Hurikán Bratislava – ATU Košice 6:11 (kon.) | Lido Bratislava – Florko Košice 6:8 (kon.) | Grasshoppers Žilina – ŠK 1. FBC Trenčín 6:7 (kon.)
M-Šport Trenčín – Nižná 9:3 (kon.) | Prešov – Záhorská Bystrica 9:3 (kon.) | Sabinov – Skalica 4:6 (kon.)
koniec
FBC Mikuláš Prešov
9:3 (0:2, 6:0, 3:1)
Tsunami Záhorská Bystrica
Sobota 14.11.2015, 18:00Salming extraliga
     
    59:23
    Stupava dala gól!
    Hostia ale využili nepozornosť domácich hráčov a strieľajú tretí gól v zápase. Ani presný zásah Davida Leskovského ale nič nemení na fakte, že Prešovčania dnes dokráčajú za trojbodovým ziskom.
     
    59:17
    Prešov dal gól!
    A Prešovčania pridávajú ešte jeden gól a pečatia svoje vysoké víťazstvo. Kominek našiel pred bránou Kassaya, ktorý bez väčších problémov upratal loptičku do brány.
     
    56:38
    Prešov dal gól!
    A Prešovčania strieľajú ďalší gól. Najprv sa strelou spoza tela prezentoval hosťujúci Sedlár, Barnišin vykryl jeho pokus a domáci sa tak dostali do rýchleho protiútoku, ktorý presnou strelou zakončil Jan Kominek, ktorý je v dnešnom zápase zrejme všade.
     
    42:52
    Prešov dal gól!
    Prešovčania umne čakajú v tretej tretine na chyby súpera, ktoré prichádzali až príliš často. Adamov ani Tall ich síce nedokázali využiť, no Kominek si teraz vychutnal brankára Vilema a po peknej backhandovej kľučke zakončoval do prázdnej brány.
     
    39:10
    Prešov dal gól!
    A Prešovčania napokon strieľajú ešte jeden gól a Záhorská Bystrica sa dostáva do kolien. Šiesty gól Prešova si do štatistík pripisuje Martin Joščák.
     
    34:25
    Prešov dal gól!
    Prešovčania v druhom dejstve predvádzajú nádherný florbal. Tentoraz sa o fantastický gól postaral Kominek po nádhernej priamočiarej rýchlej akcii, keď z pravej strany doslova vymietol pavučinu v bráne Záhorskej Bystrice a Prešov vedie už o tri góly!
     
    32:49
    Prešov dal gól!
    A Prešovčania predviedli ďalšiu ukážkovú akciu. Sikorjak od vlastnej brány prešprintoval polovicu ihriska, nádhernou prihrávkou našiel voľného Kassaya, ktorý z prvej poslal prihrávku k ľavej žŕdke, kde po vyšachovaní hosťujúcej obrany zakončoval do opustenej brány Jaroslav Tall.
     
    28:56
    Prešov dal gól!
    Tentoraz sa ale domáci presadzujú a prvýkrát v zápase vedú, keď v druhom dejstve dokázali zmazať dvojgólové vedenie súpera a po parádnom teči Kassaya po utešenej strele z polovice ihriska z hokejky Kominka vedú 3:2. Lopta skončila priamo v pravom hornom rohu brány.
     
    25:36
    Prešov dal gól!
    Pri loptičke je teraz domáci kapitán Sikorjak, ktorý kombinuje s Kominkom, ktorý vymyslel nádhernú krížnu prihrávku cez celú hraciu plochu na Štofka, ktorý si po pravej strane nabehol pred bránu a peknou strelou vyrovnáva na 2:2! Nádherná akcia domáceho celku.
     
    20:22
    Prešov dal gól!
    A Prešovčania hneď v úvode druhého dejstva strieľajú kontaktný gól. Strelecký účet domáceho tímu v dnešnom zápase otvára Marek Kassay, ktorý sa presadil po tom, čo sa zmocnil loptičky a brankárovi Vilemovi zoči-voči nedal šancu.
     
    11:40
    Stupava dala gól!
    A po nečakanej akcii Záhorská Bystrica vedie už o dva góly. Prešovčania si nedali pozor na hosťujúceho útočníka Ondreja Sedlára, ktorý z ľavej strany prepálil všetko, čo mu stálo v ceste.
     
    6:45
    Stupava dala gól!
    A Jaroslav Tall sa môže vrátiť do hry. O skrátenie jeho trestu sa postaral hosťujúci útočník Denis Jakubík, ktorý využil početnú výhodu o jedného muža a poslal svoj tím do vedenia.

    Dávid Lech

    Góly a asistencie: 21. Kassay (Sikorjak), 26. Štofko (Kominek), 29. Kominek, 33. Tall (Kassay), 35. Kominek (Kassay), 40. Joščák (Tall), 43. Kominek, 57. Kominek (Barnišin), 60. Kassay (Kominek) – 7. Jakubík (Lohazer), 12. Sedlár, 60. Leskovský (Jakubík)


    FBC Mikuláš Prešov: Sninčák (Barnišin) – Sikorjak (C), Kominek, Kassay, Štofko, Joščák, Grivalský, Tall, Adamov, Fedor. Baláž, Leško, Pazdič.
    Tsunami Záhorská Bystrica: Vilem (Piterka) – Petrula, Lu. Haraslín, Beňo, Steinhubel, Sedlár, Kachnič, Horecký (C), Jakubík, Leskovský, Lohazer, Požgay, Belzár, Le. Haraslín.

    Rozhodca: Vrba, Juhás