Bournemouth – Everton 3:3 (kon.) | Crystal Palace – Newcastle 5:1 (kon.) | Manchester City – Southampton 3:1 (kon.)
Sunderland – Stoke City 2:0 (kon.) | Aston Villa – Watford 2:3 (kon.) | Leicester – Manchester United 1:1 (kon.)
koniec
Aston Villa FC
2:3 (1:1)
Watford FC
cz Sobota 28.11.2015, 16:00 • Villa Park (kapacita: 42 682), Birmingham • Anglická Premier League • 14. kolo
Predzápasové kurzy
     
    90+9
    Faulovaný Carlos Sánchez si zřejmě neodpustil nějaké ne úplně se hodící slovní výlevy vůči hlavnímu sudímu, který je nekompromisní a znovu tasí žlutou kartu.
     
    90+8
    Za zákrok na Sáncheze vidí žlutý kartónek mladičký Nathan Aké.
     
    90+1
    Famózní Guzan! Po levé straně se prodral Aké, který míč ještě poslal lépe postavenému Abdimu, jenž tvrdou ranou pořádně protáhl brankáře domácích, ten však s vypětím všech sil vytěsnil míč nad břevno!
    89. Jordan AYEW - 2:3
     
    89
    Aston Villa právě vstřelila branku!
    Dámy a pánové, máme zaděláno na dramatický závěr! Richardson povedeným centrem oslovil volného JORDANA AYEWA, který si přehodil míč na pravačku a dobře umístěnou ranou nedal hostujícímu brankáři Arlauskisovi šanci!
     
    88
    Villans jsou pochopitelně frustrováni, což teď s největší pravděpodobností hrálo roli v při zákroku Ciarana Clarka, který nešetrně sestřelil Anyu a správně je za to potrestán žlutým varováním.
     
    86
    Žlutou kartu dostává Troy Deeney (Watford FC).
    85. Troy DEENEY - 1:3
     
    85
    Watford právě vstřelil branku!
    Watford přidává třetí branku a o tři body už jej dnes připraví jen zázrak! Na hranici vápna vypálil Ighalo, ovšem jeho střelu zablokoval Richards. Míč se vznesl do vzduchu, v blízkosti penaltového puntíku si pro něj jako hladová šelma vyskočil TROY DEENEY, který hlavičkou do protipohybu překonal Guzana!
     
    83
    Jasné posílení útoku je v tomto tahu trenéra Gardeho vidět, středopolaře Gueyeho totiž nahrazuje výrazně ofenzivněji laděný Rudy Gestede.
     
    81
    Poslední střídání Sršní, trenér Flores ze hry stahuje Abdiho, na jehož místo nastupuje Adlene Guedioura.
     
    74
    Étienne Capoue ve blízkosti středového kruhu taktickým faulem zastavil unikajícího Gueyeho – jasná žlutá karta.
     
    73
    Tohle šlo proměnit! Na centrovaný balón si ze všech nejvýše vyskočil Carlos Sánchez, ovšem hlavou míč usměrnil pouze do na brankové čáře stojícího Watsona, od kterého se kulatý nesmysl odrazil na další rohový kop!
    69. Alan HUTTON - 1:2
     
    69
    Watford právě vstřelil branku!
    Tak pozor, hosté si zničehonic berou ztracené vedení zpět! Deeney svým pasem našel na hranici ofsajdu nabíhajícího Ighala, ke kterému se ale míč díky zásahu ALANA HUTTONA nedostal, ovšem domácí zadák to provedl tak nešťastně, že balón uklidil do vlastní branky!
     
