 16krát, ale na druhou stranu se hodně trápí v útoku. Sedmnáct vstřelených branek je druhý nejnižší počet, neboť méně gólů (15) nastřílel už jen Kortrijk, Lokeren a Leuven.

    Posledních pět zápasů

    8.11.2015 Gent – Charleroi 1:3
    31.10.2015 Charleroi – Oostende 1:1
    28.10.2015 Waasland-Beveren – Charleroi 0:1
    25.10.2015 Charleroi – Standard Lutych 2:3
    18.10.2015 Kortrijk – Charleroi 2:0
     
    Vítáme vás u on-line přenosu ze zápasu belgické Jupiler league, ve kterém Sporting Charleroi na svém hřišti přivítá KSC Lokeren. Utkání začíná v 20:00.

    Lukáš Podleśny

    Góly: 80. Ndongala – 34. Ngolok, 69. Marić

    Karty:   19. Tičinović (LOK)


    Sporting Charleroi: Mandanda – Willems, Martos, Tainmont, Diandy (46.Pollet) – Marinos, Perbet, Geraerts (75.Marcq), Sağlık (75.Baby) – N'Ganga, Ndongala
    Náhradníci: Penneteau – Dessoleil, Zajkov, Baby, Marcq, Pollet, Stevance

    Sporting Lokeren: Verhulst – Odoi, Marić, Overmeire, Persoons – Patosi, Ingason, Tičinović (79.Niňaj), Mirić – Ngolok (72.Rassoul), Jajá
    Náhradníci: Barry – Melnjak, Niňaj, Bolbat, Rassoul, Starzyński, Abdurahimi

    Rozhodca: Christof Virant – Peter Hermans, Vito Divincenzo