Slovan Bratislava U21 – Nitra 3:2 (kon.) | Dunajská Lužná – Trnava B 1:0 (kon.) | Pohronie – Šaľa 1:0 (kon.)
Dolný Kubín – R. Sobota 4:2 (kon.) | Košice – Prešov 1:1 (kon.)
koniec
FK Pohronie Žiar n.H. Dolná Ždaňa
1:0 (0:0)
FK Slovan Duslo Šaľa
Nedeľa 15.11.2015, 13:00MONACObet liga
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 13:00.
     
    Úvodné zostavy:

    FK Pohronie Žiar n.H. Dolná Ždaňa: Plach – Hatok, Nosko, Gregáň, Prikryl, Frimmel, Páleník, Garaj, Paraj, Poliaček, Sojka (C).
    Náhradníci: Sekereš, Zuziak, Ceplák, Abrahám, Blahút, Širáň, Packo

    FK Slovan Duslo Šaľa: Kubica – Guemache, Krčík, Cisár, Gešnábel, Sedlák, Kastelovič, Valachovič, Švec, Janco, Ďatko (C).
    Náhradníci: Vanek, Kolmokov, Medgyes, Kochan, Herceg

    Rozhodca: Ziemba – Ličko, Mihalík.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    A dnešné stretnutie sa práve začalo. FK Pohronie má dnes vynikajúcu príležitosť navýšiť náskok na prvej priečke, keď včera TJ Iskra Borčice doma s Novým Mestom nad Váhom remizovali 0:0.
     
    2
    Šaľa sa naopak v prípade dnešného víťazstva posunie v tabuľke o dve priečky vyššie. Momentálne patrí hosťom desiate miesto v tabuľke.
     
    3
    V úvodných minútach sa oba tímy oťukávajú, no očakáva sa, že viac z hry dnes budú mať domáci futbalisti.
     
    4
    FK Pohronie sa snaží dostať svojho súpera pod tlak a streliť hneď v úvode prvý gól, no zatiaľ sa domácim hráčom nedarí dostať na dostrel hosťujúcej brány.
     
    5
    Domáci futbalisti sú stále pri lopte, no tú si medzi sebou posúvajú v strede poľa a vyčkávajú na prípadnú chybu súpera.
     
    6
    Dolná Ždaňa sa snaží hneď v úvode gólovo udrieť, no zatiaľ sa nedokáže trvalejšie usadiť pred šestnástkou súpera.
     
    7
    Hostia to dnes budú mať veľmi ťažké. Nastupujú totiž proti druhej najlepšej obrane DOXXbet ligy v skupine Západ.
     
    8
    V prvých minútach sa obaja súperi len oťukávajú, domáci futbalisti zisťujú, čo všetko si môžu proti svojmu súperovi dovoliť.
     
    9
    Ambíciou domácich futbalistov je ale jednoznačne po jednom dni vrátiť sa na líderskú pozíciu v tabuľke, čo dávajú jasne najavo svojou aktivitou v úvodných minútach.
     
    10
    Po desiatich minútach hry sme ale zatiaľ nevideli žiadnu šancu, Pohronie má častejšie loptu na svojich kopačkách, no to je zo strany domácich zatiaľ všetko.
     
    11
    Pohronie sa snaží pritlačiť na hosťujúcu defenzívu a prinútiť hráčov Šale k chybe, no hostia sa zatiaľ úspešne bránia.
     
    12
    Futbalisti Pohronia majú zatiaľ viac z hry, no nedokážu si vypracovať vážnejšiu streleckú príležitosť a diváci tak zatiaľ sledujú bezgólové stretnutie.
     
    13
    O slovo sa ale prihlásili aj hostia, ktorí sa dnes spoliehajú predovšetkým na rýchle protiútoky. Po jednom z nich budú hráči Šale zahrávať rohový kop.
     
    14
    Z rohového kopu sa ale hostia nedokázali presadiť a domáci futbalisti majú loptu vo svojej moci.
     
    15
    Po úvodných 15 minútach tak možno konštatovať, že hráči Šale zatiaľ dokážu držať krok s favoritom stretnutia a Pohroniu sú vyrovnaným súperom.
     