    68
    Střídat se bude i na druhé straně, odpracováno má Carles Gil, jehož místo zaujme nadějný Adama Traoré!
     
    67
    Místo Gomese do branky nastupuje Giedrius Arlauskis, trenér Flores si však připravil ještě jedno střídání v poli – Paredese nahrazuje Ikechi Anya.
    41. Micah RICHARDS - 1:1
     
    41
    Aston Villa právě vstřelila branku!
    Obrovská radost, Villa Park se otřásá v základech! Veretout standardní situaci kopl nádherně, svým centrem totiž našel úplně osamoceného MICAHA RICHARDSE, který hlavou míč usměrnil na vzdálenější tyč a nedal Gomesovi sebemenší šanci! zasáhnout
     
    40
    Watson jasným faulem zastavil unikajícího Huttona – tady je žlutá karta naprosto správně udělena. Následovat bude přímý kop domácích ze zajímavé pozice.
     
    37
    Další roh Aston Villy a tentokráte už to bylo výrazně nebezpečnější! Míč skrze vápno doskákal až na zadní tyč, kde se jej ve skluzu snažil zasáhnout Clark, avšak už to měl z úhlu a branku soupeře o vlásek minul!
     
    34
    Nádherné sólo Scotta Sinclaira! Domácí křídelník naznačil střelu, čímž se zbavil hned několika protihráčů, nakonec si míč ještě potáhl ke středu a vypálil, ovšem Gomes se v letu natáhl seč mu síly stačily a tygřím skokem vyrazil kulatý nesmysl na roh!
     
    30
    Tohle byla velice slibně vypadající příležitost domácích! Na hranici vápna si s Nyomem pohrál Sinclair, jehož tvrdou ránu vyrazil Gomes jen před sebe, kde číhal volný Ayew, avšak ten svou hlavičkou v dobré pozici trefil jen veterána v brance Watfordu!
     
    24
    Famózní Guzan! Sánchez teď předvedl obrovskou hrubici v rozehrávce, načež Deeney šikovnou uličkou nahrál Ighalovi, který byl blízko ke vstřelení své druhé dnešní branky, avšak tentokráte v souboji tváří v tvář na brankáře soupeře nevyzrál!
     
    21
    Tohle ale musí být gól! Po rohovém kopu se k centru dostal Richardson, míč nakonec po sérii odrazů doskákal až k Jordanu Ayewovi, který z hranice malého vápna branku o kousek minul!
    17. Odion IGHALO - 0:1
     
    17
    Watford právě vstřelil branku!
    Tak to je pro domácí šok, Watford proměňuje svou první příležitost a ujímá se vedení! ODION IGHALO nejprve mířil pouze do gólmana Guzana, obrana Aston Villy však míč nedokázala odkopnout do bezpečí a útočník Hornets dostal i druhou šanci, v níž už se se tentokráte nemýlil!
     
    10
    Tohle byla dobrá šance domácího týmu! Veretout parádním průnikovým pasem oslovil Jordana Ayewa, který z úhlu mířil na zadní tyč, ale Gomes předvedl dobrý zákrok a podržel své spoluhráče!

    Vojtěch Tůma

    Góly: 41. Richards (Veretout), 89. J. Ayew (Richardson) – 17. Ighalo, 69. Hutton (vla.), 85. Deeney

    Karty:   88. Clark (ASV), 90+9. C. Sánchez (ASV) – 40. Watson (WAT), 74. Capoue (WAT), 86. Deeney (WAT), 90+8. Aké (WAT)


    Držení míče: 66 % : 34 %.
    Střely na branku: 7:6. Střely mimo: 4:2. Rohy: 10:11. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 6:13.
    Aston Villa FC: Guzan – Hutton, Richards (C), Clark, Richardson – Veretout, C. Sánchez, Gueye (83. Gestede) – Gil (68. Traoré), J. Ayew, Sinclair.
    Náhradníci: Bunn – Okore, Lescott, Bacuna, A. Westwood, Traoré, Gestede.

    Watford FC: Gomes (67. Arlauskis) – Nyom, Cathcart, Britos, Aké – Capoue, Watson – Paredes (67. Anya), Deeney (C), Abdi (81. Guedioura) – Ighalo.
    Náhradníci: Arlauskis – Jurado, Guedioura, Anya, Diamanti, Ibarbo, S. Berghuis.

    Rozhodca: Lee Mason – Andy Halliday, Marc Perry

    Diváci: 35 057