Boston – Minnesota 4:2 (kon.) | Philadelphia – San Jose 0:1 (po pr.) | Pittsburgh – Colorado 4:3 (kon.)
Washington – Dallas 2:3 (kon.) | Montreal – Arizona 2:3 (kon.) | Ottawa – Columbus 3:0 (kon.)
Tampa Bay – NY Rangers 2:1 (kon.) | Florida – Anaheim 1:3 (kon.) | St. Louis – Buffalo 3:2 (1:0 po s.n.)
koniec
Tampa Bay Lightning
2:1 (1:0, 0:0, 1:1)
New York Rangers
cz Piatok 20.11.2015, 01:30 • Amalie Arena, Tampa • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    59:24
    Erik Condra mohl definitivně stvrdit vítězství domácích střelou do prázdné branky Rangers, ale poslední obránce hostů sklepl puk mířící do branky ze vzduchu svou hokejkou.
    58:55 Valteri FILPPULA - 2:1
     
    58:55
    Tampa právě vstřelila branku!
    Rozzuzlení zápasu přichází při závěrečné přesilovce Rangers, jenže hovoříme o brance Lightning, kteří skórovali v oslabení! Ryan McDonagh nedokázal zpracovat puk, o který jej následně obral J.T. Brown a ten v situaci 2 na 1 přihrál přesně na VALTTERI FILPPULU, jenž kotouč propasíroval přes výstroj Lundqvista střelou z první.
    Asistence: J.T. Brown.
     
    58:34
    Brian Boyle (TBL) vyloučen na dvě minuty za nedovolené bránění.
     
    57:29
    Stamkos pálil z první z jedné ze svých oblíbených pozic a klíčový zákrok si zde připisuje Kevin Klein, který těžký projektil zblokoval svým tělem.
     
    54:24
    Ryan McDonagh (NYR) vyloučen na dvě minuty za nedovolené bránění.
    53:43 Dominic MOORE - 1:1
     
    53:43
    Rangers právě vstřelili branku!
    Bishop rozehrával kotouč za brankou na volného Antona Stralmana, kterému ale kotouč v rohu kluziště odskočil přímo na hůl napadajícího DOMINICA MOOREA. Útočník Rangers s ničím neotálel a kotouč zavěsil přesně k tyčce rozhozeného Bishopa!
    Bez asistence.
     
    52:39
    Jonathan Marchessault se dostal do velmi zajímavé pozice, kdy s pukem za obranou soupeře ujížděl na branku. Jeho střela však příliš velkou razanci neměla a bez problémů skončila v lapačce Lundqvista, který ještě stihl rozehrát.
     
    47:33
    Brian Boyle se ihned po nástupu na led z trestné lavice připletl do skrumáže před brankou a volný kotouč dorážel k volné tyči. Zde ale stál rozplácnutý Lundqvist, který snad špičkou brusle či jiným druhem výstroje udržel kotouč před brankovou čarou!
     
    45:25
    Kevin Hayes (NYR) a Brian Boyle (TBL) dostávají dvě minut za hrubost.
     
    43:51
    Chris Kreider ale úspěšný není! Útočník Rangers příliš nic nevymýšlel, střelou zápěstím nejspíše zamýšlel trefit mezírku mezi betony Bishopa, brankář Lightning byl ale v tomto případě bezchybný.
     
    43:51
    Chris Kreider ujížděl sám na branku, ale za záda jej trochu přitáhl dojíždějící Andrej Šustr, po jehož zákroku sudí nařizuje trestné střílení!
     
    39:16
    Coburn už se mohl radovat ze druhé branky domácích v tomto zápase, ale přesná přihrávka od Kučerova využitá nebude! Henrik Lundqvist se bleskurychle se svým tělem přemístil a stihl pokrýt takřka půlku branky – tu, do které mířil Coburn.
     
