Slavia – Šumperk 5:4 (po pr.) | Kadaň – Ústí n/L 4:2 (kon.) | Prostějov – Přerov 3:4 (po s.n.)
Benátky n/J – Kladno 3:6 (kon.) | Jihlava – Motor ČB 4:2 (kon.) | Most – Havířov 2:9 (kon.)
Třebíč – Litoměřice 2:3 (po pr.)
koniec
HC Dukla Jihlava
4:2 (1:0, 3:2, 0:0)
Banes Motor České Budějovice
cz Sobota 21.11.2015, 17:30 • Horácký zimní stadion, Jihlava • Chance Liga (CZ) • 25. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    59:52
    Marek Melenovský ještě jde na trestnou lavici za vražení na hrazení za svojí svatyní.

    Na vyloučení: 8-6.
     
    58:01
    Hosté si vyžádali oddechový čas, Gába zatím zůstává ve své kleci, jelikož se bude vhazovat u obranné modré Dukly.
     
    57:32
    David Honzík podržel svůj tým po tom, co Žovincovu střelu od modré nebezpečně tečoval Josef Straka.
     
    55:58
    Aleš Jergl jde dnes podruhé na trestnou lavici, nyní za podražení. To je velká šance pro hosty.

    Na vyloučení: 7-6.
     
    51:58
    Obrovská šance Dukly. Filip Seman dorážel z bezprostřední blízkosti, jenže těsně minul pravou tyčku.
     
    50:28
    V témže čase se faulem za brankou Dukly provinil Dušan Žovinec, když předvedl poměrně zbytečné vražení na hrazení.

    Na vyloučení: 6-6.
    48:01 Neproměněné trestné střílení.
    Celé utkání můžete sledovat živě na www.hzstv1.cz
     
    48:01
    Trestné střílení nebylo proměněno. Jakub Flek si najel po levé straně před branku a mířil do pravého horního rohu, kam však David Gába fantasticky vymrštil svojí lapačku.
     
    48:01
    Hosté propadli ve středním pásmu. Jakub Flek se dostal do samostatného úniku, při zakončení jej sekl Dušan Žovinec a je nařízeno trestné střílení.
     
    47:18
    Jenže při téže akci Tomáš Kaláb (JIH) před brankou uklouzl, trefil levou tyč, posunul branku a sudí Pavel Würtherle posoudil jeho hru jako zdržování hry – úmyslné posunutí branky.

    Na vyloučení: 6-5.
     
    45:29
    V protiútoku dva na dva přihrál Nouza na levý kruh pro Josefa Straku, který kotouč tlačil nad levý beton Honzíka kolem jeho lapačky, mířil však milimetrově těsně vedle.
     
    42:58
    Zbývá dodat tresty. Aleš Jergl (JIH) je vyloučen za sekání, Dušan Žovinec (CEB) za hrubost.

    Na vyloučení: 5-4.
    38:30 Martin HEŘMAN - 4:2
    Celé utkání můžete sledovat živě na www.hzstv1.cz
     
    38:30
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Také hosté se prosazují z předbrankového prostoru. Po Vráblíkově střele a teči Straky vyrazil Honzík kotouč na MARTINA HEŘMANA, který v pádu poslal puk po ledě k pravé tyči. Byl v obtížné pozici, zprvu vůbec nevěděl, že jeho střela prošla do sítě, přesto zakončil přesně. Asistence: Josef Straka, Roman Vráblík.
     
    37:33
    Sice nechtěná, ale byla. David Kuchejda pocítil ve svém obličeji vysokou hůl Marka Melenovského, který již odchází na trestnou lavici, dostává dvě minuty.

    Na vyloučení: 4-3.
     
    35:57
    Luboš Rob, syn slavného otce a jedné z legend Motoru, vypálil tvrdě od modré a byl blízko brance. Jeho rána se odrazila od horní tyče do ochranné sítě a útočník hostí se drží za hlavu.
    29:58 Josef SKOŘEPA - 4:1
    Celé utkání můžete sledovat živě na www.hzstv1.cz
     
    29:58
    Dukla právě vstřelila branku!
    Neskutečné, neskutečné. Tohle je panečku hokej. Dvaatřicet vteřin po úvodní trefě Motoru si bere Dukla třígólové vedení zpět. Jergl ještě zblízka nepřekonal Gábu, ale JOSEF SKOŘEPA již dotlačil puk za záda gólmana. Domácí jednaosmdesátka slaví svůj návrat do zápasového rytmu a potvrzuje pověst nejlepšího střelce týmu. Asistence: Aleš Jergl, Michal Důras.
    29:26 Petr KOLMANN - 3:1
    Celé utkání můžete sledovat živě na www.hzstv1.cz
     
    29:26
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Nedáš – dostaneš. Zatímco Dukla při rychlém protiútoku svojí šanci nevyužila, hosté ano a mažou nulu ze svého konta vstřelených branek. PETR KOLMANN převzal na modré puk od Babky, sjel si mezi kruhy a jako bek prokázal parádní střelu – přesně pod víko. Asistence: Jakub Babka.
     
    26:48
    Třetí gól v síti Motoru znamená konečnou pro Ondřeje Bláhu, který své místo přepouští Davidu Gábovi. Za první a třetí gól rozhodně nemohl, to bylo téměř nechytatelné. Ovšem při druhé trefě domácích se asi bude červenat.
    26:48 Lukáš ANDĚL - 3:0
    Celé utkání můžete sledovat živě na www.hzstv1.cz
     
    26:48
    Dukla právě vstřelila branku!
    Domácí naplno využívají svoje šance. Gríger našel na levé straně modré rozjetého LUKÁŠE ANDĚLA, který tentokrát trefil naprosto přesně levý horní roh branky. Dukla se trefuje podruhé do stejného místa branky. Asistence: Dávid Gríger.
     
