Toronto – Dallas 4:1 (kon.) | Chicago – LA Kings 4:2 (kon.) | Vancouver – Philadelphia 4:1 (kon.)
koniec
Chicago Blackhawks
4:2 (1:2, 0:0, 3:0)
Los Angeles Kings
cz Utorok 03.11.2015, 02:30 • United Center, Chicago • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    59:36
    Ještě Kopitar mohl dát zápasu nový náboj, ale míjí branku!
    Arťom ANISIMOV - 4:2
     
    58:27
    Chicago právě vstřelilo branku!
    A Kings nám názorně předvedli, jak pohřbít šanci poslat zápas do prodloužení! Znovu nejistá hra na útočné modré během přesilovky nabídla kotouč Jonathanu Toewsovi, který neváhal a poslal do brejku ARTEMA ANISIMOVA, který vymáchal Quicka perfektním blafákem a kličkou na forhend, kdy zastrčil lehce puk za beton brankáře Kings, troufám si tvrdit ve vlastním oslabení rozhoduje zápas! Asistence: Jonathan Toews.
     
    56:40
    Teď ale budou hrát Kings přesilovku po, ruku na srdce, hodně přísném vyloučení Ryana Garbutta.
     
    55:51
    Crawford zasahuje po střele Clifforda!
     
    53:02
    Jake Muzzin dostal nabito na kruh pro vhazování a tvrdá bomba končí v lapačce Crawforda, který vystřihl parádní zákrok a část hlediště teď ve stoje aplauduje brankáři svého týmu!
     
    50:36
    Na druhé straně znovu střelecký pokus Dustina Browna, ale ani tentokrát se neprosadil, výborný Crawford pak kryje další ránu mířící do branky. Tenhle zápas ještě přinese divoký závěr!
     
    50:20
    Další obrovská šance domácích, Desjardins u tyčky tlačil kotouč do branky, ale Quick tentokrát se vší vervou odolal!
    Teuvo TERAVAINEN - 3:2
     
    49:02
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Patrick Kane se ale znovu dostal ke kotouči, zavezl jej za branku a při průjezdu za zády Quicka poslal bleskovou přihrávku zpět do míst, odkud za branku zajížděl. Rozhozený Quick sice reagoval ihned na tu přihrávku před odkrytou část branky, ale TEUVO TERAVAINEN již v té chvíli přesně zakončoval! Domácí po skvělé práci své hvězdy Patricka Kanea vedou 3:2! Asistence: Patrick Kane, Artem Anisimov.
     
    Dnešní utkání sleduje 21 534 diváků.
     
    47:20
    Tak teď je to tu jak na divokém západě, zase domácí v obrvské šanci, Brent Seabrook tvrdou bombou prověřil Quicka, ještě se snažil zamést kotouč Patrick Kane, brankář hostů na brankové čáře drží kotouč, byť část hlediště už jásá a slaví, gól to určitě není.
     
    46:40
    A na druhé straně v obrovské šanci Trevor Lewis, který se stahovačkou uvolnil, ale jeho rána na vyrážečku Crawforda míří vedle branky!
     
    46:00
    Obrovská chyba hostů, ti si nepohlídali vyloučeného Panarina při návratu na led a útočník domácích sám ujížděl na Quicka, jeho krátká klička ale úspěch neslavila!
     
    43:56
    Jenže gól by nejspíš ani neplatil, dvě minuty za sekání dostává Artemi Panarin, těžo říci, kde se ten zákrok odehrál, na první pohled jsem jej totiž nikde nevypátral. Nic to na situaci nemění, hosté si zahrají první přesilovku v zápase.
     
    43:56
    Domácí v obrovské šanci, tyčka zazvonila u branky Jonathana Quicka!
     
    43:21
    Corey Crawford teď vytasil skvělý zákrok při rána Gáboríka, poté se kotouč vrátil na brankoviště, kde se k dorážce dostal Lewis, ale Crawford se roztáhl v brance a zamezil Kings ve skórování!
    Patrick KANE - 2:2
     
    41:22
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Je vyrovnáno! Po přejetí modré čáry se ke střele odhodlal PATRICK KANE, který předtím projel s kotoučem skoro celé kluziště, a ránou na lapačku, kterou Kane tak tak procedil úzounkou skulinkou mezi nohama bránícího hráče, zaskočil Jonathana Quicka! Asistence: Brent Seabrook, Viktor Svedberg.
     