    16
    Pohronie sa snaží čo najčastejšie ohrozovať súperovu bránu, no brankár Kubica zatiaľ nemusel výraznejšie zasahovať. Domáci strelci zatiaľ majú vychýlenú mušku.
     
    17
    Šaľa sa snaží odpovedať na aktivitu domácich a teraz sa prezentovala veľmi dobrou strelou zo strednej vzdialenosti, ktorá ale napokon skončila na istom domácom brankárovi Plachovi.
     
    18
    FK Pohronie sa ale snaží držať loptu na svojich kopačkách a pritlačiť súpera k stene. Šaľa je ale zatiaľ pred vlastnou šestnástkou veľmi pozorná.
     
    19
    Obaja súperi zatiaľ predvádzajú zaujímavý futbal, Šaľa hrá proti doterajšiemu lídrovi súťaže bez rešpektu, čo priebehu stretnutia len prospieva.
     
    20
    Po dvadsiatich minútach hry sme zatiaľ gól nevideli. Pohronie sa síce všemožne snaží dobyť hosťujúcu bránu, no Šaľa zatiaľ odoláva a navyše niekoľkokrát zavarila aj domácej defenzíve.
     
    21
    Po akcii hostí sa teraz bude musieť mať na pozore domáci celok, ktorý bude čeliť rohovému kopu hostí.
     
    22
    Šaľa ale nedokázala využiť rohový kop a na prvý gól zápasu si tak budeme musieť počkať.
     
    23
    FK Pohronie je favoritom zápasu, čo sa ale zatiaľ neodráža na výsledku, hoci domáci futbalisti sa snažia čo najčastejšie ohrozovať bránu hostí.
     
    25
    Šaľa sa zatiaľ veľmi dobre bráni a navyše už neraz rýchlym protiútokom poriadne zavarila hráčom domácich.
     
    26
    Zatiaľ sa však ani jeden z tímov strelecky presadiť nedokázal a fanúšikovia tak zatiaľ márne čakajú na prvý gól v zápase.
     
    27
    Útok hostí teraz bol zastavený nedovoleným spôsobom, hlavný rozhodca Ziemba si už ide situáciu vydiskutovať s previnilcom tejto situácie.
     
    28
    A domáci futbalista FK Pohronie Žiar nad Hronom Dolná Ždaňa Ján Nosko napokon vidí za svoj zákrok žltú kartu.
     
    30
    Po tridsiatich minútach hry futbaloví priaznivci márne čakajú na prvý gól v zápase. Na aktérov dnešného súboja ale čaká ešte 15 minút hry v prvom polčase.
     
    31
    FK Pohronie sa zatiaľ nedarí úspešne zakončiť svoje ofenzívne akcie, Šaľa veľmi dobre bráni, čo sa zatiaľ odráža na bezgólovom výsledku.
     
    32
    Hostia sa teraz na chvíľu dostali k lopte, no akcia sa Šali nevydarila a FK Pohronie tak otáča hru.
     
    33
    Lopta končí za bránkovou čiarou, nasledovať bude rohový kop domácich futbalistov.
     
    34
    Ani z rohového kopu sa však domáci nedokázali gólovo predsadiť a v hre sa tak 10 minút pred koncom prvého polčasu pokračuje za stavu 0:0.
     
    35
    A hlavný arbiter dnešného súboja vyťahuje opäť žltú kartu. Tentoraz je potrestaný hosťujúci futbalista Šimon Valachovič.
     
    36
    Po faule sa tak k lopte dostávajú domáci futbalisti, no ani tentoraz nedokázali streliť gól a Šaľa otáča hru s loptou na kopačkách.
     
    37
    FK Pohronie sa snaží streliť súperovi gól do šatne, teraz bude mať k dispozícii rohový kop.
     
    38
    Ani z rohu ale domáci nedokázali streliť gól, Šaľa sa zatiaľ úspešne bráni a nikoho neprekvapí, ak v závere zápasu bude siahať na body.
     
    39
    Hosťujúci futbalisti pricestovali k súperovi veľmi dobre pripravení, od začiatku zápasu hrajú s lídrom vyrovnanú partiu a zatiaľ neinkasovali.
     
    40
    Do konca prvého polčasu ostáva už len päť minút, stav je stále bezgólový.
     
    41
    FK Pohronie si v prvom polčase vypracovalo niekoľko streleckých príležitostí, no na vážnejšiu šancu zatiaľ diváci márne čakajú.
     