    23:15
    České Budějovice si také zahrají třetí přesilovou hru po tom, co Ondřej Šafář před brankou podrazil soupeře.

    Na vyloučení: 3-3.
    22:47 Jakub FLEK - 2:0
    Celé utkání můžete sledovat živě na www.hzstv1.cz
     
    22:47
    Dukla právě vstřelila branku!
    Jihlava sice přesilovou hru nevyužila, nicméně krátce po jejím skončení se prosazuje. Malec přihrál puk pro JAKUBA FLEKA, který se u levé tyče obtočil kolem protihráče a vystřelil. Ondřej Bláha asi nemá čisté svědomí, protože po střele domácího útočníka nevěděl, kde má puk, a ten mu prošel pod betony do sítě. Asistence: Ondřej Malec, Lukáš Anděl.
     
    21:08
    Trošku riskantní kombinace Dukle vyšla a Důras vypálil tvrdě od modré. Bláha se musel na svém brankovišti roztáhnout a zneškodnit jeho střelu levým betonem.
     
    20:26
    Za tohle Petr Rosol své svěřence jistě nepochválí. Hostující střídačka dostává dvě minuty za příliš mnoho hráčů na ledě, trest odpyká David Heřman.

    Na vyloučení: 2-3.
     
    18:03
    Na Horáckém zimním stadionu pořádně zvoní. Po parádní přihrávce vypálil z pravého kruhu zcela volný Tomáš Nouza, jehož dělovku zastavila levá tyč svatyně Honzíka. Puk se odrazil před jeho odkrytou branku, odkud jej Diviš odpálil přes všechny čáry.
     
    17:38
    A naopak přichází trest na jihlavské straně. Marek Melenovský dostává dvě minuty za faul kolenem.

    Na vyloučení: 2-2.
     
    15:48
    Obrovská šance Dukly! Před brankou Bláhy se zjevil naprosto volný Filip Seman, který mířil mezi betony gólmana, který mířil z mezikruží k levé tyči branky, kam se Ondřej Bláha stihl přesunout a vyrazit puk.
     
    14:41
    Michal Švihálek na levém kruhu ve svém obranném pásmu nedovoleně bránil soupeře a také usedá na trestnou lavici.

    Na vyloučení: 1-2.
    13:13 David GRÍGER - 1:0
    Celé utkání můžete sledovat živě na www.hzstv1.cz
     
    13:13
    Dukla právě vstřelila branku!
    Domácí se ujímají vedení. Richard Diviš našel z levého kruhu parádním pasem DÁVIDA GRÍGERA, který si sjel blíže k brance a vymetl šibenice z rohu nad levým ramenem Bláhy. Milimetrově přesná střela! Asistence: Richard Diviš.
     
    12:56
    Anděl dostal puk po vyjetí z trestné lavice, udělal několik rychlých kroků, prodral se k levému kruhu a hosty zachránil parádní zákrok Bláhy, který má puk v lapačce.
     
    11:03
    Dělovku Tomáše Nouzy z levého kruhu vytěsnil David Honzík pravým ramenem do ochranné sítě.
     
    10:41
    Po buly v útočném pásmu Dukly přichází zbytečný útočný faul Lukáše Anděla (JIH), který jde ven za hákování. Také hosté si zkusí první přesilovou hru.

    Na vyloučení: 1-1.
     
    09:13
    Pěkná kombinace Motoru, ve které má znovu prsty obávaná druhá lajna. Už to vypadalo, že z levého kruhu bude střílet Nouza, který jen tak lehce přenechal puk pro beka Jakuba Suchánka a jeho dělovku horko těžko vytěsnil Honzík.
     
    06:34
    Jihlava podnikla také rychlý výpad, což se na přesilovou hru přinejmenším sluší a patří. Před brankou se dostal k dorážce Aleš Jergl, ale těsně nenasměřoval kotouč k levé tyči.
     
    06:03
    Útok hostí v oslabení. Jakub Suchánek se s pukem dostal až na pravý kruh a vystřelil. Honzíkovi vypadl puk z lapačky, ale napodruhé jej poslal na své spoluhráče.
     
    05:15
    Straka hledal po buly mezi kruhy Nouzu, na kterém získal puk Melenovský. Najel si s ním do středního pásma, kde se kočkovali Malec s lídrem Motoru Josefem Strakou a nakonec odchází na trestnou lavici hostující kapitán.

    Na vyloučení: 0-1.

    Tomáš Lysý

    Góly a asistencie: 14. Gríger (Diviš), 23. Flek (Malec, Anděl), 27. Anděl (Gríger), 30. Skořepa (Jergl, Důras) – 30. Kolmann (Babka), 39. Heřman (Straka, Vráblík)


    HC Dukla Jihlava: Honzík (Škarek) – Řezníček, Štebih, Dundáček, Kaláb, Šafář, Grebenyuk, Dobrovolný – Diviš, Seman, Gríger – Jergl, Skořepa, Důras – Jícha, Melenovský, Prokš – Anděl, Flek, Malec. Trenér: Petr Vlk
    Banes Motor České Budějovice: Bláha (27. Gába) – Kříž, Kolmann, Vráblík, Suchánek, Klinecký, Žovinec – Květoň, Mikyska, Kuchejda – Heřman, Straka, Nouza – Švihálek, Rob, Žálčík – Škoda, Babka. Trenér: Petr Rosol

    Rozhodca: Würtherle – Beneš, Štofa

    Diváci: 4975