Nový Zéland – Austrálie 34:17 (kon.)
koniec udalosti
Nový Zéland – Austrálie

34:17

cz Sobota 31.10.2015, 17:00 • Twickenham, Londýn • MS v ragby • Finále
Predzápasové kurzy
    All Blacks přebírají pohár pro mistry světa!
     
    Staronovým světovým šampionem se tak stává Nový Zéland, druhé místo putuje o kousek vedle do Austrálie a třetí pozici bere Jihoafrická republika. S těmito informace se s vámi loučím, děkuji vám za sledování a přeji příjemný zbytek sobotního dne. (19:05:18)
     
    Na pohár pro mistra se samozřejmě musí ještě vyrýt jméno držitele, na stadionu zatím probíhají rozhovory s hráči a trenéry jednotlivých zemí.
     
    Na Twickenhamu se vše již schyluje ke slavnostnímu ceremoniálu, 80 125 diváků čeká, až se Novozélandským hrdinům předá pohár.
     
    Daniel Carter byl ve svém poslední reprezentačním zápase v kariéře po zásluze vyhlášen nejlepším hráčem zápasu.
     
    Po prvním poločase to vypadalo možná na jednoznačnou záležitost, avšak po žlutí kartě Bena Smitha Australané dokázali snížit a zadělali na drama. Důležitým krokem bylo ale odhodlání Dana Cartera, který při rozdílu čtyř bodů proměnil drop gól a nakopl tak své spoluhráče. Ti už dokázali dovést utkání do vítězného konce, vše potvrdil pětkou v poslední minut Beauden Barrett.
     
    Ne hřišti propuká obrovská radost, ragbisté Nového Zélandu obhájili titul z posledního mistrovství světa, stalo se tak poprvé v historii světových šampionátů.
     
    Je konec, NOVÝ ZÉLAND poráží Austrálii 34:17 a stává se šampionem!
     
    80
    DAN CARTER přidává pravou nohou konverzi, snový konce kariéry – 34:17!
     
    79
    Je rozhodnuto! Mitchell chyboval v útoku, All Blacks se dostali kupředu a BEAUDEN BARRETT pokládá rozhodující pětku zápasu – 32:17!
     
    77
    All Blacks hrají ve výhodě, jelikož Beale se při útoku dopustil předhozu. To už s Austrálií vypadá opravdu špatně, času je málo...
     
    76
    Australané ale na druhé straně již pokračují ve svém tlaku, dostávají se do desáté fáze, ale nemají lehkou cestu, All Blacks brání velmi dobře.
     
    75
    Dámy a pánové, to je neskutečné! DANIEL CARTER ve svém posledním reprezentačním zápase zvládá vše, i tento trestný kop z poloviny hřiště – 27:17!
     
    73
    Austrálie navíc kazí mlýn, balon tedy získávají Novozélanďané a Carter bude kopat z poloviny hřiště!
     
    73
    Čeká se, než se hráči pořádně připraví na mlýn, hra se opravdu protahuje, což ale All Blacks vyhovuje.
     
    71
    Posledních deset minut bude tedy ještě hodně zajímavých, Austrálie nyní musí položit pětku a proměnit konverzi, aby alespoň vyrovnala.
    Drop gól Dana Cartera
     
    70
    DANIEL CARTER se z ničeho nic pokusil o drop gól a podařilo se, Nový Zéland tak vede 24:17!
     
    69
    All Blacks se pokoušeli dostat kupředu nákopem, Beale ho ale zachytil a zahlásil lapení, zachránil se tak před dotírajícími soupeři.
     
    68
    Australané v posledních minutkách nejsou úplně koncentrovaní, chybují a dávají svému soupeři šanci na průnik jejich obranou.

    Tomáš Hála

    Nigel Owens (Wales)
    asistenti: Jérôme Garcès (Francie), Wayne Barnes (Anglie)
    TV: Shaun Veldsman (JAR)
    Nový Zálend
    Zahajovací sestava: 15 Ben Smith, 14 Nehe Milner-Skudder, 13 Conrad Smith, 12 Ma'a Nonu, 11 Julian Savea, 10 Daniel Carter, 9 Aaron Smith, 8 Kieran Read, 7 Richie McCaw (c), 6 Jerome Kaino, 5 Sam Whitelock, 4 Brodie Retallick, 3 Owen Franks, 2 Dane Coles, 1 Joe Moody.

    Náhradníci: 16 Keven Mealamu, 17 Ben Franks, 18 Charlie Faumuina, 19 Victor Vito, 20 Sam Cane, 21 Tawera Kerr-Barlow, 22 Beauden Barrett, 23 Sonny Bill Williams.
    Austrálie
    Zahajovací sestava: 15 Israel Folau, 14 Adam Ashley-Cooper, 13 Tevita Kuridrani, 12 Matt Giteau, 11 Drew Mitchell, 10 Bernard Foley, 9 Will Genia, 8 David Pocock, 7 Michael Hooper, 6 Scott Fardy, 5 Rob Simmons, 4 Kane Douglas, 3 Sekope Kepu, 2 Stephen Moore (c), 1 Scott Sio.

    Náhradníci: 16 Tatafu Polota-Nau, 17 James Slipper, 18 Greg Holmes, 19 Dean Mumm, 20 Ben McCalman, 21 Nick Phipps, 22 Matt Toomua, 23 Kurtley Beale.