isková konference ČFbU (kon.) | Tisková konference Viktoria Plzeň před zápasem EL (kon.)
Tisková konference AC Sparta Praha před zápasem EL (kon.) | Tisková konference Schalke 04 před zápasem EL (kon.)
Tisková konference SK Rapid Vídeň před zápasem EL (kon.)
koniec udalosti
Tisková konference Schalke 04 před zápasem Evropské ligy

cz Streda 04.11.2015, 18:15Tlačové konferencie
     
    Tím končí dnešní program v tiskovém středisku na Letné, od devatenácti hodin ještě bude mít Schalke oficiální předzápasový trénink na hrací ploše Generali Areny a zítra ve 21:05 je plánován výkop důležitého pohárového utkání, u nějž samozřejmě nebudeme s naším přenosem chybět. (18:29:45)
     
    Sparta prohrála důležitý zápas s Plzní 1:2 s tím, že dlouho hrála v početní převaze, hrálo to roli ve vaší přípravě na zápas?

    Breitenreiter: Samozřejmě jsme ten zápas viděli, zohlednili ho, ale Sparta hrála během toho zápasu dobře. Určitě bude chtít hrát lépe, ale i ten nedělní výkon nebyl špatný. Je nám jasné, že Sparta bude chtít zítra uspět, ale i my dáme do zápasu všechno a náš cíl je jasný.
     
    Změnila se vaše příprava po poslední prohře?

    Breitenreiter: Dennis může potvrdit, že při tréninku jsme si pojmenovali nějaké problémy a zejména hledali řešení do budoucna. Jako tým ale jsme při sobě a díváme se na budoucí zápasy.
     
    Máte za sebou celkem bouřlivé zápasy, je pro vás těžké se soustředit na zítřejší zápas v Praze?

    Aogo: Vůbec to není těžké, hrajeme proti těžkému soupeři a jak jsem již říkal, je pro nás důležité především přestát skupinovou fázi.
     
    V Evropě je mnoho migrantů a v ČR toto téma také rezonuje, jak vnímáte situaci v týmu, kde je hodně hráčů z podobného prostředí?

    Aogo: Samozřejmě je to důležité, sám pocházím z prostředí, které je imigrantské. Je důležité využít naší pozice, že můžeme myslet na lidi, kteří na tom nejsou tak dobře a jsme rádi, že v Schalke máme možnost prosazovat naše názory, stojíme tak v hnutí, které má proimigrační názory.
     
    Zítřejší zápas může být dalším krokem v rámci skupiny, ale poté mohou následovat další kroky. Díváte se tedy i takhle do budoucna?

    Aogo: Máme před sebou zítřejší krok, poté další kroky a až poté se můžeme ohlížet na budoucnost. Nejdříve musíme ze skupiny postoupit, abychom mohli přemýšlet o dalších fázích.
     
    Ovlivní sestavu nějak nedělní ligové utkání v Dortmundu?

    Breitenreiter: Zítra hrajeme proti Spartě, to je tedy náš soupeř a proti tomuto soupeři se chceme prosadit ve skupině bez ohledu na Dortmund.
     
    Může se zítra objevit v sestavě Johannes Geis?

    Breitenreiter: O startu Geise se rozhodne během dnešního večera.
     
    Jaké jsou rozdíly ve vnímání před zápasem v Gelsenkirchenu, jak ji vnímáte teď jako soupeře?

    Breitenreiter: Už v Gelsenkirchenu se ukázali jako těžký soupeř, dokázali nás zatlačit a určitě to byl nejsilnější protivník, na kterého jsme narazili a nedají nám nic zadarmo.
     
    Hosty dnešní tiskové konference jsou trenér André Breitenreiter a hráč Dennis Aogo.
     
    Schalke do utkání vstupuje v roli aktuálně čtvrtého celku německé bundesligy a lídra skupiny H Evropské ligy. Do Prahy ale přijelo bez svého kapitána Benedikta Höwedese, jenž o víkendu utrpěl zlomeninu ruky a mimo hru jsou i Nastasič, Učida, Giefer či Höger.
     
    Vítejte u přenosu z tiskové konference Schalke 04 před zítřejším utkáním v Praze na Letné proti domácí Spartě. Tisková konference bude zahájena v 18:15.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 18:15.

    Tomáš Kohlmann