    37:12
    Zuccarella dnes vidíme už v několikáté šanci, ale útočníkovi Rangers zkrátka není přáno! Nyní se útočník Rangers před brankou snažil hned dvakrát dorážet pokus svého spoluhráče, při tom druhém však inkasoval tvrdý hit od Andreje Šustra, který Bishopa zřejmě zachránil od inkasování.
     
    25:56
    Po několika změnách směru kotouče po střele od modré se puk dostal před brankou přímo na volného Zuccarella, který ovšem ani před téměř prázdnou bránou neslaví úspěch! Bishop se na poslední chvíli rozplácl po brankovišti, jak nejvíce mohl a nakonec stihl pokrýt i střelu útočníka Rangers! Ten nyní pouze kroutí hlavou.
     
    25:43
    Jason Garrison (TBL) vyloučen na dvě minuty za držení protihráče.
     
    25:33
    Henrik Lundqvist si připisuje nádherný zákrok lapačkou po tvrdé ráně Briana Boyla!
     
    21:41
    Stalberg se dostal s pukem před branku po ošemetné rozehrávce Bolts, nakonec jej však od kotouče dostává Brian Boyle, který tak zafungoval jako poslední záchrana ve zmatcích Lightning!
     
    19:12
    Rick Nash mohl s pukem ujet zcela sám před branku, ale divokou přihrávku zpracoval bruslemi tak nešťastně, že se na modré čáře musel úplně zastavit. O zbytek se už postarala obrana domácích.
     
    18:50
    Blunden zkusil puk nahodit na branku z velkého úhlu a málem se mu tak podařilo nachytat Lundqvista na holičkách! Stát v tu chvíli před brankou dorážející hráč Lightning, už by Rangers nejspíš museli dotahovat dvoubrankové manko.
     
    15:01
    Kučerov dostal přihrávku za obranu soupeře a mohl pálit takřka sám na branku, ve fázi střely ho ale stihl zpacifikovat obránce Rangers, čímž zamezil jisté pohromě!
    14:47 Alex KILLORN - 1:0
     
    14:47
    Tampa právě vstřelila branku!
    Lightning si připisují úvodní branku zápasu po špatné rozehrávce zpoza branky od hostí. Tu totiž ze vzduchu jediným sklepnutím zpracoval Valtteri Filppula, který kotouč posunul na rozjetého ALEXE KILLORNA a tem již našel mezírku pod vyrážečkou brankáře Lundqvista.
    Asistence: Valtteri Filppula.
     
    13:19
    Trestné minuty nám začínají naskakovat. Další dvojité vyloučení – J.T. Brown (TBL) vyloučen na dvě minuty za hrubost, za kterou pyká na trestné lavici také Dan Boyle (NYR).
     
    10:54
    Derek Stepan (NYR) vyloučen na dvě minuty za hákování a Jonathan Marchessault (TBL) si zase odsedí dvě minuty za nafilmovaný pád.
     
    10:12
    Mats Zuccarello (NYR) vyloučen na dvě minuty za podražení.
     
    07:03
    Kučerov na druhé straně nabídl na střelu z první Stamkosovi, který okamžitě pálil z mezikruží tvrdý projektil zpoza obránce hostí. Lundqvist chytá, když střela kapitána Lightning mířila doprostřed branky.

    David Motloch

    Góly a asistencie: 15. Killorn (Filppula), 59. Filppula (Brown) – 54. Moore


    Tampa Bay Lightning: Bishop (Vasilevskij) – Stralman, Hedman "A", Coburn, Garrison, Carle, Šustr, Witkowski – Namestnikov, Stamkos "C", Kučerov – Killorn, Filppula, Marchessault – Brown, Boyle "A", Condra – Vermin, Blunden
    New York Rangers: Lundqvist (Raanta) – McDonagh "C", Girardi "A", Staal, Klein, Yandle, Boyle – Nash, Brassard, Zuccarello – Kreider, Stepan "A", Miller – Lindberg, Hayes, Stalberg – Moore, Stoll, Fast

    Rozhodca: Hebert, Lemelin – Heyer, Shewchyk

    Diváci: 19 092