    40:29
    Panarin střílel, Quick vyrážečkou posílá kotouč do rohu kluziště!
     
    34:37
    Dvě minuty dostává hostující Anze Kopitar a také domácí Marcus Krüger. Hraje se ve čtyřech na obou stranách.
     
    34:27
    A na druhé straně zasahoval Quick a hned poté se kolem jeho brankoviště strhla pořádná mela, do které se zapojilo snad šest či osm hráčů. Je jasné, že se bude vylučovat.
     
    34:12
    Obrovský závar na brankovišti domácího týmu, McNabbova bomba zavařila domácím a jen silou vůle snad domácí teď ubránili výpad hostů.
     
    31:45
    Patrick Kane neohroženě vpadl do útočného pásma a Jonathan Quick jeho bombu vyrazil ramenem!
     
    28:29
    Hosté v útočném pásmu ztratili za brankou kotouč, který nedokázal udržet na holi Carter, a rychlý přechod do útoku přinesl šanci pro Patricka Kanea, který ale z mezikruží v nebezpečné pozici minul branku QUicka!
     
    27:31
    Tyčka teď zazvonila vedle ucha Coreyho Crawforda, který ani nevěděl, kam se následně kotouč odrazil, autorem bomby byl Jake Muzzin, který si sjel až na kruh pro vhazování!
     
    24:05
    Domácí sevřeli Kings hned po buly a Garbutt se na brankovišti otáčel k puku, jenže ho nedovoleně zadržel McNabb hákováním a dostane tak zadák Kings dvě minuty.
     
    23:22
    Ještě další pokus Andyho Andreoffa! Znovu velmi dobře Crawford.
     
    23:17
    Tentokrát to byli domácí, kdo ztratil lehce a lacině kotouč a Kyle Clifford z toho málem vytěžil třetí branku, tentokrát výborný Crawford zachraňuje po bleskovém obratu hry.
    Anze KOPITAR - 1:2
     
    18:43
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    A domácí dostávají druhý gól! Nejprve se z pravé strany vypálená střela odrazila po prknech až k Muzzinovi k modré čáře, jeho další bombu Crawford vyrazil před sebe a ANZE KOPITAR si s nenadálou situací poradil perfektně, hned z první zametl kotouč do branky a hosté rázem vedou! Asistence: Jake Muzzin, Trevor Lewis.
    Alex MARTINEZ - 1:1
     
    14:39
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    Jenže ten přechod skončil již krátce za modrou čárou, Kings se vrátili do útočného pásma, rychle sehráli kombinaci, kdy Clifford jen lehce přiťukl na modré ALEXU MARTINEZOVI, který se s ničím nerozpakoval a hned z první příklepem propálil ránou na vyrážečku Coreyho Crawforda! Asistence: Kyle Clifford, Jake Muzzin.
     
    09:50
    Další brejková situace domácích, tentokrát ale stačili ještě obránci Kings pokrýt ujíždějící hráče, kteří už se tlačili do dalšího bleskového zakončení.
    Jonathan TOEWS - 1:0
     
    06:01
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Tohle sehráli Garbutt s Toewsem ukázkově! Garbutt zavezl podél hrazení kotouč do útočného pásma a v přečíslení 2 na 1 na kruzích rychlou přihrávkou na druhé křídlo najíždějícímu JONATHANU TOEWSOVI vyzval svého parťáka ke skórování, ten z první propálil přesouvajícího se Quicka! Asistence: Ryan Garbutt, Artemi Panarin.

    Jaroslav Svoboda

    Góly a asistencie: 7. Toews (Garbutt, Panarin), 42. Kane (Seabrook, Svedberg), 50. Teravainen (Kane, Anisimov), 59. Anisimov (Toews) – 15. Martinez (Clifford, Muzzin), 19. Kopitar (Muzzin, Lewis)


    Chicago Blackhawks: Crawford (Darling) – Svedberg, Seabrook, van Riemsdyk, Hjalmarsson, Daley, Gustafsson – Panarin, Toews, Garbutt – Teravainen, Anisimov, Kane – Daňo, Kero, Hartman – Desjardins, Kruger, Shaw
    Los Angeles Kings: Quick (Enroth) – McNabb, Doughty, Martinez, Muzzin, Ehrhoff, Forbort – Pearson, Kopitar, Brown – Lucic, Carter, Toffoli – Gáborík, Shore, Lewis – Clifford, Andreoff, Nolan

    Rozhodca: Pollock, Morton – Racicot, McElman

    Diváci: 21534