    42
    V prvom polčase tak futbaloví priaznivci zatiaľ presný zásah nevideli a všetko nasvedčuje tomu, že si naň budú musieť počkať do druhého polčasu.
     
    43
    FK Pohronie sa snažilo o strelenie gólu do šatne, no Šaľa je v závere prvého polčasu veľmi pozorná a dobre prečítala úmysel domáceho tímu. Lopta je opäť v strede ihriska.
     
    44
    V prvom polčase sa už nič dramatické zrejme nestane, oba celky sa zatiaľ nedokážu strelecky presadiť a na prvý gól tak zatiaľ márne čakáme.
     
    45
    V prvom polčase sa nadstavovať nebude ani jedna minúta a čoskoro tak zrejme oba tímy opustia ihrisko.
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Po bezgólovom prvom polčase tak aktuálne druhý celok tabuľky z FK Pohronie Žiar nad Hronom Dolná Ždaňa odchádza do kabíny s vedomím, že ak chce využiť zakopnutie aktuálneho lídra z Borčíc a svojmu prenasledovateľovi odskočiť v tabuľke na rozdiel troch bodov, bude musieť v druhom polčase skórovať. Futbalisti Šale môžu byť s výsledkom zatiaľ spokojní. Bod zo zápasu proti favorizovanému Pohroniu by hostia brali všetkými desiatimi.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Druhý polčas sa začal. FK Pohronie sa v ňom bude usilovať o naplnenie papierových predpokladov a plný trojbodový zisk. Dopomôcť by im k tomu mal aj Patrik Abrahám, ktorý do druhého polčasu nastúpil namiesto Miroslava Gregáňa.
     
    47
    Pri lopte je v úvode druhého polčasu Šaľa, ktorá sa snaží dobyť defenzívu domácich. Pohronie ale získava loptu a postupuje dopredu.
     
    48
    Pohronie si teraz posúva loptu v strede poľa a snaží sa dostať na dostrel hosťujúcej brány. Šaľa ale túto situáciu zvládla a otáča hru.
     
    49
    Po neúspešnej akcii domácich teraz budú hostia odkopávať loptu od vlastnej brány.
     
    50
    Lopty sa ale po odkope zmocnili domáci, ktorí si ju teraz posúvajú v strede poľa a snažia sa dostať bližšie pred bránu hostí.
     
    51
    Pri lopte je stále FK Pohronie, ktoré sa v strede poľa presadzuje len veľmi ťažko, Šaľa dnes predvádza na ihrisku veľmi dobrý kompaktný výkon.
     
    52
    FK Pohronie sa teraz snažilo ohroziť bránu hostí, no lopta z kopačky domáceho futbalistu skončila mimo brány, nasledovať bude odkop od hosťujúcej brány.
     
    53
    V úvodných minútach druhého polčasu majú domáci viac z hry, kontrolujú hru, no zápasu zatiaľ chýbajú góly.
     
    54
    Domáci teraz budú zahrávať štandardnú situáciu, no dlhá lopta zo stredu poľa smerujúca do šestnástky hostí úspech neslávila, Šaľa si poradila aj s touto situáciou.
     
    55
    FK Pohronie je stále pri lopte, prakticky už desať minút dusí svojho súpera, no Šaľa zatiaľ v defenzíve podáva stopercentný výkon, ktorý zabraňuje domácim dostať sa do vedenia.
     
    56
    FK Pohronie má teraz k dispozícii ďalšiu štandardnú situáciu. Loptu budú domáci rozohrávať z polovice hostí.
     
    57
    Po dlhom čase sa z kontaktu s loptou môžu tešiť hráči Šale. Zatiaľ sa však nedokážu presadiť cez dobre rozostavených hráčov domácich.
     
    58
    Akcia Šale teraz bola prerušená po faule domáceho tímu, nasledovať bude voľný kop zo stredu ihriska.
     
    59
    FK Pohronie po výbornej úvodnej desaťminútovke v druhom dejstve nedokázali streliť gól a nároční fanúšikovia domácich zatiaľ márne čakajú na otvorenie skóre.
     
