Rusko – Česko 3:4 (1:2 po s.n.) | Fínsko – Švédsko 2:3 (kon.)
koniec
Fínsko
2:3 (0:1, 1:1, 1:1)
Švédsko
cz Nedeľa 08.11.2015, 16:00 • Hartwall Arena, Helsinky (kapacita 13506 míst) • Euro Hockey Tour
Predzápasové kurzy
Partner:
    Kristian KUUSELA - 2:3
     
    59:52
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Finům se přeci jen podařilo ještě snížit! Po kombinaci v útočném pásmu vypálil od pravého mantinelu Toni Koivisto, puk se k němu vrátil, a Koivisto pak naservíroval exkluzivní přihrávku na připraveného KRISTIANA KUUSELU u pravé tyče Fasthovy branky! Asistence: Toni Koivisto.
    Linus OMARK - 1:3
     
    49:13
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Švédům se nakonec přesilová hra podařila využít! Patrik Hersley naznačil střelu od modré čáry, ještě ale přihrál na LINUSE OMARKA, který z vrcholu levého kruhu vypálil přesně do šibenice! Výbornou práci předvedl na brankovišti clonící Jimmie Ericsson. Asistence: Patrik Hersley.
    Sami LEPISTÖ - 1:2
     
    34:48
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Finové přesilovou hru velmi rychle využívají! Po vyhraném vhazování vypálil od modré čáry SAMI LEPISTÖ, střela mu sice vůbec nesedla, puk se ovšem obloučkem dostal až za Fasthova záda! Asistence: Juuso Hietanen a Harri Pesonen.
    Jimmie ERICSSON - 0:2
     
    23:43
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Klasické nedáš-dostaneš a Švédové vedou už o dvě branky! Staffan Kronwall se vydal na útočný výlet, s pukem na hokejce obkroužil kolem branky a nasunul kotouč na Metsolu. Finský brankář kus černé gumy nedokázal lapit a z dorážky se prosadil důrazný JIMMIE ERICSSON! Asistence: Staffan Kronwall a John Norman.
    Joel LUNDQVIST - 0:1
     
    13:46
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Švédové se ujímají vedení! Martin Johansson dostal za Metsolovou brankou hodně prostoru, aby narýsoval perfektní přihrávku před branku, kde bojovali Axelsson a JOEL LUNDQVIST, kterému se podařilo finského brankáře prostřelit! Asistence: Martin Johansson a Dick Axelsson.

    Adam Lacek

    Góly a asistencie: 35. Lepistö (Hietanen, Pesonen), 60. Kuusela (Koivisto) – 14. Lundqvist (Johansson, Axelsson), 24. Ericsson (Kronwall, Norman), 50. Omark (Hersley)


    Fínsko: Metsola (Säteri) – Salmela, Hietanen, Kukkonen (C), Ohtamaa, Lepistö (A), Kivistö, Elorinne – Koivisto, Koskiranta, Jormakka – Huhtala, Sallinen, Kuusela – Pesonen, Kontiola (A), Osala – Pyörälä, Lajunen, Hartikainen – Kiiskinen. Trenér: Kari Jalonen.
    Švédsko: Fasth (Karlsson) – Nygren, Gustafsson, Ahnelöv, Fransson, Junland, Rahimi, Hersley, Kronwall (C) – Axelsson, Lundqvist (A), Johansson – Norman, Ericsson (A), Sörensen – Lundberg, Rosen, Ullström – Danielsson, Engqvist, Omark. Trenér: Pär Mårts.

    Rozhodca: Hribik, Hradil – Suominen, Hägerström

    Diváci: 11295