Rusko – Česko 3:4 (1:2 po s.n.) | Fínsko – Švédsko 2:3 (kon.)
po s.n. (1:2)
Rusko
3:4 (0:0, 1:1, 2:2 - 0:0)
Česko
cz Nedeľa 08.11.2015, 12:00 • Hatwall Arena, Helsinky, Finsko (kapacita 13.349 diváků) • Euro Hockey Tour
Predzápasové kurzy
Partner:
    Jan KOVÁŘ - 3:4
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým Česko.
    Autorem vítězné branky je JAN KOVÁŘ, který rozhýbal brankáře a zasunul mu kotouč mezi betony. To bylo opravdu geniální zakončení druhého centra českého celku, který národnímu týmu připisuje bod navíc.
    Viktor ANTIPIN - 3:3
     
    55:41
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Také Sborná využívá přesilovou hru! Pokus Vadima Šipačjeva se odrazil od českého obránce k VIKTORU ATIPINOVI, jehož pokus se snažil zneškodnit Jakub Kovář, ale skákavý kotouč si srazil hokejkou za svá záda. To byla obrovská smůla pro našeho gólmana. Bez asistence.
    Milan GULAŠ - 2:3
     
    51:47
    Česko právě vstřelilo branku!
    A je tu další zvrat v utkání! Milan Doudera dobře napadal ruského obránce, jenž ztratil puk a ten se dostal ke Dominiku Kubalíkovi, jenž našel před brankou MILANA GULAŠE, jenž si připisuje třetí branku na turnaji! Asistence: Dominik Kubalík, Milan Doudera.
    Milan DOUDERA - 2:2
     
    49:41
    Česko právě vstřelilo branku!
    Český tým využívá první přesilovou hru na turnaji. Jan Kovář byl vedle branky, ale neuspěchal zakončení a raději přihrál k zadní tyči, kam si sjel MILAN DOUDERA, jenž brankáři nedal šanci. Asistence: Jan Kovář.
    Michail GRIGORJEV - 2:1
     
    44:07
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Sborná otáčí skóre na svou stranu, když zvýšilo rychlost hry! Alexej Cvetkov přihrál do druhé vlny, kde byl MICHAIL GRIGORJEV, jehož rána končí v české brance! Asistence: Alexej Cvetkov, Sergej Širokov.
    Sergej ŠIROKOV - 1:1
     
    24:51
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Je rychle vyrovnáno! Sergej Mozjakin našel pohlednou přihrávkou SERGEJE ŠIROKOVA, jemuž se střela nepovedla, a tak překvapila také Jakuba Kováře, jenž už nestihl zareagovat na pokus k přední tyči. Asistence: Sergej Mozjakin.
    Tomáš ZOHORNA - 0:1
     
    20:34
    Česko právě vstřelilo branku!
    Češi poprvé mění skóre zápasu! Vladimír Sobotka přihrál do pravého kruhu, kde byl TOMÁŠ ZOHORNA, jehož pokus švihem zamířil do horního rohu branky. Ilja Sokorin neměl šanci zasáhnout, jelikož před Zohornou stál ještě bránící hráč. Asistence: Vladimír Sobotka, Lukáš Radil.

    Michal Luxa

    Góly a asistencie: 25. Širokov (Mozjakin), 45. Grigorjev (Cvetkov, Širokov), 56. Antipin – 21. Zohorna (Sobotka, Radil), 50. Doudera (Kovář), 52. Gulaš (Kubalík, Doudera), rozh. náj. Kovář

    Samostatné nájazdy:

    1. séria:
    0:0   Milan Gulaš (CZE)
    1:0   Vadim Šipačjev (RUS)
    2. séria:
    1:1   Vladimír Sobotka (CZE)
    1:1   Sergej Mozjakin (RUS)
    3. séria:
    1:2   Jan Kovář (CZE)
    1:2   Sergej Širokov (RUS)


    Rusko: Sorokin (Košečkin) – Zajcev, Kiselevič, Čudinov, Antipin, Višněvskij, Jakovlev, Grigorjev, Pašnin – Andronov, Prochorkin, Kovalčuk "C" – Dadonov, Šipačjov, Mozjakin "A" – Burdasov, Cvetkov, Širokov "A" – Apalkov, Kartajev, Gusev – Kablukov
    Česko: Jakub Kovář (Furch) – Kundrátek, Kempný, Jeřábek, Doudera, Trončinský, Kolář "A", Stříteský, Krejčík – Radil, Sobotka "C", Zohorna – Gulaš, Jan Kovář "A", Kubalík – Řepík, Filippi, Birner – Olesz, Horák, Hruška.

    Rozhodca: Pajula, Rantala – Nieminen, Puolakka