    60
    Tempo hry teraz trochu kleslo, domáci nedokázali využiť vynikajúci nástup do druhého polčasu a stav je tak naďalej bezgólový.
     
    61
    FK Pohronie má loptu na svojich kopačkách, snaží sa dostať cez defenzívu hostí, no Šaľa sa dnes veľmi dobre bráni.
     
    62
    V útočnom snažení teraz sledujeme hosťujúcich hráčov, ktorí ale stratili loptu a na kopačkách ju už majú domáci futbalisti, ktorí zakladajú svoju ďalšiu ofenzívnu akciu.
     
    63
    Za nami je už vyše 60 minút hry, no gól sme zatiaľ stále nevideli. FK Pohronie remizuje so Šaľou 0:0.
     
    64
    To sa ale môže zmeniť po tom, čo teraz z vlastnej polovice domácich letí dlhá lopta pred šestnástku hostí, no Šaľa odvrátila loptu späť do stredu poľa, lopta končí v aute.
     
    65
    Pohronie oblieha šestnástku hostí, no Šaľa zatiaľ zvláda všetky vypäté situácie pred vlastnou bránou a siaha dnes doterajšiemu lídrovi tabuľky na body.
     
    66
    FK Pohronie sa snaží o dobytie domácej brány, no zatiaľ nedokázali ani jednu svoju útočnú akciu doviesť do úspešného konca.
     
    67
    Šaľa sa v závere zápasu bude spoliehať zrejme na rýchle protiútoky. O jeden sa teraz hostia snažili, no akcia bola prerušená hvizdom rozhodcu, ktorý odpískal ofsajd.
     
    68
    FK Pohronie sa všemožne snaží streliť gól, no s pribúdajúcim časom zrejme bude hráčom Žiaru pribúdať nervozita na kopačkách.
     
    69
    Pohronie sa snaží všemožne dobyť bránu hostí, no tí sú zatiaľ v obrane bezchybní. Hrajú veľmi jednoducho a efektívne, čo favoritovi súboja robí obrovské problémy.
     
    70
    Do konca zápasu ostáva už len dvadsať minút, na prvý gól zápasu stále čakáme. Pohronie má viac z hry, no nedokáže sa strelecky presadiť.
     
    71
    Domáci futbalisti stále obliehajú bránu hostí, no tí sa zatiaľ bránia úspešne a nedovoľujú Pohroniu skórovať.
     
    72
    Šaľa sa teraz snažila prekvapiť súpera rýchlou akciou, no hostia sa dopustili útočného faulu a Pohronie tak bude rozohrávať loptu spred vlastnej šestnástky.
     
    73
    Pohronie sa neustále snaží o dobytie hosťujúcej brány, no zatiaľ sa domácim hráčom nedarí strelecky sa presadiť.
     
    74
    Šaľa sa teraz navyše dostala k lopte a snaží sa pozbierať čo najviac cenných sekúnd. Favoritovi stretnutia sa čas na skórovanie výrazne kráti.
     
    75
    A o strhnutie víťazstva na stranu domácich sa bude snažiť Marek Zuziak, ktorý sa dostáva do hry na úkor Michala Páleníka.
     
    75
    Šaľa teraz stratila loptu v strede poľa a domáci futbalisti okamžite vyrážaj do útoku.
     
    77
    Pohronie dalo gól!
    A domáci sa predsa dočkali! 13 minút pred koncom zápasu otvárajú skóre a dostávajú sa do vedenia po góle Patrika Abraháma! Nutno uznať, že FK Pohronie je predovšetkým v druhom polčase lepším celkom a zaslúžene vedie o jeden gól.
     
    78
    FK Pohronie sa tak napokon dočkalo gólu a vyše desať minút pred koncom zápasu vedie o jeden presný zásah.
     
    79
    Pohronie v druhom dejstve malo hernú prevahu a preto je otázne či Šaľa pozbiera vo zvyšných minútach zápasu sily na to, aby zabojovala o zisk bodov.
     
    80
    Šaľa má loptu vo svojej moci, no cez stred poľa sa jej presadzuje veľmi ťažko a domáci sa vďaka výbornej hre opäť dostávajú k lopte.
     
    81
    Do konca zápasu ostáva necelých desať minút, FK Pohronie vedie o jeden gól a všetko nasvedčuje tomu, že dnes dokráča za víťazstvom.
     
    82
    Akciu hostí teraz prerušil faulom v strede poľa domáci hráč René Paraj, za čo vidí žltú kartu.
     
    83
    Šaľa teraz obliehala šestnástku domáceho celku, no defenzíva Pohronia túto situáciu zvládla a opäť má loptu vo svojej moci.
     
    83
    V hre dostane priestor aj hosťujúci hráč Sinan Medgyes, ktorý strieda Miroslava Sedláka.
     
    83
    Na ihrisko sa dostane aj Šimon Herceg. Zápas zo striedačky dosleduje Šimon Valachovič.
     
    84
    Šaľa teraz bude po faule rozohrávať loptu z vlastnej polovice, hosťom sa čas na vyrovnanie kráti.
     
    85
    Šaľa sa ale zatiaľ nedokáže dostať na dostrel domácej brány, Pohronie teraz potvrdzuje svoje kvality, drží loptu vo svojej moci a súpera si drží na dištanc.
     
    86
    Hostia sa ale teraz dostali pred šestnástku domáceho tímu, no Pohronie si poradilo aj s touto situáciou a má loptu na svojich kopačkách.
     
    87
    Šaľa sa teraz snažila prekvapiť svojho súpera rýchlym útokom, no ofsajdová pasca domácich teraz zapracovala na jednotku a Pohronie tak bude odkopávať loptu z vlastnej polovice.
     
    88
    Šaľa má opäť loptu vo svojej moci, no loptu si posúva len na vlastnej polovici, čas pribúda, čo hrá do karát domácim futbalistom, ktorí vedú o jeden gól.
     
    89
    Akciu Šale teraz prerušilo ofsajdové postavenie hosťujúceho hráča. Zrejme posledná akcia hostí v zápase tak končí neúspechom.
     
    90
    V závere zápasu budeme vidieť ešte tri nadstavené minúty.
     
    90
    Hostia posielajú do hry čerstvé sily. Na hraciu plochu vybehol Matúš Kochan, z ihriska sa porúča Martin Janco.
     
    90
    Na ihrisko sa dostáva Adam Širáň, ktorý na ihrisku vystrieda Miroslava Poliačka.
     
    90
    Adam Širáň sa ešte na ihrisku nestihol ani ohriať a už vidí od rozhodcu žltú kartu.
     
    90+1
    Pohronie ale v závere zápasu kontroluje hru, drží loptu na svojich kopačkách a čaká na záverečný hvizd rozhodcu.
     
    90+2
    Šaľa sa síce v záverečných sekundách stretnutia snaží o vyrovnanie, dokázala sa dostať na dostrel domácej brány, no domáci si s vypätou situáciou poradili a opäť sa dostávajú k lopte.
     
    90+3
    Koniec zápasu. A hracou plochou sa teraz ozýva hvizd rozhodcu, ktorý ukončuje dnešné stretnutie.
     
    FK Pohronie tak zvládlo dnešný súboj so Šaľou, ktorá sa predovšetkým v druhom polčase len bránila a odolávala útočným akciám domáceho celku, ktorý sa vďaka víťazstvu 1:0 vracia na líderskú pozíciu pred Borčice, ktoré tak na lídra z Pohronia strácajú tri body. (14:51:57)

    Dávid Lech


    Hľadáme spravodajcu pre tím FK Pohronie Žiar n.H. Dolná Ždaňa. Viac informácií tu.

    Góly: 77. Abrahám

    Karty:   28. Nosko (POH), 82. Paraj (POH), 90. Širáň (POH) – 35. Valachovič (SAL)


    FK Pohronie Žiar n.H. Dolná Ždaňa: Plach – Hatok, Nosko, Gregáň, Prikryl, Frimmel, Páleník, Garaj, Paraj, Poliaček, Sojka (C).
    Náhradníci: Sekereš, Zuziak, Ceplák, Abrahám, Blahút, Širáň, Packo

    FK Slovan Duslo Šaľa: Kubica – Guemache, Krčík, Cisár, Gešnábel, Sedlák, Kastelovič, Valachovič, Švec, Janco, Ďatko (C).
    Náhradníci: Vanek, Kolmokov, Medgyes, Kochan, Herceg

    Rozhodca: Ziemba – Ličko, Mihalík